Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘‘Nederlandse Lukaku’ kan met prachtige statistieken naar Chelsea en Atlético’

Laatste update:

Mohamed Sankoh kan deze zomer de overstap maken naar de Europese top, zo is de overtuiging van Goal. De zestienjarige aanvaller, die vanwege zijn imposante postuur en speelstijl veelvuldig vergeleken wordt met Internazionale-spits Romelu Lukaku, maakte dit seizoen grote indruk in de jeugdopleiding van Stoke City en heeft naar verluidt aanbiedingen op zak van Chelsea en Atlético Madrid.

Sankoh wordt beschouwd als het grootste talent uit de jeugdacademie van Stoke, dat in 2018 degradeerde uit de Premier League en dit seizoen op de zeventiende plek staat in de Championship. Sankoh, die nog niet gedebuteerd is op het hoogste niveau, imponeerde dit seizoen in de Onder-18 van Stoke met negen doelpunten en evenzoveel assists. De spits werd door Stoke in 2018 weggekaapt uit de jeugdopleiding van Sparta. Ook zijn broer Abdul maakte destijds de overstap van Rotterdam naar Engeland.

In 2019 won Sankoh met het Nederlands elftal het Europees kampioenschap voor spelers onder zeventien jaar. Het talent van Stoke City zat gedurende dat toernooi echter meestal op de bank achter de Ajax-spitsen Sontje Hansen en Brian Brobbey. Zodoende kwam Sankoh, die vanwege zijn roots ook kan kiezen voor een interlandloopbaan voor Sierra Leone, slechts tot één basisplaats en één invalbeurt op het jeugd-EK, waarin hij niet wist te scoren.

Mocht Sankoh naar Chelsea verkassen, dan komt hij in Londen meer jeugdige aanwinsten tegen. The Blues werkten de afgelopen maanden namelijk hard aan het binnenhalen van nieuw buitenlands talent. Zo slaagden de Engelsen er in maart in om Juventus en Internazionale af te troeven in de strijd om de zestienjarige Finse aanvaller Jimi Tauriainen van HJK Helsinki. Verder lijfde Chelsea de zeventienjarige Finse doelman Lucas Bergstrom in van TPS, terwijl de zeventienjarige Noorse aanvaller Bryan Fiabema van Trömsö overkwam.

Waar kan Mohamed Sankoh het best zijn carrière voortzetten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer zo'n Nederlandse topspits in wording. Als je alle berichten zo mag geloven hebben wij op het EK 2026 een heus luxe probleem in de punt. Zal mij allemaal benieuwen.

22 april 2020 om 22:33

Beetje het oranje van 2002 tot 2006. Toen had je Kluivert, van Nistelrooij, Makaay, Hasselbaink en van Hooijdonk als spitsen.

Als je ziet hoe ontzettend veel talent eraan komt, is het eigenlijk onvoorstelbaar dat er jarenlang zand in de motor zat. Het zegt natuurlijk nog niet bijzonder veel aangezien er nog een aardig verschil zit tussen talent en de uiteindelijke kwaliteit, maar het ziet er zeer hoopgevend uit.

22 april 2020 om 22:29

Denk eerlijk gezegd dat er ook een groot verschil zit in mentaliteit tussen nu en vroeger.. Al die voetballers tegenwoordig zijn rijke rappers met mooie dure kleren en social media.. Vroeger hadden veel meer spelers een echte bikkel mentaliteit en ik vind dat dat bij Nederland een beetje is verdwenen sinds robben Sneijder en vpersie gestopt zijn.

23 april 2020 om 00:24

Ja precies, al die voetballers, dus gewoon een gelijk speelveld. Iedereen loopt tegenwoordig met dure kleding rond. Elk nationaal elftal heeft wel wat rappers

23 april 2020 om 00:45

Ach bij een van Persie werd ook genoeg gezegd over zijn mentaliteit. Tegenwoordig hebben we veel meer social media dus dan valt het meer op voor ons. Een memphis bijv werkt even hard, maar werd beoordeeld op zn hoeden die hij draagt. Je kan niet zeggen dat een van dijk, wijnaldum of frenkie niet leeft voor de sport. Waarschijnlijk nog meer dan een Sneijder en zeker van der Vaart of andy van der meijde

Is hij familie van Gibril Sankoh?

23 april 2020 om 04:34

Zou zeker goed kennen, zoveel Sankoh's ken ik nie

waar is Woltex? benieuwd of hij kwaliteiten van deze jongen kent. Ik ken deze gast verder niet. Zonde dat hij van Sparta naar Stoke gegaan is. Als groot talent, jammer dat een Ajax, PSV of AZ hem niet had kunnen oppikken.

23 april 2020 om 14:04

Speelde bij Sparta ook vaker op CV, zeker als de spits van tegenstander fysiek sterk was speelde hij daarop. Heb hem in Engeland niet zien spelen op 1 potje na. Was één van de jongste spelers uit het team dat EK u17 won. Doet beetje denken aan Gravenberch (broer van Ryan Gravenberch) die bij Ajax lang spits was toen CV en nu weer spits en fysiek eigenlijk geen matches had in het jeugdvoetbal.

23 april 2020 om 14:46

@woltrx dank! In UK heeft hij nu natuurlijk voordeel van zijn fysiek in de spits. Als ik vergelijking doortrek met broer van dan zou hij ook te kort komen vooral in korte ruimte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren