Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nog vier keer winnen en we hebben de wereldbeker, zo simpel is het’

Laatste update:

Jasper Cillessen hield tijdens het derde groepsduel met Chili zijn doel schoon en kan zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Mexico, in de achtste finale van het WK. Als het aan de keeper van het Nederlands elftal ligt staan er daarna nog eens drie duels op het programma voor Oranje.

/

De Ajax-goalie hoopt dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal op zondag 13 juli in stadion Maracana om de wereldtitel mag spelen en dat er dan, in tegenstelling tot vier jaar geleden in Zuid-Afrika, ook gewonnen wordt. “Dit WK willen we wél met de beker eindigen”, kijkt Cillessen in gesprek met NUsport vooruit. “We voelen ons goed en zijn niet voor niks eerste in de groep geworden.”

De sluitpost is zich ervan bewust dat er van alles kan gebeuren in Brazilië. “Nog vier keer winnen en we staan met de wereldbeker in onze handen. Zo simpel is het”, weet Cillessen, die er niet van opkeek dat Oranje na zeges op Spanje en Australië ook van Chili won. “Vooraf maakte de buitenwereld de wedstrijd tegen Chili moeilijker dan hij werkelijk was. We weten als team heel goed waar we toe in staat zijn. We wilden Chili fysiek kapot spelen, net zoals we elke tegenstander kapot willen spelen. We zijn fysiek verschrikkelijk sterk.”

Denk je dat het Nederlands elftal weer de WK-finale haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

alles kan. Wat me opvalt is dat Nederland in de 2de helft beter speelt wisselen ze van systeem? 1e helft 5-3-2 en dan 4-4-3?

24 juni 2014 om 10:14

Als je van 532 naar 443 gaat, lijkt t me idd logisch dat je beter speelt!

24 juni 2014 om 10:14

Chili wilde aanvallen daar kon nederland van profiteren met de countertjes

24 juni 2014 om 10:19

Ik denk niet dat de FIFA het goedkeurt als je in de tweede helft 12 man opstelt...

24 juni 2014 om 10:19

Nee, we hebben niet van systeem gewisseld. tegen Spanje ook niet. Alleen tegen de socceroos.

24 juni 2014 om 10:20

@ Football__

Nederland speelt in de 2e helft in principe niet snel met een ander systeem. Zeker niet tegen Chili. Ze maken gebruik van de omstandigheden en zetten dit om in een voordeel voor hunzelf. Gisteren was Chili na 70 minuten gewoon totaal kapot gespeeld. Die hebben zichzelf volledig stukgelopen in de warme temperaturen. Waar het Nederlands elftal redelijk makkelijk overeind bleef. En als je in de laatste 20 minuten nog een dubbele adem hebt ten opzichte van je tegenstander kan je ze pakken.

Hier draagt aan bij dat elke speler van het NL elftal tot in de puntjes perfect fit is. Een Sneijder die 2 wedstrijden op rij de meeste meters loopt van allemaal is tekenend voor de selectie. De Guzman/wijnaldum/fer waren altijd al loop wonders. Nigel de Jong hetzelfde verhaal. Hierdoor is het gehele middenveld van Oranje in staat om "rustig" 10 kilometer per wedstrijd te lopen en niet kapot te zijn aan het einde van het verhaal. Dat gecombineerd met een gezonde werklust bij iedereen en het voor elkaar willen vechten is één van de redenen van de selectie.

Maar wat het mooiste is aan de selectie zijn eigenlijk de wissel spelers zoals Dirk Kuyt en Klaas Jan Huntelaar. Huntelaar is in de bundesliga in topvorm met 11 doelpunten in 18 wedstrijden. Maar zit op de bank en klaagt geen moment. Zet zich voor de volle 100% in voor de groep. Zelfs als hij moet blijven zitten ten faveure van Lens/depay. En dat Dirk Kuyt zonder klagen linksback gaat spelen als het nodig is. Dat is de kracht van het elftal.

Alle 23 gezichten staan dezelfde kant op, alle 23 mensen willen voor elkaar vechten, alle 23 mensen willen maar 1 ding en dat is winnen ten koste van alles.

24 juni 2014 om 10:28

Helemaal eens met je betoog.
Maar je moet niet vergeten dat Huntelaar de keuze heeft gehad; mee als vijfde spits en invallen als breekijzer of thuisblijven. Hij heeft voor de vijfde spits gekozen en zal zich hier dan ook na moeten gedragen, wat hij natuurlijk ook doet dan!

Maar wat je aankaart klopt helemaal. Spelers die willen knokken voor het team, spelers die op de wissel willen staan voor het team, dit is een teken dat het goed zit in de ploeg.

En wat betreft tegen Chili, waarschijnlijk bedoelde je het ook zo, Nederland hoefde niet van spelsysteem te wisselen omdat we aan een punt genoeg hadden. De Chilenen waren denk niet zo zeer kapot gespeeld, maar waren eerder redeloos. Tactisch wisten ze niet hoe ze het moesten aanpakken. Ze namen te veel risico en waren te individualistisch.

Een tactisch sterker Nederland wint dit duel. Dit is dezelfde manier om Mexico te bestrijden!

24 juni 2014 om 10:36

Ben ik het helemaal mee eens. De kracht is dan ook dat er duidelijkheid is in de selectie. Geen gespeculeer wie wie uit de basis zal spelen etc. Nee, er is een duidelijke basiself en een duidelijk plan voor iedereen in de selectie.

24 juni 2014 om 10:20

2de helft speelde we gisteren gewoon nog 5-3-2. Alleen viel op dat Chili onzorgvuldiger ging spelen, ze konden hun hoge pressie en harde spel niet de hele wedstrijd volhouden. Hierdoor kon Nederland het initiatief van de wedstrijd overnemen en daar kwamen die 2 doelpunten uit. Bij Spanje precies hetzelfde alleen gaven die het mentaal en fysiek al eerder op dan de chilenen (vandaar ook meer goals). Australie was de enige ploeg die het bijna de hele 90 minuten volhield, daarom was die wedstrijd ook een stuk moeilijker te winnen.

24 juni 2014 om 11:46

Volgens mij is de tacktiek simpel. Het is er zeer warm om te spelen en hele andere luchtvochtigheid. Ze gaan daar sneller fysiek kapot in die omstandigheden. Van Gaal laat de tegenstander de eerste helft veel energie in de wedstrijd steken, zie de drie groepswedstrijden. Op het moment dat de tegenstander (tot nu toe vaak 2e helft) fysiek steken gaan laten vallen, zie je foutjes in het spel komen. Dan komt oranje eindelijk aan voetballen toe en stellen ze de geweldige robben in werking. Door het compacte verdedigen geven ze ook weinig kansen weg aan de tegenstander, die daar veel energie voor moet insteken. Mexico had het heel zwaar eind 2e helft tegen brasil. Ik voorzie dus een zelfde scenario voor komende zondag.

Ze krijgen wel een beetje praatjes, dat baart onrust bij mij.

Ik herken bij mijzelf iets te goed het gevoel dat ik tijdens Euro 2008 had. Messcherp moeten ze wezen en met beide beentjes op de grond. Eerst maar eens van Mexico zien te winnen, toch zeker.

24 juni 2014 om 10:23

Dat gevoel bekruipt mij ook een beetje. Het blijft nog steeds een vrij beperkt elftal dat elke wedstrijd alles moet geven om te kunnen winnen. Niemand mag verzaken en denken dat hij een wedstrijd wel op 90% kan doen.

Een goed collectief, wereldklasse voorin en wat geluk heeft ons tot de volgende ronde gebracht met 3 overwinningen.

Toch kan Nederland nog beter. Het spel is nog niet goed en bijvoorbeeld Sneijder vind ik ondanks zijn harde werk erg matig spelen. Was tegen Spanje beslissend maar viel afgelopen 2 wedstrijden vooral op door balverlies en zwakke beslissingen.

Mexico is weer een compleet nieuwe wedstrijd waarin de groepsfase gewoon niet meer meetelt. Ik schat de kansen hoogstens 60/40 in het voordeel voor Nederland maar meer ook zeker niet.

24 juni 2014 om 10:58

@geeronimo en Spartaajax: wat een onzin. Precies deze uitspraken deze Bert, Sneijder en Robben vorig wk ook en toen stonden we in de finale... Nu doen ze het wederom. Dat straalt zelfvertrouwen uit en kan de tegenstander net dat kleine beetje onzekerder maken dan ze wellicht al zijn.

De hele tijd dat gezever over die ene keer dat NL er na fantastisch spel direct uitvloog tegen de Russen, omdat we een coach hadden die nog nat achter de oren was...

24 juni 2014 om 11:51

Laten we hopen dat Sneijder zijn vuur heeft bewaard.... die gaat nog een doelpuntje pakken. Laat Sneijder ons maar tegen de Mexicanen naar de volgende ronde knallen!

De kans is wel groot dat Nederland de finale gaat spelen. Er zijn weinig teams waarvan ik echt onder de indruk ben. Frankrijk is de enige ploeg die echt in vorm verkeerd.

24 juni 2014 om 10:26

Onderschat Duitsland en Mexico ook niet die vind ik ook heel sterk spelen.

24 juni 2014 om 10:37

Duitsland is ook niet mis dacht ik... En hoe je het ook went of keert mocht het zo zijn dat Argentinie en Brazilie verder komen zijn dat ook geen walk overs... Wel een stuk minder dan Frankrijk en Duitsland in deze vorm. (gelukkig schakelen die elkaar uit )

24 juni 2014 om 11:52

Van alle landen die genoemd worden komen we alleen Argentinië eventueel voor de finale tegen..... Frankrijk, Duitsland, Brazilie, Uruguay/Italie zien we allemaal pas in de finale.

24 juni 2014 om 16:07

Groot? Bwa, het gebeurt vaak dat landen die zwak zijn in de groepsfase later in het toernooi top zijn. Misschien heeft Nederland wel te vroeg gepiekt. Ik vind het toch nogal vreemd dat 2/3 denken dat Nederland de finale haalt. Mexico is een goeie ploeg, en daarna komen er nog goeie ploegen.

24 juni 2014 om 16:12

Aja ik heb Belgie zien spelen. En ik snap jou wel. Jullie moeten iedere tegenstander vrezen. Zulke 'gearriveerde' namen achterin en toch zo kwetsbaar..

24 juni 2014 om 16:44

Ik begrijp je reactie niet helemaal, sorry. Ik zeg toch niet dat België de volgende matchen iedereen naar huis zal spelen? Ik doel eerder op een team zoals Argentinië en Brazilië, die ook weinig indruk maakten, maar normaal nog zullen verbeteren.

Zondag word heksenketel.
25.000 krankzinnige Mexicanen op de tribune die tekeer gaan.
Mexicanen die nog maar 1 goal tegen hebben gekregen.
Benieuwd hoe Nederland zich wapent tegen dit geweid.
En spelen trouwens op locatie waar het knetterheet is om 13.00 uur.
Voordeel voor Mexicanen.
Maar wij hebben Robben , Persie , Depay ..... Kijk er na uit

24 juni 2014 om 10:34

Voordeel is dat wel Chili hebben gehad, die hadden ook de hele tribune vol zitten met Chilenen en ik heb niet gemerkt dat één speler daar van onder de indruk was.

Het verschil tussen Sao Paulo en Fortaleza is maar een paar graden dus de hitte kan geen enorme verrassing vormen, zoveel schilt het niet.

24 juni 2014 om 10:35

Voordeel is dat die keeper nooit meer zo'n wedstrijd keept als tegen Brazilie ;-). Wordt echt een leuke pot. Ben benieuwd hoe er gespeeld gaat, beide ploegen willen lekker verdedigen en op de counter wachten. Mexico is denk ik wat avontuurlijker ingesteld dan NL wel alsnog. Robben en van Persie zijn er nu weer beiden bij dus dat wordt knallen.

Ik vind Cillissen trouwens echt een ongelovelijk veel rust uitstralen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de keeper van Brazilie word ik al nerveus.

Het was niet om aan te gluren tegen Chili, maar ik heb echt diep veel respect voor de manier waarop ze hen zijn aangevlogen. Ik heb echt gewoon bijna geen kans gezien voor Chili. Nederland verdedigde zo slim en zo gedisciplineerd. En als je dan nog eens kijkt naar het materiaal. Hadden jullie dat echt verwacht? Echt klasse en ik zie Mexico ook echt niet winnen tegen Nederland. Tegen Brazilie konden ze er niet doorheen komen en die verdedigen echt enorm naief.

Ook nog een mooie loting zie ik voor het vervolg. Je kunt alleen Argentinie tegenkomen en die zijn net als Brazilie en Spanje (nog) niet in hun beste doen. Die kan je iig beter hebben dan Duitsland of Frankrijk.... De Nederandse expats hier in Dublin gaan in elk geval helemaal los!

24 juni 2014 om 10:39

Als je een keer Ochoa ziet keepen onder de lat van Ajaccio praat je wel anders. Die man is echt een goeie keeper

24 juni 2014 om 11:01

Dat kan wel wezen maar in zijn eentje een ploeg redden kan hij ook weer niet. Anders was Ajaccio ook niet laatste geworden en gedegradeerd, wel?

24 juni 2014 om 11:14

Ik volg de Ligue 1, en hij is een goede keeper. Hij was vooral mega sterk tegen Psg. Maar zoals hij zelf al zei: Dit was de wedstrijd van z'n leven.

24 juni 2014 om 11:55

Of de Belgen in de halve finale.... dat is ook een optie.

24 juni 2014 om 10:41

Als je kijkt naar de tegengoals die Nederland tegen gekregen heeft:

- Pingel Spanje (dubieus, had niet gegeven hoeven worden)
- Goal Australië (wereldgoal die je zelden langs ziet komen)
- Pingel Australië (ongelukkige handsbal)

Voor de rest vind ik dat we tot nu toe heel weinig weggeven.

On: Ik hoop dat V Persie weer keihard gaat vlammen tegen Mexico, daarna waarschijnlijk Ivoorkust.

Kan niet wachten!!!!

24 juni 2014 om 10:49

Tegen Brazilie een goal tegen en tegen Kroatoe een goal tegen = 2 goals tegen dacht ik zo? Nederland 3 in een veel zwaardere poule!

24 juni 2014 om 11:00

Tegen Brazilie een goal tegen? Het was 0-0.

24 juni 2014 om 11:03

Brazilië - Mexico is 0-0 geworden.

De fysieke conditie waar Jasper het over heeft zal van cruciale betekenis zijn in het zinderende Fortaleza. De Italianen kunnen daarover meepraten. De extra rustdag kan dus minstens zo belangrijk zijn als het ontlopen van de Brazilianen.

Tjaa... wat moeten we van zulke uitspraken denken...

Tot nu toe gaat het wk aardig. Tegen Australië speelde die 'geweldige' verdediging toch maar magertjes. Ze zullen toch volkomen gefocust moeten blijven maar dat zal van Gaal ze ook wel inprenten.

Ik ben niet zo een fan van het afwachten in 532 systeem gewoon omdat het saai is. Wel is het efficiënt en daarom krijgt van gaal het voordeel van de twijfel van mij.

ik denk dat het bijzonder belangrijk is dat ze wedstrijd op wedstrijd denken en bekijken. Dat is wat van Gaal voor het wk zei en waar die zn jongens nu aan moet gaan houden!

Heerlijk....... ook al vliegen we er tegen Mexico misschien uit, er staat ons weer een mooi Oranje te wachten de komende jaren! Als alle jonkies van nu door blijven ontwikkelen, zijn we over twee jaar zeker al favoriet voordat het EK begint

Met andere woorden je bent nog niet eens op de helft...

Ga nou maar weer gewoon wedstrijd van wedstrijd leven i.p.v al te denken aan de beker

Het liefst nog niet al te veel vooruit kijken, nu dagje van genieten en dan weer volop naar de volgende wedstrijd! als je die niet wint, kom je er al niet natuurlijk!

maar inderdaad als je dan 't schema heb, zeg je wel makkelijk ooh die en die moeten wel te doen zijn en dan zitten we in de halve finale en ooh die tegenstander is ook niet echt in vorm :P

Als je naar de eerste 3 wedstrijden kijkt, is Nederland helemaal niet beperkt. jullie laten je dat aanpraten door de media. Nederland speelt 5-3-2 omdat het beter past bij deze groep, maar vergeet niet dat andere landen dat ook moeten doen, Nederland is niet anders. Iedereen speelt naar hun eigen mogenlijkheden.
De verdediging speelt nu alsof ze niet te verslaan zijn, en tot nu toe beter dan al de andere landen. Dus waarom is onze verdediging beperkt dan. Onze voorhoede is waarschijnlijk de beste op het toernooi, met Argentinie op papier beter, maar nog niet in praktijk.
Onze middenveld is inderdaad niet echt sterk in de aanval, maar verdedigent zeer sterk, dus alleen een beetje beperkt met aanval.
En we hebben natuurlijk een geweldige coach die het goed heeft gezien. We hebben een zeer sterk en fitte groep.

Er zijn 16 teams met dat vooruitzicht: "nog 4 keer en we zijn wereldkampioen". Maar ik snap de Nederlandse euforie wel na de afgelopen wedstrijden. Dat zou hier in België niet anders zijn.

Is die Cillessen eigenlijk een goede keeper? Ik ken hem niet goed en op dit WK is hij nog niet veel op de proef gesteld. In de volgende fase van het toernooi zal hij wel meer werk krijgen veronderstel ik.

24 juni 2014 om 11:04

O en welke teams zijn beter dan Chili en Spanje?

24 juni 2014 om 12:21

Brazilie, Frankrijk, Mexico en Duitsland.

24 juni 2014 om 12:42

@ Wez@z

Beetje vreemde reactie. Ik vraag gewoon of het een goede keeper is aangezien hij in mijn ogen nog geen punten heeft moeten pakken voor het team en ik hem niet ken.

24 juni 2014 om 13:50

Overall een zeer degelijke keeper die goed is hij hoge ballen en meevoetballen. Is echter nog vrij onervaren waardoor hij nog weleens een zenuwachtige uittrap heeft, en ook (nog) niet zo een penalty killer. Straalt echter wel veel rust uit en heeft bij Ajax ook een prima seizoen gekeept. Zit nog veel groeimarge in dus kan zeker ver gaan komen, maar is absoluut nog niet van het niveau Buffon/Courtois/Cech etc.

Mexico gaat zondag louistje en nederland afdrogen, dit spel ik niks waard. Spanje is sws al niet goed meer, dus niet speciaal dat je wint. Australie win je nipt met zenuwen en chili was een onbelangrijk wedstrijd. Nu komt het er echt op neer en gaan we zien wat mexico doet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren