Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlands elftal toont herstel en schuift op richting top 10 FIFA-ranking

Laatste update:

Het Nederlands elftal sluit het kalenderjaar 2020 af op de veertiende plaats op de FIFA-ranking, zo is donderdag bekendgemaakt. Hiermee stijgt het elftal van Frank de Boer één plaats op de ranglijst. In oktober, bij het laatste meetmoment, was Oranje nog twee plaatsen gedaald na de stroeve start van De Boer als nieuwe bondscoach. België sluit het jaar voor de derde keer op rij af als de onbetwiste nummer één.

De Boer wist geen enkele van zijn eerste vier interlands winnend af te sluiten. Er werd in een vriendschappelijke interland verloren van Mexico (0-1), waarna er gelijke spelen volgden in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (0-0) en Italië (1-1). In november was er echter een stijgende lijn waarneembaar, ingezet met de oefeninterland met Spanje (1-1) in de Johan Cruijff ArenA. Hierna volgden in de Nations League overwinningen op Bosnië en Herzegovina (3-1) en Polen (1-2).

In de top vijf van de FIFA ranking zijn verder geen veranderingen te bespeuren. Frankrijk, Brazilië, Engeland en Portugal maken de top vijf compleet. Hongarije boekte in het afgelopen jaar de meeste progressie, voornamelijk vanwege het feit dat men slechts één nederlaag hoefde te incasseren in acht wedstrijden. Hierdoor wordt het jaar afgesloten met de veertigste positie.

De FIFA meldt donderdag voorts dat 2020 een bijzonder tegenvallend jaar was wat betreft interlands. Vanwege de coronacrisis konden er slechts 352 interlands worden afgewerkt wereldwijd, het laagste aantal sinds 1987. Destijds werd het voetbaljaar afgesloten met een totaal van 323 interlands.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Looking good! Ben echt benieuwd hoe we ervoor staan op het EK. Ik verwacht de halve finale zeker haalbaar.

10 december 2020 om 11:09

Kwartfinale lijkt mij realistischer. Ik schat België en Frankrijk hoger in. Tegen Italië heb je twee keer niet weten te winnen dus die is ook gewoon beter. Heb je ook nog Spanje, Portugal, Engeland en Duitsland die minstens gelijkwaardig al niet beter zijn. Halve finale acht ik haalbaar wanneer je met een complete en fitte selectie boven het eigen niveau uitstijgt. Maar ook dan wordt het gewoon heel erg lastig.

10 december 2020 om 11:45

Nou ja, als je je als tiende Europese land plaatst als groepshoofd voor de WK kwalificatie na twee eindtoernooien mis te zijn gelopen, zou bescheidenheid iets meer sieren. Ik denk dat als je kwartfinale als doelstelling zou zeggen, dat realistischer zou zijn.
Centraal achterin zijn we wereldtop, maar aanvallend pure middelmaat in mijn ogen.

10 december 2020 om 12:28

Vind die doelstellingen voor knock-out fases altijd zo apart. Als je in de eerste knock-out ronde wordt uitgeschakeld tegen de uiteindelijke winnaar, dan heb je de doelstelling niet gehaald. Maar loot je gunstig en verlies je uiteindelijk in de finale van dezelfde tegenstander dan heb je opeens overgepresteerd?

NL Elftal hoort altijd in de top 10 wat mij betreft samen met Argentinië, Brazilië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, aangevuld met landen zoals Engeland, België, Zwitserland en Portugal. Door de ondoorzichtige manier van totstandkoming van deze lijst blijft het vaak wel een bijzondere volgorde van landen.

10 december 2020 om 11:10

De totstandkoming van de lijst is toch heel inzichtelijk? Overal op internet wel te vinden. het heeft alleen wat veel voorwaarden wat voor veel mensen te veel moeite kost om te begrijpen en je het niet eenvoudig in paar zinnetjes kan uitleggen. Iedereen kan het begrijpen als ze er even een kwartiertje goed voor gaan zitten, maar daar pakt niemand de tijd voor. Kort door de bocht krijg je meer punten als je wint van iemand die boven jou geplaatst is op de lijst dan onder jouw geplaatst is (sterkte tegenstander wordt dus in ogenschouw genomen) en krijg je meer punten voor belangrijke westrijden dan onbelangrijke wedstrijden (WK wedstrijden leveren meer op dan vriendschappelijke). Tot slot wegen huidige prestaties zwaarder dan prestaties van paar jaar geleden.

10 december 2020 om 11:25

Inderdaad gewoon een heel goed systeem wat ze nu hanteren. En een nederlaag tegen een lager geklasseerd team kan zelfs verliespunten opleveren en ook oefenwedstrijden tellen voor minder mee.

10 december 2020 om 15:51

Wat mij betreft zou het ELO-systeem dat bij schaken wordt gehanteerd een stukje realistischer zijn dan wat ze nu in elkaar hebben geknutseld.

10 december 2020 om 16:08

Die is er, daar staat Nederland 7e. Ik zie niet in waarom die realistischer is dan de huidige lijst. De lijst van nu is best logisch, alleen zijn de meeste mensen te lui om hem te leren begrijpen

10 december 2020 om 16:59

De SUM-formule die nu gebruikt wordt, is gebaseerd op het ELO-systeem.

10 december 2020 om 11:26

En waarom hoort Nederland altijd in de top 10?

10 december 2020 om 11:38

Ik denk dat die meer bedoelt dat Nederland aan zijn stand verplicht is om de top 10 te halen. Ik ben het daar dan wel mee eens. Nederland heeft door zijn geschiedenis laten zien dat wij echt meerdere generaties van wereldniveau kunnen voortbrengen. Daarnaast zijn in Nederland de faciliteiten top, goede jeugdopleidingen, grote vijver met jeugdige voetballers, qua bereikbaarheid zijn clubs met een hoog niveau voor toegankelijk en heerst er in Nederland een topsportklimaat. Ik vind zeker dat het een doelstelling van de KNVB moet zijn om steevast in de top 10 te staan.

10 december 2020 om 11:41

Volgens die interpretatie ben ik het daar volmondig mee eens.

10 december 2020 om 12:17

qua geld en faciliteiten wel, qua inwonersaantal en daarmee kan op goede lichtingen niet. Het is niet voor niets dat wij al 3 toernooien hebben gemist afgelopen 20 jaar. Dat mag een top 10 land niet overkomen.
Overigens kan het gevaar nog wel eens zijn dat Nederlanders eigenwijs zijn in de gehele benadering van voetbal. Nederlanders veranderen niet zo gemakkelijk en houden vast aan oude methoden of denken het beter te weten, wat stiekem best veel punten kost.

10 december 2020 om 12:21

De laatste 2 WK’s die we meededen in de afgelopen 10 jaar wel 2de en 3de geworden en dat kunnen ook niet zo veel landen zeggen..

10 december 2020 om 12:35

Ja duh, zijn 3 wk gespeeld de laatste 10 jaar, lijkt mij een simpele uitkomst dat veel landen dat niet kunnen zeggen, Nederland is nog nooit wereldkampioen geweest, zijn heel veel landen die dat ook kunnen zeggen

10 december 2020 om 16:58

Ik bedoel dat inderdaad zoals puntnaarachter. We zijn het aan onze stand verplicht om bij die top tien te staan. Alle faciliteiten zijn in Nederland dusdanig professioneel dat we in die top 10 horen.

10 december 2020 om 11:26

Beetje te vergelijken met: Messi is altijd de beste van de wereld, ook wanneer hij er niets van bakt.

10 december 2020 om 12:39

Volgens mij hoor je in de top 10 als je het verdiend. Kwalitatief zal Oranje best in de top 10 horen, maar de prestaties moeten er natuurlijk wel naar zijn. Ik vind persoonlijk dat Oranje onder De Boer bezig is aan een redelijk dramatische reeks gezien het beschikbare materiaal, dus dan is het logisch dat je er niet in staat. Vergeet ook niet dat de zeer zwakke jaren ook nog meetellen in de huidige ranking.

10 december 2020 om 17:00

Heb het misschien ongelukkig geformuleerd, maar ik vind dat NL het aan haar stand verplicht is om in de top 10 te staan.

''vanwege de coronacrisis konden er slechts 352 interlands worden afgewerkt wereldwijd, het laagste aantal sinds 1987. Destijds werd het voetbaljaar afgesloten met een totaal van 323 interlands.''

En nog steeds te veel als je het mij vraagt hahahaha.

Toch wel knap hoe België dat blijft "presteren", zonder een pepernoot te winnen.

10 december 2020 om 11:26

Ze winnen bijna alle wedstrijden hoor 😉.

10 december 2020 om 11:27

Niet van Portugal en ook geen prijzen.

10 december 2020 om 11:30

Wanneer hebben ze laatst in een officiële wedstrijd tegen Portugal gespeeld dan?

10 december 2020 om 11:48

@ Lierse1997
Het wordt wel tijd om te oogsten. Het verleden geeft aan dat België niet structureel zoveel topspelers heeft (vergelijkbaar met Oranje in 2010), dus wordt het zo langzaam aan nu of nooit.

10 december 2020 om 12:07

Ach al lukt het deze generatie niet, dan is het maar zo. Ze hebben voor genoeg trots en entertainment gezorgd en dan is het mogelijke uitblijven van een prijs makkelijk te vergeten.

10 december 2020 om 12:51

Het zou leuk en verdiend zijn. Na de derde plek in 2018 hoop ik op meer voor jullie. Ik geloof niet in winst voor Oranje in 2021, maar Belgié heeft wel kans. Ik heb het WK in '86 gezien en was uiteraard voor België. Jan Ceulemans, wat een fenomeen.

10 december 2020 om 12:54

Weet jij wat er rondloopt in de jeugd hier ?
Zoek eens op.
Anderlecht, Genk en Standard.
Vergeet er nog op te noemen.
Je weet nooit op voorhand of dat iets wordt.
Wat je wel kan zeggen door de multiculturele samenleving ga je niet meer terug naar het niveau van voor deze generatie.
Net zoals frankrijk en Nederland.
Talent enkel volstaat niet.
Hele omkadering is belangrijk en geeft doorslag.
Natuurlijk kan Frankrijk putten uit een grotere vijver.
Maar alles in België is nu veel beter georganiseerd dus afwachten

10 december 2020 om 13:06

Ceulemans was inderdaad fantastisch, en ook gewoon altijd een normaal persoon gebleven. Geboren en getogen in Lier, daar kunnen we hier ook trots op zijn 😉.

10 december 2020 om 13:42

Zeker trots op zijn, geweldige speler (de Saedeleer zou het beamen als hij er nog was). Een vriend van mij kende door diens vader Eric Gerets persoonlijk, die speelde toen ook uiteraard. Pfaff hoorde bij de 2/3 beste keepers ter wereld in die tijd, Scifo, Vercauteren, de gebroeders Vanderelst. Een mooie lijst namen, maar die van nu is nog mooier in mijn optiek.

10 december 2020 om 14:04

Ja echt een generatie met een aantal echte karakterspelers (soms wat teveel zoals Vandereycken, al heeft die dat verhaal recent enorm
genuanceerd) en natuurlijk de bondscoach Thys. En tja dat ze daar op een bovennatuurlijke Maradona stuitten was natuurlijk jammer maar toch een prachtig toernooi. Spelers zoals Ceulemans en Gerets maken ze nu toch ook niet echt meer.

10 december 2020 om 11:45

Dan kunnen we het over bijna de hele Fifa Ranking hebben. De Top 10 wint niets behalve Frankrijk dan.

Sinds Frank de Boer bondscoach is hebben we Oranje nog niet in de sterkste opstelling gezien, verre van zelfs.
Als iedereen fit is heeft Nederland een mooi elftal, waar we zeker iets mee kunnen op het EK. Helaas is Van Dijk al het eerst serieuze twijfelgeval.
Het zal allemaal mee moeten zitten, anders kan 't EK wel eens heel snel afgelopen zijn. Van België, Spanje, Italië, en Frankrijk zie ik Nederland bijvoorbeeld al niet winnen, tenzij het heeeeel erg mee zit.

Als iedereen fit is kan je best ver komen op het EK. We hebben gewoon het beste centrale duo in de wereld met De Ligt en Van Dijk.

De enige zwakke plek is de keeper. Dat is beter dan meeste teams die vaak 2 of meer zwakke plekken hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren