Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oefenwedstrijd Ajax tegen Eintracht Frankfurt op laatste moment gecanceld

Laatste update:

De oefenwedstrijd van Ajax tegen Eintracht Frankfurt gaat zaterdagmiddag niet door. De Amsterdammers hebben te maken met meerdere coronagevallen. Volgens Voetbal International zijn het er drie. De positieve gevallen kwamen vrijdagavond bij een test aan het licht. Ajax heeft vervolgens gezamenlijk met de Eintracht besloten geen risico te nemen en de wedstrijd om die reden niet door te laten gaan.

Ajax zou zaterdag om 15.00 uur aantreden tegen de club uit de Bundesliga als afsluiting van het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg am Wildkogel, maar ziet om bovenstaande reden dus af van het oefenduel. De landskampioen vliegt nu volgens planning terug naar Nederland. De positief geteste spelers reizen apart van de groep en de technische staf, zo valt te lezen in een reactie van de club. Om welke spelers het gaat is niet bekend.

De oefenwedstrijd tegen Eintracht had een belangrijk testmoment moeten worden voor de ploeg van Alfred Schreuder. De Duitsers wisten afgelopen seizoen beslag te leggen op de Europa League en wisten zich onder meer te versterken met Mario Götze. Volgende week wacht voor Ajax de eerste belangrijke test van het seizoen als PSV de tegenstander is in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers maken vooralsnog geen melding van een eventueel vervangende oefenwedstrijd.

Eintracht Frankfurt zou na Red Bull Salzburg de tweede oefenopponent zijn voor Ajax tijdens het trainingskamp. Van de Oostenrijkers wist de ploeg van Schreuder met 3-2 te winnen door treffers van Dusan Tadic, Kenneth Taylor en Mohammed Kudus. Aanstaande dinsdag treden de Amsterdammers aan tegen Shakhtar Donetsk. De gehele opbrengst van die wedstrijd zal worden gedoneerd aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Jeetje, die cancelcultuur neemt groteske vormen aan nu.

Zal Ajax een alternatief oefenduel inplannen?

23 juli 2022 om 09:46

Heeft het met azijn te maken? Of gaan we nu voor de rest van ons leven alles dichtgooien als er weer een paar coronagevallen zijn? Het ziekteverloop is momenteel zeer mild en beheersbaar. Stoppen met testen en leven.

23 juli 2022 om 09:58

Ajax was toch degene die afmeldde? Lijkt me vreemd dat ze dan wat anders inplannen. Hadden ze net zo goed tegen Eintracht kunnen spelen.

23 juli 2022 om 10:12

The-jump…dan strijken we hierbij de plooitjes glad. Thumbs up.

23 juli 2022 om 11:15

@JizZzy, "Stoppen met testen en leven." Hmm stoppen met leven lijkt me niet zo verstandig

23 juli 2022 om 09:41

Cancelcultuur? Ze zijn gezamenlijk tot het besluit gekomen.

Edit: Blijkbaar weer het sarcasme niet herkend.

23 juli 2022 om 10:16

No problem. T was ook niet zo’n duidelijke….maar gelukkig is ie geland.
Ik zal oefenen op mijn sarcasme

23 juli 2022 om 09:45

Hahahaha natuurlijk niet. Bij Ajax zitten de corona gevallen. Ze besluiten onderling met tegenstander niet te spelen.
Wat is dan nu je gedachten, we gaan op zoek naar iemand die wel tegen AFC Corona wil spelen?
Wat je er ook van vind, sporten met Corona is ook niet zonder risico. Laten we dat risico lekker lopen vlak voor de Johan Cruijff schaal

23 juli 2022 om 09:50

Haha, dit is echt totaal wat anders dan de cancelcultuur. You couldnt be more wrong

23 juli 2022 om 09:56

Westend….ik weet het. Het was slechts een grapje. Mislukt, maar een woordspeling. Dr wordt heeeeel serieus door iedereen op gereageerd. Maar het was helemaal geen serieus bedoeld bericht, kan mij het schelen of Ajax hun wedstrijden cancelt. Lijkt me in geval van Corona juiste besluit. Gezondheid boven alles.

23 juli 2022 om 09:57

@Westend, iets met sarcasme en een (minder gelukt) grapje.

23 juli 2022 om 17:52

Yeah met al die gekken tegenwoordig weet je niet meer wie sarcastisch is en wie hèt meent

26 juli 2022 om 20:39

Hoho, ik ben niet gek hè.

23 juli 2022 om 09:55

Ze zijn druk bezig met een tegenstander die corona positieve selectie heeft.

23 juli 2022 om 09:57

Goed zo

23 juli 2022 om 10:38

Janta, komt er ook nog een mea culpa voor je trieste reactie van gisteravond?

23 juli 2022 om 12:42

Hoe trappen er zoveel mensen in deze grap?! Echt, heb ik nou zo'n goede sarcasmeradar of is die van jullie zo slecht?

23 juli 2022 om 13:21

Migi, het registreren van een sarcastische grap blijkt een gave te zijn. Evenals het plaatsen van de sarcastische grap overigens. Hoe slecht ik ook in laatstgenoemde bleek, nog wist je hem te ontrafelen. Het plaatst jou bij deze in de sarcastische buitencategorie.

😉

Dat is balen zeg, ik had juist zin in deze wedstrijd om te kijken

Dat is erg balen, keek er naar uit om een paar nieuwe namen te zien. Helpt ook niet mee in de voorbereiding natuurlijk.

Man man man wat een onzin. Dat ze hier tegenwoordig allemaal weer mee bezig zijn

23 juli 2022 om 09:50

Als het nou de veteranen van Lucky Ajax bedroeg kon hier begrip voor opbrengen. De besmette spelers in quarantaine zetten en doorspelen was wat mij betreft helemaal prima geweest, maar het compleet schrappen van de wedstrijd? Het is te gek voor woorden eigenlijk. Geen overvolle IC's, alleen maar jonge fitte kerels op het veld in een praktisch geisoleerd omgeving waar ook nog eens de positief geteste spelers er uit worden gepikt en het is alsnog niet genoeg. Overdreven noemen we dat.

23 juli 2022 om 09:52

JackHerrer, vergeet niet dat bijna alles spelers ook gevaccineerd zijn! ( je vraagt je bijna af wat dat nou precies toevoegt)

23 juli 2022 om 10:51

Allemaal jonge fitte kerels. Ook die kunnen zware longproblemen krijgen. Maar dat wil nog steeds niet door dringen hè. Tot je er zelf eens mee te maken krijgt in je naaste omgeving.
Ga je druk maken om belangrijke zaken. Paar duizend km verderop worden onschuldige burgers afgeknald. Is iets belangrijker of niet?

23 juli 2022 om 11:12

Het één heeft echt helemaal niets met het ander te maken. Zolang er oorlog is mag je je dus nooit druk maken om iets minder belangrijke zaken?

23 juli 2022 om 11:21

Je hoeft het niet heel letterlijk te nemen. Je eigen ergernissen een beetje in perspectief plaatsen heet dat. Is men tegenwoordig zo egocentrisch dat ze hun eigen problemen niet een beetje kunnen relativeren?

23 juli 2022 om 11:24

Het heeft voor Ajax en de tegenstander ook niet veel nut als Ajax met een compleet B team gaat spelen.

23 juli 2022 om 11:29

Met een beetje pech is je hele conditie volledig weg als je het oploopt en kost het je een maand of meer om dit weer op te bouwen. Vind het logisch dat ze dan geen risicos gaan nemen tijdens een oefenpotje.

24 juli 2022 om 00:46

Maar ruiz, krijgen ze t hier niet dan krijgen ze t wel thuis bij hun gezin of tijdens de boodschappen. En er zijn veel grotere risico's voor spelers, auto rijden bijvoorbeeld, doen ze ook nog steeds..

Yes soccerfan vertel nog 1x over die ene vriend die er lang last van heeft gehad.

Vriend van mij heeft zn been gebroken met douchen en kon maanden niet sporten. T lijkt me beter dat de spelers ook niet meer douchen dan...

Als ze bij ajax op t veld geen corona krijgen, krijgen ze t ergens anders wel, hou je toch niet tegen, dus waarom zou je je er druk om maken.
De kans dat ze er wat aan over houden is zo klein.

23 juli 2022 om 09:51

Ja eigenlijk zie het in de hele wereld een comeback maken. Waar in het begin van dit jaar door de experts werd aan gegeven dat we te maken hebben met een super milde variant die bijna op een verkoudheid lijkt, is het natuurlijk belachelijk dat topfitte sporters zonder symptomen, toch een test moeten doen. Ten eerste is de test niet 100% betrouwbaar, ten tweede namen we deze regels ook nooit voor de griep of voor überhaupt een andere ziekte. En zeker nu is gebleken dat het milde verloop te vergelijken is met die man n verkoudheidje is het absurd dat er nog steeds zo serieus mee om gegaan wordt.

23 juli 2022 om 10:11

Jonge het gaat helemaal nergens over haha. Ze doen gewoon nog steeds zoals ze de eerste paar maanden deden. We zijn jaren verder stop aub met die onzin, het is ongelofelijk

23 juli 2022 om 12:09

Helaas is Corona weer aan het opkomen. Ben toevallig zelf sinds afgelopen Donderdag voor het eerst positief getest. In April nog een booster prik gehad. Ben in tijden niet zo ziek geweest als nu. Heb het idee dat in de regio Amsterdam het virus aardig om zich heen aan het grijpen is. Hard roepen dat Corona verleden tijd haalt het niet uit de samenleving hoor.

24 juli 2022 om 00:47

T is niet verleden tijd, t is alleen zo dat je toch wel besmet wordt, waar je ook bent, doe er dan ook niet zo moeilijk over bij de ene gelegenheid terwijl je t ergens anders toch krijgt

Jammer had een leuke wedstrijd kunnen zijn. Ajax met de sterkste opstelling had ik ook wel zien winnen.

Dit is toch wel balen. Zo'n wedstrijd is nu heel belangrijk om wedstrijdritme op te doen en nieuwe spelers in te werken. Echt jammer dit, keek echt naar deze wedstrijd uit.

Als er meerdere coronagevallen Zijn is dit natuurlijk een logisch besluit. Die mannen uit de groep verwijderen, andere testen en Op naar de volgende oefenwedstrijd

Beter nu dan over 2 weken. Al komt het nooit lekker uit.

Altijd voorzichtig geweest met Corona, maar nu wordt het wel een beetje vervelend. Stop toch met dat testen, wij als geen topsporters komen niet eens meer in het ziekenhuis. Gooi die stokjes weg en ga gewoon lekker ballen.

23 juli 2022 om 09:45

Zelfs als geen topsporter, was de kans om in her ziekenhuis te komen nihil. Verder helemaal met je eens! Belachelijk dat we gezonde mensen lopen te testen, op een variant waarvan de experts vanaf dag 1 al zeggen dat het voor de meeste mensen een soort verkoudheid is

23 juli 2022 om 10:03

De laatste weken hoor ik enkel mensen die er meer dan een week doodziek van zijn, ik heb zelf 4-5 dagen koorts gehad, dus een ‘soort van verkoudheid’ is het nog lang niet.

Neemt niet weg dat de ziekenhuisopnames lang niet zo hoog zijn en dat we als samenleving eraan moeten wennen om met ‘het’ te leven.

23 juli 2022 om 09:52

Ja je kan stoppen met testen, maar dat neemt niet weg dat je het hebt. Vorige maand m’n eerste positieve test gehad. Moet je zeggen: ben al m’n cardio kwijt (en ik zat weer op wedstrijdniveau). Weet niet hoe lang die revalidatie gaat duren, maar kan je als prof niet hebben hoor

23 juli 2022 om 11:26

Klopt helemaal Westend, ik heb hetzelfde gehad. Voor ons is het vervelend maar voor profs en profclubs kan het echt een enorme impact hebben. Ik snap heel goed dat ze niet gaan spelen.

23 juli 2022 om 09:52

Waarom stoppen met testen? Ook de spelers kunnen familieleden hebben met bijvoorbeeld k*** of longziekten. Zou het dan juist fijn vinden als je regelmatig getest wordt.

23 juli 2022 om 09:54

Ja ik snap dat het allemaal vervelend is met dat testen en restricties. Ik lig er ook niet van in het ziekenhuis, maar kan al ruim een maand geen fatsoenlijke training meer afronden

23 juli 2022 om 10:39

@Westend, mensen focussen zich vooral op het aantal opnames maar inderdaad veel mensen die niet in het ziekenhuis komen kunnen nog lang klachten houden. Ken een meisje van 16 wiens conditie na negen maanden nog steeds niet op het niveau van ervoor is. En ook de huidige variant kan iemand ziek maken. Geen ziekenhuis maar wel heel beroerd thuis en daarna heel moe.

23 juli 2022 om 09:55

Tsja, we moeten toch die bubbel in stand houden, of het aantal besmettingen proberen op te krikken? Vraag me niet waarom helaas...

23 juli 2022 om 10:41

Leuk voor die topsporters, maar ze hebben ook mogelijk kwetsbare mensen in hun omgeving. Kan een familielid zijn of een werknemer/ster van Ajax.

Maar lees al, dat jij ook geeft om je omgeving. Gelukkig geen 'ikke ikke en de rest kan stikken mentaliteit'

23 juli 2022 om 12:12

Wat een bullshit. Corona is fucking besmettelijk en je kan er echt behoorlijk beroerd van worden. Helemaal als je geen vaccin heb gehad. Ben zelf sinds Donderdag besmet en lig alleen maar op bed. Binnen no time het hele gezin besmet. Niet doen alsof je alle wijsheid in pacht heb terwijl je dat niet heb.

Jammer had zin om Bassey Brobbey en vooral Kudus in actie te zien. Kudus laat de laatste tijd een goede indruk achter ook al wist ik al dat hij dit kon. Hopelijk komt er nog een vervangende wedstrijd want zo n wedstrijd heeft de groep ook nodig om in hun ritme te komen.

23 juli 2022 om 09:57

Bassey zou sowieso niet meespelen ivm lichte enkelklachten.

Jammer dit. Waardeloze beslissing ook om een paar gevalletjes. Juist in de voorbereiding moet het niet veel uitmaken en moet je misschien wel blij zijn dat je het gehad hebt, zodat je de komende maanden geen risico loopt.

@VZ wat is er trouwens mis met het Nederlandse woord geannuleerd? Gecanceld is pure taalverloedering.

23 juli 2022 om 10:02

Afgelast is zelfs een mooier woord. Verder volledig met je eens. Al dat onnodige verengelsen van de taal, zo not done (pun intended, 2x ja).

23 juli 2022 om 12:15

Helemaal mee eens. Komt door alle social medias volgens mij. Disrespectvol ook zo een walgelijk nieuw woord.

Jammer, was juist erg benieuwd. Hoop dat dinsdag wel door kan gaan want dan zit ik er live bij.

Blijft klote die corona.

Volgens mij maakt Ajax hier een fout. Als ik me niet vergis mogen mensen die positief getest zijn op Corona niet reizen voordat ze een negatieve test hebben. Dus ook niet apart van de rest van de groep reizen. De regels gelden zelfs voor Ajax

23 juli 2022 om 09:53

In het AD staat ook iets anders, namelijk dat "de besmette spelers achterblijven im Oostenrijk".

23 juli 2022 om 10:04

Klopt, Ajax reist terug en de drie besmette spelers blijven achter in Oostenrijk.

23 juli 2022 om 11:09

"De landskampioen vliegt nu volgens planning terug naar Nederland. De positief geteste spelers reizen apart van de groep en de technische staf, zo valt te lezen in een reactie van de club."  Zo staar het hier in het artikel. Ajax zou dus zelf hebben gezegd dat de besmette spelers gewoon terug naar Nederland gaan. Dat lijkt mij niet de bedoeling.

Dan gaat de Johan Cruyff schaal een oefenpotje worden. Was al aan het aftellen om Bassey straks te kunnen zien.

23 juli 2022 om 09:54

Beschouwde jij hiervoor die wedstrijd dan niet als een oefenwedstrijd?

23 juli 2022 om 10:03

Wordt dan jong Ajax vs jong PSV. Aangezien PSV CL voorrondes paar dagen later heeft.

23 juli 2022 om 10:08

Ik kijk hem altijd met PSV-ers. Dus nee, dat is zeker geen oefenwedstrijd, is het begin van het seizoen voor mij

23 juli 2022 om 10:42

Een oefenwedstrijd tussen twee Jong-teams dus. 😉 Kan het me trouwens wel voorstellen van PSV. Die schaal is sowieso al niet belangrijk maar je kan geen risico nemen met een belangrijke wedstrijd die erna komt.

Jammer dat het allemaal kort dag was en is. Heerenveen kon geen buitenlandse club vinden dus deze week bedacht dat Excelsior vanavond op bezoek komt. Was leuk geweest als Entracht Frankfurt vanavond in us Abe de tegenstander zou zijn. Maargoed, hopelijk zien we het debuut van Ayoub!

Gaaaap. Dacht dat dit circus nu wel voorbij was? En waarom testen ze nog? Dat hoeft toch al een tijdje niet meer?

23 juli 2022 om 12:16

Heb je het zelf al eens gehad? Dan praat je wel anders. Is echt wel meer dan een simpel griepje. Zeer besmettelijk ook.

23 juli 2022 om 14:37

2x. 1x niet meer dan een griepje, 1x niet meer dan een neusverkoudheid. Hij mijn vrouw idem. Onze kinderen, alle 5 corona, niet meer dan 1 dag ziek of totaal geen klachten, maar wel positief getest. En dat zonder vaccinaties.
Maaarrrrr... het kan ook anders, ik ben absoluut geen ontkenner, maar ook geen overdrijver.

Man man man. Wat boeit het nu nog als je corona krijgt dan? Gewoon spelen. We laten ons weer gek maken. Het boeit ook echt geen hol als je als topsporter corona krijgt nu. Wat erg zeg, een paar dagen een snotneusje hebben.

23 juli 2022 om 11:54

Ja het begint weer hoor we zien dezelfde koppen alweer in de talkshows we moeten weer angstig gemaakt worden , valt mee dat er al weer niet gedreigd wordt met maatregelen want er komt weer een Indiase variant aan pff

23 juli 2022 om 12:17

Je bent echt nog te dom om te poepen als je werkelijk in de onzin gelooft die je loopt te verkondigen.

Gaan de globalisten onder leiding van Soros en Schwab nu weer alles in de soep laten lopen om zo de bevolking voor te bereiden op agenda 2030 van het WEF en een samenleving zonder bezit en vol van gedwongen gehoorzaamheid aan een globale en ongekozen regering? #vriendenpeople!

Zijn er een paar griepgevallen en nu helemaal geen wedstrijd.
Deden ze dat vroeger ook toen er een paar griep hadden?
Iedereen is gevaccineerd lijkt mij, dus heel ziek zullen ze niet worden.
Blijkbaar is dit het nieuwe normaal geworden.

Ik weet dat het sommigen niet kan schelen, maar gebruik van goed Nederlands, met name in geschreven media, vind ik belangrijk. Ik kan me groen en geel ergeren aan de 'verengelsing' van talen, zowel Nederlands als Pools. Cancel is niet Nederlands, dus we kunnen ook niet cancelen of gecanceld worden. Schrijvers gebruik aub. Nederlands: aflasten, afgelast worden. Een van Engels naar Nederlands verbasterd woord is eerder gemakzucht dan creatief woordgebruik.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren