Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar zet PSG voor het blok met Copa América én Olympische droom

Laatste update:

Neymar hoopt komende zomer een druk programma af te werken. De aanvaller van Paris Saint-Germain wil namelijk dolgraag deelnemen aan de Copa América en de Olympische Spelen. In 2016 had Neymar dezelfde plannen, maar destijds gaf zijn werkgever Barcelona geen groen licht. De 27-jarige buitenspeler beseft dat PSG mogelijk ook dwars gaat liggen.

Brazilië is nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen, maar wanneer kwalificatie wordt afgedwongen hoopt Neymar erbij te zijn in Tokio. Alle deelnemende teams mogen drie dispensatiespelers van ouder dan 23 jaar meenemen. “Ik ben in vorm en zou graag deelnemen aan de Copa América en de Olympische Spelen. Maar ik denk dat het moeilijk wordt, vraag maar aan PSG. In 2016, toen ik nog voor Barcelona speelde, lieten ze me niet naar beide toernooien gaan. Maar ik hoop dat ik Brazilië op welke manier dan ook kan helpen”, wordt Neymar geciteerd door ESPN.

Samenvatting PSG - AS Monaco (3-3)

De wens van Neymar brengt PSG in een lastige positie. Ook Kylian Mbappé gaat mogelijk naar de Olympische Spelen, daar Frankrijk al zeker is van kwalificatie. Mocht Paris Saint-Germain beide spelers laten gaan, dan ontbreekt het tweetal bij de start van de competitie. Het toernooi op de Spelen wordt namelijk afgewerkt van 22 juli tot en met 8 augustus. Waar Neymar eerst de Copa América zal spelen, staat voor Mbappé het EK op het programma. Het nieuwe Ligue 1-seizoen 2020/21 gaat op 9 augustus van start.

Neymar nam in 2016 al met Brazilië deel aan de Olympische Spelen. In eigen land wonnen de Goddelijke Kanaries goud door in de finale te winnen van Duitsland. In dat jaar liet Neymar de Copa América aan zich voorbij gaan. Barcelona sprak destijds maandenlang met de Braziliaanse voetbalbond en wist een deal te sluiten, waardoor de aanvaller slechts een toernooi speelde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongens voetballen al zoveel dan nog Olympische spelen Copa EK. Dit kan nooit gezond zijn.
Daarnaast geld de aanvulling vanuit de fifa pot als een speler geblesseerd raakt alleen voor de copa en ek. Olympische spelen denk ik niet.
Straks raakt je speler kwijt moet hem ook een vol salaris betalen voor toernooi wat niemand boeit.
Dit kan niet goed zijn voor die jongens vooral neymar die elke dag geblesseerd is.

Missen ze aanvallers ter waarde van een half miljard, kunnen ze nog een voorhoede met Icardi, Cavani, en daar omheen zwervend Di Maria en Draxler opstellen.

13 januari 2020 om 09:32

De vraag is dan ook "spelen ze beide nog voor PSG volgend seizoen"? De geruchten volgend zal Real voor Mbappe gaan in de zomer en Barca voor Neymar. Dus de door jou geschetste voorhoede kan toch zomaar werkelijkheid zijn.

13 januari 2020 om 10:06

Fr / het wordt heel lastig voor Psg om ze beide tegelijk te verkopen, maar 1 van hun speelt zeker niet meer bij psg na de zomer... ik ben benieuwd wie. Mbappe komt misschien na de zomer naar Real maar de zomer van 2021 is realistischer

13 januari 2020 om 10:25

Inside; Dat zie ik ook niet gebeuren dat ze beide weggaan deze zomer, dat zal PSG niet toestaan. Daarnaast zie ik Real geen 300 miljoen neer kunnen leggen voor Mbappe die ze toch wel heel graag willen hebben, ook niet in 2021. Daarnaast is er geopperd dat Mbappe zijn contract open gebroken kan gaan worden waarna hij 35 miljoen gaat verdienen. Maar ik haakte even in op Fikret en de voorhoede van PSG met de OL. (daarbij zie ik Neymar ook niet terugkeren naar Barcelona)

13 januari 2020 om 19:57

Waarom denken mensen toch altijd maar dat barca en real 100% een speler kunnen halen. Misschien willen die spelers helemaal niet en een club als PSG hoeft niet te verkopen dus die kunnen eisen wat zij willen.

wat ik heb nooit begrepen wat sommige voetballers zo tof vinden aan mee doen aan olympische spelen, buiten gewoon je land helpen. niemand kijkt er naar, heerst toch een andere sfeer, en winnen daar heeft gewoon veel minder impact en status als winnen van wk of Copa america (in Brazillie's geval)

13 januari 2020 om 10:26

In zuid amerika is het net als de wereldbeker voor clubs heel groot en vooral in brazilie

13 januari 2020 om 10:29

De olympische spelen zijn een soort holy grail voor andere sporten. Om je dan te mogen scharen tussen namen als Bruce Jenner, Micheal Phelps en Usain Bolt vind ik nog best gaaf. Denk dat zij dat ook vinden.

14 januari 2020 om 01:17

Bruce Jenner in een rijtje met Bolt en Phelps? Daar moest ik wel even om glimlachen.

13 januari 2020 om 11:04

In mijn ogen vrij simpel. Het is gewoon een extra prijs, eentje die zeker niet iedereen weet te winnen. Dus als je Olympisch Kampioen op je cv hebt staan, is dat gewoon top. En ik weet niet wat je zegt met 'niemand kijkt ernaar'. Olympische spelen is letterlijk een van de grootste zo niet de grootste sport event van de wereld. Ik hoop dat je begrijpt dat de wereld niet alleen om jou draait, er zijn nog 6 miljard andere mensen op deze wereld. Daar zullen vast wel wat mensen tussen zitten die er wel naar kijken.

13 januari 2020 om 11:16

klopt wel met, nog een extra prijs, en olympische spelen winnen is wel tof om te zeggen, maar zoals ik al zei, inpact van winnen (als voetballer) van de olympische spelen, het inpact is gewoon niet zo groot, als iemand het WK EK wint wordt er nog jaren over gesproken, i.t.t, olympische spelen, het wordt niet voor niets nooit aanhehaald als belangrijke of indrukwekkende prijs. als ik een mindere bekende voetballer was, zou ik er zeker heen willen, maar als Neymar zijnde zou ik er geen nacht om wakker liggen. buiten Brazillie ooit, heeft niemand ooit de pannen van het dak gespeeld op de Spelen

13 januari 2020 om 11:35

Nja weet je wat het is. De OS worden om de 4 jaar gehouden. Met voetbalteams mag je tot en met 23 jaar meedoen, en dan 3 dispensatiespelers waarvan de leeftijd vrij staat (een Neymar dus bijvoorbeeld). Dus dat houdt in: als je mee wil doen aan de OS voor je land ben je vaak tussen 19 en 23, daarna heb je eigenlijk geen kans meer om dit te winnen. tenzij je club waarvoor je speelt, je laat gaan. Wat in veel gevallen niet zo is. Tel daarbij op dat jongens uit zuid-amerikaanse landen letterlijk hun hart en ziel geven voor nationale teams. Tja dan kan je wel concluderen dat het voor veel voetballers wel een belangrijk evenement is.

Wat heb ik gister weer genoten van Neymar. Na 20 minuten maar besoten om Roma Juve af te wisselen voor PSG Monaco en wat een pot was dat. Neymar in absolute topvorm is voor mij zelfs de nr 1 van de wereld. Hopelijk blijft hij dit jaar fit en dan zie ik PSG de CL wel winnen.

13 januari 2020 om 15:34

Ik heb de laatste 30min gezien, hij was idd de beste aan de kant van PSG. Als hij niet speelt dan is PsG stukke minder. Hij is echt de man daar.

13 januari 2020 om 16:37

Idd, je kan zeggen wat je wil over hem, maar op het veld laat hij altijd zien dat hij een van de besten is. Zo zo zoooo jammer dat hij weg is gegaan bij Barca. Zouden echt onverslaanbaar zijn. Alles wat na hem s gekomen is het allemaal net niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren