Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NH Nieuws meldt vreemde reden schorsing Bilal Ould-Chikh, die zelf ontkent

Laatste update:

Bilal Ould-Chikh is geschorst door FC Volendam vanwege een oproep op TikTok, zo meldt NH Nieuws maandag. De 25-jarige aanvaller verscheen onlangs in een video op het kanaal van de Jongeren Moskee Roosendaal, waarin hij de jeugd opriep om vrijdagnacht tussen 0.00 uur en 3.00 uur deel te nemen aan een voetbaltoernooi. Ould-Chikh gaf daarnaast aan zelf ook aanwezig te zijn, terwijl FC Volendam op zaterdagavond een uitwedstrijd speelde bij sc Heerenveen (2-1 nederlaag). De buitenspeler ontbrak uiteindelijk in de selectie van trainer Wim Jonk wegens een disciplinaire schorsing, al vertelt de aanvaller zelf in gesprek met Voetbalzone dat zijn deelname aan het toernooi niets te maken heeft met de schorsing.

Volendam zelf wil nog niet reageren op de schorsing van Ould-Chikh. Jonk zelf reageerde wel kort tegenover Het Noordhollands Dagblad. “We hebben van de week maar weer eens een goed gesprek met elkaar en dan zien we daarna wel hoe het verder moet.” De voorhoedespeler uit Roosendaal is voor de derde keer geschorst bij de nummer veertien van de Eredivisie. Eerder dit seizoen had Ould-Chikh een handgemeen met de Duitse assistent-trainer Matthias Kohler. De aanvaller ontkracht de berichtgeving van het dagblad met klem. "Het zijn leugens, dit nieuws is echt verzonnen. Zonde dat dit zomaar geroepen wordt, want dit was de reden voor mijn schorsing helemaal niet", aldus Ould-Chikh, die niet wil aangeven waarom hij dan wél geschorst is.

@jongerenmoskeeroosendaal ?? GROOTS VOETBALTOERNOOI VOOR ISLAMITISCHE BEGRAAFPLAATS ??#iksteunibr ? origineel geluid - JongerenMoskeeRoosendaal

De oproep van Ould-Chikh is nog altijd te zien op TikTok. “Goedendag broeders en zusters. De Islamitische gemeenschap van Roosendaal is een mooi initiatief gestart. Namelijk een Islamitische begraafplaats waarbij eeuwige rust gegarandeerd kan worden. Daarbij wordt een toernooi georganiseerd op 7 april van twaalf uur ’s nachts tot drie uur ’s nachts, waarbij ikzelf hopelijk ook aanwezig ben. Iedereen is daarbij enorm welkom!” Ook Volendam-spelers Benaissa Benamar en Walid Ould-Chikh deden een oproep, maar zij gaven niet aan zelf aanwezig te zijn tijdens het toernooi.

Ould-Chikh tekende in december 2021 bij Volendam na maanden zonder club te hebben gezeten. Sindsdien kwam de linksbenige buitenspeler in 34 officiële wedstrijden in actie. Daarin was het voormalig toptalent van FC Twente en Benfica goed voor vijf doelpunten en twee assists. In Volendam heeft Ould-Chikh een contract tot medio 2025. De vraag is echter of Jonk, die onlangs bijtekende tot medio 2026, nog toekomst ziet in zijn pupil. Ould-Chikh moet het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huhh deze begrijp ik niet helemaal. Volendam speelde zelf pas de avond erop? Dan heeft zijn aanwezigheid daar toch helemaal geen invloed op die wedstrijd.

10 april 2023 om 20:43

Echt handig is het niet allemaal. Ik bedoel , als prof ga je toch ook niet op stap de nacht ervoor? Dit kan je ermee vergelijken. Hij drinkt en feest niet, maar hij gaat niet bepaald vroeg naar bed. Nachtrust is belangrijk voor een topsporter.

10 april 2023 om 20:55

Dit is dus totaal niet met elkaar te vergelijken.

10 april 2023 om 20:44

"vrijdagnacht tussen 0.00 uur en 3.00 uur " en zaterdagavond een wedstrijd ...

vrijdagnacht tussen 0.00 uur en 3.00 uur hoor je dan gewoon in je bedje te liggen ...

10 april 2023 om 20:46

Nou, tot 3uur in Roosendaal.. vind het nogal een gebrek aan motivatie om je goed voor te bereiden.

10 april 2023 om 20:55

Als de wedstrijd om 12:15 was geweest, had ik het standpunt van de club beter begrepen. Maar in het geval van een avondwedstrijd blijft er meer dan genoeg tijd over om zijn rust te pakken.

10 april 2023 om 20:59

Je weet niet hoe laat hij zich op de club moest melden, daarnaast eet hij overdag niet dus weinig tot geen slaap zorgt voor nóg minder fitheid.

10 april 2023 om 21:54

Marocberkane - Van een prof mag je toch een serieuze levenstijl verwachten. Dat geldt voor voeding, maar ook voor slaap. Toernooitje duurt tot 03.00u. Dan is ie een keer om 04.00u thuis. Nachtrust inclusief ritme wordt omgekeerd. Als prof kan je dat niet maken en al zeker niet de dag voor een wedstrijd. Je bent dan gewoon niet optimaal fit.

10 april 2023 om 22:23

Niet mee eens. Rust is zo ongelooflijk belangrijk voor een sporter. Toen ik nog op amateur niveau mee deed aan hardloop wedstrijden probeerde ik iedere minuut waar ik rust kon pakken dat te doen. Uit m’n werk eten en daarna even uurtje liggen. En daarna alsnog op tijd naar bed. En daar had het lichaam echt profijt van.

10 april 2023 om 20:46

Hij kan toch niet bij een wedstrijd verschijnen zonder slaap...

10 april 2023 om 20:48

Wat een onzin allemaal. Zijn werkgever bepaalt niet wat hij in z’n vrije tijd doet. Zou jou werkgever maar zijn

10 april 2023 om 20:51

Je werkgever heeft wel een mate van verwachtingen dat wat jij in jouw vrije tijd doet niet ten koste gaan van jouw prestaties op het werk. Een goede nachtrust helpt met het leveren van een fysieke topprestatie, dus ja.

10 april 2023 om 20:52

Als jij in je vrije tijd dingen doet die je werk hevig beïnvloeden dan heb je gewoon een probleem met je werkgever hoor. Dus nee, zijn werkgever bepaalt niet wat hij in zijn vrije tijd doet, maar jij hoort wel volledig uitgerust en fit op werk te verschijnen.

10 april 2023 om 20:53

Zou jij het als werkgever wel leuk vinden dat je werknemers zonder slaap, moe op het werk zitten? Daarnaast onzin vergelijking, profvoetballers moeten een goede mentaliteit hebben als ze iets willen bereiken, goede zorg voor het lichaam. Deze jongen verspeelt zijn talent als de gehele carriere

10 april 2023 om 20:59

Het zou mij als werkgever geen moer schelen of iemand slaperig op werk komt, zolang hij z’n werk maar doet. En dit geldt voor een voetballer net zo. Die jongen kan heel goed laat naar bed gaan EN een goede prestatie op het veld leveren.

10 april 2023 om 21:01

Oneens hiermee, zijn vrije tijd gaat tot een bepaald punt Volendam niks aan. Maar als jij als werkgever je spelers maandelijks een goed bedrag betaald, verwacht je daarvoor maximale voorbereiding en inspanning terug. Dan snap ik dat de club niet blij is als een speler tot minimaal 03:00 wakker is, een dag voordat de club weer een wedstrijd speelt in de strijd tegen degradatie. Lijkt me prima gehandeld van Volendam.

10 april 2023 om 21:40

@bastardm, daar gaat de werkgever zeker (deels) over. Zo heeft hij een inspanningsverplichting, waarbij hij zichzelf dus inzetbaar moet houden.

Komt bij dat de wedstrijd om 21:00 begon, dus laten we zeggen dat de spelers twee uur vooraf in Heerenveen moesten zijn. Dat maakt dus 19:00 uur in Heerenveen aanwezig. Tel hierbij de reistijd van 1.5 uur vanaf Volendam bij op, dan zit je op 17:30. Nu zat betrokkene in Roosendaal, wat wederom een reistijd is van 1.5 uur. Dus, dan heb je het al over 16:00 uur. Wanneer je bedenkt dat het potje voetbal tot 03:00 duurde, dan blijft er toch bijzonder weinig tijd over.. niet?

10 april 2023 om 21:43

Je kan niet als werkgever preventief bepalen of het ten koste gaat van je prestaties. Mocht hij daadwerkelijk slecht hebben gespeeld dan had Volendam hem kunnen schorsen. Maar op deze manier vind ik niet kunnen.

10 april 2023 om 21:56

Zijn werkgever bepaalt niet wat hij in zijn vrije tijd doet, maar kan hem er wel op afrekenen. Als ik gaar voor de dag kom bij een belangrijke meeting omdat tot 3:00 heb gevoetbald vindt mijn werkgever daar ook wel wat van.

10 april 2023 om 21:57

Bastardm - Zijn werkgever bepaalt zeker wel wat hij in zijn vrije tijd mag doen. Daarnaast mag je een optimale levenstijl verwachten van een profvoetballer en daarbij moet je dingen nu eenmaal laten. Dat geldt zowel voor voeding als slaap. Neem je dat niet serieus dan ben je straks weer een clubloze 'prof'. Geen club trekt je aan als je er met de pet naar gooit en het zit allemaal tussen de oren. Heb je het mentaal niet voor elkaar dan heb je in deze branche een probleem.

10 april 2023 om 22:04

Onzin, voldoende tijd om aan zijn 8 uur slaap te komen, zelfs als hij om 05:00 thuis zou zijn.

10 april 2023 om 22:23

Itachi010 - Het gaat niet alleen om 8 uur slaap. Het gaat voornamelijk om het slaapritme. Ik verbaas me er echt over dat heel veel hier het heel normaal vinden dat je als prof je nacht overslaat. Daarentegen bewijst dat ook maar weer waarom er zoveel 'profs' na een tijdje clubloos zijn.

10 april 2023 om 20:46

Dus de avond daar voor om 4 uur naar bed en je snapt het niet? Dus het ligt niet aan hem maar aan volendam? Die jongen levert altijd problemen op en dan moet je niet de aandacht op je vestigen. En hij doet dat dus wel.

10 april 2023 om 20:50

Je verdraait mijn woorden. Ik weet niet aan wie het ligt, maar geef alleen aan dat ik dit geen gegronde reden zou vinden voor een schorsing.

10 april 2023 om 20:56

Ik vind dit wel een goede reden om te schorsen. Je wordt betaald door volendam. Als je dan een nacht overslaat ben je niet fit.
Ik snap dat er tijdens ramadam wat meer snachts wordt gedaan, maar overleg met je werkgever. Misschien dqt ie dat gedaan had en dat ze zeiden dat hij dat niet mocht en toch door zetten.

10 april 2023 om 20:59

@marocberkane: Maar jij bent niet verantwoordelijk voor de regels die ze bij FC Volendam hanteren, dus hoef jij ook helemaal niet te bepalen of het wel of geen gegronde reden is voor een schorsing.

Een topsporter moet goed omgaan met zijn lichaam. Dat betekend goede training, goede voeding en goede (nacht)rust. Midden in de nacht ergens bij een voetbaltoernooi aanwezig zijn hoort niet bij goede nachtrust. Dat jij dat misschien niet begrijpt kan ik nog ergens inkomen, maar dat een profvoetballer dat zelf niet begrijpt vind ik erg treurig.

10 april 2023 om 21:01

Dat laatste kunnen we nooit weten. Echter is deze reden wel echt veel te licht. Als het schorsen voor weinig nachtrust gebruikelijk zou zijn, hou je weinig voetballers over.

10 april 2023 om 21:15

Wellicht ligt het er aan dat hij een probleemgeval is en dat er strenger naar hem gekeken wordt. Er is altijd wat met hem. En dan worden regels stenger nageleefd. Die jongen vergooit zijn carriere en hij snapt het nog steeds niet. En het ligt altijd aan anderen.

10 april 2023 om 21:01

Jawel dat heeft wel invloed op die wedstrijd..of in elk geval op zijn fitheid

10 april 2023 om 21:04

Zijn aanwezigheid heeft geen invloed op de wedstrijd? Hij is een prof en gaat de dag voor de wedstrijd pas slapen als de zon onderhand weer opkomt. Verre van professioneel toch? Het is geen kelderklasse.

10 april 2023 om 21:05

Natuurlijk heeft zo’n late nacht wel invloed op je fitheid haha

10 april 2023 om 21:12

Romario en Ronaldinho waren ook nachten wakker, en presteerden ook.
Dus wat je zegt klopt niet.

10 april 2023 om 21:15

Ah dus omdat twee van de meest uitzonderlijke talenten die de afgelopen eeuw op de voetbalvelden hebben gelopen nog konden presteren na een nachtje doorhalen is de stelling van JK-Ajax onjuist?

10 april 2023 om 21:17

Stelling is inderdaad onjuist. Het gaat om prestaties op het veld. De een heeft daar meer nachtrust voor nodig dan de ander. Vrij logisch

10 april 2023 om 21:24

Maar wie zegt dat Romario en Ronaldinho niet nog beter gepresteerd hadden wanneer ze wel uitgerust op het veld waren verschenen?

10 april 2023 om 21:25

Prestaties op het veld heeft Bilal al tijden niet dus die heeft het wel nodig lijkt me verder een gigantisch onnozel voorbeeld maar dat snap je zelf ook wel

10 april 2023 om 21:36

Nee, je gaat voorbij aan het punt. Jij denkt dat iedereen snachts 8u moet slapen om goed te presteren. Dat is feitelijk onjuist. Sommige mensen hebben minder nodig.
En helemaal als je kijkt naar de reden, namelijk iets doen voor de community.

10 april 2023 om 21:42

Dus omdat je tijdens je 'wakkere' uren wat nuttigs voor de 'community' doet, heb je minder slaap nodig? Klinkt als de grootste doorbraak aangaande slaapritme sinds Dropship koning Rene Cooiman zijn sneller slapen!

10 april 2023 om 21:49

Nee, waar het om gaat is dat bilal iets goeds voor de community doet, en zijn prestaties er niet onder lijden. Je weet zelf ook wel dat volendam hier overdreven op reageert

10 april 2023 om 21:54

Dat weet ik zelf wel? Nou ik durf best te stellen dat het spelen van een wedstrijd midden in de nacht niet bevordelijk is voor de prestaties. Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat de kans dat hij nog gaat eten voor de Fajr, dus zo rond 05:00 aanzienlijk is. Dus, blijft weinig slaap over wanneer je op die dag een topsportprestatie moet leveren.

10 april 2023 om 21:59

Vraag me af waarop je baseert dat zijn prestaties er niet onder lijden en al helemaal waarom jij dat opeens bepaalt en niet de mensen bij Volendam
Vind het vrij logisch dat dit gevolgen heeft, anders kunnen alle spelers doen wat ze willen tot laat in de nacht.

10 april 2023 om 22:01

Niet op die dag, maar op die avond.
En zolang bilal presteert is er geen issue. Een moderne werkgever had hier meegedacht.

10 april 2023 om 22:08

Die man kan er niet eens uit springen bij Volendam maar schijnbaar leiden zijn prestaties niet onder zijn niet professionele houding. Natuurlijk !

10 april 2023 om 22:20

Misschien is zijn huidige niveau zijn plafond. Hij kan dus al op z'n max zitten, daar weleens over nagedacht?
Die nachtelijke hulp had dus niets uitgemaakt. Gewoon bizarre beslissing van volendam. Benieuwd naar de verklaring

10 april 2023 om 23:06

Met hoeveel uur slaap kan een mens volgens jou optimaal presteren?

11 april 2023 om 00:28

@sportweek86, dat verschilt per persoon. Ik voel me persoonlijk prima op 6 uurtjes, maar ken ook mensen die per se altijd 8 uurtjes nodig denken te hebben. Alhoewel ik niet denk dat 1 korter nachtje meteen invloed zal hebben op je prestaties.

11 april 2023 om 11:19

Tot 03:00 op, dan nog naar huis. Eten voor de zon op komt, dat is ook vroeg. Kortom, met hooguit een paar gebroken uurtjes slaap naar de wedstrijd. Zo bereid je je als prof niet voor.

Triest zeg vrijdagnacht is nu belangrijk tijdens de ramadan en de jeugd kan dan in dit geval een potje voetballen daarna met ze alle eten en daarna naar het ochtend gebed om 04:50 en daarna naar huis. Zielig zeg om hem hiervoor te schorsen. als het voor Pasen was had niemand er wat over gezegd.

10 april 2023 om 20:50

Wat is er triest aan? Je bent prof en hoort uitgerust bij een wedstrijd te verschijnen. Eredivisie wedstrijden zijn toch ook niet 's nachts vanwege de ramadan, niet iedereen is daar geïnteresseerd in

10 april 2023 om 20:58

Jij kan niet verwachten van zijn mens om zijn beroep boven zijn religie te zetten. Tevens zijn Moslims hoe dan ook wakker in de avonden, in verband met avondgebeden. Meestal zijn dit soort initiatieven om kinderen van de straat te halen, in verband met hangen op straat etc. Vind dit wel zwak gecommuniceerd van Volendam, om je speler nou hiervoor te schorsen?

10 april 2023 om 21:04

Een straatvoetbal toernooitje heeft geen reet te maken met zijn geloof. En jawel dat kun je tot in een bepaalde mate wel van een werknemer eisen

10 april 2023 om 21:04

Niemand verwacht dat ook en de club zal zijn geloof met alle respect accepteren, op dezelfde manier zoals Ould-Chikh het volledige salaris van Voldendam in de heilige maand ook accepteert. Hoe goed het doel ook is in onze ogen, als je niet optimaal voorbereidt bent voor je wedstrijd, kan dat consequenties hebben.

10 april 2023 om 21:06

Meeste moslims slapen in de avond ook nog even en ook in de ochtend is er nog genoeg tijd om te rusten. Wat je van religie vind moet iedereen zelf weten maar dit is gewoon een leuk evenement voor kinderen in een bijzondere nacht (voor moslims) ik vind het dan inderdaad triest dat volendam weer de heilige wilt spelen door deze jongen te schorsen en waarschijnlijk is dit de moskee waar hij naar toe gaat en hebben ze hem gevraagd dit te organiseren omdat hij een voetballer is.

10 april 2023 om 21:12

@HZ7-22, dat verwacht toch ook niemand? Wel is het meer dan redelijk dat een werkgever verwacht dat je handelingen in priveomstandigheden geen invloed hebben op de uitvoering van de bedongen arbeid.

Het feit dat deze omstandigheden met religie te maken hebben of niet staat hier los van. Of het nu een katholiek is die de week voor de wedstrijd helemaal los gaat met carnaval of een fervent wandelaar die de vierdaagse loopt in de week voor een wedstrijd, beide zal niet geaccepteerd worden. Hetzelfde gaat voor deze casus op.

Iets met rechten en plichten.

11 april 2023 om 13:42

Hz7

Hij moet ook vooral zijn religie op de eerste plaats zetten. Vroeg op om te eten. Maar een voetbaltoernooi van 00:00 - 03:00 is dan gewoon vrij absurd om er bij te doen. Heeft niks met geloof te maken. Die uren moet hij gewoon slapen als prof, voor de wedstrijd.

10 april 2023 om 20:50

Tuurlijk, we zijn allemaal weer tegen de Islam. Als een Profvoetballer 's nachts op een wedstrijddag gaat lopen voetballen bij een paas-toernooi wordt hij 100% zeker ook geschorst hoor. Je moet bezig zijn met je club, die je dikke salaris elke maand overmaakt. Snap Volendam volledig.

10 april 2023 om 21:12

Ik zeg niet dat iedereen tegen de Islam is maar ik geloof zeker wel dat het hierdoor weer een negatieve lading krijgt. Net zoals het rust momentje voor spelers die vasten tijdens een wedstrijd om even snel iets te drinken. Daarover heb je de meest verschrikkelijke reacties gelezen hier op de site en waarom? omdat een paar spelers een minuutje rust krijgen om even wat water te drinken en een dadel te eten.

10 april 2023 om 21:24

Tsja, het is vrij dubbel allemaal vind ik persoonlijk. Vanuit de Islam is er weinig tot geen ruimte voor andere geloven, maar in Nederland moet deze ruimte er wel zijn. Ik zie een Christelijke speler in Turkije het niet voor elkaar krijgen om daar wat minuten te krijgen om zijn gelovige ritueel uit te voeren tijdens een wedstrijd.

10 april 2023 om 23:03

Dat is gewoon niet waar in de islam word juist gezegd respect te hebben voor christelijke omdat zij nooit arrogant zijn in hun geloof en respect te hebben voor de joden omdat ze dezelfde gewoontes als de islam hebben voor een groot gedeelte. In Turkije heb je ook gewoon christelijke mensen wonen alleen het is een islamitisch land die op een normale manier hun geloof mogen uitvoeren. Ook in bijvoorbeeld Marokko wonen een hoop joden die daar gewoon zonder problemen een goed leven hebben. Alleen dit soort dingen hoor je helaas minder voorbij komen dan de negatieve dingen.

11 april 2023 om 13:44

Intermilan

Maar dit gaat niet over een dadel eten als de zon onder is. Dit gaat over een toernooi van 00:00 - 03:00. Dat vraagt de islam echt niet van hem. Hij moet dan gewoon slapen als prof.

10 april 2023 om 20:55

Voor Pasen hoef je dan ook niet te vasten. Maar goed, lekker om 06:00 uur naar bed op een wedstrijddag, terwijl je ook al niet eet is natuurlijk hartstikke normaal. Lijkt mij niet prestatiebevorderend, dus logisch dat Volendam ingrijpt.

10 april 2023 om 20:59

Hector, ik weet niet wat je weet over pasen maar de weken vanaf carnavall tot pasen hoor je juist wel te vasten...

10 april 2023 om 21:19

Hahah Hector. Google het dan even joh

11 april 2023 om 15:07

Begrijpend lezen is een vak, ik zeg nadrukkelijk 'hoef'. Bij de Islam wordt uitdrukkelijker verwacht dat je mee doet, al zal het zelfs daar een keuze moeten zijn.

10 april 2023 om 20:58

Die jeugd kan ook zonder hem voetballen toch? Of is hij de enige die dit kan regelen?

10 april 2023 om 22:13

Waar heb jij het over 😂 elke willekeurige voetballer die jouw verhaaltje voor Pasen had gedaan was 100 procent ook geschorst. Je hebt het over om 04;50 naar huis gaan, en dus nog later naar bed, voor een wedstrijddag en doet alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Geen enkele werkgever die zoiets door ve vingers ziet natuurlijk haha.

Wel geinig, heeft zn afkomst er dus toch mee te maken. Alleen niet op de stereotyperende manier die hier beweerd werd

Wat een vreemde reacties hier allemaal.

Dat zij hem schorsen omdat hij jongeren oproept om tijdens de ramadan een potje te gaan voetballen in de nacht waarbij hij zelf aangeeft “MISSCHIEN” aanwezig te zijn, is werkelijk waar een schande. En dan lees ik “als voetballer moet je goede nachtrust hebben” hoe weten jullie hoe hij zijn vrije tijd in de ramadan invult? Misschien gaat hij na de middag training naar huis en slaapt hij tot 20:00 om dan te gaan eten. Of geldt “rust” alleen in de nacht? Dus alle mensen die een nachtdienst draaien zijn automatisch mensen die niet goed voor hun lichaam zorgen??

Ik vind het overdreven van volendam, vooral ook omdat er 2 andere dezelfde oproep plaatsen.

10 april 2023 om 21:05

Klopt,nachtdiensten zijn wetenschappelijk bewezen slechter voor je gezondheid

10 april 2023 om 21:14

Structureel nachtdiensten draaien is ook roofbouw plegen op je lichaam. Waarom denk je anders dat er een toeslag aan verbonden is?

10 april 2023 om 21:26

Mad marcel en gilles, kom ik toch terug op het feit “wat als” hij gedurende de dag genoeg rust pakt en op de wedstrijd dag iets langer uitslaapt? Wat had gekund aangezien Volendam pas op zaterdagavond speelde.

Het gaat om één nacht, waarin hij sws tot laat op is om te eten ivm ramadan. Hij is niet op de dansvloer te vinden van een kroeg met 10 baco achter de kiezen. Ik vind de reacties hier allemaal erg kort door de bocht. En het feit dag Wim Jonk aangeeft pas deze week in gesprek met hem te gaan vind ik ook apart. Meestal ga je toch in gesprek, hoor je het verhaal aan en dan maak je de overweging om iemand te schorsen?

10 april 2023 om 21:39

Ik reageerde alleen op je stelling over nachtdiensten. Verder zullen ze bij Volendam vast hun redenen hebben gehad. Ik was niet bij dat voetbalfeestje en er staat verder weinig info bij dit artikel. Misschien heeft ie wel 3 uren lopen meevoetballen op dat pleintje. Geen idee

10 april 2023 om 21:44

Volgens mij reageerden wij beide op je stelling dat nachtdiensten automatisch niet goed zijn.

Komt bij, de wedstrijd start dan weliswaar wel om 21:00 in de avond, maar waarschijnlijk had hij daarvoor nog wel andere verplichtingen. Neem in ieder geval al de reis van Roosendaal naar Volendam en de reis van Volendam naar Heerenveen...

11 april 2023 om 11:43

Het was niet op een pleinje maar in het voetbalstadion van RBC.

Leuke bijkomstigheid RBC kan as zondag kampioen worden en hierdoor promoveren naar de 1ste klasse!

11 april 2023 om 13:54

@amsterdam

Hij zegt niet misschien, maar hopelijk erbij te zijn. Dat is dus zijn intentie.

Maar los daarvan. De ramadan kost nachtrust en energie ivm niet kunnen eten. Helemaal prima.

Maar in mijn ogen moet je dan als prof niet nog andere dingen erbij gaan doen die je prestatie beïnvloeden. Zoals ‘s nachts bezig zijn met een jeugdtoernooi. Daar komt geen enkele prof, religie of geen religie, mee weg. Die moeten maximale rust pakken. Kan je overdag slapen? Mooi, slaap dan extra. Maar niet in plaats van de nacht.

De wedstrijd was ook uit, dus nog een eind met bus. Heel ruim op tijd verzamelen op de club. Dus er is ook op de speeldag weinig extra ruimte voor slaap.

Tijdens de ramadan kan je beter zo laat mogelijk slapen en zo laat mogelijk opstaan op wedstrijd dagen.

Wat idioot om deze jongen hiervoor te schorsen. De wedstrijd van Volendam was notabene zaterdagvond. Zolang hij zich fris en fruitig meldt op zaterdag moet het geen probleem zijn wat iemand in zijn vrije tijd doet.

10 april 2023 om 21:41

"zolang hij zich fris en fruitig meldt"...misschien was dat niet zo fris en fruitig? Los daarvan zegt de fitheid in de ochtend natuurlijk weinig over zijn fitheid in de avond na een hele dag niks gegeten te hebben en te weinig slaap hebben gehad

10 april 2023 om 21:52

Ben hem in de middag van de wedstrijddag nog tegengekomen, hij kwam net van een sessie in de gym. Geloof me die jongen zag er prima uit.

10 april 2023 om 22:06

AD33 Grappig, ik zag hem later die avond nog op de wallen met rode ogen hij was daar voor blessure behandeling.

10 april 2023 om 21:51

Ik heb ook nog nooit zo een debiele reden gehoord. Misschien neemt de beste man power naps van 2 uurtjes 3x op een dag zoals Cristiano Ronaldo dat doet. Dat ze hem hierom schorsen is toch een idiote reden. Toevallig ben ik hem in de middag van de wedstrijddag nog tegengekomen en vroeg waarom die niet mee was. Zijn uitleg was blessure, heeft geen enkel moment de reden uitgelegd die hier nu wordt gebracht, maar zou best kunnen. Wil het nog wel zelf horen van zowel Volendam als Bilal.

10 april 2023 om 22:08

Maar Ronaldo slaapt toch ook normaal gewoon s'avonds? Juist het tegen over gestelde, die zou juist nooit dan niet optijd naar bed gaan. Hoort zeker ruimte te zijn voor het geloof en dat te beoefenen, maar dit is toch niet het geloof zelf beoefenen? Begrijp dat mensen het op een bepaalde manier bekijken, maar mij lijkt het mij gewoon een beetje onprofessioneel, alhoewel ik het ook overdreven vindt, maar je moet ook een beeld schetsen en standaard zetten voor de rest van het elftal anders heeft iedereen een reden.

10 april 2023 om 22:21

Hij doet iets voor de community. Heeft verder geen invloed op zijn spel

10 april 2023 om 23:53

Nee zoek maar eens op. Ronaldo slaapt niet zoals een normaal persoon. Hij neemt powernaps de gehele dag door. Dat is een van de redenen dat hij nog fit is op deze leeftijd. Ga er niet van uit dat Bilal dat doet. Anders had hij veel meer uit zijn carrière gehaald

Naar mijn mening overdreven om hem hier voor te schorsen.
Hij heeft pas de avond erna een wedstrijd, kan dus prima zaterdag overdag zijn nachtrust pakken en dan zaterdag avond gewoon presteren.
Het is niet alsof hij naar een nachtclub gaat ofzo...

Die jongen wordt zijn hele leven al disciplinair geschorst, zie dat hier veel de racismekaart wordt getrokken. Het is gewoon niet handig he?

10 april 2023 om 23:42

Volendam is een en al racisme, daar hoef je echt geen kaart voor te trekken, Volendammers en Urkers zijn trotste racisten, als je de racisten kaart bij hun trekt dan lachen ze en zien ze het als compliment

10 april 2023 om 23:44

Dat sowieso, jongen heeft een waslijst aan dingen waar je kan zeggen dat hij niet professioneel genoeg bezig is met zijn beroep. Alhoewel ik het deze keer wel echt heel ver getrokken vind.

Aanwezig tijdens normale slaap uren. Voetbal toernooi waar je bless kan raken. Is toch gewoon niet handig? Waar gaat al deze discussie over.

Het is heel moeilijk voor een multimiljonair om geprikkeld op het veld te staan voor een club die hem misschien net €60.000 per jaar geeft.

Zijn teamgenoten komen bij de training aan met hun golf 8 of A klasse terwijl hij met zijn Urus komt aanrijden in een boerengat met pvv stemmers

In dit geval begrijp ik Ould Chikh wel, hij moet lekker naar het midden oosten gaan en weer miljoenen verdienen.

10 april 2023 om 23:49

Juist dan zou het toch gemakkelijker moeten zijn? Je bent al financieel onafhankelijk, geen zorgen meer, je kan je volop focussen op het voetbal. Bilal heeft al meer bij elkaar verdiend dan de gehele selectie van Volendam in hun carriere binnen gaan hengelen. Maar dat neemt niet weg dat hij zich gewoon hoort te houden aan de regels, als hij van zichzelf wist dat de motivatie er niet zou zijn dan had hij beter een andere club kunnen kiezen.

Als ik de reacties zo eens lees dan vindt iedereen het normaal dat jouw werkgever jou schorst omdat zij vindt dat je te laat naar bedje bent gegaan (Als dit de daadwerkelijke reden is). Hoeveel mensen krijg ik denk je over mij heen als ik zeg dat de werkgever dan ook mag bepalen dat je geschorst wordt als je meedoet aan de Ramadan?
Dat is zeker appels en peren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren