Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nieuwe Zlatan’: ‘Training van legende Van Nistelrooij, ik kan niet wachten’

Laatste update:

Gianluca Scamacca stond in de belangstelling van onder meer Paris Saint-Germain en Arsenal, maar de jeugdige spits heeft er nog geen moment spijt van gehad dat hij AS Roma tijdens de winterstop verruilde voor PSV. ‘De nieuwe Zlatan Ibrahimovic’ heeft het naar zijn zin in Eindhoven.

/

Scamacca geeft aan dat het voor hem een logische keus was om naar PSV te vetrekken. “Omdat ik me continu wil blijven ontwikkelen. In Italië krijgt de jeugd weinig kansen”, vertelt de aanvaller aan La Gazzetta dello Sport. De Italiaans jeugdinternational droomt er niettemin nog altijd van om ooit het eerste elftal van zijn ex-club Roma te halen. “En dan is iedereen vergeten dat ik eerst uit de jeugdopleiding ben vertrokken.”

De eerste Italiaan in de geschiedenis van PSV ‘vindt alles hier top’. “De omgeving, de faciliteiten, de trainingen. Behalve de taal, die is niet eenvoudig. Ik train momenteel vaak met Mark van Bommel, omdat hij de enige is die Italiaans spreekt”, doelt Scamacca op de oud-middenvelder van AC Milan, die in Eindhoven stage loopt als trainer. “En binnenkort krijg ik individuele training van Ruud van Nistelrooij, een legende. Ik kan niet wachten”, kijkt de Italiaanse belofte enthousiast vooruit.

Denk je dat Andrea Scamacca een belangrijke speler wordt voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede instelling, hoor je niet vaak van een speler uit Italië Spanje Frankrijk etc. Dat ze het echt naar hun zin hebben. Ik ben benieuwd of ik hem over een paar jaar in de selectie van PSV zie

23 februari 2015 om 10:40

Lekker gegeneraliseerd weer, er zijn zat Zuid-Europese voetballers met een geweldige arbeidsethos en genoeg andere voetballers met een waardeloze instelling, of ben je onze eigen Royston Drenthe vergeten?

23 februari 2015 om 10:55

Nix met dat te maken, hij zegt gewoon dat hij niet vaak leest dat mensen uit die landen het naar hun zin hebben. Het klopt ook gewoon dat veel last hebben van de taal, het weer en onze smakeloze eten haha

23 februari 2015 om 12:22

Ik ken een aantal spaanse mensen en ze klagen er alleen maar over hahaha

23 februari 2015 om 12:41

Wat moet hij anders zeggen ? Geloof me dat hij Italie zeker wel mist. Als hij had gezegd dat hij Nederland niks aan vond dan krijg je meteen media gezeur. Het zou wel waar kunnen zijn. Maar het is een grote stap op die leeftijd.

Blijft af en toe toch weer bedroevend om te constateren dat er in Italië nog steeds zo belachelijk weinig gedaan wordt aan hun Engels. Een groot deel moet na hun 30e of zelfs 40e nog op Engelse les....

23 februari 2015 om 10:31

Ja klopt. Heeft toch vooral te maken met het feit dat het een natie van navelstaarders is. Natuurlijk niet iedereen, maar van bovenaf wordt toch vooral ingegeven dat Italië het centrum van de wereld is. Behoorlijk nationalistische inslag daar.

Je ziet het ook aan het voetbal, Serie A gaat bij bijna alle clubs boven de Europese competities.

23 februari 2015 om 10:48

Dit is het geval in vrijwel elk land waarbij de taal een wereldtaal is. Ook in Spanje en Frankrijk wordt vrij weinig Engels gesproken.

Zelfs in een uitermate ontwikkeld multinationaal land als Duitsland is het moeilijk om Engels sprekende voetballers (en mensen) te vinden.

Heeft meer te maken met het feit dat anderen zich aanpassen aan hen en inderdaad, een klein beetje nationalisme.

23 februari 2015 om 10:55

Je zou een punt hebben, als Italiaans inderdaad een wereldtaal zou zijn. Maar dat is het niet.

Italiaans is vrijwel nergens buiten Italië en Zwitserland voertaal en zelfs als erkende minderheden taal is het zeer zeldzaam. Sla Wikipedia er maar eens op na, of elke ander overzicht van de wereldtalen.

Italië heeft vrijwel geen koloniaal verleden omdat Italië zelf pas heel laat als natie is ontstaan (halverwege de 19e eeuw). Omdat men alle koloniale bezittingen in de tweede wereldoorlog al weer kwijt raakte is de taal nauwelijks verspreid buiten Europa en dus onmogelijk als 'wereldtaal' aan te merken. Er zijn gewoon te weinig mensen die het spreken als voertaal.

23 februari 2015 om 11:39

Dit komt ook omdat in deze landen nasynchronisatie plaatsvind in alle buitenlandse film. Ik heb zelf veel gehad aan bijv.. een Engelse film met Nederlandse ondertiteling. Dit hebben ze niet in Duitsland, Spanje en Italië.

Ik moet wel zeggen dat de jeugd in Duitsland wel beter wordt in het Engels. Ik heb een paar vrienden die in Duitsland wonen en daar praat ik Engels tegen en zij spreken het erg goed.

23 februari 2015 om 11:57

Je vergeet Polen en Portugal enzo ook

23 februari 2015 om 10:47

Blabla Engels dit dat. Het is niet eens de meestgesproken taal in de wereld, Engelsen leren geen Ä°taliaans waarom zouden de Ä°talianen wel Engels moeten leren. Ga naar China, Spaanse landen en je hebt geen flikker aan je Engels. Dat is al bijna de helft van wereldbevolking. Ä°n Europa is Engels de belangrijkste taal ja, maar ben benieuwd hoe lang dat nog gaat blijven. Wereldtalen komen en gaan.

23 februari 2015 om 10:54

Wat een onzin, Engels is wel degelijk de meest gesproken taal ter wereld, het is geen voertaal bij de meeste maar men kan zich in het algemeen het best met Engels verwoorden. Ik ben al op redelijk wat plaatsen geweest in de wereld, maar ik heb me altijd prima kunnen redden met Engels, ook in de Spaanstalige landen! !

23 februari 2015 om 10:57

Je vergeet even een ander 'landje' waar Engels de belangrijkste taal is: VS. Bovendien spreken ze in veel Aziatische landen ook prima Engels hoor. In India wonen meer dan een miljard mensen en dat is een oud kolonie van Engeland waar ze over het algemeen prima Engels spreken. Een wereldtaal veranderd echt niet zomaar. Het is gewoon raar dat ze in Italie niet goed Engels leren, Italiaans spreken ze echt alleen in Italie en zo'n enorm land is dat ook niet. Niet te vergelijken met bijvoorbeeld Spaans, wat in aardig wat landen gesproken wordt.

23 februari 2015 om 10:57

Italie ligt toch in Europa of heb ik het mis. Het is gewoon normaal om in Europa Engels te leren en vind het raar als je jezelf daar te goed voor vind.

23 februari 2015 om 11:43

En dan noem je uitgerekend twee landen waar eveneens een wereldtaal de voertaal is...... nogal wiedes dat je daar dan met Engels minder uit de voeten kan. Maar dat Engels buiten Europa nauwelijks gesproken wordt? Ben je de U.S.A. vergeten?

23 februari 2015 om 12:31

Vs, Canada, Groot Brittannië, Ierland (deels hoort dat niet bij GB, republiek of Noord), Nieuw Zeeland, Australië, Hong Kong, India hier is Engels taal nummer 1 of 2

Spaans is ook een wereldtaal, op Brazilie na spreken ze dit overal in midden- en zuid Amerika.

Chinees wordt door heel veel mensen gesproken maar slechts in 1 land en per regio verschilt de taal dan ook nog. Mandarijns bijvoorbeeld.

23 februari 2015 om 12:53

met je engels is de meest gesproken taal!

1chinees, Mandarijn1120 miljoen!!
2engels480
3spaans332
4arabisch235
5bengaals189
6hindi182
7russisch180
8portugees170
9japans125
10duits98
11chinees, Wu77,2
12javaans75,5
13koreaans75
14frans72
15turks69
16vietnamees67,7
17telugu66,4

23 februari 2015 om 13:59

Dit geeft aan hoeveel mensen wonen in regios waar dit de officiele talen zijn. Is geen afspiegeling van de daadwerkelijke aantallen mensen die deze talen kunnen spreken. In dat opzicht is Engels toch wel de meest gesproken taal (zeker in de westerse wereld waar Italie zich in bevind).

23 februari 2015 om 15:54

reken daarbij even uit hoeveel chinezen in de rest van de wereld zitten? die chinezen zitten overal en je kunt er bijna al vanuit gaan dat max maar 10% van de mensen in landen als spanje, italië, frankrijk, duitsland, continent zuid amerika de taal engels kennen! maar in het zakelijke leven van het westen is inderdaad engels de voertaal.

23 februari 2015 om 12:19

En dat Italië niet schrikt van zijn woorden, weinig kans voor de jeugd. Schrikbarend. En vaak nog steeds 10/20 miljoen betalen voor 30 jarige spelers....

Hij krijgt vaak het verwijt dat hij in zijn leeftijdsklasse vooral op basis van zijn fysiek er (figuurlijk en letterlijk) bovenuit steekt. Toch heeft hij, zeker voor zijn bouw, ook een goede techniek. Zowel bij PSV als Italië onder 17 laat hij zien dat hij zijn leeftijdsgenoten ver vooruit is. Laatst liet hij tegen de jeugd van Milan ook geen spaan heel van de (veel oudere) centrale verdedigers die bovendien A-interlands op hun naam hebben.

Bijzondere keuze om naar PSV te komen, maar hij laat daar nu ook zien dat hij veel talent heeft. Een nieuwe Zlatan lijkt me wat overdreven, al weet je het natuurlijk nooit.

23 februari 2015 om 11:24

Dit seizoen spelen er in de B1 Van zowel Feyenoord als Ajax grote Centrale verdedigers... in de thuis wedstrijd tegen Feyenoord had hij niet zoveel aan zijn Fysiek en werd hij ook vaak afgetroefd door Knoester. Maar het is een eerste jaars B junior en hij speelt tegen jongens die een jaar ouder.

23 februari 2015 om 11:36

Als spits 'vaak afgetroefd' worden is natuurlijk part of the job. Ook Messi wordt 'vaak afgetroefd'. Het gaat er om dat je elke wedstrijd een paar keer niet afgetroefd wordt.

Volgens mij heeft hij trouwens helemaal niet gespeeld in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord onder 17?

23 februari 2015 om 12:36

Jup hij speelde er ... Je kan het die jongen ook niet kwalijk nemen want hij komt in een nieuw land, nieuw team en moet nog wennen in nederland.

23 februari 2015 om 22:11

Volgens de statistieken van psv.nl speelde hij helemaal niet tegen Feyenoord...

Gaat een geweldige spits worden bij psv en ook bij de andere clubs waar hij heen gaat

Hij heeft toch Gianluca en geen Andrea?

23 februari 2015 om 16:19

Idd

De nieuwe Zlatan. Die kan dus alleen maar gaan mislukken.

Der is maar een Zlatan...!!

Ik vind het mooi om te zien dat deze jongen het zo naar zijn zin heeft hier, terwijl hij ook voor topclubs had kunnen kiezen. Ik ben benieuwd of we hem over enkele jaren in PSV 1 zien voetballen
Kunnen we alsjeblieft wel ophouden met spelers 'de nieuwe Zlatan, Ronaldo, Messi, Ronaldinho, Koevermans' te noemen. Ik word daar persoonlijk een beetje simpel van

En dan zeggen ze dat ajax talenten opgehemeld worden! ? De nieuwe zlatan? Beetje vroeg om dat te zeggen, denk ik.

23 februari 2015 om 11:28

Het verschil is dat deze titel in Italië aan hem gegeven is en het niet de technisch directeur/trainer/materiaalman/kantinejuffrouw van PSV is die deze vergelijking maakt.

En dat is nu precies wat bij Ajax wel steeds gebeurd en waarom mensen daar over vallen. Nu weer Bazoer die met Rijkaard wordt vergeleken door mensen uit het Ajax kamp.

Die vergelijkingen slaan nergens op. Iedereen is zichzelf. Ik wilde als linksback ook echt niet de 'nieuwe Roberto Carlos' worden. Ik wilde gewoon de eerste 'hoppa' zijn, met in het achterhoofd dat latere spelers met mij vergeleken zoude worden.

Helaas is dat niet gelukt.

23 februari 2015 om 18:52

en wie van ajax zegt dat bazoer de nieuwe rijkaard is dan??

24 februari 2015 om 08:49

Cruijff?

Foutje in de poll, hij heet geen Andrea, maar Gianluca.

Eerst zien en bewijzen en vraag het dan nog een keer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren