Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC slaat belangrijke slag en houdt zich meerdere Eredivisionisten van het lijf

Laatste update:

Bart van Rooij is ook komend seizoen speler van NEC. Dat bevestigt de club via de officiële kanalen. De rechtsback had een aflopend contract in Nijmegen en stond in de belangstelling van diverse clubs in de subtop van de Eredivisie, maar toch kiest hij ervoor om bij te tekenen. Het contract van Van Rooij loopt nu tot medio 2025.

NEC stopte veel moeite in de contractverlenging van Van Rooij, die al dertien jaar rondloopt in Nijmegen en geliefd is bij het publiek. De rechtsback uit Escharen speelde op 21-jarige leeftijd immers al 131 officiële wedstrijden voor NEC, waarin hij vier keer scoorde en tien assists afleverde. Dat het gelukt is om Van Rooij voor de club te behouden, stemt technisch directeur Carlos Aalbers tevreden. "Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben alles transparant kunnen bespreken met Bart. Spelers met deze kwaliteit en potentie zijn gevraagd in de markt en daarom was het voor Bart soms een achtbaan om tot een besluit te komen."

Daarmee doelt Aalbers op de belangstelling uit de subtop van de Eredivisie. Naar verluidt waren FC Twente en FC Utrecht geïnteresseerd in de diensten van Van Rooij, maar van een transfervrije overstap zal het in elk geval niet komen. "In alle gesprekken kwam telkens terug dat hij het ook belangrijk vond dat hij iets voor NEC en het publiek terug wilde doen door de club niet transfervrij te verlaten", legt de technische man van de Nijmegenaren uit. "Dan ben je met recht een clubman. We zijn ontzettend blij dat Bart en zijn management voor een langer verblijf in Nijmegen hebben gekozen."

NEC is nog in gesprek met Iván Márquez en Souffian El Karouani. Zij lopen ook uit hun contract, maar de Nijmeegse club wil ze graag binnenboord houden. Voor 1 april moet het tweetal duidelijkheid geven over hun toekomstwensen. Voor Van Rooij zijn die duidelijk. "Na goede gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat bij N.E.C. blijven de juiste keuze is voor mijn ontwikkeling. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik verschillende opties heb overwogen, evenals ik altijd heb aangegeven dat N.E.C. mijn club is. Ik heb de promotie naar de Eredivisie meegemaakt en de komende seizoenen wil ik samen verder groeien."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse gedaan NEC. Erg stabiele club geworden. Goede back waar nog veel rek in zit. Twijfel er niet aan dat hij een stap hogerop aankan en kiest verstandig zijn eigen pad

30 maart 2023 om 13:37

Ja eens, nec zit in een goede flow, bestuurlijk lijkt de club het goed voor elkaar te hebben. Hoe lang ligt cillese nog vast, enig idee?

30 maart 2023 om 13:52

Getekend voor 3 jaar

30 maart 2023 om 15:50

Het is duidelijk dat jij een man-crush hebt op Cillessen maar ik vraag mij af hoe lang het nog duurt voordat jij zijn naam goed kunt spellen..? 🙄

30 maart 2023 om 14:03

Lijkt me dat ze hem gewoon gaan verkopen van de zomer. 2 jaar is de volle mep ontvangen. Met een jaarcontract gaat hij voor een schijntje weg

30 maart 2023 om 14:55

Stabiel valt wel mee. Mocht Boekhoorn wegvallen dondert NEC als een kaartenhuis in elkaar. Althans in die zin dat ze spelers als Cillissen, Tanane, Schone en Sandler niet meer kunnen halen. En dan weer veel een beroep moeten doen op eigen jeugd. Van Rooij doet het goed en was normaal niet te behouden geweest.

30 maart 2023 om 16:30

Er staan een hoop spelers in de basis die uit de eigen jeugd komen.

Belangrijk dat dit soort jongens binnenboord worden gehouden. Waar voorheen sterkhouders als Van Rooij transfervrij de deur uitliepen, is het nu goed gehandeld van NEC en directie. Nu hopen dat zowel Marquez als El-Karouani langer aan rood-zwart-groen verbonden blijven. Dan staat de verdediging ook volgend seizoen als een huis, denk ik zo. En je geeft een (positief) sein af richting spelers die twijfelen of ze langer bij NEC willen ballen.

Keep going!

30 maart 2023 om 12:48

Mede dankzij die geldschieter natuurlijk. Daardoor kan NEC meer bieden aan spelers en betere spelers binnenhalen. Het is dan voor zo'n speler ook een stuk makkelijker om bij te tekenen dan bijvoorbeeld een transfervrije overstap naar Heerenveen ofzo, het niveau verschilt niet heel veel.

30 maart 2023 om 12:51

Aan de andere kant, als je naar Twente kunt verschilt dat wel hoor. Daar zul je een hoger salaris krijgen, tekenbonus en een grotere kans op Europees voetbal. Ik vind het knap van deze kerel dat hij zijn club zo support.

30 maart 2023 om 12:56

Ja als Twente geïnteresseerd was dan is dat wel een stap omhoog. Utrecht misschien maar die presteren altijd ondermaats vind ik. Vitesse momenteel niet zo aantrekkelijk om heen te gaan dus dan snap ik zijn keuze wel

30 maart 2023 om 12:59

Gedeeltelijk mee eens, ja. Ik denk ook dat Van Rooij het maximale uit de kan heeft weten te halen. En terecht. Hij is basisspeler en al jarenlang een vaste waarde bij NEC.

30 maart 2023 om 13:24

Twente is idd een stap omhoog. Vitesse zou deze gozer NOOIT heen gaan. Verder goed gehandeld van de directie. Ome Marcel legt wel wat bij geen probleem 👍🏼

30 maart 2023 om 13:32

Oja klopt, even vergeten dat Vitesse de rivaal is, dhr Boekhoorn! Nog een goede materiaalman nodig? Voor 4 tot 5k netto per maand sta ik graag paraat.

30 maart 2023 om 14:19

Kan ik wel gebruiken. Laten we er 600k van maken!

30 maart 2023 om 13:54

Marquez heeft al gezegd graag bij NEC te willen blijven. Het punt is alleen dat er bij NEC in grote lijnen twee salarisschalen zijn: één die door NEC wordt betaald en één waar spelers door Boekhoorn worden bijbetaald. Marquez wil graag bij die tweede schaal gaan horen, zoals er ook een paar anderen in die schaal horen.

Ik denk dat Marquez het waard is, dat is een belangrijke speler voor NEC. Ik heb zelf een beetje m'n twijfels over El Karouani, maar voor de continuïteit zou het goed zijn als ook hij blijft.

30 maart 2023 om 14:13

Marquez wil een contract voor 5 jaar. Dat is het probleem. Niet het geld.

30 maart 2023 om 14:30

Drie of vier doet hij het ook voor, maar daar komen ze nog wel uit. Het is het geld dat het probleem is.

30 maart 2023 om 15:07

Dat klopt. Heb je gelijk in. Wellicht als Schöne wegvalt en er dus meer geld vrijkomt, Marquez die plek kan innemen. Verder vallen Cillessen, Tannane en ik denk Sandler in Boekhoorn's salarisschaal.

El-Karouani zou leuk zijn als-ie blijft, maar hij is niet onomstreden. Een Verdonk is en blijft verdedigen beter vind ik. El-Karouani als linkshalf- of buiten kan ook nog.

Ik hoop dat het gros van de selectie blijft en verlengd en dat we ons ook volgend seizoen veilig spelen, want dat verdient een club als NEC met een trouwe aanhang én grote stad.

30 maart 2023 om 16:36

Schöne heeft in december nog verlengd en lijkt gelukkig in Nijmegen, dus ik zie hem niet zo snel vertrekken in de zomer. Maar wie weet, alles kan natuurlijk.

Ik ben benieuwd wat NEC aanvallend van plan is. Tavsan vind ik dit seizoen nog niet zo goed als vorig seizoen (de contractperikelen hielpen natuurlijk niet) en van de anderen ben ik ook niet echt overtuigd. Dimata is erg wisselvallig en die zal in de zomer ook wel weg gaan.

Pas 21 en al 131 wedstrijden gespeeld, dat is toch wel bijzonder.

Goed nieuws! Van Rooij is toch een jongen van de club en een prima rechtsback met potentie. Ik hoop voor zijn ontwikkeling dat er wellicht nog een rechtsback bijkomt met wat ervaring, die niet veel onder doet voor Van Rooij, want ik mis af en toe de focus bij 'm.

Van Rooij wisselt vaak een of twee hele goede duels af met een duel waarin veel fout gaat en hij dan ook aan de basis staat van een tegengoal. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het feit dat er bij NEC momenteel geen echte concurrent rondloopt voor Van Rooij.

Blij mee, hoewel ik eigenlijk nog meer hoop op een verlenging van el K en Marquez...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren