Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland krijgt op papier gunstige WK-poule met Qatar, Senegal en Ecuador

Laatste update:

Het Nederlands elftal is vrijdag tijdens de loting voor het WK in Qatar gekoppeld aan Qatar uit Pot 1. Oranje, dat zelf een plek in Pot 2 had, komt in de groepsfase van het wereldkampioenschap verder uit tegen Senegal (Pot 3) en Ecuador (Pot 4). Het WK gaat op maandag 21 november 2022 van start met de openingswedstrijd Qatar - Ecuador en later op de avond Senegal - Nederland.

Louis van Gaal zal in zijn nopjes zijn met de loting. De bondscoach van Oranje voorspelde dinsdag na de oefeninterland tegen Duitsland (1-1) al: "Ik denk dat het Qatar wordt, dat denk ik echt. Ik heb namelijk altijd geluk aan mijn kont hangen", aldus de bondscoach van Oranje, die vanwege een positieve coronatest niet welkom was bij de loting in Doha.

Nederland opent dus op maandag 21 november met een wedstrijd tegen Senegal. Vier dagen later, op vrijdag 25 november, neemt Oranje het op tegen Ecuador. Weer vier dagen later, op dinsdag 29 november, besluit de ploeg van Van Gaal de groepsfase tegen gastland Qatar. De exacte tijdstippen en de speelsteden van de groepswedstrijden worden op een later moment bekend.

Het wereldkampioenschap kent een klassieke indeling met acht groepen van vier teams. De nummers één en twee plaatsen zich voor de achtste finales, de overige twee deelnemers uit de poule zijn uitgeschakeld. Groepswinnaars verzekeren zich van een achtste finale tegen een runner-up uit een andere poule. De groepswedstrijden worden gespeeld van 21 november tot 2 december. Het toernooi wordt gespeeld in acht verschillende stadions in zeven speelsteden. De finale vindt op zondag 18 december plaats in het Lusail Stadium.

Groep A:

Qatar
Ecuador
Senegal
Nederland

21 november
13.00 uur: Qatar-Ecuador
Senegal-Nederland

25 november
Qatar-Senegal
Nederland-Ecuador

29 november
Nederland-Qatar
Ecuador-Senegal

Gaat Nederland zijn poule op het WK in Qatar winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerste ronde is iig niet slecht ...

1 april 2022 om 19:20

Niet door de poulefase komen zou schandalig zijn. Al is Senegal wel een behoorlijke tegenstander met veel goede spelers.

1 april 2022 om 19:22

Als Nederland niet door deze poule komt vreet ik m’n schoenen op. Dit gaat zeker goed komen.

1 april 2022 om 19:23

Sorry hoor maar gaan we nu echt moeilijk doen om Senegal? Tot de kwartfinale heb je niet eens een topland er van uitgaand dat Engeland de poule gewoon wint.

1 april 2022 om 19:23

Afrikaanse landen spelen altijd zonder tacktiek joh. Easy 9 punten

1 april 2022 om 19:23

En wat te denken van de volgende ronde. Maar, we zijn verre van top dus we kunnen er ook.zo uit liggen. Dat Qatar in een relaxte poule zit, verbaast mij niet.

1 april 2022 om 19:24

Schandalig vindt ik nogal overdreven. Ecuador speelt gewoon gelijk tegen Argentinië, Brazilië en winnen uit van Mexico en Chili. Brazilië en Argentinië schat ik qua selectie beter dan NL. Daarnaast is Senegal gewoon winnaar van de Afrika cup. Tuurlijk moeten we door maar dit zijn wel twee stugge ploegen en kijkend naar NL is het ook niet meer wat het was natuurlijk.

1 april 2022 om 19:25

@rickert zo zullen de andere landen er ook over denken

1 april 2022 om 19:27

@ryanbabel8, Qatar zit helemaal niet in een relaxte poule. Senegal en Ecuador zijn een paar van de zwaarste tegenstanders van hun potten.

1 april 2022 om 19:30

Ze hadden het echt zwaarder kunnen treffen. Ook wij zijn niet de zwaarste.

1 april 2022 om 19:32

Dat Oranje in een relaxte poule zit verbaast mij niet, na LvGaal z'n harde uitspraken.

1 april 2022 om 19:36

Tja, ze hadden ook Duitsland kunnen treffen. Dan was het zwaarder geweest dan NL, verder niet. Senegal is het beste team van pot 3 (volgens Fifa, en dat ben ik in dit geval wel met ze eens). Ecuador werd vierde in de WK-kwalificatie, boven Peru, Chili en Colombia. Zuid-Amerikaanse ploegen zijn sowieso altijd goed en stug. Ecuador dus wat mij betreft ook misschien wel de zwaarste van pot 4.

1 april 2022 om 19:47

@fcvoetbal, knap staaltje scorebord journalistiek. Zowel Brazilië als Argentinië waren al lang en breed geplaatst toen ze tegen hen speelden. Daarnaast verloren ze van Venezuela die dik laatste zijn geworden met 10 puntjes en Venezuela schat ik qua selectie aanzienlijk minder dan NL… punt is, nl moet makkelijk winnen van Ecuador, zit geen speler van noemenswaardig niveau in dat team.

1 april 2022 om 19:57

Denk dat ze zeker aan Senegal en in Iers mindere mate, Ecuador een flinke kluif krijgen. Zijn toch tegenstanders die erop klappen. En dsr vindennde Nederlanders meestal niks. Qua voetbal kwaliteiten moeten ze zeker groepsopdrachten worden. Maar blijft lastiger dan we denken

1 april 2022 om 19:58

@e013willem: ik denk het puur door het soort voetbal van de twee landen en het feit dat NL nog zoekende is en er straks al heel snel moet staan.

1 april 2022 om 21:06

Wel 1 kanttekening. Ecuador heeft altijd een enorm thuisvoordeel omdat Quito op bijna 3000 meter hoogte ligt. Brazilië en Argentinië hebben het mede daar door altijd moeilijk daar.

1 april 2022 om 21:34

@skes, ook niet in het Nederlands elftal. We doen nu net alsof we prime Brazilië zijn hou op hoor. Senegal winnaar van de Africa cup, Qatar winnaar van de Asian cup. We hebben het hier niet over Helmond sport.😂 Op papier zijn dit de zwakste ploegen maar ze gaan je verassen. Dit soort landen zijn juist de gevaarlijkste landen. Van landen als Frankrijk en Duitsland weet je wat je kunt verwachten.

1 april 2022 om 22:04

Je hebt ze dus niet zien spelen skes14. Over scorebordjournalistiek gesproken.

1 april 2022 om 23:58

Ga maar lekker onderschatten vriend. Ik heb Senegal gevolgd en ik kan je zeggen dat NL daar niet zomaar van wint. Super explosieve sterke spelers die blijven gaan. Daarnaast hebben ze spelers op elke linie die in een topcompetitie spelen. De keeper speelt ook voor chelsea. Voorin mane en sarr dodelijk

2 april 2022 om 00:46

@skes dus omdat ze al lang geplaatst waren wilden ze niet meer winnen? Volgens mij moet je het dan nog laten zien en Argentinië was op dat moment nog niet lang en breed geplaatst. Ik zie NL niet tegen Brazilië gelijk spelen namelijk en tegen Argentinië ook niet. Tegen Chili en Mexico uit zouden wij het heel lastig krijgen. Heeft niks met scorebordjournistiek te maken. Daarnaast heb je blijkbaar geen wedstrijden in Zuid-Amerika gevolgd anders had je wel anders over ze gesproken.

1 april 2022 om 19:23

Zeker een van de best mogelijke lotingen, moet makkelijk te doen zijn. Lekker dat je tegen Senegal kunt beginnen, die hebben nog wel wat goede spelers waar we voor uit moeten kijken.

1 april 2022 om 19:41

Idd een toploting. Haalbare groep, met toch twee goede tests tegen Ecuador en Senegal. Daarna in principe in de goede tabelhelft en een kwartfinale moet er dus zeker in zitten. Veel succes ermee. Dan maar een derby der lage landen in de (halve) finale, ook goed.

1 april 2022 om 19:34

Van Dijk tegen Mane, zal voor hun persoonlijk ook leuk zijn.

Leuke groep moet te doen zijn

1 april 2022 om 19:22

Leuk? Wat is er leuk aan een middelmatige Ecuador en non-voetballand als Qatar? Alleen Senegal is op papier echt een leuke wedstrijd. Als je makkelijk groep bedoelde; dan mee eens

1 april 2022 om 19:25

Het zijn in ieder geval tegenstanders waar je normaal niet tegen uitkomt. Ik hoopte op alles behalve Europese tegenstanders dus ik kan er mee leven. Hoopte alleen wel op Argentinië of Brazilië in plaats van Qatar.

2 april 2022 om 00:16

Dat non-voetballandje Qatar heeft toch wel de Asian Cup gewonnen, wat niet niks is voor zo'n klein (non-voetbal)land. Man man man wat een niveau. Is Nederland ook meer een hockeyland dan een voetballand? We slaan wel door met het ongegrond bashen richting Qatar.

2 april 2022 om 00:45

Qatar speelt met 3/4 genationaliseerde spelers, dat mag je dus gewoon een non voetbal land noemen

Toch een makkelijke loting al zou dat in de praktijk misschien wel tegenvallen.

1 april 2022 om 19:21

Diederik ouwe open deuren trapper!

1 april 2022 om 19:24

Zit je mij nou voor lul te zetten Mathijs?

1 april 2022 om 19:25

Nee dat doe je toch echt zelf met zo een standaard opmerking.

1 april 2022 om 19:30

Ik zeg toch niks geks. Iedereen denkt op het eerste gezicht dat Nederland hier groepswinnaar wordt. Dus dan kan het alleen maar tegenvallen. Maar ik ga er natuurlijk vanuit dat Louis ons wereldkampioen maakt!

1 april 2022 om 19:32

Zolang de bal rond is, 11 tegen 11 en het over 90 minuten gaat is de term open deur een understatement.

1 april 2022 om 19:33

Een open deur is altijd ‘niks geks’, want de deur stond toch al open. Je hebt in ieder geval zeker gelijk!!

2 april 2022 om 02:53

Als je goed kijkt zie je dat 9 vd 10 reacties hier open deuren in trappen zijn 😂

1 april 2022 om 19:51

Diederik Jekel roept normaal gesproken ook nooit zomaar wat, alles moet wel wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Wat een makkelijke loting voor NL. Zit toch wel meer te kijken naar Groep C, groep F en Groep H. Zijn toch wel de moeilijkste groepen.

1 april 2022 om 19:32

Ik hoop nog steeds dat een hoop landen het gaan boycotten. Schandalig dat het daar gehouden word.

1 april 2022 om 20:02

Net zo schandalig als toen in Rusland? Of Zuid-Afrika en Brazilië waar er binnen het land miljoenen mensen tegen het bouwen van megastadions pal naast wijken die ver onder de armoedegrens leefden?Qatar heeft heel veel fouten gemaakt, echter is er veel veranderd in het land mede door dit WK. Denk oprecht dat zonder dit WK ze het nu slechter zouden hebben.

1 april 2022 om 20:55

Niets aan toe te voegen Yassine, helemaal eens met jou reactie. Denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Ontwikkeling kost nou eenmaal tijd.

1 april 2022 om 23:39

@cuco10Laat me raden, je gaat uit protest het WK niet kijken? Of je doet gewoon alsof je het zo erg vindt?Je zal vast ook tegen Europese toernooien zijn gezien de banenrepublieken die ze gecreëerd en in stand houden of hoe Westerse bedrijven onder soortgelijke erbarmelijke omstandigheden in Zuid-Amerika, Azië en Afrika laten werken?En nee ik ben hier niet op vingers te wijzen, maar blijkbaar is een land als Qatar fouter omdat zij het in eigen landgrenzen doen.We zullen vast ook enorm happig zijn hier in Nederland om die arme werkers als vluchtelingen op te nemen.

1 april 2022 om 21:36

Het is maar wat je makkelijk noemt, winnaar van de Africa cup en de winnaar van de Asia cup.

Makkelijkst denkbare loting voor Oranje. Voordeel, maar wel minder kijkplezier

1 april 2022 om 19:28

Totaal niet waar. Ik kan genoeg makkelijkere poules verzinnen. Qatar is een enorm geluk, waardoor we waarschijnlijk wel door gaan. Maar Senegal en Ecuador zijn best zware tegenstanders voor pot 3 en 4.

Leuke poule Senegal en Ecuador hebben toch leuke spelers. Qatar geen idee zou geen moeite moeten zijn!

1 april 2022 om 19:21

Zeker leuke poule, toch landen die je niet zo vaak tegen komt en geen absolute toplanden maar ook geen hele slechte landen, behalve Qatar! We worden wereldkampioen!!!!

Heeft van Gaal nog gelijk gekregen met Qatar ook :'

1 april 2022 om 19:21

Gaat ook wel lukken Mitch, we worden wereldkampioen!, gaan we juichen met Louis.

1 april 2022 om 19:24

@Lampen we gaan Juichen haha

1 april 2022 om 19:28

Juist Lampen, dat wil ik horen.
JUICHEN!!

1 april 2022 om 20:49

Hahaha, en dat Van Gaal dan zegt, wij zijn niet de beste van Europa. maar we zijn de beste van de hele Wereld!.

Hoop dat we zo snel mogelijk uit dat schandalige WK liggen.

1 april 2022 om 19:19

reageer dan niet. Ik vind het ook zeer controversieel maar de wereld is al zo oneerlijk overal. Deal with it

1 april 2022 om 19:23

Waarom zou ik me er niet over mogen uiten? Zijn alleen positieve reacties toegestaan?

1 april 2022 om 19:27

Omdat mensen toe zijn aan wat positiviteit in deze vervelende tijd

1 april 2022 om 19:27

Omdat letterlijk niemand in Qatar of ergens in de wereld last heeft van jou berichtje. Je brengt alleen maar negativiteit hier. Als je het verschil wilt maken moet je vooral niet kijken.

1 april 2022 om 19:27

Jawel hoor, maar waarom hoop je dat wij er zsm uitvliegen? Het blijft een WK, we zijn er weer na 8 jaar. Dit is iets waar waar de voetballers niks aan kunnen doen. Support lekker je land, wereld is toch op veel plekken verrot.

1 april 2022 om 19:29

Als je echt een statement wil maken, boycot je alles wat er mee te maken heeft, inclusief deze artikelen. Een dergelijke opmerking er onder is gewoon goedkoop scoren met een leeg gebaar.

1 april 2022 om 20:40

Precies, reageer dan niet. Negatieve aandacht vragen, dat is iets heel kinderlijks. Heeft ie geen aandacht gekregen, koetsiekoe.

1 april 2022 om 19:21

Dat zal ze inderdaad leren!

Qatar afstraffen met een nulletje of 5 zou mooi zijn ... O.ja.. ik ga gewoon kijken

1 april 2022 om 21:37

Haha blijf dromen Theo, het blijft de winnaar van de Asian cup.

1 april 2022 om 21:53

Als je 5-1 kunt winnen van Spanje, waarom niet?

1 april 2022 om 19:22

Zegt een fan van Real, de club waar alles netjes loopt 😅

1 april 2022 om 19:22

Hoezo dat dan? Is het de schuld van Qatar dan dat ze het WK mogen organiseren? De FIFA liet zich omkopen. Richt je afgunst maar op Blatter en co. Zij zijn hier verantwoordelijk voor. En we weten allemaal hoe Qatar in elkaar steekt. Geen verrassingen daar. Of sta je er soms ook van te kijken als je een junkie 100 euro geeft dat die er drugs van haalt?

Ontopic: Ik hoop dat we het WK winnen.

1 april 2022 om 19:24

Ga niet kijken en niet hier reageren. Je kan wel blijven janken maar je volgt t wel en straks ga je ook kijken. T is wat t is.

1 april 2022 om 19:27

Waarom denk je dat? Van mij mag Nederland alle poulewedstrijden verliezen zodat wij er verder niets mee te maken hebben. Ik ga dit echt niet kijken hoor

1 april 2022 om 19:34

Finale NL-Duitsland, Zou je die ook skippen? Nederland wint, heb je dé wedstrijd voor de geschiedenisboeken gemist..

Ik kijk het WK, puur voor de sport en de sportprestaties. Verder eens met je dat een WK daar niets te zoeken heeft!

1 april 2022 om 19:37

En ik neem mensen die het wel gaan volgen het ook echt niet kwalijk maar dit is gewoon de keuze die ik voor mezelf maak. Maakt niet uit wat er gebeurt dat WK. Ik kijk het niet.

1 april 2022 om 19:43

Maar als Nederland alle wedstrijden verliest hebben ze nogsteeds met het wk te maken toch? Als ze er niks mee te maken willen hebben moet je daar niet heengaan. Hoe sneu de situatie daar ook is met de stadionbouwers, moeten wij niet hypocriet doen.

1 april 2022 om 19:52

Klopt maar hoe minder aandacht er hier aan geschonken word hoe beter voor mij. Stel Nederland wint dit WK zou hier tot in de lengte der dagen aandacht aan geschonken worden. Lijkt me helemaal verschrikkelijk.

1 april 2022 om 20:31

Dit is je 10e (?) reactie in di topic? Je houdt het (de aandacht) zelf aardig in stand.... Alleen om je superieure moraliteit te bewijzen ...

1 april 2022 om 20:40

Superieure moraliteit bewijzen? Ik zeg net dat ik het niemand kwalijk neem die er wel naar kijkt. Ik heb veel reacties omdat mensen op mij reageren en het gewoon algemene beleefdheid is om te reageren. Of moet ik iedereen gewoon negeren?

1 april 2022 om 20:46

Respect losblancos. Ik ga ook zeker wel kijken. Maar wat hier gebeurt is een gevalletje je mening telt alleen als het mijn mening is. Lekker doen waar jij je prettig bij voelt jongen. Fijn weekend.

1 april 2022 om 21:23

Ik heb enorm genoten van de WKs van 2010 en 2014 bijvoorbeeld. Waar heb je het over. Ik vind het echt niet leuk om een WK te moeten missen. Het is immers maar eens in de 4 jaar.

2 april 2022 om 00:22

Erg genoten van de WK's 2010 en 2014 zie ik. Niet bij stilgestaan dat er toen ook veel doden zijn gevallen bij het bouwen van stadions? Dat Zuid-Afrika de host werd, terwijl het niet eens de meeste stemmen had? Dat stadions met de nieuwste technologie werden gebouwd in arme favela wijken? Of speelt er iets anders waardoor je nu niet gaat kijken?

2 april 2022 om 04:37

ik was 11 en 15 jaar oud tijdens die WKs. Dan ben je toch minder bezig met dit soort dingen.

1 april 2022 om 19:25

Man man man, wat moet je dan ook een zwaar leven hebben! Als je het allemaal zo erg vind doneer gelijk je hele salaris aan de arme landen joh, hoeven ze ook niet als slaaf gebruikt te worden.

1 april 2022 om 19:26

Ik hoop ook dat jullie zo snel mogelink uit dit schandalige WK liggen

1 april 2022 om 19:28

Zegt veel dat er al 32 duimpjes zijn, toch veel mensen die het met je eens zijn. Ik vraag me alleen ook af of al die mensen dat ook nog hopen als het WK daadwerkelijk is begonnen.

1 april 2022 om 19:30

Want het is voor de mensenrechten beter als Nederland wordt uitgeschakeld?

1 april 2022 om 19:32

Of winnen en in de finale na het laatste fluitsignaal meteen terug naar Nederland

1 april 2022 om 19:35

Zelfs de baas van Emnasty International geeft aan dat hij niet voor een boycot is. Als dit je goed doet voelen, doe je ding, maar ik ga lekker kijken. Niet kijken gaat weinig oplossen. Wel kijken overigens ook niet.

1 april 2022 om 19:52

Als ze wereld kampioen worden, staan we wel met zn allen te juichen en te feesten. Boeit mij nu eenmaal niet meer hoe l, wat en waar dat WK gespeeld wordt. Ze doen nu mee. Dus hopen op het beste.

1 april 2022 om 20:38

Helemaal gelijk. Onzin WK in Qatar.
En mensen die dan aankomen met "waarom reageer je dan" of "daar zullen ze vast wakker van liggen in Qatar", allemaal gezwets.
Hypocriet gedoe allemaal, blauwgele vlaggetjes voor Oekraïne maar wel spelen in zo'n corrupt slavendrijvers-zandbak. Boycotten die handel, niet kijken, de groeten met je inclusiviteits aanvoerdersband en nul-slogan shirtjes.

1 april 2022 om 21:24

Hypocriet ben je als je na zo’n Qatar boycot niet consistent bent met je boycotacties.

1 april 2022 om 22:12

Natuurlijk had het WK daar nooit mogen zijn. Maar wat ik bij dit soort reacties over boycots niet begrijp is waarom je je dan beperkt tot het voetbal.
Uit de onderzoeken van Amnesty en the Guardian (de krant die met die 6500 doden kwam), komt immers ook dat het rond het voetbal en de bouw van die stadions slecht was, maar dat het door de aandacht op die projecten daar nog altijd beter was dan in de rest van het land en dat de arbeidsomstandigheden bij overige projecten nog dramatischer is.

Waarom boycot die je producten dan niet?
Ik kan je wel vast een aardig begin geven, je kunt het beste je auto maar laten staan, mocht je en fiets van alumium hebben dan kun je die ook maar beter laten staan aangezien ze ook een van de grootste producenten van aluminium zijn. Alle vliegtugen zijn sowieso van aluminium, dus op vakantie gaan wordt lastig. Groente uit Nederland word voor een groot deel geteeld op kunstmest uit Qatar dus die kun je maar beter niet meer eten en een groot deel van de kleding en schoenen e.d. die in China (en andere landen) gemaakt worden gebruiken kunstvezels die gemaakt worden van de olie uit Qatar dus die kun je ook maar beter uitbannen.

1 april 2022 om 23:44

@losblancos1999

De vraag is dus; ben jij sterk genoeg om het WK niet te kijken omdat je het zo erg vindt wat daar gebeurd?

Zullen we ze als vluchtelingen naar Nederland laten komen?

Precies een poule waar je van te voren op hoopt.

1 april 2022 om 19:19

Senegal is toch wel pittig hoor

1 april 2022 om 19:22

Ik had toch liever Canada in plaats van Senegal.

1 april 2022 om 19:27

Dat kan helaas niet aangezien Canada in pot 4 zat en Senegal in pot 3

1 april 2022 om 19:18

Ik vrees dat je dan teleurgesteld gaat worden .

1 april 2022 om 19:22

Dat zal niet voor het eerst zijn! Maar ik ga altijd van het positieve uit 😂

1 april 2022 om 19:25

Ik hoop het ook kerel. Heb sowieso wel weer zin in een toernooi

1 april 2022 om 19:29

Zeker waar! Lekker de kroeg in, baco erbij en 3 punten. Heerlijk 🎉

1 april 2022 om 19:19

Onderschat je Senegal wel heel erg. Is echt geen slechte ploeg hoor, gewoon vergelijkbaar met Nederland

1 april 2022 om 19:20

Dr loopt iemand bij Senegal die wel wat kan he

1 april 2022 om 19:23

Weet ik, maar wij hebben denzel 😎

1 april 2022 om 19:24

@dutch, ach bij oranje loopt iemand die alles van die speler weet

2 april 2022 om 00:03

Iemand? Haha, vergeet de keeper niet vergeet dat beest achterin niet genaamd Coulibaly. Die eet Depay op kan ik je zeggen. Vergeet het middenveld niet met 2 zeer sterke spelers die bij topclubs spelen. Vergeet voorin Mane en Sarr niet

1 april 2022 om 21:24

Natuurlijk is Nederland favoriet in deze poule,

Maar met die scores stap je wel heen snel over Senegal heen, toch Afrikaans kampioen.
Betere keeper, en met Mane ook een betere aanval dan Nederland en onze B garnituur aanvallers moeten ook maar eens langs Koulibaly zien te komen.

Geen idee wat het niveau van Qatar is, maar zijn Aziatisch kampioen en moesten daarvoor langs Japan en Korea waar Europese landen het in de regel nog best lastig mee hebben.

En Ecuador speelde recent voor de WK kwalificatie en daarvoor op de Copa ook gewoon gelijk tegen Brazilie

Dat lijken me op voorhand in iedergeval geen 3 veeg partijen worden...

Ook nog tegen nummer 2 van B, echt bijna perfect geloot

2 april 2022 om 00:25

Weer je al zeker dat we nummer 1 worden dan?

Senegal en Ecuador vind ik wel leuke landen. Qatar niet maar dat moet een eitje zijn. Je moet hier gewoon eerste in de poule worden.

Senegal is wel een lastige tegenstander, de andere 2 zijn wel te doen.

Dan heeft Louis toch weer gelijk gekregen

Verekkes makkelijke loting hoop dat ze Qatar kapotmaken.
Senegal enigste concurrentie in de groepsfase

Iedereen ziet Oranje alweer in de volgende ronde maar Ecuador is fysiek sterk en Senegal hebben van die rappe spelers. Beetje tegenstand is goed om in het toernooi te komen. Zie ons wel doorgaan maar het zal zeker niet makkelijk worden!

1 april 2022 om 19:19

Je denkt er wel moeilijk over

1 april 2022 om 21:31

Moeilijk niet. Natuurlijk is Nederland favoriet tegen Ecuador en Senegal, maar het is niet alsof die er helemaal niet van kunnen. Die wedstrijden gaan echt geen walkovers worden.

Ecuador werd in de kwalificatie en op de Copa ook niet van de mat geveegd door Brazilie of Argentinie, dat werd een paar keer 1-1 en Senegal heeft een betere keeper en een betere aanval dan Nederland.

1 april 2022 om 19:53

Ik geef je gelijk in deze. Zo'n poule doorfietsen en in een later stadium een sterke ploeg treffen, kan wel eens averechts werken

Als je geen 9 punten pakt, al helemaal een zekere 7 punten. Dan moet je je koffers pakken en schamen. Echt een makkelijke poule om door te komen. Ook wel lekker dat je begint tegen een sterke Senegal. Onderschat die mannen niet met Sadio Mane als de grote man. Kunnen echt wel voetballen en zijn qua fysiek oersterk met Koulibaly achterin.

Senegal en Ecuador zijn waarschijnlijk wel de lastigere lotingen van pot 3 en 4, dus het is echt niet alsof we nu super hard gegund zijn. Als we Brazilië uit pot 1 hadden gekregen was de poule gewoon een van de zwaarste. Maar goed, moet te doen zijn. Minstens 6 punten en je bent door.

Louis heeft echt het geluk aan z'n broek hangen. Van alle landen Qatar uit pot 1 loten, top!

Hele leuke poule. Liever deze landen dan die standaard landen die je al zo vaak tegen komt. En ik kan niet wachten op de reactie van v Gaal. Hij had gewoon weer gelijk he met van Gaal.

Geen goede loting voor mijn zin in het toernooi, maar wel een leuke mix van landen waar we weinig ervaring tegen hebben.

2 april 2022 om 00:31

Ach, de groepsfase van een WK is vaak toch al geen spektakel. Dan maar op deze manier met een grote kans dan NL de knockout-fase kan bereiken. Dan gaat het toernooi pas echt los!

Sorry, maar dit is echt een waardeloze loting. Leuk om wellicht door te stoten, maar niet 1 enerverende pot in de gehele groepsfase..

Doe me dan maar een poule des doods met 3 nagelbijters.. of met opgeheven hoofd en geleverde strijd het toernooi verlaten, of het hele land in extase als je door gaat!

1 april 2022 om 19:23

Ik wil liever gewoon makkelijk door. Die landen die jij opnoemt krijg je wel in een eventuele knock-out fase.

1 april 2022 om 19:23

Dan weet je wat je te doen staat. Niet kijken en wat anders gaan doen.

1 april 2022 om 19:36

@Soccerfan, ben van Duitsen bloed, dus heb nog een andere poule met iig 1 enerverende wedstrijd 😉

Hele makkelijke poule zeg. Moeten makkelijk 1e worden. Met Van Gaal er vertrouwen in op het WK! Hopelijk kunnen we verrassen.

Dit moet echt wel te doen zijn, Senegal lijkt mij de moeilijkste tegenstander. Het wordt hopelijk een mooie winter !

Mooi! Een walk in the park richting de achtste finale om vervolgens een topland te loten en in t vliegtuigje naar huis te kunnen. Of ben ik nou te pessimistisch..

1 april 2022 om 19:25

Heb je poule B gezien? Oranje heeft de best mogelijke route in die eerste rondes.

1 april 2022 om 19:27

Jup. Als Engeland haar plicht doet zeker.

1 april 2022 om 19:28

Zelfs Engeland. Lastig, maar die heb je liever dan een Portugal of Brazilie.

1 april 2022 om 19:32

Dat is nog nergens op gebaseerd. Een toernooi is een op zichzelf staand iets. Ook Engeland heeft klasse zat om in vorm gehakt te kunnen maken van dit Oranje. Groeien in het toernooi zal alles bepalend zijn, een beetje meer weerstand in je poule had mijns inziens daarbij kunnen helpen. Maar we gaan ‘t zien! Zand vreten boys!

1 april 2022 om 21:32

Wij hebben zelf ook genoeg kwaliteit om op een goede dag Engeland compleet te vernederen dus dat wordt leuk.

1 april 2022 om 19:28

Mogelijk tegen de nummer 2 uit groep B. Dat kunnen USA, Schotland, Oekraine zijn. Een kwartfinale zit er wel in

Oranje mag niet klagen. Senegal en Ecuador zijn wel lastige ploegen hoor. Ga uit van groepswinst, maar absoluut geen zekerheid.

Gunstige loting voor NL, lekker even Qatar een pak slaag geven. Vele leuke poules dit WK

Denk dat geen enkel topland mag klagen over de loting, Nederland heeft echt goed geloot. Ecuador een lastige ploeg maar Frenkie en de verdediging is gewoon top. Argentinië heerlijk geloot, Mexico kan zeker verassen maar Saudi en Polen moet Argentinië gewoon winnen.

1 april 2022 om 21:03

Argentinië heeft zeker een mooie loting, was ik erg blij mee. Zijn duidelijk de favoriet maar een Messi tegen Lewa vind ik toch wel een leuke match up. En voor mij ook Martinez/Tagliafico tegen Alvarez. Een van de leukere poules. Mexico overleeft de poule standaard. Dus denk dat zij 2e worden. Dit jaar kan het echt gebeuren voor Argentinië, dit zou een mooie start zijn.

Tadic tegen Antony. Daar kijk ik nu al naar uit. 2 heetgebakerde mannetjes tegen elkaar.

1 april 2022 om 19:30

Ze kunnen alvast een rode loper neerleggen op de flank waar ze spelen. Rolt wat makkelijker.

Leuke poule voor nederland, als je hier niet door gaat dan moeten al die spelers terug lopen voor straf. en dan ook nog tegen een tegenstander uit poule B, dat moeten toch minimaal 5 wedstrijden worden
de belgen mogen ook helemaal niet klagen trouwens

Opmerkelijk hoe sommigen hier toch een beperkte voetbalkennis hebben. Mendy (keeper), Ismailia Sarr en Mane zouden in de basis staan bij Nederland. Terwijl Diallo, Koulibaly, Gueye en Sarr (Bayern) mee zouden dingen om een basisplek. En Koulibaly zou dan pech hebben met De Vrij, Van Dijk en De Ligt te moeten concurreren, maar hij zou bij Nederland wel erg sterk zijn. Met andere woorden, ik denk dat Nederland en Senegal gelijkwaardig zijn.

1 april 2022 om 19:30

Tja jij kijkt alleen naar namen. Als je senegal ziet spelen als team dan weet je dat het allemaal niet zo bijzonder is. Ondanks dat ze de afrika cup gewonnen hebben

1 april 2022 om 19:36

@mowgli

Dan zijn ze heel efficiënt. Nederland gaat het lastig krijgen.

2 april 2022 om 00:18

@mowgli Dat zelfde zeggen ze over Nederland, leuke namen maar zo goed spelen ze niet.

1 april 2022 om 19:32

Dat zeggen we toch ook? Dat Senegal de lastigste is.

1 april 2022 om 19:35

Haha gelijkwaardig? Kom op zeg, wij zijn echt wel een stuk beter dan Senegal met alle respect. Tactisch konden die Egypte niet eens opzij zetten terwijl die alleen maar konden rekenen op Salah. Senegal speel je vrij gemakkelijk weg al moet je nog wel even Mane in de gaten houden.

1 april 2022 om 19:38

Nederland heeft moeite met Denemarken en werd uitgeschakeld door Tsjechië. Senegal is zeker even goed als die landen zoniet beter. Onderschatten is heel gevaarlijk hier.

1 april 2022 om 19:45

Tsjechië is geen graadmeter aangezien we toen nog met een van de slechtste bondscoaches in onze geschiedenis zaten. Denemarken is gewoon echt een sterk land, die kunnen het iedereen moeilijk maken. Senegal is zeker niet even goed als Denemarken, bij lange na niet. Dat heeft merendeel te maken met het tactisch vermogen. Tactisch gezien zijn ze echt verschrikkelijk zwak, als je met die spelers zoveel moeite hebt met een Egypte bijvoorbeeld maak ik me al geen enkele zorgen.

1 april 2022 om 19:49

@choplife, moeite met Denemarken? Daarnaast is dit Nederland echt totaal anders dan het Nederland op het EK. Volgens mij snap jij er echt helemaal niks van, maar gezien je puntentotaal plaats je wel eens vaker onzin.

1 april 2022 om 19:53

Alsjeblieft nog steeds dat Tsjechië bijhalen? We speelden onder Frank de Boer. Kan je onmogelijk vergelijken met wat we nu hebben. Van Gaal is in alles tig keer beter dan De Boer.

1 april 2022 om 19:38

Heb je het Senebal ook gezien tijdens bijvoorbeeld de Afrika cup? Dat ontstijgt niveau Ijsselmeervogels niet eens. Ondanks de aanwezigheid van die toppers is het een onsamenhangend geheel.

Nou Virgil, ik zou het niet erg vinden als je tijdens de training Mane iets feller dekt.

Amerika tegen Iran, Engeland tegen waarschijnlijk een 'buurland', Duitsland tegen Spanje, Onana, Tadic en Antony in 1 poule....

We worden wereldkampioen!

2 april 2022 om 00:33

De grachten op begin Januari!!!

Had louis van gaal toch gelijk🤣

Senegal is wel goed natuurlijk, de andere 2 ploegen is niets bijzonders. Vraag me ook af of Van Gaal met 5 verdedigers gaat spelen tegen Qatar en Ecuador want dat lijkt me echt niet nodig.

Gunstige en leuke loting voor oranje. Eens een keertje andere ploegen waar we niet zo vaak tegen spelen. Normaal gesproken moet je zonder al teveel moeite door gaan.
Ook voor Marokko een loting met potentië, hopelijk gaan zij ook door.
Engeland wel de makkelijkste poule en daarna onze poule. De zwaarste poule is die van Frankrijk.
Leuke loting heb veel zin in het WK 😁

Nou dat moet 9 punten worden.

Senegal heeft in ieder geval een veel betere keeper als dat wij hebben. En wij hebben geen een aanvaller van het niveau van Mane. Coulibaly zou zeker niet misstaan naast van Dijk en de Vrij. Ik vind het gewoon een hele gevaarlijke ploeg

Kampioen van Afrika en Azië zou ik op het eerste oog niet echt makkelijk noemen.. Nederland kan deze poule gewoon winnen, maar ook gewoon laatste worden...

Van deze tegenstanders kun je alleen maar verliezen op papier. Alleen winst telt. Ecuador is zo slecht nog niet trouwens.

Senegal en Ecuador zijn geen makkelijke landen hoor dat iedereen vanuit gaat dat Nederland al door is… besef dat ze wel in Qatar spelen andere klimaat het warme weer etc Senegal en Ecuador zijn deze temperaturen wel n beetje gewend en Senegal speelt degelijk wel met tacktiek het is geen clown die Aliou Cisse van Senegal die weet zeker wat ie doet daar kwam vorige wk bijna door in de groep een kaart teveel gepakt daardoor zijn ze uitgeschakeld. En Ecuador is een ijzersterke team die heel hard spelen en bijna op iedere wk alles geven voor het land. En Qatar vertrouw ik al helemaal niet ze gaan honderd procent de scheidsrechter mee krijgen en met hun supporters wordt het lastig. Ik gun Nederland het zeer zeker maar wij moeten niet denken dat we al door zijn…

Toch jammer dat Brazilië, Zwitserland en Servië bij elkaar zitten. Had graag nieuwe poules gezien. Zou nu wel lachen zijn als Tadic weer Antony naar de grond duwt. Hopelijk kunnen ze er een paar in knallen tegen Onana.

Hebben mensen nou echt geen idee dat Senegal de Africa Cup gewonnen heeft en Qatar de Asian cup? Waarbij Ecuador ook nog een ondergewaardeerde ploeg heeft. Ik denk dat mensen zich enorm verkijken, ik ben benieuwd.

Alle 3 de landen zijn gewend om in de hitte te spelen.... Kan zomaar een zware groep zijn

2 april 2022 om 00:23

Gelukkig hebben de stadions air conditioning en spelen ze bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden...

Heerlijke poule voor Qatar, geen topland uit Europa en Latijns Amerika. Hebben wij ff mazzel :-)

Misschien ben ik weer de negatieveling maar ik begrijp de blijdschap niet zo zeer waarom zou dit makkelijk zijn voor oranje we doen weer net alsof oranje zo geweldig is dat we maar wel weer even winnen ik persoonlijl denk dat we het tegen senegal niet gaan winnen allemaal sterke snelle spelers met zojuist de afrikacup winst op zak dus ook nog eens vol vertrouwen en ook nog eens spelers die bij oranje gewoon basis zouden staan denk aan mane natuurlijk maar ook de keeper mendy is veel beter als wat oranje heeft en koulibaly is ook een top verdediger en wat dacht je van queye van psg sorry maar doe weer typisch hollands langs je schoenen lopen en het lan je vies tegenvallen oke het gastlnd is misschien niet veel soeps maar wel het gast land en vooral de eerste wedstrijd gaan die erop als of het hun laatse wedstrijd is voor dat je het weet speel je gelijk als het even niet loopt want ga er maar vanuit dat ze de arbitrage niet zullen tegen hebben en ook ecuador zie ik zomaar gelijk spelen als je ze onderschat ik zeg alleen niet te vroeg juichen en dan blij zijn met eventeul engeland tja of ik begrijp het spelletje niet meer of nederland is de laatste tijd in topvorm wat ik gemist heb want eerlijk is eerlijk het grote oranje is al lang zo groot niet meer p.s frankrijk brazilie topfavoriet voor mij maar natuurlijk hoop ik spanje a por ellos

2 april 2022 om 11:12

Mendy, Gueye, Mane en Sarr zouden alle drie een basisplaats in Oranje hebben.

2 april 2022 om 11:41

Juist dat bedoel ik en vast zijn er nog wel een paar meer zowiezo koulibaly

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren