Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neville haalt weer eens uit: ‘Wie is nou echt de baas bij Manchester United?’

Laatste update:

Manchester United begeeft zich in een crisis en dat bezorgt Gary Neville de nodige grijze haren. De oud-verdediger wijst met de beschuldigende vinger naar vice-voorzitter Ed Woodward, verantwoordelijk voor het aankoopbeleid op Old Trafford. “Hij doet dit werk nu zeven jaar. Zeven jaar! Hij heeft zijn kans wel gehad”, zo foetert Neville in gesprek met Sky Sports.

Neville is ook niet te spreken over de aanstelling van enkele grote namen na het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013. “José Mourinho kan zich wat betreft het winnen van prijzen meten met Josep Guardiola. Louis van Gaal is een van de meest ervaren managers van de afgelopen 25 jaar. Maar zelfs de meest gelouterde trainers hebben hier gefaald. Dat roept de nodige vragen op. Het probleem zit gewoon veel dieper. Er worden steeds verkeerde keuzes gemaakt.”

De voormalig rechtsback van Manchester United voelt mee met Ole Gunnar Solskjaer, die Mourinho in december opvolgde en na afloop van dit seizoen voor een hels karwei staat. “Wie zorgt deze zomer voor de aankopen? Bij elke andere club zou ik zonder problemen de directeur spelersbeleid kunnen opnoemen, maar bij Manchester United heb ik werkelijk geen idee wie de scepter zwaait.” De hiërarchische verhoudingen op bestuurlijk niveau kloppen niet, zo benadrukt Neville nog maar eens. “Wie is er nou echt de baas? Wie hakt uiteindelijk de knopen door?”

Manchester United kende een opleving onder Solskjaer en was zelfs even in de race om een Champions League-ticket. Inmiddels staan de zaken er heel anders voor. The Mancunians zijn na een zeer teleurstellende reeks afgezakt naar de zesde plaats en moeten zich tevreden stellen met een plaatsbewijs voor de Europa League. Aanstaande zondag wordt het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Cardiff City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij United staat het voetbal allang niet meer centraal. Woodward is een waardeloze directeur op voetbalgebied maar hij haalt wel het ene na het andere sponsorcontract binnen. En zolang hij zoveel geld blijft verdienen voor de Glazers vraag ik me af of die hem weg gaan halen. Geen titels maar wel een eigen merk Noodles of tractors in china.

7 mei 2019 om 14:29

Als Man Utd als verkoop product kan ik ook wel sponsoren binnenhalen, zo knap vind ik dat niet van Woodward.

De Glazers moeten juist bezorgd zijn over alle onrust die ontstaat rondom de club. Straks hebben ze niet meer de alure om topspelers te halen en zal hun marktaandeel minder waard worden.
Na 7 jaar geklungel met trainers en miskopen is het Woodward gelukt om 25 jaar Furgeson ongedaan te maken en er een complete puinhoop van de te maken.
Zowel Louis als José hebben hard gefaald bij één van de grootste clubs op de aarde. Op dit moment zijn clubs als Liverpool en City hun echt mijlenver voorbij gestreefd. Ze mogen van geluk spreken dat Arsenal en Chelsea het ook moeilijk hebben en Tottenham ook niet verder ontwikkeld en binnenkort moet gaan doorselecteren.

Vanmiddag las ik nog dat De Ligt een salaris van 290.000 per week heeft geweigerd; zeer waarschijnlijk omdat het perspectief bij de club niet goed te noemen is. Als zulke jongens al niet meer in de verleiding gebracht kunnen worden moeten ze zich echt zorgen gaan maken!

7 mei 2019 om 14:40

Je hebt het natuurlijk wel over het grootste verdedigende talent ter wereld die op dit moment waarschijnlijk naar elke topclub kan. Natuurlijk ga je dan niet zomaar even naar een club die inmiddels sportief al 6 jaar in een vrije val is.

7 mei 2019 om 14:58

Barcelona gaat ook in verval raken zodra Messi ermee stopt en de beste jongen wordt ook ieder jaar wat ouder dus het beste gaat er ook vanaf (helaas helaas).

Je ziet het al aan de recente aankopen bij Barca met Dembele en Coutinho die voor veel geld worden gehaald maar niet het gewenste niveau halen of het op zn minst erg moeilijk hebben om mee te komen. Coutinho speelde laatst een prima partij tegen Liverpool maar ik heb hem ook zien worstelen in andere wedstrijden.

Zelfs Real Madrid heeft het momenteel moeilijk om top te presteren; hoewel ze na zoveel succesjaren ook beetje verzadigd zijn geraakt en niet meer te prikkelen zijn.
In mindere maten is Atletico, Bayern en Juventus ook wel wat minder geworden hoewel het nog steeds topteams zijn.

Neemt niet weg dat United een prima club is en ik ben er ook wel heilig van overtuigd dat De Ligt die ene Smalling zomaar uit de basis kan spelen en dan samen met Lindelöf centraal de boel op orde kan brengen.

7 mei 2019 om 15:11

Het is vrij logisch dat een club/team (even) in verval raakt wanneer een van de beste spelers ooit ermee stopt. Maar ik vind dat Barcelona wã©l veel beter bezig is met vernieuwing. Heel de verdediging en middenveld is zo goed als vernieuwd. Het enige wat resteert is de spitspositie en rechterflank wanneer Suarez en Messi ermee stoppen. De aankopen vind ik ook echt aankopen die na Messi's tijd de touwtjes in handen kunnen nemen en het team kunnen leiden. Denk aan spelers als Arthur, Frenkie, Umtiti, Ter Stegen en eventueel De Ligt. Er zitten verstandige spelers in het team en ik denk dat dat gaat blijken na Messi's tijd. Ik verwacht geen verval van het niveau van United, daar heeft Barã§a zich te goed voor voorbereid.

7 mei 2019 om 15:42

@anibankai

het is alleen nog wachten op een scorende middenvelder. speel je met Frenkie, Busquets en Arthur op je middenveld dan maakt je hele middenveld misschien 3 goals per seizoen. die hebben allemaal geen scorend vermogen

Er zit wel meer achter dan slechts het aankoopbeleid. De visie. Met welke trainer wil je een nieuwe basis leggen om zo lang mogelijk weer aan de top te zijn, als het oude United. Op welke manier verzorg je de doorstroom van de jeugd. Welke spelers passen bij je visie op de lange termijn. Dit soort dingen zijn allemaal een zooitje bij United.

7 mei 2019 om 14:36

Die voetbalwereld bestaat niet meer. Ferguson werd in 2004 en 2005 ook twee keer achter elkaar derde in de Premier League. Bij een club als Real Madrid is dat al reden voor ontslag. Echter was er op de lange termijn niets aan te merken op het presteren van Ferguson en dus bleef hij jarenlang aan het roer staan.

De club moet een nieuw profiel opstellen, bepalen in welke richting ze willen varen en op basis daarvan mensen aanstellen binnen het sportieve en technische bestuur. Uiteraard moeten die mensen wat bewezen hebben. De clubiconen maak je vaak al warm als je ze assistent of veldtrainer maakt en dan is het afbreukrisico niet zo groot.

Dat is het grote probleem van Manchester, vroeger had je Furgenson die alles binnen de club bepaalde maar nu is er alleen heel veel geld maar geen structuur meer en wat belangrijker is, ze hebben geen voetbalvisie meer. Ieder1 doet maar wat waardoor ze stuurloos zijn. Moet er niet aan denken dat een speler als de Ligt daar aan de slag zou gaan.

Doet mij wel pijn wat er met United gebeurt. Begon bij ontslag van Moyes en is nog steeds niet gelukt het recht te zetten. Komt voornamelijk door mismanagement. United was in de periode van het top team van Barca gewoon de tweede en soms zelfs eerste ploeg van de wereld maar zijn echt ver afgezakt. Er staat nog steeds heel veel moois maar er zijn geen idee achter en geen strategie. Wat dat betreft hoop je op een revolutie zoals bij Ajax. Nieuwe mensen met een plan en een visie. De visie was nu; goede spelers kopen voor veel geld en je doet wel mee om de prijzen. Zo werkte het even toen Chelsea hiermee begon maar dat idee is achterhaald. Je moet ook voetbaltechnische een plan hebben zoals Guariola bij City. Je moet ook qua opleiden een plan hebben zoals Ajax. Alleen geld over de balk gooien is niet meer genoeg want ook City, Spurs, Chelsea etc hebben genoeg knaken om de semi-competities leeg te kopen. Zelfs Leicester kan een goed team op de been brengen. Enige leuke aan die koopkracht in Engeland is dat elke Engelse club nu de B competities kunnen leegkopen. Alle goede voetballers voetballen tegenwoordig in Engeland m.u.v. paar grote clubs over de grenzen.

Er is nu dus meer aandacht nodig voor voetbal met een idee en teamgeest. Hoe we daar moeten komen? Schoon schip en door selecteren op management niveau.

7 mei 2019 om 18:31

Beste man , real, barca en bayern en United, kopen al bijna 50 jaar alles wat een beetje deftig kan voetballen.... Het fenomeen van rijke clubeigenaars of investeerders is nog maar ongeveer een kleine 20 jaar op gang gekomen en dat gaf de kans aan andere clubs om ook een level hoger te komen en mee te spelen voor de prijzen......

Het probleem zit m juist in het miskennen van de overkoepelende problemen waaronder het voldoen aan je status en verwachtingen naar de buitenwacht.

Vraag me af of die legendes van United niet iets meer kunnen doen dan United negatief bekritiseren op tv. Ze hebben een stem, en hebben veel respecr van de United-aanhang. Doe daar dan iets mee in plaats dat constante gezeik.

7 mei 2019 om 13:46

Dat constante gezeik van onze legendes op de club zoals het nu gerund wordt, het beleid dat gevoerd wordt met betrekking tot aankoopbeleid etc. en op die spelers die sjokkend over het veld alleen maar aan zichzelf, hun bankrekening en hun imago lopen te denken is totaal niet negatief.
Iedere United fan ziet het maar heeft niet het platform om het te verkondigen zoals zij die wel hebben.

Jongens als Neville, Scholes, Keane etc. hebben gewoon gelijk en zien “hun” club naar de klote geholpen worden – hoe meer ze zich uitspreken, hoe hopelijk eerder de Glazers inzien dat ze Woodward moeten terugzetten naar de commerciële afdeling en eindelijk eens een echte structuur neerzetten, een structuur waarbij er een Vicevoorzitter (voorzitter blijven de Glazers broers) en een directeur voetbalzaken zich weer met het voetbal bezig gaan houden, en niet met het binnen halen van een nieuwe subsponsor.

Als onze legendes nog ff doorzetten gaan de fans vanzelf mee en zo gauw de Glazers het financieel gaan voelen, hoe eerder dit gebeurt.

7 mei 2019 om 14:44

Woodward mag inmiddels al zes jaar aanmodderen en nog steeds is er vrij weinig geluid van de achterban. Verder is er natuurlijk wel een reden waarom die legendes zoveel kritiek krijgen op hun woorden.

Ze blijven namelijk maar schreeuwen hoe slecht het wel niet gaat, maar geen van hen komt met ideeen zoals jij ze in de tweede alinea maakt. Sterker nog, dit is het eerste artikel waarin een clublegende "losgaat" op Woodward, overduidelijk het grote probleem bij de club.

het probleem is dat er elke keer een coach staat met een hele andere voetbalvisie en die mogen dan allerlei spelers kopen waardoor de opvolger die weer anders wil spelen weer hele andere spelers nodig heeft.

wat is nou precies de visie bij United en wie gaat er over de lange termijn en clubcultuur? dat zou degene moeten zijn die de aankopen doet

7 mei 2019 om 14:30

Maar dat is bij elke grote club het geval. Over het algemeen blijven coaches nooit heel lang zitten en hun opvolgers hebben vaak weer hele andere visies. Het probleem is dat er niemand is die de aankopen controleert en het is mij iets te toevallig dat alle ex-trainers sinds het vertrek direct of indirect liepen te klagen over de daadkracht op de transfermarkt en het aanwezige materiaal. Dan zit het probleem wel wat dieper dan het falen van de trainers.

7 mei 2019 om 15:40

@sirius

daar twijfel ik toch aan. Van Gal heeft 350 miljoen mogen uitgeven, Mourinho ook zoiets. hoeveel geld moet je krijgen van het bestuur? ik denk verder ook niet dat spelers als Depay en Blind uit de koker van United kwamen en echt gehaald zijn om Van Gaal een plezier te doen

7 mei 2019 om 18:08

Waarschijnlijk wel, maar ik zeg ook nergens dat Van Gaal of Mourinho vrijuit gaan. Ook zij hebben domme fouten gemaakt. Echter is het geen toeval dat alle trainers hopeloos gefaald hebben. Ik denk niet dat er een coach in de wereld is die dit Manchester United weer op de rit gaat krijgen. Daarvoor zal er echt een revolutie plaats moeten gaan vinden binnen het bestuur.

7 mei 2019 om 19:16

@japie_krekel

Ik denk dat daar het beleid te veel schippert. De namen die jij noemt zullen vast vanuit van Gaal komen. Aan de andere kant zijn ook spelers als Darmian, Rojo, Herrera en Shaw gehaald. Dat zijn dan weer geen spelers waar van Gaal zomaar even om vraagt.

Ik denk dat het een verbetering zou zijn om legendes, zoals Neville, Giggs, Beckham etc. een functie te geven in het bestuur. Dit zijn mensen die denken aan het sportieve element van de club en ook clubliefde hebben. En de nummer 1 verbetering zou zijn om Woodward weg te sturen.

7 mei 2019 om 14:05

Alleen zijn ze niet zo pienter als de Barcelona / Ajax / Bayern legendes, dat gaat echt niet werken. Hele ouderwetse kerels.

7 mei 2019 om 14:26

Op basis waarvan zouden die mensen weten hoe je bestuurlijke functies invult? Neville heeft na z'n voetbalcarriere nog niets bewezen, terwijl Giggs ook pas net begint. Beckham zal inmiddels al wel het 1 en ander weten van het runnen van een (voetbal)bedrijf.

Clubliefde is geen garantie voor succes. Vraag dat bijvoorbeeld maar aan Inzaghi, Seedorf, terwijl ook Gattuso meer kritiek dan complimenten krijgt. Manchester United is gebaat bij mensen die exact weten wat ze doen op sportief en technisch gebied.

Het aller aller eerste wat moet gebeuren is Woodward zijn functie als technisch directeur ontnemen en als sodemieter een technisch directeur aan te stellen. Maar gezien Woodward dit weer moet gaan doen en wederom een TD moet aanstellen zet je je vraagtekens ook bij. Ik vind dat Ferguson de rol op zich moet nemen om de club weer vanaf grond af aan op te bouwen de juiste mensen op de juiste plek zetten en vanaf daar opbouwen. De Glazers kunnen wel denken aan hun financiel belang maar dat financiel belang gaat op gegeven moment (is nu al gaande) ook niet best als de sportieve successen uitblijven. Sponsors willen dan niet meer met je in zee gaan en het geld blijft dan uit.

Ik denk dat de oude garde meer united moet gaan steunen dan enkel met negatieve verhalen naar buiten te komen. Neem zelf het initiatief stap op en kijk wat er mogelijk is.

7 mei 2019 om 14:34

Ferguson gaat richting de 80 en heeft al een hersenbloeding overleefd. Ik denk dat deze man heel rustig nog gezond oud wil worden.

7 mei 2019 om 19:53

Verder mag je je afvragen in hoeverre het zin heeft om Ferguson weer fulltime aan te stellen. Dat zijn korte-termijn-oplossingen. Laat de man gewoon een rol spelen in het plan of beleid om de club er weer bovenop te helpen, maar verder moet Ferguson gewoon op de achtergrond blijven. Hij heeft allang genoeg gedaan voor de club en is al behoorlijk op leeftijd.

Wie is nou echt de grote baas? De slappe en slechte invloeden van die domme en honing aan de kont smerende. Carrick. Die vent weg en alle problemen zijn opgelost. Kijk maar naar zijn statistieken

Neville houdt natuurlijk wel zijn maatje het handje boven het hoofdje, maar hij heeft in een ding gelijk, sinds het vertrek van Ferugson en de aanstelling van Woodward is Man Utd alleen maar verder achterop geraakt in de Engelse Hierarchie.
Woodward, zoals ik al vaker heb gezegd, is een fantastische commerciele directeur, vanuit dat oogpunt haalt hij ook spelers. Of ze nu preseteren of niet. dat maakt niet uit.
Woodward heeft ooit eens gezegd dat Depay een top transfer was omdat die jongen commercieel zo goed scoorde, alleen niet op het veld.

Hier is eigenlijk geen speld tussen te krijgen. Eindelijk iemand die het bij Woodward zoekt, want vooralsnog komt de man overal mee weg.

Het verval is ingezet in de laatste jaren van Ferguson. United had een beleid waar niet al teveel oude spelers werden aangetrokken, maar om Ferguson een laatste titel te brengen werd er een uitzondering gemaakt. Veel oude spelers bleven, zoals Ferdinand, Vidic etc. en er werden wat oudere spelers aangetrokken zoals Robin van Persie. Toen Ferguson ermee kapte liet hij een verouderd team achter dat vernieuwd moest worden. Het probleem hierbij was dat er niet echt een visie zit bij de mensen die aan de touwtjes trekken. Zonder Ferguson was er niemand meer die iedereen in de juiste richting kon duwen. Al helemaal toen met Moyes die nooit een topclub had gemanaged. Leuk en aardig gedaan bij Everton, maar United is natuurlijk een heel ander iets.

Moyes was drastisch anders dan Ferguson en werd hij ook geen tijd gegund. Dat kon natuurlijk ook niet bij het geweldige United waar je ieder jaar kampioen moet worden. Daarna kwam Van Gaal, ook drastisch anders. Wat wilden de directeuren van United eigenlijk? Je stapt van Ferguson over naar Moyes over naar Van Gaal? Alle drie totaal anders. Van Gaal geef je ook de tijd niet en je haalt Mourinho binnen. Over drastisch anders gesproken. Dat was dus alweer het geval. Mourinho was meer dan drastisch. Hij is net een olievlek op een club als het even niet lekker loopt. Wat doe je weer na Mourinho? Volgende drastisch anders trainer met Ogs. Nooit een topclub gerund, wel een oud speler van United, maar dat is ook niet echt een recept voor succes. Wat heeft OGS ooit bewezen als manager? Wat voor onderscheidende stijl heeft hij? Geen idee. Het lijkt echt alsof zij maar wat doen bij United. Van Ferguson naar de onbegrijpelijke Moyes. Enige wat zij gemeen hadden is dat zij beiden uit Schotland kwamen. Daarna Van Gaal, ineens vind je een opbouwende coach belangrijk die veel jeugdspelers gebruikt. Dan Mourinho die daar het tegenovergesteld van is. Dan Ogs.... ik zie geen lijn hierin.

Ferguson speelde aanvallend counter voetbal. De beste trainer die United had kunnen binnen halen, die ook nog iets probeert op te bouwen is Jurgen Klopp. Als je die binnen had gehaald na Ferguson was het misschien anders gelopen. Maar ja, dat weet je ook niet zeker. Die had ook zomaar eruit gestuurd kunnen worden nadat hij geen kampioenschap pakte in zijn eerste twee jaren. Dat is dus ook het probleem. Die managers krijgen geen tijd om iets op te bouwen. Als je nou een goede manager binnen haalde na Ferguson en hem letterlijk 5 jaar de tijd gaf, realiserend dat het verlies van Ferguson onwijs groot is en dat een enorme impact heeft op een club, dus je moet je realiseren dat prijzen winnen niet meer zo vanzelfsprekend zou worden met je verouderde selectie, dan maak je nog een kans om er sterk uit te komen. Nu zijn we langer verder dan 5 jaar en het is nog steeds een stuurloze bende.

Op zich als je naar de namen kijkt welke ze kunnen opstellen op het middenveld en aanval, zijn het geen slechte spelers.. veel potentie juist. Alleen de mentaliteit is soms verkeerd.
De verdediging is deze club onwaardig, niet stabiel genoeg. En met alle respect, young als aanvoerder? Ik zou deze man nog geeneens opstellen, evenals Valencia..

Ook zijn er natuurlijk miskopen gedaan, Sanchez een goede speler maar laat het niet zien. lukaku kan goed zijn maar meestal niet. Shaw, sinds zijn blessure niet gezien waarom hij veel geld kostte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren