Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Noa Lang zou een aparte jongen zijn, de realiteit is compleet anders’

Laatste update:

Kamal Sowah voelt zich op zijn plaats bij AZ, dat de aanvaller (22) uit Ghana in de winterstop op huurbasis overnam van Club Brugge. De huurling kwam vorig jaar zomer binnen bij de Belgische topclub en werkte enkele maanden intensief samen met onder meer Noa Lang. Sowah weet dat de aanvaller soms negatief in het nieuws komt, maar volgens de AZ-speler klopt het beeld dat over Lang bestaat niet helemaal.

"Een fantastische speler én ploeggenoot", zo wordt Lang omschreven door Sowah in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Voordat ik naar Brugge kwam, had ik veel verhalen gelezen over hem. Dat het een aparte jongen zou zijn en zo. De realiteit is compleet anders. Noa is een ontzettend aardige en sociale jongen. Hij zorgde dat ik me snel thuis voelde, we hadden meteen een klik. We hebben nog steeds contact met elkaar. Zo zie je maar dat imago en werkelijkheid niet altijd hetzelfde zijn", benadrukt de door Brugge verhuurde middenvelder.

Kamal Sowah ziet Memphis Depay echt als een rolmodel voor de jeugd.

Sowah staart zich sowieso niet blind op het voetbalwereldje. De aanvaller is maatschappelijk betrokken, zeker als het gaat om zaken die zich afspelen in zijn geboorteland Ghana. Hij spiegelt zich in dat kader graag aan Memphis Depay. "Het goede werk van Memphis Depay in Ghana is inspirerend voor mij. Hij helpt dove en blinde kinderen en doet op die manier waardevolle dingen terug voor het land van zijn vader", aldus Sowah, die de aanvaller van Barcelona en Oranje echt als een rolmodel ziet voor de jeugd in het Afrikaanse land.

"Ook zijn carrière en die van Afrikaanse voetballers in Europa zijn belangrijk voor de jeugd in Ghana. Zij hebben rolmodellen nodig, aan wie ze kunnen zien dat alles mogelijk is in het leven. Ook voor hen. Memphis praat over zijn leeuwenhart en als Afrikaan herken ik dat. Het is wat ons drijft om succesvol te zijn en nooit op te geven", aldus Sowah, inmiddels goed voor vijf wedstrijden in het shirt van AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja iemand kan nog steeds een aardige jongen zijn en tegelijk een driftkikker zonder zelfcontrole. Ik geloof ook best dat Lang een lieve jongen kan zijn, maar het beeld dat van hem is ontstaan is toch grotendeels zijn eigen schuld. Zijn soms arrogante opmerkingen helpen ook niet.

9 maart 2022 om 09:29

Ik wilde echt letterlijk precies hetzelfde zeggen :D. De een sluit het ander natuurlijk niet uit. Ik geloof ook echt niet dat er kwaad in Lang zit, maar hij houdt zijn imago zelf uiteindelijk ook wel goed in stand. Kan me er persoonlijk niet echt aan storen (net als Depay). Het is weer eens een ander karakter.

9 maart 2022 om 09:34

Bij Depay is het eigenlijk precies andersom. Al valt het de laatste jaren wel mee. Depay is in het veld vrij normaal en erbuiten een beetje vreemd. Bij Lang is het eigenlijk vooral andersom.

9 maart 2022 om 09:42

Lang is toch ook daarbuiten een beetje vreemd...?

9 maart 2022 om 10:26

Noa zijn probleem is gewoon dat hij 1 hersencel heeft en niet kan relativeren of verstandig kan nadenken. Hij heeft voor de rest geen kwaad in zich en is een prima voetballer maar gewoon onder ontwikkeld. Je moet gewoon alles wat hij doet en zegt met een korreltje zout nemen, ook als trainer. Zolang hij maar stopt met domme dingen in de wedstrijd want de scheids zal dat niet doen.

9 maart 2022 om 15:40

Ik begrijp niet dat hij steeds word opgeroepen voor oranje ,voeg helemaal niks toe.het is gewoon een drollevoetballer meer niet

9 maart 2022 om 16:16

Snap de vergelijking tussen Depay en Lang vanwege hun gemengde etnische afkomst, maar verder zijn ze natuurlijk heel verschillend opgegroeid. Lang groeide op als een prins tussen grote voetbalnamen en Depay in de slechts mogelijke omstandigheden in Nederland.

9 maart 2022 om 17:47

Fijn dat jij bij beide de jeugd hebt meegemaakt

9 maart 2022 om 09:50

@westend @wwelover jullie reacties vind ik ontzettend apart. Er zijn nu twee team genoten die hem elke dag hebben mee gemaakt en hem persoonlijk kennen en jullie veroordelen iemand op wat je in het veld ziet terwijl de voetballer en de persoon heel erg kunnen verschillen en ik een aantal interviews dus hoe goed kennen jullie die jongen nou echt? Hebben jullie de moeite genomen om hem echt op persoonlijk vlak te leren kennen of ?

9 maart 2022 om 10:08

Ken jij hem op "persoonlijk" vlak dan?

9 maart 2022 om 10:13

@ajax1812 ben ik een van de velen die over hem oordeelt dan? Zo nee, dan begrijp ik je vraag totaal niet. Maar volgens mij kennen die spelers die dit over hem zeggen hem wel op persoonlijk vlak…

9 maart 2022 om 10:19

Ik kan toch ook alleen maar een beeld vormen van wat hij op het veld laat zien en hoe hij in de media over komt? Dat maakt toch precies het imago? Als ik niks mag zeggen omdat ik iemand niet persoonlijk ken, dan kan deze site wel opdoeken.

9 maart 2022 om 10:19

Misschien moet je gewoon leren begrijpend lezen?
Ik spreek toch nergens die jongen tegen dat Lang geen aardige jongen is. Alleen is dat niet waar Lang kritiek op krijgt van buiten af. Hij wordt bekritiseerd om zijn gebaartjes en uitbarstingen. Daar hoef je iemand niet voor persoonlijk te kennen, want dat kan je gewoon zien op het veld en in interviews.

9 maart 2022 om 11:34

@wwelover je stelt dat iemand een aardige jongen kan zijn maar daarnaast ook een driftkikker? Daarmee insinueer je toch dat hij een driftkikker is? Ik vind persoonlijkheden op het veld en privé twee hele verschillende dingen. Ken bij de amateurs ook idioten op het veld maar daarbuiten zijn ze super relaxed. Maar dit is idd de beeldvorming waar iedereen elkaar napraat. Als het Neymar was gewest, zelfde verhaal maar als het Koopmeinders of Frenkie was dan was het een ander verhaal. Omdat ze leuk interviews geven zijn het automatisch privé ook fantastische mensen. Wat ik probeer aan te geven is dat die paar interviews en wat er op het veld gebeurd een vertekend beeld kan geven en het jammer vindt dat mensen zo kortzichtig zijn en elkaar alleen maar na praten om punten te scoren.

9 maart 2022 om 11:36

Zie je me ergens zeggen dat het niet mag of dat je geen mening mag hebben? Maar aan je reacties te lezen gaat het bij jou puur om het scoren van punten. Daarnaast kan het beeld dat je krijgt van iemand tv nogal vertekend zijn dus nogal kortzichtig allemaal

9 maart 2022 om 11:45

FC, wat ben je nou eigenlijk raar aan het discussieren? Jij insinueert toch net zo hard dat wij 'elkaar napraten', zonder dat je WWE of mij kent? Ik heb het heel duidelijk over imago van Lang en WWE heeft het over arrogante opmerkingen van Lang in de media. Dat zijn toch 2 glasheldere objectieve constateringen? Niemand zegt hier dat Lang een slecht mens is. Ik snap niet waar je je zo druk over maakt.

9 maart 2022 om 13:59

Ik vind het altijd grappig om te zien hoe mensen blijkbaar zelf geen mindere kant hebben online. Jullie zijn zelf ook zeker niet perfect. Eerder wereldvreemd. Het is gewoon een voetballer die ietswat arrogant is. Nou zeg wat irritant...

9 maart 2022 om 15:22

En wat is je punt nu precies? Niemand zegt toch dat Lang irritant of perfect is? Alleen dat zijn imago op/ naast het veld best makkelijk naast het feit kan bestaan dat het een lieve en sociale jongen is. Ik zie hierboven niemand zeggen dat Lang een slecht mens is.

Ik vind het altijd grappig om te zien hoe mensen blijkbaar graag een discussie willen beginnen, over punten die nergens staan vermeld.

Ik ben er nog niet over uit of ik nu blij moet zijn met deze huurling. Hij speelt (nog) niet geweldig, wat logisch is wanneer je naar een nieuwe omgeving gaat. Echter over 2 maanden is AZ hem alweer kwijt. Dus wat heeft AZ er dan eigenlijk aan gehad? Club Brugge zal er waarschijnlijk wel wat aan hebben...

9 maart 2022 om 09:37

Had een grote rol in de 1-2 bij NEC en ook bij de 1-3 had hij een aandeel.

9 maart 2022 om 10:39

Eens. Dit was de eerste wedstrijd waarbij hij een meerwaarde heeft gehad.

Gelukkig maar dat Sowah dit met ons deelt. Was het in de wereld maar mogelijk om een rare snuiter te zijn in je acties maar tevens in de sociale omgang een aardige jongen. Nu we weten dat dit niet kan hebben we Lang allemaal verkeerd begrepen.

Tja, als je iemand uit dezelfde groep naar het gedrag van iemand daar vraagt, zal ie zeggen dat het een hele normale jongen is.
Als er hier weer zo'n hele lieve aardige jongen omkomt bij een overval, nemen al zn vriendjes van de straat het voor hem op.
Als je aan een bank ceo vraagt of zn collega een graaier en profiteur is, zal hij dat niet zo zien, hij is zelf tenslotte hetzelfde.

9 maart 2022 om 09:49

Zelfde groep?

9 maart 2022 om 10:25

ja, zelfde groep, zelfde gedrag, zelfde leven(sstijl), zelfde milieu enz.

Ik ken Sowah niet, dus geen idee wat voor jongen dat is.

Zijn nieuwe teamgenoot Buchanan sprak onlangs precies dezelfde woorden over Lang , Lang was de eerste die hem opving en hielp. Lang is een prima voetballer, alleen word vooral de nadruk gelegd op het negatieve. Een vingertje voor zijn mond, zijn mouwen zitten gek, gaat niet juichend het veld af na een wissel. Van dat alles word een item gemaakt en 80% reageert weer dat hij een kutjoch is met een kut mentaliteit.

9 maart 2022 om 10:15

Het probleem met Lang was niet dat hij afgelopen week niet juichend van het veld liep na zijn wissel. Hij liep meteen door naar de kleedkamer en kwam niet meer terug. Daar was zijn trainer niet blij mee want iedereen weet dat je dan gedonder krijgt na afloop met de pers.

9 maart 2022 om 10:43

Hij vertoont het gedrag van iemand die een minderwaardigheidscomplex heeft. Hij kan best aardig voetballen, maar hij heeft zo de drang om op te vallen. Lukt het niet positief, dan maar negatief. Het is gewoon allemaal zo onvolwassen. De meeste mensen trekken dat al niet van een Zlatan en die gast heeft ten minste nog wat gepresteerd.

9 maart 2022 om 13:35

Dat is wel heel kort door de bocht. Nu vind ik de beeldvorming rond Lang wel wat overdreven, maar niemand kan ontkennen dat hij mentaal een knop om zal moeten zetten. Hij is erg makkelijk uit de tent te lokken en is van zichzelf schijnbaar al een opgewonden standje. 8 keer geel, een indirecte rode kaart en een directe rode kaart; da's echt heel veel voor een aanvaller. Dat moet hij echt afleren. Ik heb geen afkeer voor 'm en ben wel gecharmeerd van de voetballer Lang, maar Alkmaar54 heeft wel een punt. Het lijkt er in ieder geval wel op; een versie van een minderwaardigheidscomplex.

Waarom een titel gebruiken over zijn goede maatschappelijke werk of de ervaringen die hij in de rest van het VI artikel deelt als je ook kan kiezen voor de twee zinnetjes over Lang.

Tot nu toe bevalt Sowah me wel. Werkt hard als hij invalt en was afgelopen weekend belangrijk bij twee goals. Brengt toch iets extra als hij speelt en dat is wel iets dat een bepaalde andere aanvallende wissel, kuch kuch, totaal niet voor elkaar krijgt dankzij een gebrek aan mentaliteit én kwaliteit.

9 maart 2022 om 14:02

Alles voor de clicks hè 😉

Hahaha. Helemaal niemand vond Lang een aparte jongen. Hij claimde echter altijd een aparte jongen te zijn. Zo denkt hij superstoer over te komen. Door dat met een opgezet accentje te claimen vinden mensen hem inderdaad wat minder sympathiek. Maar nog steeds weet hij dat te dramatiseren en een slachtofferrol aan te nemen, puur voor om zijn zelfbeeld nog wat stoerder te maken. Sneu.

Laten we eerlijk zijn, de negatieve nieuwtjes scoren gewoon beter in de media. Dat is waarom we zo’n negatief beeld hebben van zo veel spelers. Ik geloof dat een groot deel van ons er ook niet altijd goed uit zou komen onder een vergrootglas.

9 maart 2022 om 11:47

Persoonlijk hoef ik geen negatieve nieuwtjes over hem te lezen om al een afkeer van hem te hebben. Als ik gewoon kijk hoe hij er bij loopt, hoe hij doet en naar zn interviews, is dat al genoeg.

En ja, dat gaat wellicht nergens over, maar t is zo.
Zal hem verder weinig boeien en ik lig er ook niet wakker van.
Misschien Baradona, maar voor de rest gaat t leven rustig verder.

Niemand zegt toch ook dat het geen aardige sociale jongen is. Die nare trekjes van hem op het veld irriteren mensen nogal

Ik geloof ook prima dat Lang een goede jongen is. Ik vind z'n drive en inzet ook wel besmettelijk. Echter moeten die maniertjes eruit, want dat doet de beeldvorming naar de voetballiefhebber en andere clubs geen goed. Hij zit zichzelf momenteel in de weg. Hij heeft ook al 8 gele kaarten met daaruit voortvloeiend een rode kaart (als gevolg van 2x geel) en een directe rode kaart. Dat is echt heel veel voor een aanvallende speler in een dominante ploeg. De kwaliteiten heeft hij wel, maar hij moet ook mentaal de knop omzetten om het maximale uit die kwaliteiten te halen. Dan helpt dat verongelijkte niet.

Vrijwel iedereen is in den beginne leuk en aardig.Het gaat er om hoe personen met negatieve ervaringen en tegenslagen om kunnen gaan, dan zie je vrijwel ieders ware aard.

9 maart 2022 om 17:21

Dat leer je gaandeweg in je leven, en aangezien Noa Lang nog zeer jong is en zijn persoonlijkheid moet ontwikkelen, is dit niet meer dan normaal. Er komt wat op je af als je in the picture bent, en veel mensen kunnen daar niet mee om als ze niet de juiste begeleiding krijgen. Maar bij Noa maak ik me niet zo druk, die jongen komt er wel.

Tja. Kijk nou de 2 namen die voorkomen in dit gesprek. Neem ik je niet al te serieus meer.

Als Lang niet apart is, is de realiteit apart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren