Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nog geen rentree De Bruyne bij zege Man City; Aston Villa wint in slotfase

Laatste update:

Manchester City heeft prima zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola won in eigen huis met 2-0 van Sheffield United dankzij treffers van Rodri en Julián Álvarez. Kevin De Bruyne zat voor het eerst sinds ruim vier maanden bij de selectie, liep warm, maar maakte zijn rentree nog niet. City wipt dankzij de zege over Arsenal heen en staat nu twee punten achter koploper Liverpool. Tegelijkertijd wist ook Aston Villa te winnen dankzij een late treffer van Douglas Luiz. De ploeg van Unai Emery staat in punten gelijk met Liverpool.

De Bruyne liep op 11 augustus een zware hamstringblessure op en zat tot zaterdag niet meer bij de selectie van Guardiola. De Catalaan verklaarde vooraf al dat De Bruyne eigenlijk nog niet fit genoeg is en liet hem logischerwijs op de bank beginnen. Wel had Guardiola een basisplaats in huis voor Nathan Aké. Hij vormde het centrum met Manuel Akanji. Voorin ontbrak Erling Braut Haaland nog altijd wegens een voetblessure. Álvarez verving hem in de spits en werd in zijn rug gesteund door Phil Foden.

Een fraai hakje van Foden leidde de eerste serieuze schietkans in. De Engelsman bereikte met zijn frivoliteit de ongedekte Álvarez, die met links via een volley naast schoot. Sheffield had aanvallend vrijwel niets in te brengen, al moest Ederson nog wel handelend optreden om een verdwaalde voorzet onder de lat vandaan te plukken.

Na een klein kwartier spelen was het raak voor de thuisploeg. Een duel tussen Foden en Vini Souza leverde geen winnaar op, waarna Rodri er met de afvallende bal vandoor ging. De Spanjaard kon ongehinderd richting de zestien rennen en besloot vervolgens om in de verre hoek uit te halen: 1-0.

City was ook in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, al deed het vrij weinig met het overwicht. De grootste kans was voor Ilkay Gündogan, die na een fraai steekpassje van Foden via de handschoenen van Wesley Foderingham naast schoot. Vlak voor rust kwam ook Sheffield gevaarlijk voor de dag. Na een vlotte counter leek William Osula de bal in de verre hoek te plaatsen, ware het niet dat Akanji de bal op cruciale wijze van richting veranderde.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. City had veruit het meeste balbezit – na bijna een uur spelen 82 procent – maar deed daar net als voor de onderbreking weinig mee. Sheffield zakte in, City speelde geduldig rond. De verlossende tweede treffer viel even later alsnog. Invaller Oscar Bobb had een uitstekend passje in huis op Foden, die zijn lage voorzet bij de tweede paal zag worden binnengelopen door Álvarez: 2-0.

Het échte hoogtepunt voor de City-fans moest toen nog komen. Vlak na de 2-0 was er een groots applaus te horen toen duidelijk werd dat De Bruyne aan het warmlopen was. Sheffield-goalie Foderingham kwam niet veel later goed weg toen hij te lang over zijn actie deed en tegen Álvarez aan schoot. De Argentijn zag zijn 'poging' maar net naast gaan. De wedstrijd werd in het vervolg rustig uitgespeeld. Guardiola liet De Bruyne uiteindelijk niet invallen.

Aston Villa - Burnley 3-2

Leon Bailey zette Aston Villa na 28 minuten op voorsprong. De rechtsbuiten vond in het drukke strafschopgebied een gaatje om te schieten en vond de kruising: 1-0. Burnley sloeg binnen drie minuten terug. De bal werd na een vrije trap terug voor het doel gekopt door Dara O'Shea en vervolgens ingetikt door Zeki Amdouni: 1-1.

Nog voor rust maakte Moussa Diaby er 2-1 van door een lage voorzet van Ollie Watkins binnen te lopen. Aston Villa leek op rozen te zitten, zeker toen Burnley-middenvelder Sander Berge in de 56ste minuut vanwege zijn tweede gele kaart van het veld moest. Die kreeg de Noor vanwege vasthouden. In ondertal slaagde Burnley er wonderbaarlijk in om terug te komen tot 2-2. Lyle Foster was zijn achtervolgers te snel af en schoot knap en hard binnen in de korte hoek.

Villa moest nog eens vol aanzetten om de drie punten binnen te halen. Vlak voor tijd werd Jhon Duran aangetikt door Aaron Ramsey, die een lang verleden heeft bij Villa. Daarvoor werd een penalty toegekend, die via de onderkant van de lat werd binnengeschoten door Douglas Luiz: 3-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sheffield was echt heel erg matig vandaag. City speelde weer een stuk beter dan de afgelopen weken, maar de goals blijven nog uit. Dit had een 4/6-0 moeten worden. Het positiespel is top, maar het aantal kansen mag zeker omhoog. Wel goed om te zien dat het langzamerhand weer begint te lopen. Rodri de grote man van dit City en dit seizoen met uitstek de beste speler. Nu nog De Bruyne en Haaland terug en Doku voor de afwisseling en variatie en het gaat wellicht weer wat worden. Het is in ieder geval een spannend seizoen!

30 december 2023 om 18:06

Foden ook heerlijk bezig de laatste maand. Lijkt echt weer een nieuwe stap in z’n ontwikkeling te zetten.

30 december 2023 om 18:19

Alleen jammer dat hij nog niet klinisch genoeg is. Heeft ook al meerdere aardige kansen gehad om een goal te maken...

30 december 2023 om 18:22

Ja zeker na die mooie bal van Rodri.

30 december 2023 om 18:49

Zeker, wat een heerlijke speler! Foden speelt dit seizoen echt als middenvelder i.p.v. op de linker wing net als dat David Silva bij City als 10 ging spelen i.p.v. LW. Foden moet nog wel een hoop leren op die positie qua temporiseren en creativiteit. Qua techniek en dreiging is hij wereldtop. Bernardo zou ook op 10 kunnen spelen, maar mist dan weer de dreiging en directheid van Foden

Zat Villa zeker niet tegen. Carlos krijgt geen rood wat er imo toch overduidelijk wel een was en krijgt dan ook nog eens een hele makkelijke penalty mee die 2x via de lat het doel in gaat.

30 december 2023 om 18:46

Villa had dan wel weer een veel hogere expected goals ratio ook voor de penalty. Maar inderdaad komen ze goed weg. Ik ben benieuwd of we Villa volgend jaar terug gaan zien in de CL

30 december 2023 om 19:19

Die xG zal Burnley worst wezen. Een hogere xG betekent niet dat een onterechte beslissing ineens terecht is. Verder inderdaad benieuwd of Villa dit vol weet te houden, spelen echt goed voetbal.

Wat een saaie ploeg City. Je zag mensen echt geeuwen in de tribune. Ik viel net niet in slaap

Off topic: hebben anderen in de app ook dat ze de stand van competities niet meer kunnen bekijken via wedstrijden? Ik vond dit een hele fijne feature maar deze lijkt weg te zijn.

On topic: lijkt erop dat Man City nauwelijks een achterstand heeft. Staan zelfs alweer gelijk met Arsenal. Hopelijk wordt het een spannende 2e seizoenshelft.

30 december 2023 om 21:08

Stand, topspelers, opstellingen etc. Er lijkt van alles weg te zijn helaas

Wat was dit een zware bevalling. Vreselijke partij om te zien. Foden was de enige die af en toe mij een goedkeurend knikje kon laten doen.

Sheffield bizar zwak. 14% balbezit uiteindelijk ook ofzo. City sneed er ook niet bepaald doorheen. Gewoon een zakelijke en vooral doodsaaie 2-0

De grootste kans was voor Ilkay Gündogan?? Huh, hoe, wat dan? Heeft deze schrijver een andere wedstrijd gekeken. Gündogan speelt al even bij Barcelona.

Verwachte overwinning van City!

Hoop dat De Bruyne weer snel zal terugkeren bij City. Geweldige voetballer en in mijn ogen de beste middenvelder ter wereld momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren