Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Noppert speculeert over transfer: ‘Misschien is dit voor Heerenveen het moment’

Maandag, 2 januari 2023 om 13:05Wessel Antes

Andries Noppert denkt dat het voor sc Heerenveen een goed moment kan zijn om hem te verkopen, zo zegt hij openhartig in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant. De Friezen zouden na zijn degelijke WK de hoofdprijs kunnen vangen bij een uitgaande transfer. Daarbij moet Noppert waarschijnlijk mikken op een buitenlandse transfer, aangezien Ajax volgens Voetbal International niet concreet zal worden voor de doelman.

Noppert bekijkt zijn situatie op een reële manier. “Ik zie wel wat er de komende weken allemaal op me afkomt. Misschien is dit voor Heerenveen wel het moment om geld aan mij te verdienen.” Toch zou de boomlange keeper het geen straf vinden om in het Abe Lenstra stadion te blijven. “En komt er geen club? Dan zit ik hier ook op mijn plek en ben ik trots om voor Heerenveen te voetballen.” In Friesland ligt de 28-jarige sluitpost nog vast tot medio 2024. Na de nieuwste update op Transfermarkt.com wordt zijn waarde geschat op vijf miljoen euro.

Noppert stelt dat de transfervrije overstap die hij in 2022 maakte, van Go Ahead Eagles naar Heerenveen, al een droom was die uitkwam. Hij kijkt dan ook terug op een jaar vol geluk. “Geluk met de geboorte van mijn zoontje in maart. Geluk met de kans die ik bij Go Ahead Eagles heb gekregen. Geluk met de transfer in de zomer naar mijn jeugdliefde, want zo voelt Heerenveen voor mij. Geluk met mijn selectie voor Oranje én geluk dat ik eerste doelman op een WK ben geworden.”

De vraag is nu welke club Noppert wel gaat strikken. Het Parool meldde in december al dat Heerenveen tien miljoen euro verlangt voor zijn diensten. Ajax zou volgens verschillende bronnen naar meerdere buitenlandse keepers kijken. De namen van Gerónimo Rulli, David Raya en Altay Bayindir en Alexander Nübel passeerden al de revue in de Johan Cruijff ArenA.


Poll

Moet Ajax deze winter alsnog voor Andries Noppert gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door janssen)

Noppert was altijd eerlijk toch? Zeg dan gewoon dat je weg wil en niet dat het zo goed voor Heerenveen is..

2 januari 2023 om 13:12

Kan toch beide waar zijn?

2 januari 2023 om 13:17

Fijn hé, iemand die het voor de speler zelf invult.
Hij zegt toch niets verkeerd? Voor Heerenveen is dit het moment. Goed wk gespeeld, waarde die hardt gestegen is.

2 januari 2023 om 13:37

Want Sander555 weet natuurlijk beter dan Noppert zelf wat hij wil. Heb je ook de passage gelezen over waar Noppert zich allemaal gelukkig mee prijst?

2 januari 2023 om 13:42

Wie zegt dat hij weg wil dan? Hij vindt gewoon beide prima

2 januari 2023 om 13:46

Hij zei ook "ik zit al bij mijn droomclub en ik hoef niet weg". Dus raar dat je deze conclusie trekt.

2 januari 2023 om 23:47

Maar het is goed voor Heerenveen? Hij heeft groot gelijk.

10 miljoen voor Noppert vind ik toch wel een vrij fors bedrag. Heerenveen mag natuurlijk vragen wat ze willen, maar ik zie een club niet zo snel 10 miljoen voor hem neerleggen.

Denk ook dat Noppert tekort komt voor Ajax

2 januari 2023 om 13:14

Maar het is wel een betere keeper dan Pasveer en Stekelenburg. Noppert heeft natuurlijk wel enorm de hype mee en uiteindelijk ook geen keeper voor Ajax, daar niet van. Van Gorter weet ik eigenlijk nog steeds niet wat zijn niveau is. Toen hij van GAE naar Ajax ging kwam men superlatieven tekort, na 1 JC Schaal wedstrijd kon hij er weer niks van. Waarheid zal ergens in het midden liggen maar wel vreemd dat ie eigenlijk geen kans krijgt.

2 januari 2023 om 13:21

Net als met aanvallers vind ik het toch weer opvallend dat ajax al jaren niet zn eigen keepers opleidt. Sregio Padt, Bizot, Mous, allemaal ajax jeugdkeepers die niet goed genoeg waren voor het eerste. Raar vind i dat voor de beste jeugdopleiding in Nederland, dat ze keepers van NEC, GAE en Heerenveen moeten halen.

2 januari 2023 om 13:24

Hij mag dan een betere keeper zijn dan die twee maar je gaat toch geen keeper kopen (voor een paar miljoen) waarvan je eigenlijk al weet dat hij ook niet echt zal voldoen? Eigenlijk is Heerenveen een perfecte club voor hem, alleen kan hij daar geen echt hoog salaris verdienen. Hopelijk voor Noppert komt er nog een rijke club uit Turkije ofzo.

2 januari 2023 om 13:27

@Clarkkent2 denk dat keepers opleiden het moeilijkste is binnen een opleiding hoor. Dat kan ik me in ieder geval voorstellen. Heel specifieke positie die je ook nog eens heel moeilijk voor de leeuwen kunt gooien. In tegenstelling tot een rechtsback of middenvelder ofzo. Die kunnen zich nog redden door een beetje mee te voetballen. Een keeper moet er dan direct staan. Denk dat het daarom vrij moeilijk is om ze zelf op te leiden.

2 januari 2023 om 13:28

@memyselfandi oh eens hoor, had hem ook niet genomen als ik Ajax was.

2 januari 2023 om 13:34

vraag ik me af, grootste talenten vallen op en kun je in de jeugd al halen. Tis een uitzonderlijke positie maar dat je bij emmen, gae en NEC je keepers moet halen, vind ik n zwaktebod. Zij hebben de druk van Ajax keeper zijjn al helemaal niet meegekregen. Ik hoop op de Taylor broertjes. Maar sinds vd Sar eigenlijk niks meer opgeleid is natuurlijk raar, al is het moeilijk. 30 jaar vind ik te lang. (net als bij een nr 9)

2 januari 2023 om 13:47

Stekelenburg kwam ook uit de jeugd destijds toch? Verder eens hoor, aan de ene kant is het laatste jaren bij topclubs in Nederland veel te mager wat er doorkomt aan topkeepers. Bijlow kan het nog worden maar heeft nog een weg te gaan.

2 januari 2023 om 13:51

@fossen ,
Hoe bedoel je een keeper moet er meteen staan . Ik denk dat er geen verschil zit tussen een keeper en een veldspeler. Onana stond er ook nier meteen , dit gold ook voor van der Sar of Menzo. Net als voor een veldspeler is het voor een keeper even wennen als ze in het eerste staan.
natuurlijk als een keeper een fout maakt is het vrijwel altijd een goal. Misschien is het daarom dat keepers altijd een beetje apart zijn.

2 januari 2023 om 13:55

Pasveer was vorige jaar de beste keeper van eredivisie en noppert speelt pas 13 potjes in eredivisie. Dat ajax niet meer solide team is van voirg jaar is ook te zien in vorm van pasveer.

2 januari 2023 om 14:14

@Bossie uiteraard moet elke speler er direct staan. Maar ik denk (slechts mijn eigen theorie hoor) dat je als veldspeler makkelijker mee voetbalt dan als keeper bij je debuut. Elk foutje kan dan een tegengoal zijn. Daarom denk ik dat het voor trainers lastiger is om goede jeugdkeepers een kans te bieden op het hoogste niveau, omdat keepen meer een ervaringsvak is dan een veldspeler. Dat zou wat mij betreft best een verklaring kunnen zijn.

2 januari 2023 om 20:45

Noppert brengt AJax niet naar een hoger plan, maar kan langer mee dan en doet niet onder voor Pasveer en Steek. Ideale jongen die je zo 8 jaar kan houden, en die niet mokt als hij reserve is. Gelijk doen.

Lekker bij Heerenveen blijven noppert, je club en heerlijk spelen zonder druk!

Lekker Noppert verkopen en Okoye voor een half jaartje huren. Ga je niet op achteruit en heb je alle tijd om een goede vervanger te vinden!

Zou me niet veel verbazen als er een dezer dagen een Eredivisieclub met Okoye aan komt zetten. Zit sinds zijn transfer naar Watford op de bank te verpieteren in de Championship terwijl het een heel aardige keeper bij Sparta was. Noppert verkopen voor een mooi bedrag en Okoye terughalen/huren zou kwalitatief voor Heerenveen natuurlijk top zijn. Edit: zie net dat Pasevski hierboven dezelfde link legt haha

2 januari 2023 om 13:20

Dan ga je er ook nog op vooruit ook. Mooi bedrag binnen + betere keeper als vervanger.

2 januari 2023 om 13:40

Okoye in de Championship verdiend waarschijnlijk minimaal een miljoen. Bij Heerenveen pak je op zijn max 3-4 ton per jaar.

Geen kans op aarde dat wij spelers uit de Championship kunnen halen.

2 januari 2023 om 13:47

Misschien mogelijkheid om te huren? Dat Heerenveen in alle rust kan kijken naar nieuwe keeper voor volgend seizoen.

Ik hoop van harte dat hij een stap gaat maken want dit is natuurlijk zijn en eerste en laatste kans om ooit een echt monster salaris te verdienen. Uiteindelijk heeft hij in het Nederlands elftal ook maar vrij matig gekeept en zie ik hem verder nooit meer een interland spelen. Noppert moet het ijzer smeden zolang het heet is en snel proberen er een transfer doorheen te drukken mocht die kans zich voordoen. Ik ben echter bang dat de meeste clubs door die oproep voor het Nederlands elftal heenkijken en hem links zullen laten liggen. Verder hoop ik dat Heerenveen ook niet te moeilijk doet en hem een stap gunt mocht die zich voordoen. Mocht je een paar miljoen aan deze transfer overhouden dan kan Heerenveen zijn handjes dichtknijpen.

2 januari 2023 om 13:35

Oneens met vrijwel je hele verhaal. Ten eerste, hij is 28, geen 38. Hij kan met een beetje geluk nog wel 12 jaar mee dus, dat is niet gek voor een keeper, dus hoezo zijn laatste kans? Ten tweede, dat hij nooit meer in het Nederlands elftal gaat keepen weet je ook helemaal niet, want volgensmij is er geen Nederlandse keeper momenteel echt beter dan hij. Ten derde, Heerenveen mag alles vragen wat ze willen. Een WK keeper is gewoon flink veel geld waard, zou erg dom zijn om hem bij de eerste beste jodenfooi maar van de hand te doen. Komt er nu geen club, dan is hij in de zomer nog steeds die WK keeper en dus nog steeds veel geld waard.

2 januari 2023 om 15:33

Bijlow is beter maar zorgde door zijn blessuregevoeligheid voor twijfels. Gewoon een fout geweest om hem niet het voordeel van de twijfel te gunnen.

2 januari 2023 om 16:00

Maar is Bijlow echt beter? Statistieken zeggen van niet. Wel is Bijlow natuurlijk talentvoller en heeft hij wat meer uitstraling.

2 januari 2023 om 17:06

Ik vind Bijlow en Flekken inderdaad aanzienlijk beter dan Noppert. Zolang beide fit blijven zie ik Noppert geen minuten meer maken bij het Nederlands elftal. Vervolgens moet je dan nog maar kijken of hij ergens een contract kan krijgen dat dusdanig lucratief is dat hij nu eventueel kan krijgen. Bij Heerenveen zie ik hem de komende jaren geen Europees spelen dus dan is de vraag hoezeer hij in de picture blijft. Als ik Noppert was zou ik daarom zo snel mogelijk een transfer te realiseren. Verder hoop ik inderdaad dat Heerenveen daarom een beetje met Noppert meedenkt maar het staat ze natuurlijk vrij om te vragen wat ze willen.

2 januari 2023 om 20:58

En ook niet met hem eens dat hij matig gekeept heeft. Hij is enorm voor de leeuwen geworpen en heeft dat prima gedaan.

Nee bij AJAX gaan ze liever door met Pasveer.
Jullie weten, bij AJAX hebben ze het voetbal uitgevonden.
Niemand hoeft aan Noppert te twijfelen hoor, al is het alleen al mentaal.

2 januari 2023 om 13:46

Of hij een stap hoger aankan of niet, dat zal de tijd uitwijzen. Maar Heerenveen is normaal gesproken geen leverancier voor basisspelers in Oranje en Noppert viel niet door de mand op het WK. Dan is het toch logisch dat ze zullen willen proberen het ijzer te smeden als het heet is. Nu zijn er waarschijnlijk clubs geïnteresseerd en er is geen garantie dat het zo blijft als hij bij Heerenveen blijft.

Voor zowel Heerenveen als Noppert is nu het moment om een lucratieve deal te maken.

2 januari 2023 om 13:46

Dat zou natuurlijk een geweldige keeper zijn, maar even realistisch blijven aub. Is toch never nooit haalbaar? Verdient bij PSG op jaarbasis waarschijnlijk meer dan de gehele achterhoede van Ajax bij elkaar. We moeten uit een ander vaatje tappen. Odyseas had in de zomer echt een toptransfer geweest, maar die gaat nu verlengen/heeft al verlengd bij Benfica. Een wat jongere keeper met restwaarde is wat we nodig hebben. Eentje rond de leeftijd van Onana. Maar goed, vind die maar in de winter. Ook daar moeten we de hoofdprijs voor gaan betalen.

2 januari 2023 om 13:58

Ajax heeft vroeger meer dan eens achter Alban Lafont aangezeten; die toentertijd als grote belofte op hele jonge leeftijd eerste keeper bij Toulouse was.

Inmiddels is die een keer naar Fiorentina getransfereerd en inmiddels keept hij bij FC Nantes. Nog steeds echter maar 23 en volgens Transfermarkt een marktwaarde van 16 miljoen. Nu volg ik de Ligue 1 niet, maar als hij nog zo'n goede keeper is moet die wel weg te plukken zijn bij Nantes toch?

Beter dan Pasveer is hij waarschijnlijk sowieso wel en heb je meteen je keeper met restwaarde.

2 januari 2023 om 14:04

Gaat cliché klinken, maar dit is echt de eerste naam waar ik aan dacht. Erg goede, jonge keeper met echt potentie. Hij was op OSM een paar jaar terug zo vreselijk goed haha. Hoop dat Hamstra en Huntelaar mee lezen.

2 januari 2023 om 13:53

Navas schijnt bij PSG iets meer dan 10 miljoen per jaar te verdienen. Die gaat niet naar Ajax komen hoor. Daarnaast kan Navas volgens mij nog bij heel veel clubs terecht met een reële kans om eerste keeper te worden die hoger aangeschreven staan dan Ajax en meer betalen. Bij Paris is hij ook nooit op de bank gekomen omdat hij door de mand viel, maar Donnarumma hoorde bij het project van Nasser en de toekomst van PSG (niet dat Donnarumma geen heel goede doelman is hoor).

Eigenlijk zou AZ voor Noppert moeten gaan. Zou de perfecte vervolgstap zijn en is zeker veel beter dan Verhulst of Vindahl Jensen. Maar goed tien miljoen gaat wel een struikelblok zijn. Denk ook dat dat veel te veel is. Zeker aangezien zijn contract afloopt over 1,5 jaar. Als die vijf miljoen is zou ik hem zeker wel als AZ zijnde halen.

Als Heerenveen moet je die Noppert nu natuurlijk direct verkopen. Er is altijd een Augsburg of Mainz wat 5-6 miljoen overheeft voor de eerste keeper van Oranje. Wat je er nu voor krijgt, voor die 28 jarige, krijg je nooit meer...

Waarom probeert de media hem de hele tijd naar Ajax te praten. Dat is niet aan de orde. En doorrr

Heerenveen moet er nu de vruchten van plukken. Modale eredivisie keeper die straks bij Oranje er niet meer in staat en in de anonimiteit in de eredivisie zal keepen. Hij is niets voor een grotere competitie.

Is gewoon een hele normale keeper, zonder van gaal had hij niet eens een oefenwedstrijd voor nl gespeeld.
Na de vorige wk waar van gaal vergat zijn doelman te wisselen is dit de tweede.
Van gaal de beste coach ooit voor sommige die het maar bar slecht doet de laatste paar keer aan de macht.

Ik denk aan 2 namen voor Ajax, al weet ik niet of het qua salaris mogelijk is maar : perin van Juventus ( 2e doelman ) en kepa van Chelsea

Je zou idd zeggen dat het voor zowel hem als Heerenveen het juiste moment is om hem te verkopen. Stel dat Koeman dadelijk voor Bijlow kiest, dan krijgen beide waarschijnlijk niet meer datgene wat ze nu wel kunnen krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. OlssonMiddenvelder141
A. TahiriMiddenvelder131
O. SahraouiAanvaller134
A. NoppertKeeper140
L. BrouwersMiddenvelder123
T. HayeMiddenvelder122
C. NunnelyAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

1 fan
Keeper, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren