Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar zet de toon in vijfde overwinning van ongenaakbaar Brazilië

Laatste update:

Brazilië blijft voorlopig ongenaakbaar in de kwalificatiefase voor het WK in Qatar. Het team van bondscoach Tite was vrijdagavond lokale tijd met 2-0 te sterk voor Ecuador in het Estadio Beira-Rio in Porto Alegre. De Brazilianen gaan met vijftien punten uit de eerste vijf groepsduels aan kop in de CONMEBOL-zone. Argentinië, dat donderdagavond lokale tijd genoegen moest nemen met een remise tegen Chili (1-1), volgt op vier punten.

Brazilië had veel balbezit en maakte de dienst uit, maar had zichtbaar moeite met de compacte defensie van de verrassende nummer drie van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. In de eerste helft waren de hoogtepunten op een hand te tellen. Een wegens buitenspel afgekeurde goal van Gabriel Gabigol Barbosa was een van de weinige wapenfeiten.

In de tweede helft ging er meer dreiging uit van Brazilië en werd de weg naar het doel van Alexander Domínguez gevonden. Na 65 minuten was het eindelijk raak: Richarlison schoot na goed voorbereidend werk van Neymar de 1-0 tegen de touwen. Barbosa en Gabriel Jesus, even voor de 1-0 ingevallen voor Fred, lieten daarna om het duel in het slot te gooien.

Een rake strafschop in de extra tijd bepaalde de eindstand, al ging daar wel het een ander aan vooraf. Scheidsrechter Alexis Herrera Hernández had de VAR nodig om een overtreding op Gabriel Jesus te constateren. De eerste inzet van Neymar vanaf elf meter was niet best en werd gekeerd door Domínguez. De VAR zag echter dat de doelman te vroeg van zijn lijn was gekomen en in de herkansing faalde Neymar niet vanaf de stip.

Brazilië speelt komende dinsdag in en tegen Paraguay, dat zeven punten uit vijf duels heeft. Dat is het ook puntenaantal van Colombia, dat dinsdag Argentinië ontvangt. Uruguay, dat ook zeven punten heeft, speelt in en tegen Venezuela.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe heeft Neymar de toon gezet dan? Door de strafschop voor de 2-0 in de laatste minuten eerst te missen en pas in 2e instantie te scoren? Ik krijg het idee dat een titel met Neymar erin meer klikjes oplevert

5 juni 2021 om 08:36

Assist + goal

5 juni 2021 om 08:41

Assist doelpunt. Wellicht moet je ook even een samenvatting bekijken, alvorens je een oordeel velt.

5 juni 2021 om 08:55

Dat is toch vaak het probleem mensen kijken nooit na de wedstrijd en vormen dan een mening. Ik ben overigens benieuwd na de Copa America van de zomer. Weet iemand of deze ergens op tv uitgezonden wordt, want ik wil die anders zeker gaan volgen.

5 juni 2021 om 09:41

BBC iPlayer met een VPN abonnement lijkt voorlopig de enige optie. ESPN, BeIN Sports en Eurosport zenden het toenooi niet uit..

5 juni 2021 om 10:42

Toen ik de titel las vroeg ik me wel af ja hoe hij de toon heeft gezet. In gedachten zag ik direct een gillende en rollende braziliaan die pingels en vrije trappen versierd. Ik dacht, ik ga het artikel maar eens bekijken. Het werkt dus!

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar Argentinië, zie ik Brazilië toch weer de Copa pakken. Het samba-voetbal is helaas helemaal verdwenen. Maar ze hebben een Duitse degelijkheid, waarmee ze nauwelijks goals incasseren. Wie is volgens jullie favoriet?

5 juni 2021 om 08:58

Pff moeilijke. Ik hoop dat Brazilië de Copa pakt. Echter denk ik dat El Salvador er met de buit vandoor gaat, wat een fantastisch team is dat zeg!

Je leest er niets over in de Nederlandse nieuwsmedia maar hier in Brazilië is het groot nieuws. Er bestaat binnen de Braziliaanse selectie, bij de technische staf en bij Tité de trainer van de seleção grote weerstand om aan de Copa America deel te nemen. Dat vanwege de gezondsheidsrisico´s. De CBF (voetbalbond van Brazilië) overweegt zelfs om de trainer te ontslaan. Ook president Bolsonaro dringt daarop aan. Aanvoeder Casimiro zal na de oefenwedstrijd van dinsdag tegen Uruguay de pers te woord staan over de ontstane situatie. Het is mogelijk dat het toernooi wordt gespeeld zonder Brazilië. Spannende tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren