Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe rol valt Ajacied zwaar: 'Ik lag na afloop even op de grond'

Laatste update:
/

Het wegvallen van Kenny Tete had directe consequenties voor Joël Veltman. De van origine centrumverdediger verhuisde de afgelopen weken meerdere keren naar de rechtervleugel, waar hij in de Klassieker tegen Feyenoord een van zijn sterkste wedstrijden speelde. Zo eenvoudig als het leek, is het echter niet voor de Oranje-international.

Rechtsback staan vergt veel in fysiek opzicht. “Dit was de derde keer dat ik rechtsback stond. Ik moet constant doordekken, veel meters maken. Het is niet eens zozeer dat ik meer moet nadenken, ik moet vooral meer doen. Naar binnen knijpen en doordekken als er een opening komt. Dat voel je wel, ja. Ik lag na afloop even op de grond”, vertelt hij in gesprek met Ajax Life.

Frank de Boer was na afloop vol lof. Hij verkondigde dat Veltman nog steeds ‘een stuk van Eljero Elia in zijn mond had’. “Hij vrat hem op”, zei de coach. Ook dat zag er echter eenvoudiger uit dan het is. “Ik moest nog even een tandje bijschakelen toen ik in het laatste kwartier op Elia kwam te staan, ook al was ik wel kapot. Je moet kort zitten tegenover Elia. Als hij draait en je opzoekt, wordt het moeilijk”, aldus Veltman.

Joël Veltman is op rechts beter dan in het centrum

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja speelt tete wereld weet vletman dit zowaar te levelen. Wordt nog wat als ze beidde fit zijn.

9 februari 2016 om 14:40

Dan gaat Veltman weer naar het centrum denk ik.. Daar deed hij het ook uitstekend.

Hopen op van Rhijn rechtsback en van der Hoorn en Veltman centraal. Maar omdat Frank graag een linkspoot en een rechtspoot centraal achterin wil hebben, verwacht ik Viergever en van der Hoorn centraal en Veltman rechtsback.

9 februari 2016 om 13:30

Wel sneu voor van Rhijn. Had eindelijk de hoop weer te kunnen spelen doet Frank het zo ..

9 februari 2016 om 18:57

@connoisseur

Het zal per wedstijd bekeken worden, wanneer Ajax verwacht continue in de aanval te zijn, zal Frank eerder een aanvallende back opstellen. Verwacht Frank dat de tegenstander ook aanvalt, dan kiest hij eerder voor Veltman.

9 februari 2016 om 13:30

Een verdediging van Veltman, vd Hoorn, Bazoer en Dijks is ook een optie. Dan kan Donny de plaats van Bazoer op het middenveld innemen. Heel goed voor zijn ontwikkeling en ik denk dat het middenveld van Ajax er dan niet op achteruit gaat. Nog een voordeel van deze opstelling is dat je eenvoudig naar 3-4-3 kan omschakelen indien dat nodig is; Bazoer kan dan inschuiven.

Ik ben overigens wel blij met de ontwikkeling dat Veltman zo goed presteert op rechts, want van Rhijn is aanvallend beter, hij dekt nog steeds op 5 meter en dat kost Ajax punten.

9 februari 2016 om 13:49

Bazoer is juist weggegaan bij PSV omdat hij niet centraal achterin wilde spelen.

9 februari 2016 om 14:59

Het was niet alleen dat, PSV zag ook meer in Menno Koch als in hem. Maar nood breekt wetten. Viergever kan echt niet, zeker niet naast v/d Hoorn, dat gaat Ajax punten kosten.

9 februari 2016 om 15:22

Laat Viergever maar gewoon Links centraal staan en Vd Hoorn Rechts centraal !! Ze kunnen het beide echt wel maar ze moeten meerdere wedstrijden de kans geven !! Weet zeker dat als ze de rest van het seizoen zo staan ze het Top gaan doen !! Vertrouwen geven !!

9 februari 2016 om 15:58

Helemaal met slm020 eens. Ze hebben beide slechte, maar zeker ook prima wedstrijden gespeeld. Ze missen beide wedstrijdritme, en voornamelijk vertrouwen. Beide hebben (nog) niet het niveau wat we willen zien, maar dat geldt voor overgrote deel van de selectie. Laat de linie Veltman-vdHoorn-Viergever-Dijks maar lekker staan zolang Tete en Riedewald nog afwezig zijn.

9 februari 2016 om 18:17

Een centrum vd Hoorn-Viergever zou ik ook laten staan, maar meer om bij Ajax en co het besef te laten doordringen dat zulke aankopen echt niet meer kunnen.

Er zal voor voor volgend seizoen uit een ander vaatje getapt moeten worden bij het vervangen van deze spelers.

9 februari 2016 om 18:47

Viergever heeft genoeg kansen gehad. Hij bakt er niks van. Altijd stressen met hem in het centrum.

9 februari 2016 om 19:44

Viergever speelde wederom een prima pot, prima back up, zelfs uitstekend voor Ajax begrippen. Was belangrijk bij de 2-1, hij was degene die het duel van notabene Kuyt won. Vertel mij eens welke linksbenige centrale verdediger je liever ziet, die ook voor dat salaris bij Ajax op de bank wilt zitten?

Ajax heeft het in de breedte centraal juist goed in orde waardoor we blessures goed kunnen opvangen, nee ze zijn niet even goed, maar daarom zijn het ook bank spelers (van der Hoorn, Viergever).

9 februari 2016 om 21:10

Vooral zo blijven denken misschien wordt het ooit een feit. Man verdedigend is het kwalitatief zeer matig nu riedewald en tete er niet meer zijn.

9 februari 2016 om 23:02

Ik vraag je wat.. hoe zie jij het dan wel voor je? Wat is het alternatief? Als je het allemaal zo goed weet, kom dan ook met alternatieven. Het is minder, klopt, maar ik vind dat we het goed kunnen opvangen, kun je verwachten dat de bank net zo goed is?

9 februari 2016 om 15:27

Van Rhijn is wel erg matig, maar Viergever is inderdaad ook geen held. Ik zou persoonlijk het zo laten staan.

Prima ook voor zijn ontwikkeling, veel clubs vinden het prettig als een verdediger op 2 plekken inzetbaar is. Al is het voor nood.

Was geweldig als back. Echt bijna een revelatie te noemen. Dat hij goed kon voetballen was al duidelijk, maar misschien past deze rol ook veel beter bij hem dan de centrale rol waarbij verkeerd opbouwen funest is en waar hij de lengte een klein beetje voor mist.

9 februari 2016 om 15:55

Yep, vooral het dichtknijpen en ijzersterk in het duels zijn, wat een wedstrijd speelde die jongen gister. Voor mij dé man van de wedstrijd.

Daarnaast vond ik hem veel rustiger en meer geconcentreerd overkomen op de RB positie dan op de CV.

Ik wil meerdere wedstrijden zien met Veltman op rechtsback voordat ik een oordeel vel.
Hij speelde natuurlijk tegen Elia...die komt op het moment niemand voorbij.

9 februari 2016 om 14:04

Buiten dat kon Veltman zich volledig op Elia concentreren. Dat was eigenlijk zijn enige taak. Centraal moet.hij meer uitvoeren, is een opbouwende fout dodelijk en miet hij veel vaker harde duels aangaan. Denk inderdaad dat hij puur verdedigend op rechtsback hry veel beter gaat doen

Hij deed het goed, maar enige nuance moet wel op zijn plaats zijn. Had lang in de wedstrijd geen directe tegenstander en Elia kwam hiervoor ook al maanden geen back meer voorbij.

9 februari 2016 om 13:56

Veltman speelt het hele seizoen al sterk.

9 februari 2016 om 14:33

Elia komt een lantaarnpaal niet eens voorbij. Veltman deed het goed tegen Elia, maar we moeten niet doen of Elia nou een geweldige rechtsbuiten is. Paar leuke acties gehad dit seizoen, meer niet

Hij snoert zijn criticasters wel de mond dit seizoen. Speelt geweldig dit seizoen.

Het zou idd jammer zijn als Bazoer centraal achterin niet wil. Hij zou die plek kunnen invullen als Danny Blind dat deed. Veel opkomen en ruimte maken voor middenvelders. Ook al omdat Bazoer scorend vermogen heeft. Hij kan dan een dimensie toevoegen aan Ajax.

9 februari 2016 om 14:21

Het lijkt me dat bazoer professioneel genoeg Is om centraal achterin te spelen als de boer dat van hem vraagt. Met die 2 blessures is de keuze toch een stuk minder. Viergever heb ik niet zo'n hoge pet van op terwijl voor het middenveld genoeg talentvolle spelers beschikbaar zijn.

9 februari 2016 om 16:40

Hij is juist weggegaan bij PSV omdat die meer een verdediger in hem zagen dan een middenvelder. Dan lijkt het me niet dat hij daar wil gaan spelen. Zal ook een vrij naar smaakje geven als ze dat überhaupt aan hem vragen.

9 februari 2016 om 19:45

Ik zou het eigenlijk nog anders invullen, namelijk met Gudelj centraal en Bazoer voor de verdediging en met Sinkgraven en Klaassen op het middenveld, komt het voetbal denk ik ook ten goede. Bazoer en Gudelj kunnen dan van positie wisselen.

Speelde hij in de jeugd niet wel vaker op RB? Ik wist dat dat 1 van zijn mogelijke positities was, maar wat was hij ontzettend goed tegen Elia!

Veltman is aan een sterk seizoen bezig en dat is met het uitvallen van Tete en Riedewald maar goed ook. Dat hij deze rol nu op kan eisen is heel belangrijk voor Ajax, en op deze manier zie ik ze nog niet uitgeschakeld voor de titelrace. De komende weken (met PSV - Ajax als summum) zullen de kampioen uitwijzen.

Prima voor zijn ontwikkeling toch? Lijkt me dat je je hierdoor fysiek toch wat extra ontwikkelt. Kan altijd van pas komen als centrale verdediger.

9 februari 2016 om 15:52

Precies wat ik dacht. Het komt zo namelijk over alsof hij RB ook ergens had onderschat.
Misschien moeten clubs maar vaker in (vriendschappelijke)wedstrijden een beetje spelers op andere posities zetten waar ze direct veel mee te maken hebben; dit om hun collega's beter te begrijpen en het spelletje nog beter in te zien. Al hebben sommige dit natuurlijk niet nodig (namen als Seedorf, Pirlo etc.)

9 februari 2016 om 19:25

Veltman heeft tot aan de A rb gespeeld is pas bij de Boer in de A centraal komen te spelen.

De wedstrijd van Ajax -Feyenoord speelde veltman sterk en vrat Elia echt op, geweldig gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren