Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar gaat flink tekeer na bizarre gele kaart: ‘Spreek Frans? Mijn reet!’

Laatste update:

Neymar blonk zaterdagavond opnieuw uit voor Paris Saint-Germain. De Braziliaanse vedette wist weliswaar niet te scoren in het thuisduel met Montpellier, maar zorgde wel voortdurend voor gevaar en droeg met een assist uiteindelijk bij aan de 5-0 overwinning van de Parijzenaren. Neymar ontving in de eerste helft echter ook een zeer discutabele gele kaart, hetgeen resulteerde in een woede-uitbarsting van de aanvaller in de rust.

Neymar werd in de slotfase van de eerste helft op de bon geslingerd na een woordenwisseling met scheidsrechter Jérôme Brisard. De Braziliaanse baltovenaar probeerde een verdediger van Montpellier aan de zijlijn uit te spelen middels een rainbow flick, hetgeen hem kwam te staan op een standje van Brisard, die Neymar naar verluidt betichtte van vermeend spelbederf.

De sterspeler van PSG toonde zich niet onder de indruk van de beslissing van Brisard en ging in de rust tekeer in de spelerstunnel. Ploeggenoot Marco Verratti fungeerde daarbij als tolk van Neymar, die zich richtte tot de vierde official. "Ik speel voetbal en vervolgens geeft hij (de scheidsrechter, red.) mij een gele kaart", zo kon men Neymar live horen roepen op televisie volgens Canal+, dat de uitzendrechten van de wedstrijd had. De vierde official verzocht Neymar vervolgens om zijn beklag in het Frans te doen. "Spreek Frans? Mijn reet!", riep de gefrustreerde Braziliaan hem vervolgens toe, alvorens hij afdroop naar de kleedkamer.

Neymar was zaterdagavond zonder twijfel de opvallendste man aan de kant van PSG, maar ook Kylian Mbappé liet zich gelden. De Franse spits werd halverwege de tweede helft gewisseld door trainer Thomas Tuchel en liet zijn boosheid daarover, niet voor het eerst dit seizoen, duidelijk merken. Mbappé was overduidelijk niet blij met zijn wissel, maar Verratti, die na afloop de Franse televisie te woord stond, wil het voorval niet onnodig groot maken. "Het is lastig, niemand wil gewisseld worden. Iedereen wil spelen en wat gebeurd is, is normaal", aldus de Italiaanse middenvelder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, maar als deze jongen zich enkel op voetbal zou richten zou hij pas echt excelleren, nog beslissender kunnen zijn en de opvolger zijn van ronaldo & messi.

1 februari 2020 om 21:56

Volg hem eens, weinig voetballers zijn beslissender dan hem sinds hij fit is. Praktisch geen.

1 februari 2020 om 22:00

Het probleem is dat hij het voornamelijk in een competitie doet waarin er eigenlijk geen weerstand is. Bij Barcelona was hij minder bepalend dan dat hij nu is, maar op wedstrijden in de CL na kun je hem niet echt vergelijken.

1 februari 2020 om 22:09

In zijn laatste seizoen bij Barcelona was hij volgens mij beslissender, belangrijker dan Lionel Messi.

1 februari 2020 om 22:09

Jip & janneke competitie. Ik doel met name op CL en Brazilië.

1 februari 2020 om 22:19

Bij Barcelona was hij zeker beslissend, scoorde volgensmij in de kwart, semi en finale van de CL..iig hij was toen ook gedeeld topscorer. Deze man is op dit moment de beste imo.

2 februari 2020 om 01:07

Hij is ook bepalender dan Mbappe die al het predikaat kreeg dat Neymar in z'n schaduw was.

2 februari 2020 om 02:01

100% mee eens. Barca had Neymar natuurlijk nooit moeten laten gaan, deze man was nu de perfecte vervanger voor Messi geweest wie ieder jaar toch weer zichtbaar minder beslissend word. Overigens konden Messi en Neymar elkaar prima vinden in het veld, datzelfde zie ik totaal niet met Griezmann. Erg jammer ..

Bizar dat Ney hiervoor een gele kaart krijgt. Hij heeft het in zich om zijn voeten te laten spreken en kan op een sportieve manier wraak nemen. Beter dan iemand die een speler zaagt als wraakactie. Deze scheidsrechter snapt het spelletje blijkbaar niet zo goed.

Haha wat een idioot van een scheidsrechter. Hoe kan je nou een standje geven voor iets dat gewoon binnen de regels van het voetbal past. Neymar is een rare snuiter maar hier staat hij volledig in zijn recht.

2 februari 2020 om 03:01

Bekijk het van de andere kant, wat als hij in Nederland lekker in het Portugees gaat staan praten tegen de scheids? Die zal vast zeggen dat Neymar Nederlands of Engels moet gaan praten, maar dat spreekt hij ook niet.

Deze scheids snapt er echt helemaal niks van!. Dolt hem en gaat dan ook nog tegen hem tekeer omdat hij maar Frans moet spreken. Wat een labiele kerel zeg pfff. Neymar is een idioot soms maar heeft hier gewoon volledig gelijk

Wat een enorm rare en debiele kaart. Hoe is zo'n geweldige actie spelbederf? Je zou bijna denken dat er meer achter schuilt bij die scheids. Neymar doet een enorm gewaagde skillmove om uit de drukte te komen/de bal tegen de tegenstander te laten kaatsen om een inworp te verdienen... en daar krijgt hij geel voor? Je krijgt niet eens geel als je in de 92ste minute bij de cornervlag de bal aan het afschermen bent. Ik snap hier echt helemaal niets van.

mooi man, ik geniet er wel van dat die haters er kapot van gaan dat neymar zo belachelijk goed kan voetballen.

1 februari 2020 om 23:26

Welke haters? Nee serieus. Iedereen hier is het er mee eens dat (ondanks Neymars vaak rare en puberale gedrag) hij heer volkomen gelijk heeft. Zowel qua de gele kaart als dat frans spreken. Dus juist bij een van de zeldzame artikelen dat iedereen achter Neymar staat plaats je zo’n reactie?

2 februari 2020 om 00:07

De scheidsrechter doel ik op

2 februari 2020 om 05:18

Staan er meer scheidsrechters op het veld dan ?

Die man is veel te goed voor de Ligue 1, bij tijden verveelt hij zich gewoon. Geweldige bal tovenaar hopelijk komt Neymar snel terug naar La Liga had nooit weg moeten gaan.

1 februari 2020 om 22:10

Hoezo verveelt hij zich bij tijden gewoon? Wat doet hij anders nu dan bij Barcelona? In Spanje werd hij bij tijden harder aangepakt.

1 februari 2020 om 22:30

Spanje ligt het niveau gewoon hoger dan in de ligue 1. Dus in de basis doet die hetzelfde (voetballen), maar dan op een lager niveau.

Dat haar!! Ik kan me niet voorstellen dat een normaal mens dit als man uitzoekt bij de kapper. Ik wil wel eens zien als bijvoorbeeld Advocaat zo voor de training verschijnt, of welk persoon met een beetje respectvolle aanzien. In mijn ogen ziet hij er gewoon uit als een mislukte clown.

Toevallig Ibra toen ook destijds of die scheids die een speler neertrapte. Ze hebben daar toch wat last van hoogmoed. Voelen zich te groot en daarom vatten ze weleens de emoties van spelers verkeerd op. Het slaat ook nergens op dat hij hier geel voor krijgt en dan zo sneu disrespectvol ney te woord staan van die 4e official tsja. Verwacht maar niets terug dan.

Net Zazie in de metro! ‘Spreek Frans, ammegat!’ En dan te bedenken dat dit zich ook in Parijs afspeelt, het toeval!
Wel keurig van de vierde official dat hij gewoon in zijn eigen taal wilt spreken maar snap de frustratie van Neymar als hij zijn punt wilt maken en geen Frans kan, of onvoldoende.

Ja, na 2,5 seizoenen moet je wel een aardig woordje Frans spreken tegen de ref vind ik. Wel moeten Fransen begrijpen dat ze minder moeten brabbelen als ze zelf Frans spreken, maar goed. Eigenwijze figuren, beide heren.

1 februari 2020 om 21:59

Ja, je kan jezelf verstaanbaar maken voor belangrijke dingen, maar de meer genuanceerde dingen goed overbrengen is lastig. Aan de andere kant zou de stap van Portugees naar Frans niet zo heel groot moeten zijn.

1 februari 2020 om 22:03

Klopt, maar denk niet dat Neymar ook maar de intentie heeft om lang in Frankrijk te blijven. Frans spreken is echt niet zo lastig, je moet het gewoon zelf willen vind ik.

1 februari 2020 om 22:34

Frans niet lastig? Moet zeggen dat ik een redelijke talenknobbel heb , maar Frans ging er bij mij niet in... 2 jaar Frans gehad op school maar het enige wat me bij is gebleven is je mapelle...

1 februari 2020 om 22:38

Na meer dan 900 dagen mag je gewoon verwachten dat iemand goed de taal spreekt. Dat ie geen politieke debatten kan voeren of wetenschappelijke artikelen perfect begrijpt is prima, maar dan moet het echt wel goed genoeg zijn om een dergelijke discussie aan te gaan.

Ik kan begrijpen dat hij een gele kaart krijgt voor zijn kapsel, dat noem ik spelbederf. Maar serieus, dit is een van de vreemdste gele kaarten die ik in lange tijd gezien heb, ik kan begrijpen dat Neymar zich afvraagt wat hij fout heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren