Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC kan Vitesse geen pijn doen en eindigt met acht man

Laatste update:

NEC haalde dit seizoen dertien van de negentien punten die het verzamelde in uitwedstrijden, maar is er niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten bij aartsrivaal Vitesse. De Nijmegenaren kwamen door een onvoorstelbare blunder van Piet Velthuizen weliswaar op een vroege voorsprong, maar Vitesse raakte niet in paniek en trok dankzij twee goals van topscorer Wilfried Bony, een van Guram Kashia en een van invaller Mike Havenaar aan het langste eind: 4-1. De ruime zege was niet zo verwonderlijk, daar NEC de wedstrijd met slechts acht man eindigde. Victor Pálsson en Rémy Amieux kregen twee keer een gele kaart; Ryan Koolwijk zelfs direct rood.

/

Er was dus spektakel genoeg in de Gelderse derby, die direct na het eerste fluitsignaal op gang kwam. De eerste kans was voor NEC-spits Rick ten Voorde, die uit een hoekschop naast kopte, en kort hierna leverde de tweede kans van de gasten de 0-1 op. Hoewel, kans? Velthuizen kreeg de bal teruggespeeld en er leek niets aan de hand te zijn, daar de keeper alle tijd had om op te ruimen. Velthuizen ging echter met de bal wandelen en werd verrast door Melvin Platje, die profiteerde van de enorme keepersfout en scoorde. Vitesse moest dus al vroeg in de achtervolging en kreeg al snel een goede kans op de gelijkmaker, maar Gabor Babos keerde een schot van Renato Ibarra en Bony (bekeken door vele buitenlandse scouts) schoot de rebound over het vijandelijke doel.

Zoals verwacht kon worden nam de druk van Vitesse toe en de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Ibarra bediende Bony, die met een stijlvolle kopbal de 1-1 voor zijn rekening nam. Bony kreeg kort hierna opnieuw een goede kopkans, maar mikte nu te hoog, terwijl ook Jan-Arie van der Heijden de bal niet onder de lat kreeg. Een schot van Marco van Ginkel werd corner getikt door Babos, net nadat Nathaniel Will aan de overkant rakelings naast had geschoten. NEC kreeg dus ook wel degelijk kansen en een van richting veranderd schot van Nick van der Velden werd stijlvol gepakt door Velthuizen, terwijl Leroy George zijn voet niet goed tegen de bal kreeg en Platje te lang treuzelde.

/

NEC deed dus aardig mee, maar kwam kort voor rust met een man minder op het veld te staan. Pálsson kreeg wegens obstructie zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Ruud Bossen, zodat het tien tegen elf werd. Vitesse profiteerde al snel van die overtalsituatie, want kort in de tweede helft zette Kashia de thuisploeg op voorsprong. De verdediger kon de bal controleren bij een half afgeslagen corner, waarna hij Babos kansloos liet met een hard schot. Vitesse bleef hierna de bovenliggende partij en de supporters van de gastheren wachtten met smart op het derde doelpunt van hun favoriete ploeg. Van Ginkel probeerde het, maar zijn schot werd corner getikt door Babos.

De keeper van NEC moest bij de les blijven. Jonathan Reis bezorgde de bal bij Ibarra, die van dichtbij kon binnenschieten, maar over knalde. Het tempo verdween hierna enigszins uit de wedstrijd en NEC bleef loeren op mogelijkheden om toch nog een punt uit het vuur te slepen. De Nijmegenaren kwamen er ook wel een paar keer dreigend uit, maar Velthuizen werd niet meer aan het werk gezet. Aan de overkant moest Babos een inzet van Reis uit de verre hoek tikken, maar hij kon niet voorkomen dat Bony er tien minuten voor tijd alsnog 3-1 van maakte. NEC eindigde de derby uiteindelijk met acht man, omdat kort na de goal van Bony ook Amieux zijn tweede gele kaart kreeg en Koolwijk zelfs een directe rode kaart ontving na een trap op de kuiten van Tomás Kalas. Met drie man meer op het veld verzorgde invaller Havenaar met een simpele kopbal het slotakkoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een terechte overwinning van Vitesse op Nec dat gewoon de betre was van de twee, ok misschien was de eerste kaart onterecht rood maar dan nog was Vitesse beter en hadden ze met hun individueel als nog gewonnen en Nec kon bijna alleen maar counteren. Een verdiende zege van Vitesse en nu nog PSV aanpakken volgende week.

18 november 2012 om 14:28

klopt, Vitesse heeft verdiend gewonnen, ook met 11 man hadden ze gewonnen.

18 november 2012 om 14:32

Nec had gewoon gewonnen als ze met 11 man bleven... Vitesse had welis waar meer balbezit maar NEC kreeg de kansen!

18 november 2012 om 14:33

Jammer dan dat ze tegen 11 man niet voor gestaan hebben, pas tegen 10 konden ze echt beter spelen dan NEC dus ben benieuwd op basis waarvan je vind dat Vitesse met 11 tegen 11 ook gewonnen had. Ohja en jij de hele tijd met Havenaar Big in Japan, ik kan je vertellen dat zelfs Wesley Sneijder groot is in Japan, waar de gemiddelde Japanner niet veel verder in de lengte groeit dan in de breedte

18 november 2012 om 14:41

Omdat er op elke positie meer kwaliteit aanwezig was en ze kwamen door een onhandig balletje op achterstand anders hadden ze vanaf minuut 10 gewoon voor gestaan.

Nec heeft de hele eerste helft geen gevaar gesticht. Vitesse mooi geconsolideerd, herpakt en terug geslagen. Vitesse scoort 66% in de tweede helft en heeft de beste defensie van de eredivisie als je het afzet tegen het aantal schoten op goal volgens de statestieken van VI.

18 november 2012 om 14:58

@ Mikehavenaar, volgens mij heb jij je geel zwarte bril nog op. NEC had voldoende kansen en speelde goed verzorgt voetbal. Dat Vitesse op meerdere posities beter bezet is staat helemaal los van een Derby.

19 november 2012 om 01:19

Het sulletje van de klas!

19 november 2012 om 12:35

@merijn : Big in Japan klopt wel degelijk m.b.t. Havenaar. Buiten het feit dat hij (zelfs in Nederland) lang is gaat deze uitspraak meer over zijn bekendheid in Japan. Ik kan je zeggen dat hij daar zeer bekend en populair is en daardoor ook regelmatig door de Japanse tv geinterviewd wordt na een wedstrijd. Deze komen speciaal voor hem even naar Nederland, dus ja, dan ben je inderdaad groot...

@mikehavenaar : Ik ben zelf ook vitesse-supporter maar nec kreeg wel degelijk kansen in de 1e helft mede doordat Kalas en Van Aanholt hun directe tegenstander veel vrijheid gaven. Dat dit geen echt uitgespeelde kansen waren maar veelal halve kansen op de rand van de 16 doet daar niet aan af. In de 2e helft was het inderdaad weinig meer wat nec aanvallend liet zien...

18 november 2012 om 14:36

Misschien was de eerste kaart onterecht?? volledig onterecht natuurlijk NEC is hier bestolen door Bossen FC.

18 november 2012 om 15:05

Gelijk heb je. Misschien wel twee rode kaarten onterecht

18 november 2012 om 16:01

Dan zal je toch zelf goals moeten maken.
De eerste was een cadeautje verder heb ik niet druk gemaakt over het aanvalsspel van nec en ook niet met zijn elfen...dik maar dan ook dik verdiende overwinning.gaan zeiken over rode kaarten heeft weinig zin als er 3 vallen waarvan 2 dik in de 2e helft...forza vites en niet huile in nijmegen.

18 november 2012 om 14:39

Grappig dat je in staat bent om in de toekomst te kijken. Niemand weet hoe de wedstrijd was gelopen als het 11 tegen 11 was geweest.

18 november 2012 om 14:55

In de toekomst? Wordt deze wedstrijd dan overgespeeld met 11 tegen 11? Het is een geldig commentaar op het spel tot de eerste (onterechte) rode kaart. NEC was zeker gelijkwaardig tot die tijd als je het mij vraagt.

18 november 2012 om 14:40

Ik snap sommige leden hier niet echt want ook al had Palsson geen rood gekregen in de eerste helft dan was het zeker wel in de tweede helft gebeurd want hij kon het gewoon niet aan tegen dat geweld van Ibarra en dan had hij in de tweede helft alsnog die rode gekregen.

18 november 2012 om 14:59

mag ik jou glazen bol een keer lenen ?

18 november 2012 om 15:27

Kun jij mij vertellen wat de beurzen gaan doen morgen? Dan weet ik iig dat ik na morgen nooit meer hoef te werken, want jij bent zo goed in het voorspellen blijkbaar

Dik en dik terechte overwinning van Vitesse. We zien weer wie de beste van Gelderland is. Bony is echt een baas, hopelijk gaat hij niet weg !!

18 november 2012 om 14:28

Helaas nog een paar wedstrijden en dan gaat hij naar een andere club. Hij wou afgelopen zomer al weg. Bony is niet te houden denk ik.

18 november 2012 om 14:34

Klopt en dan moet Vitesse zeker wel 15 miljoen voor vragen en met dat geld weer Kadlec proberen te halen en doe maar ook die Kweuke erbij en ze hebben weer een gevaarlijke aanval voor de Eredivisie.

Vooral een heerlijke eerste helft. Toch wel jammer dat Bossen zo bepalend is voor de wedstrijd met die tweede gele kaart voor Palsson. De laatste twee rode kaarten waren overigens helemaal terecht, maar dat Vitesse dan terecht wint is daar wel een gevolg van. Desondanks wel een leuke en spectaculaire wedstrijd voor de neutrale kijker. Ben benieuwd hoeveel wedstrijden Koolwijk gaat krijgen voor die charge. Die mag er van mij wel een aantal wedstrijden naast staan, schandalige overtreding..

Ik vind het toch wel een erg ruime zege geworden. 3 keer rood vind ik te veel waarvan de eerste rode kaart zeker niet getrokken had moeten worden. Vitesse blijft meedoen in de top.

11 vs 11 had NEC denk ik wel gewonnen of minimaal gelijk gespeeld 11 tegen 10 was NEC ook gewoon goed kon je zien.
Maar al met al heeft Vitesse wel terecht gewonnen uiteindelijk.

19 november 2012 om 13:40

Nec gewonnen met 11 tegen 11? En daarom kreeg Vitesse zeker toen het nog 11 tegen 11 was de beste kansen?

Lekker Ruudje Bossen

Verdiende overwinning voor Vitesse trouwens. Zonde dat NEC 3x rood moet pakken.

19 november 2012 om 13:51

NEC moest geen rood pakken, NEC pakte 1x rood en kreeg 2x rood van Bossen.

Nu al zin in Nec-vitesse Derby van Gelderland vind ik leuker als de klassieker om eerlijk te zijn. Bij Ajax en Feyenoord is doel kampioen worden. Bij NEC is dat winnen van Vitesse.

18 november 2012 om 14:39

Klopt, bij Ajax en Feyenoord is het niet doel om van elkaar te winnen -.-

18 november 2012 om 16:40

Ben ik nou zo onduidelijk in mijn bewering??? Ajax haar doel is om kampioen te worden, tenminste dat was mij vertelt. Het jaar van NEC is geslaagd indien ze van Vitesse winnen. Zucht...

18 november 2012 om 16:49

Het seizoen van Ajax is pas écht geslaagd als we minimaal 1x van fnoord winnen.

18 november 2012 om 19:37

Jullie mogen wat mij betreft beide wedstrijden met Feyenoord winnen, als jullie geen kampioen worden(of 2de ivm. Cl), dan is het seizoen toch echt mislukt.

18 november 2012 om 20:02

Op zich kost een geslaagd seizoen wel meer dan alleen van Vitesse winnen. In ieder geval voor mij. We zijn al ruim een decennium geen degradatiekandidaat meer.

19 november 2012 om 14:01

@cd89 : Dat zal voor jou misschien zo zijn, getuige de reacties op jullie forum geldt dat voor veel van jouw mede-supporters niet...

Bij de wedstrijd van het jaar is niet eens uitverkocht. Dat vond ik vorige wedstrijd tegen Twente ook al apart. Toch de nr 1 van Nederland destijds.

De eerste rode kaart wat natuurlijk een lachertje. Maar de 2e en 3e waren naar mijn inziens terecht. Neemt niet weg dat die eerste rode kaart dusdanig beïnvloed dat de wedstrijd eigenlijk schriftelijk kan worden afgedaan. Kortom Vitesse mag weer eens niet klagen over de arbitrage.

18 november 2012 om 14:36

Ondanks dat het niet uitverkocht was, vinden de fans die er WEL zitten, dat dit wel de mooiste wedstrijd is. Vanuit Nec's perspectief al helemaal.

18 november 2012 om 15:06

De derby leeft bij beide ploegen heel erg en niet alleen bij nec.

18 november 2012 om 16:42

Ik zeg toch ook dat bij degene die in het stadion zaten het heel erg leeft. Echter dat het niet uitverkocht was, betekent dat niet heel Arnhem er mee bezig is, terwijl de week voor Nec-vitesse, de hele stad over de wedstrijd praat.

18 november 2012 om 17:50

@psv00712 een risicowedstrijd. Dat betekent dat je niet even een kaartje koopt aan de stadionkassa. Het verhaal van jaren tegenslagen werk je niet in 1 seizoen weg. Die die er waren hielden de sfeer er in en dat is nu belangrijker dan een volle Dome, die komt vanzelf als men de lijn doorzet en zo werkt dat bij alle ploegen..

18 november 2012 om 19:55

Nec maar 700 van de 800 kaarten voor het uitvak verkocht.

19 november 2012 om 13:55

Een X aantal supporters hebben geen kaart gekocht ivm de overdreven verplichtingen die komen kijken bij de Derby, anders waren de 800 wel over de toonbank gegaan. Terugweg via Wageningen naar Nijmegen is natuurlijk ook wel zwaar overdreven.

19 november 2012 om 14:20

Ach bas, wij zijn andersom al jaren niet anders gewend. De route naar Nijmegen schijnt ook via Wageningen te lopen. Blijft wel een feit dat het triest is dat nec vooraf klaagt dat ze 'maar' 800 kaarten krijgen, en zelfs deze 800 uiteindelijk niet kwijt raken. Zo erg leeft het dus in Nijmegen. Andersom zijn die 500 kaarten al jaren binnen een paar uur verkocht ondanks dat wij slechter behandeld worden dan jullie gisteren werden...

zwaar verdiende zege dit is echt een zege voor het voetbal , nec was vandaag meer bezig met andere dingen . bony was weer goed .

18 november 2012 om 14:30

@mrzippy

Kan je me uitleggen waarom dit een zege is voor het voetbal?? 2 ploegen die tot aan de eerste (onterechte) rode kaart redelijk gelijk opgaan en voor een waar voetbalspektakel zorgen. Daarom mrzippy leg me alsjeblieft uit waarom dit een zege voor het voetbal is?!

18 november 2012 om 14:34

dat je minder dan je tegenstander bent kan, en dan kan je met meerdere opties de strijd aangaan maar dan laat nec onsportief gedrag zien . dat je 3 rooie kaarten pakt in een wedstrijd zegt genoeg .

18 november 2012 om 14:40

De kaarten worden niet alleen gepakt door NEC maar ook veel te makkelijk gegeven door Bossen. Vitesse kreeg voor soortgelijke dan niet zwaardere overtredingen niks. De 2e gele kaart van Palsson was een situatie die tig keer voorkomt in een wedstrijd. Bossen heeft aangetoond dat hij deze derby totaal niet kon aanvoelen. De overtreding van bijvoorbeeld van Ginkel op Foor was zeker geel danwel niet rood. Bossen wuift dit gewoon weg als niet aanstellen. Het feit dat jij 3 kaarten in een wedstrijd voldoende reden vindt om een team als
onsportief te bestempelen geeft aan dat jij zelfde een sportieve wedstrijd ziet.

18 november 2012 om 14:41

3 kaarten waarvan 2 gewoon heel makkelijk worden gegeven. Die laatste was volkomen terecht maar die 1ste 2 sloegen nergens op... Maar heb gehoord dat bossen al onderweg is naar het wedkantoor om te innen.

18 november 2012 om 14:54

@mrzippy

Ik heb geen onsportief gedrag gezien behalve de laatste rode kaart van Koolwijk. In een derby wordt er altijd op de scherpst van de snede gespeeld en dat zorgt ervoor dat iedereen van zo'n derby geniet. Bossen heeft bewezen dat hij deze derby niet kan aanvoelen en heeft zo een fantastische wedstrijd (want dat was het tot aan de 1e rode kaart) kapot gefloten. Een overwinning voor het voetbal? Nee dat zeker niet aangezien het de tweede helft al geen wedstrijd meer was..

19 november 2012 om 13:57

De enige aan NEC zijde, die onsportief gedrag liet zien, was Koolwijk. De andere overtredingen waren nuttig, maar niet gevaarlijk. Van Ginkel had ook direct rood moeten krijgen, maar dat zag Bossen niet. Achter de rug van de scheids zo'n duel aangaan, vind ik misschien nog wel meer onsportief.
Neemt niet weg dat Vitesse in mijn ogen de terechte winnaar is.

19 november 2012 om 14:25

@ jood4ever : 2 makkelijk gegeven? Die tweede rode kaart was volledig volgens de regels. Hij haalt zijn tegenstander neer met al geel op zak, dan krijg je van 9 van de 10 scheidsrechters een tweede gele kaart te zien, derby of niet...

@basnijmegen : Van Ginkel rood? Waarvoor? In tegenstelling tot Koolwijk raakt hij WEL eerst de bal met de duidelijke intentie die te spelen. Koolwijk komt wild aanstormen waarbij je vooraf al kan zien dat hij voor de man gaat omdat hij de bal nooit gaat halen...

Vitesse verdiend gewonnen! Wat een wedstrijd was het zeg, ookal waren de kaarten geheel terecht!

Bony zou die er nog zijn na de winterstop in Arnhem ? Hoop het wel voor Vitesse. Hij is toch een zeer belangrijke man. Voor mij de beste spits in NL en Kashia de beste verdediger.

Gefeliciteerd Vitesse supporters met de overwinning. Ik heb wel genoten van de wedstrijd. Bony was weer geweldig, zelfde geld voor Kashia en Kalas. Wat een heerlijke spelers.

Van de drie rode kaarten waren er twee terecht, wat een dwaas die Koolwijk.

De eerste helft was leuk tot aan de rode kaart. Ik vond dat NEC leuk mee voetbalde. Het golfde op een neer. Maar Bossen heeft deze wedstrijd kapot gefloten! De 2de helft was niks meer aan.

mooie omhaal van Bony..super spits

Tja, Bossen man of the match dat lijkt me duidelijk. Tot de rode kaart van Palsson was het een heerlijke wedstrijd die beide kanten op kon gaan. In een keer kapotgefloten door die onbegrijpelijke beslissing van Bossen. En als dan in de 1e minuut van de 2e helft de 2-1 valt is het gewoon gespeeld. Zonde, want ik had me er zo op verheugd.

Verdiende overwinning voor Vitesse. Onze eredivisie-onwaardige aanvallers maakte dat wij in aanvallend opzicht niets hadden in te brengen. Ondanks het feit dat Bossen duidelijk aan het thuisfluiten was, speelde Vitesse beter en verdiende ze de overwinning. Vitesse heeft gewoon het geld van één vreemde persoon, de kwaliteit die daarmee gekocht is gaf de doorslag.

18 november 2012 om 16:46

Beetje vreemd maar wel Lekker .
11 tegen11 scoren we ook en hadden we ook gedaan net als die andere 18 wedstrijden ervoor voor de winnende en kwaliteit genoeg om nec thuis te verslaan.wat een huil verhalen ,had Bossen maar geen rode gegeven dan had je die discussies op een overwinning op een club zonder ambities ook niet gehad. tip oefening baat kunst.
gr uit Arnhem

18 november 2012 om 16:46

Beetje vreemd maar wel Lekker .
11 tegen11 scoren we ook en hadden we ook gedaan net als die andere 18 wedstrijden ervoor voor de winnende en kwaliteit genoeg om nec thuis te verslaan.wat een huil verhalen ,had Bossen maar geen rode gegeven dan had je die discussies op een overwinning op een club zonder ambities ook niet gehad. tip oefening baat kunst.
gr uit Arnhem

Wat een geweldig team heeft Vitesse, vandaag wederom genoten!
Van Ginkel Bony en Kashia gaan Vitesse veel geld opleveren!
Kampioenskandidaat nummer 2 na PSV voor mij!

We kunnen toch moeilijk nog ontkennen dat Vitesse wel echt aan het aanhaken is.
Met spelers als Bony, Van Ginkel, Velthuizen, Kashia, Kalas etc hebben ze ook heel behoorlijk materiaal.

Los van deze wedstrijd, die in de tweede helft geen wedstrijd meer te noemen was maakt Vitesse over het algemeen wel echt een goede indruk op me.

Ik zie ze nog geen kampioen worden maar top 4 gaat zeker lukken.

18 november 2012 om 14:44

Klopt, en vergeet vooral Ibarra niet, een topper in spé !

18 november 2012 om 15:32

En Janssen ook nog eens.
Inderdaad Vitesse heeft een heel behoorlijk elftal en ben benieuwd wanneer ze tegen Psv staan of Psv er dan ook zo makkelijk van gaat winnen denk het namelijk niet.
Schat Vitesse nog even hoger in omdat die achterin echt heel sterk staan en Psv niet.

Maar jammer van die eerste rode kaart voor rust dat was funest voor de wedstrijd en ook niet echt terecht in mijn ogen want zo heel erg veel was er ook niet aan de hand. Al speelt Vitesse het wel goed uit. Benieuwd hoelang ze dit kunnen vasthouden.

18 november 2012 om 15:52

@ sebasjuh

Ja lastig te zeggen. Psv, Vitesse, Twente, Ajax, Feyenoord. Kunnen allemaal van elkaar winnen in de topwedstrijden. Is vaak geen peil op te trekken.

Maar PSV maakt op mij nog wel een sterkere indruk. Achterin zijn ze wel minder,maar het middenveld en de voorhoede zijn sterker. PSV speelt soms echt heel goed en voeren dan eenvoudig de score op.

Zulk niveau heb ik bij Vitesse nog niet gezien, maar het wordt denk ik geen eenvoudige zege voor Psv.

Wedstrijd was in één klap doodgemaakt door de zwaar onterechte rode kaart voor rust en de snelle 2-1 na rust. daarna is het nooit meer een wedstrijd geweest. NEC was tot aan de rust de betere van de twee, 9 doelpogingen alleen al voor de rust.

Bossen heeft deze wedstrijd in een one man show laten eindigen. Schorsen voor het leven deze man want het is niet de eerste keer dat hij schandalig in de fout gaat.

Vitesse gaat wel lekker op deze manier.

19 november 2012 om 14:40

Je vergeet er wel bij te melden dat van die 9 pogingen er twee maar echt gevaarlijk waren. De rest waren schoten van minimaal 16 meter die ruim over/naast gingen...

Overigens begreep ik totaal niet waarom Bossen voor deze wedstrijd werd aangesteld. Hij was dramatisch, voelde de wedstrijd niet aan en maakte cruciale fouten. Nooit meer Bossen a.u.b., tenzij wij thuis spelen.

Ik vind Vitesse een leuke club [ project waar ze mee bezig zijn]
Maar dit verdiende NEC niet
Fc Bossen 4 Nec 1

Wordt geen fairplay prijs voor Nec dit jaar. Bossen heeft met de eerste rode kaart de wedstrijd verpest. Bony hing weer zichzelf uit en verbeterd zijn positie in de topscorers-lijst.

18 november 2012 om 15:32

Denk voor ons hele land niet zo, want volgens mij wordt er per land gekeken, daarna wie er in dat land bovenaan staat, dus een ticket net als Twente dit jaar heeft gehaald zal er zo niet inzitten voor Nederland

Kan iemand mij vertellen of de drie rode kaarten terecht waren?

18 november 2012 om 14:36

1e zeker niet
2e was de 2e gele kaart terecht
3e in een keer rood, zeer terecht. Pure frustraie

18 november 2012 om 14:42

Ik vind de tweede ook niet terecht, Kalas werkt zelf ook met handen en gaat tussen door en gaat gemakkelijk liggen.

18 november 2012 om 14:39

De eerste was volledig onterecht. 1e geel was terecth, maar 2e geel sloeg nergens op en heeft Bossen niet eens gezien aangezien hij er met zijn rug naar toe stond.

De 2e en 3e rode kaart kun je geven. Hoewel Koolwijk volgens mij voor de bal ging was de tackle veel te hard. Maar in feite deden die kaarten er niet meer toe omdat de wedstrijd al gespeeld was. Met de 1e rode kaart in de 1e heflt had Bossen de wedstrijd in feite al beslist.

18 november 2012 om 14:51

Dat vind ik nou dus ook. Iedereen spreekt schande van de tackle van Koolwijk. Maar Ryan raakt in eerste instantie wel gewoon de bal. Rood had gegeven kunnen worden maar als Bossen de wedstrijd een beetje normaal kan aanvoelen geeft hij gewoon geel en een stevige reprimande. Die van Amieux zelfde verhaal, de speler van vitesse wurmt zich tussen 2 verdedigers door en laat zich dan vallen.

jammer maar met drie rooie kaarten wint niemand dus ja vitesse wint verdiend

19 november 2012 om 14:00

Voortaan de wedstrijd kijken.

Heb de wedstrijd niet kunnen zien. Kan iemand me vertellen of Nec verdiend op voorsprong was gekomen en waren de rode kaarten terecht, of speelden arbitrale dwalingen een rol.

18 november 2012 om 14:32

Eerste rode kaart van Palsson was niet terecht, de tweede gele kaart dan. Tweede was terecht. Derde rode kaart was donkerrood, gewoon pure frustratie van Koolwijk.

18 november 2012 om 14:38

Precies wat je zegt Sbv-vitesse. Maar zonder die eerste rode was alles anders gelopen. Daarom is je opmerking hieronder van "het kon 7-1 worden" een totaal belachelijke opmerking. Desalniettemin gefeliciteerd.

18 november 2012 om 14:36

nec kreeg hulp van piet bij de 0-1,over die kaarten....tja bossen..

18 november 2012 om 16:16

Die eerste overtreding op Ibarra was al direct rood ,dus gewoon allemaal gewoon terecht .vitesse maakt over het algemeeen weinig overtredingen en zoekt vortballend de oplossing ,dat is iets wat nec nog bij lange na niet beheerst.punt en alle necers zijn goed ziek en terecht.

Wat ben ik blij met deze overwinning. Het kon gemakkelijk 7-1 worden als de kansen werden afgemaakt. Lekker weekend dit!!!

18 november 2012 om 14:33

Doe niet zo hypocriet, geef gewoon toe dat je hebt gewonnen dankzij de scheidsrechter en met 11 tegen 11 was het nooit met gemak 7-1 geworden. Sterker nog tot aan de rust had Vitesse 2 doelpogingen en NEC 9!

Desalniettemin gefeliciteerd met de overwinning.

19 november 2012 om 14:45

2 doelpogingen tegen 9? Welke wedstrijd heb jij gekeken? Alleen al Bony is 3 keer vlak voor de goal gekomen waarvan er 1 doelpoging tot een doelpunt leidde...

18 november 2012 om 14:35

Het kon ook makkelijk 1-2 worden als Bossen gewoon normaal had gefloten. Maar daar ga je natuurlijk al snel aan voorbij. Zonder die rode kaart was NEC absoluut niet minder dan Vitesse. Jammer dat weer een arbitrale dwaling een wedstrijd moet beslissen

18 november 2012 om 16:20

Oeii de nederlaag thuis tegen een oppermachtig vites in de Arena ligt gevoelig ,lag zeker ook aan de scheids bij jullie in a,dam gr uit Arnem de nr1 van Gelderland.

Drie keer rood is gewoon lachwekkend. Pietluttig gefloten door Bossen. Wel een verdiende zege voor Vitesse.

Bruggink vertelde het mooi:
Onterechte rode kaart Palsson , alles daarna is het gevolg van deze foute beslissing van Bossen

18 november 2012 om 14:40

De wedstrijd in een notendop verwoord.

NEC was zeker gelijkwaardig tot aan de rode kaart. En deed zelfs het nog even met 10 man nog best goed. Gelijkspel zou zeker terecht zijn geweest.

Aan de kant had er bij overtredingen van vitesse kant ook gefloten mogen en moeten worden of zelfs een gele kaart getrokken mogen worden.

Daar waar NEC de kaarten heel gemakkelijk kreeg, vergat Bossen te fluiten of kaart te trekken aan de kant van vitesse. Overtreding van v.ginkel had zeker met geel bestraft moeten worden, en ook hands van Bony. om maar 2 voorbeelden aan te halen.

Ongeacht wat de uitslag ook had zullen worden, met een goede scheids had de wedstrijd er heel anders uitgezien.

Gefeliciteerd vitesse fans, vergeet geen bosje bloemen naar Bossen te sturen.

18 november 2012 om 20:25

je geeft een heel verkeerd beeld.

Vitesse en Nec waren gelijkwaardig. Dat klopt. Vitesse voetballend beter maar Nec kwam er er een paar keer gevaarlijk uit.

Maar wat eigenlijk voor Nec verkeerd kwam was de vroege goal. Daarna doken ze achterover en wouden ze alleen nog maar tegenhouden.
Daardoor kon Vitesse aandringen en kwamen ze makkelijk op de gelijkmaker.

Die 2e gele kaart bij de 1e rode kaart was lafjes. Maar vergeet niet dat hij daarvoor al 2x een waarschuwing kreeg. En dus een optel som. Dat zijn de regels.

En dat Nec dan met 10 man rond haar eigen 16 gaat hangen is logisch. Maar dat ze dan ook nog verdedigend wisselen vind ik een domme zet.
En al helemaal nadat wij snel de 2-1 maakte kon je zien dat ze niet meer konden schakelen.
Domme zet van de trainer vind ik .

Daarna was Vites heer en meester en vielen de roode kaarten terecht aan jullie kant.

Wel mijn complimenten aan de uit supporters trouwens. 4-1 verliezen, 3 rode kaarten. Maar hebben zich netjes gedragen.

Zonde dat Bossen zo'n leuke derby kapot weet te fluiten. Voor soortgelijke zo niet zwaardere overtredingen van Vitesse wordt nog geeneens gefloten, laat staan een kaart gegeven. Al met al was de zege verdient voor Vitesse maar ik denk dat met 11 tegen 11 NEC zeker een goede kans had gehad om een punt zo niet 3 punten mee te nemen.

Nou Bossen, geweldig dat je een gelijk opgaand, sportief duel lekker kapot fluit. Er wordt gewoon met twee maten gemeten. Wanneer Palsson gewoon blijft staan gaat het gewoon gelijk op. Dan kan NEC nog wel verliezen maar wordt het niet zo kansloos 4-1. Palsson probeert zelfs nog de botsing te ontwijken, dit kon nooit geel zijn. Foor krijgt ook een voet op zijn enkel (minstens geel), en wordt dan door Bossen doodleuk gemaand op te staan!

Arnhemmers gefeliciteerd met jullie overwinning. En bedank daarvoor naast jullie spelers maar ook grote vriend Bossen.

18 november 2012 om 15:09

Sportief duel? Ja, die aanslagen in de eerste twintig minuten getuigen echt van sportiviteit

18 november 2012 om 15:21

Ze waren gewoon te laat, maar er werden geen bewust smerige overtredingen gemaakt. Degene die daarmee begon was van Ginkel.

Amieux was geen rode kaart, want die vitesse speler probeert gewoon over hem heen te vallen. Maar de wedstrijd was toen uiteraard allang gespeeld, want door de eerste rode kaart, wat Bruggink ook zegt, heeft de hele wedstrijd verpest. NEC had veel kansen de 1e helft en een gelijkspel met de rust was terecht.
Dus de 2e helft zou gewoon een overwinning of gelijkspel hebben kunnen opleveren.

8 man?
Pfff, ik heb niet gekeken verder maar die 1e rode kaart sloeg nergens op heb ik vernomen.
Naja die andere zijn dan vrij irrelevant aangezien 1 rode kaart al genoeg is voor de ommekeer natuurlijk. (en de rest is een voortvloeisel daaruit)

Overigens schandalig dat de knvb een prutser als Bossen aanstelt voor een beladen wedstrijd als dit en dat ze de beste scheids genaamd Gozubuyuk een wedstrijd als Ajax-vvv geven terwijl je daar al wist dat er niks zou gebeuren...

Belachelijk beleid!

Jammer dat Vitesse alleen op deze manier heeft kunnen winnen van Nec.
Vitesse zal op z'n minst 15 mil moeten vragen voor Bony. Denk zelfs dat je hem aan een russische club voor 21 miljoen zou kunnen verkopen

19 november 2012 om 14:48

Vitesse had zonder die kaarten ook wel van nec gewonnen. Nec kwam voor een punt en speelde zeker niet zo goed als sommigen hier lijken te willen laten geloven...

Pieter Jan je bent een slechte verliezer als je de schuld aan Bossen geeft.
de 2e gele kaart voor Palsson kan hij wel degelijk geven , want Bossen ziet dit in een flits gebeuren (obstructie) wij op de tv-beelden kunnen dan zien dat Palson waarschijnlijk niet anders kon.
Kan wel begrijpen dat je baalt want Nec was zeker niet minder dan Vitesse en met 11-11 loopt het misschien heel anders.
Ik zou zeggen neem je verlies, want er komen nog genoeg wedstrijden waar Nec de punten gaat pakken , want ze hebben een goed voetballende ploeg.

18 november 2012 om 14:40

Heel makkelijk gezegd natuurlijk, maar je weet dat de derby extra speciaal is. Als dit dan zo wordt verpest door fouten van de scheidsrechter, is het totaal terecht dat we als NEC supporters daarover zeuren. Met normaal fluitwerk was het gewoon een gelijkopgaande wedstrijd gebleven,

18 november 2012 om 14:40

@ Expert, dan ben je wel een van de enige die denkt dat Palsson een rode kaart moest geven. Het was wellicht niet eens een vrijetrap. Palsson houdt zelfs nog in omdat hij het zag aankomen.

18 november 2012 om 14:43

Hij heeft toch gewoon gelijk. Die 1e rode kaart was volledig onterecht en daardoor wordt de wedstrijd beslist. De rest van de wedstrijd die volgde is het gevolg van die ene beslissing.

Bossen stond met zijn rug naar de situatie toe en als je het niet gezien hebt mag je nooit geel geven en zeker niet in 2e geel in een tot dan toe sportieve wedstrijd.

18 november 2012 om 14:44

Je kunt toch niet ontkennen dat Bossen en grote stempel op de wedstrijd drukt. De overtreding die Palsson maakt, maakt Kashia aan het einde van de wedstrijd ook en gedurende de wedstrijd nog wel meer NEC en Vitesse spelers. Als je hem dan geeft moet je consequent zijn. Dat deed hij niet en dan geeft hij uitgerekend de speler die al geel heeft een 2e kaart. Bossen heeft gewoon in een negatieve vorm de hoofdrol gespeeld in deze wedstrijd.

Bossen heeft de wedstrijd zeker beslist. Vitesse NEC was gelijk opgaand tot aan de rode kaart. Daar beslist hij de wedstrijd, die tweede rode kaart is ook zwaar kan hij als hij een vent is ook af doen met een waarschuwing. Kalas houd eerst vast trek Amieux weg en die valt en neemt Kalas mee. Dan is het zwaar om daar 2de geel voor te geven.
Die van Koolwijk tja beetje onbenullig maar Koolwijk kennende niet bewust.
Al met al was Vitesse NEC de eerste 40 minuten gelijk waardig daarna beslist Bossen de wedstrijd in het voordeel van Vitesse.

Wat ik me wel afvraag waarom ik niemand over de overtredigen van van Ginkel hoor?
Trapt o.a leer in een sliding over de bal op de enkels van Foor.

19 november 2012 om 14:53

Kalas was in volle sprint op weg naar de goal. Gezien de snelheid van Kalas denk ik niet dat hij Amieux zelf vast gepakt heeft. Amieux is zelf dom dat hij de overtreding zelf begaat i.p.v. het door zijn ploegmaat zonder geel te laten doen.
Voor wat betreft Koolwijk, als je hem al aan ziet stormen zie je de bui al hangen. Hij heeft nog net geen rode waas voor zijn ogen, maar de intentie was duidelijk op de man i.p.v. op de bal gericht. Een meer dan terechte rode kaart dus...

Voor de mensen die praten over de 11-11 zouden voor die uitslag even moeten uitwijken naar een andere dimensie. Jammer van de 1e rode kaart. Verder waren het gewoon terechte kaarten. Bony pikt toch wel ze goaltjes mee.. Lijkt me kandidaad #1 voor topscorer. Tenzij hij weg gaat uiteraard

Ik denk zelfs dat ze hem niet onder de 20 miljoen moeten verkopen als Bony er bij de winterstop
17 tot 20 in heeft liggen.
En Vitesse moet verder niet buiten Nederland zoeken voor een opvolger.
Die loopt er bij Utrecht rond.
Mulenga!!! voor een paar miljoen (weet f niet zo gauw hoe oud die is en of het daarom geen optie is)

Kunnen we Bossen ook een cijfer geven?

18 november 2012 om 14:49

Een tien en een sticker !

Volg ff allemaal Eredivisieswag op twitter.

On: Jammer van de rode kaart van Palsson. Anders had NEC hier best kunnen winnen, maar Bony is en blijft een fenomeen.

Pieter Jan,
Ik heb niet gezegd dat Bossen hem moest geven, maar wel dat ikbegrijp waarom hij hem heeft gegevn

18 november 2012 om 14:52

En waarom begrijp je dat? Want je ziet dat Palsson zelfs inhoudt! Hij probeerde om een botsing te voorkomen. Dat ziet Bossen ook en als hij het niet ziet is hij niet geschikt voor dit niveau

18 november 2012 om 15:04

Leg dan eens uit: Wat doet Palsson fout? Hij kan toch niet zomaar weglopen? Ibarra is op snelheid en hij loopt nog eerder tegen Palsson op dan andersom. Gewoon een botsing waarbij zowel Ibarra als Palsson weinig te verwijten valt. Dat die idioot van een Bossen dan lekker Vitesse in de reet wil kruipen, tja, daar valt geen fatsoenlijk argument voor te bedenken.

18 november 2012 om 15:19

Obstructie: is een tegenstander in diens loop belemmeren.

19 november 2012 om 01:36

Obstructie is een tegenstander hinderen door in zijn looplijn te gaan staan dan wel lopen. Als je gewoon je eigen looplijn aanhoud en je tegenstander loopt tegen je aan is dat zijn schuld! je hoeft niet aan de kant te gaan, dat zou onzin zijn!

Ik heb de wedstrijd verder niet gezien, maar aan het aantal kaarten te zien was de scheids niet echt goed bezig.
Hoe kan het nou dat slechts 3 spelers al die kaarten bij elkaar verzameld hebben en het gehele veld voor de rest niets ?!

klopt bossen fluit de wedstijd kapot jammer
dat het nu niet over vitesse gaat maar over bossen

Ik snap die mensen niet die zeggen dat Bony weg gaat in de winter. Hij heeft gewoon nog een contract tot 2015 (als ik het niet fout heb) daar kan Vitesse hem gewoon aan houden. In ieder geval tot het einde van dit seizoen.

18 november 2012 om 14:54

Hij wil naar een andere competitie zodat zijn familie hem weer kan komen opzoeken.

18 november 2012 om 21:01

Ja, dat snap ik. Maar Vitesse kan hem gewoon aan zijn contract houden, zo simpel is dat.

Met 12 tegen 8 is 4-1 uiteindelijk maar mager....;-)
Even serieus: jammer dat in de Eredivisie de uitslagen van te veel wedstrijden door de arbitrage worden bepaald.
Eerste 2 rode (2x 2de geel) kaarten slaan nergens op. van Ginkel had naast Koolwijk rood moeten krijgen voor zijn onbeschofte aanslag op wie weet ik even niet meer, maar de tackle over de bal was duidelijk zichtbaar. Jammer, want het was best een aardig duel, echter verpest door Bossen.

18 november 2012 om 15:01

De enkels van Foor, het feit dat hij dat wegwuift zei voldoende.

3 rode kaarten, het was zeker een slachtveld daar, Vitesse is een uitstekende club die erg goed aan het opbouwen is ik zie ze wel in de top 4 eindigen, balen dat bony eind van de seizoen zeker weg gaat hoop dat ze een goede vervanger vinden, stiekem hoop ik op finbogasson prima speler die altijd een neusje voor de goal heeft.

haha, wat een gejammer hier over Bossen. Ja, hij floot niet echt een beste wedstrijd maar je kan van hooguit 1 van de 5 kaarten die doorslaggevend waren zeggen dat ie onterecht was, waren een paar pure aanslagen, zeker op de rechterkant van Vtiesse met Ibarra en Kalas die een paar keer finaal onderuit getrapt werden

18 november 2012 om 15:03

Je vergeet voor de gauwigheid hier even de aanslag van van Ginkel op Foor. Probleem is dat alles een gevolg is van de eerste fout van Bossen.

18 november 2012 om 15:05

Aanslag, pff. Dat was hooguit een gele kaart als je kijkt naar die eerste overtredingen van Amieux en Palsson.

18 november 2012 om 15:09

Amieux en Palsson proberen de bal nog te raken bij hun 1e gele kaart, maar van Ginkel trapt heel smerig over de bal op de voet van Foor!
En wat doet Bossen? Hij ziet Foor als een aansteller.
Reis maakt opzettelijk hands en wat doet Bossen? Uiteraard geen kaart

18 november 2012 om 15:24

Zo kan je aan neczijde ook genoeg vinden als je zo specifiek gaat zoek, dat is gewoon zielig. Terechte overwinning, klaar....

18 november 2012 om 15:30

Ga maar eens specifiek zoeken dan en al die rode kaarten van NEC en overtredingen van vitesse bekijken!

18 november 2012 om 15:32

luister maar eens na je trainer: Bossen viel op als scheidsrechter door drie maal rood te trekken voor een speler van Nec. De meeste situaties had Bossen goed gezien. "ik geef hier geen commentaar op. Maar soms moet je als speler wel aanvoelen dat je uit sommige situaties vandaan moet blijven", liet Nec-coach Alex Pastoor nog wel optekenen

en nee, ik doe niet aan najanken Pietertje, ik geniet van deze lekkere overwinning... Wordt ook een mooie dag morgen..

18 november 2012 om 15:45

Ach ja je haalt alleen de dingen eruit die jou goed gevallen. Pastoor geeft nooit commentaar op de leiding zoals v.d. Brom dat altijd wel deed. Over janken gesproken.
Dat wil niet zeggen dat Pastoor het terechte kaarten vond.
Jij doet nooit aan najanken?? Whahahaha alweer een leugen

18 november 2012 om 16:23

Reactie Pastoor:

'ik heb me net voorgenomen niets te zeggen over deze arbitrage', vervolgde Pastoor tegen Eredivisie Live. 'als ik nu in mijn natuurlijke gedrag blijf, dan ga ik over tot niet alleen het beoordelen van de situaties maar ook mijn gedachten en gevoelens prijsgeven. Het lijkt me niet verstandig dat te doen. Ik richt commentaar op mijn eigen ploeg en niet op de arbitrage. Ik denk dat het voldoende zegt dat ik niets zeg.'

Tussen de regels door was er wel een kritisch geluid te horen. 'je kan er niet om heen dat deze beslissingen invloed hebben op de wedstrijd. Maar als ik nu leegloop, dan is dat niet goed', aldus Pastoor, die niet uitsluit dat de straf voor de directe rode kaart voor Koolwijk meevalt. 'ik weet nog niet of de tuchtcommissie meegaat in de lijn van deze arbitrage.'

18 november 2012 om 17:13

Zou jij ook moeten doen, ff tot 10 tellen ipv gefrustreerd en gekrenkt te reageren.

Je propt hier maar neer wat jou bevalt jochie. Lees eens wat hij over de spelers zegt, overtredingen worden bestraft dus degene die de eerste fout maakt is de speler, niet de scheids.

Maar het wordt nu wel heel makkelijk om alles op Bossen te gooien. Zoals ik al eerder zei, de uitslag staat

18 november 2012 om 18:22

Ach ja haunted het zegt mij en vele andere genoeg dat Bossen ervoor nodig is om jullie te laten winnen!
Op deze manier kan je verliezen en heb ik er ook vrede mee, want op ze manier kan je gewoon niet winnen. Beter van de scheidsrechter verliezen dan van jullie.
En nog mooier dat je er trots op bent om zo te moeten winnen...hahaha...

18 november 2012 om 20:19

Ach pietertje.....is het weer zo ver??? Speelt je calimero-gevoel weer op?

Vitesse dik en dik verdiend gewonnen! Ook met 11 tegen 11 was het kat-in-t-bakkie!

18 november 2012 om 21:55

Ach Pietertje, je zou maar zo verliezen dat lijkt me nog erger haha.

Zonder gekheid, dit is gewoon genieten en de frustratie die van elke reactie van je afspat maakt het alleen maar mooier, dank je!. Als het andersom was geweest had je bossen nog verdedigd ook.

18 november 2012 om 21:55

Ach ja Ernummertje, bijna iedereen vindt dat we vooral van de scheids hebben verloren, dus ja je praat weer grote onzin.
Hier heb ik ook vrede mee, want van de scheids kan je niet winnen en ja het is niet anders. Als jullie weer failliet zijn of als we thuis weer eens winnen lachen wij weer. Simpel.
We hebben jullie al zo vaak uitgelachen en doen ik nog steeds om de hele situatie bij jullie. Vandaag uiteraard ff mindere dag, maar binnenkort lachen we weer dus ja....

19 november 2012 om 14:59

Pietertje toch, over van de scheidsrechter verliezen gesproken, weet je nog hoe het vorig jaar in de play offs in Nijmegen ging? Dat was pas van de arbitrage verliezen...

22 november 2012 om 01:10

Nee, want toen lag het volgens Pietertje niet aan de scheids maar aan vitesse zelf.......

Hypocriet noemen we dat!

Vanaf de tribune kan je niet altijd zien of iets terecht of onterecht is maar het zag er wel uit dat de scheidsrechter de juiste beslissingen heeft genomen!
Vermakelijke wedstrijd voor de vitessefan uiteraard! er hadden nog wel wat meer doelpunten mogen vallen vind ik !

@keizerstad1994

Wow wat een gehuil zeg, die gele kaart van Palsson kan je in het veld gewoon zien als obstructie dacht ik zo?? Dat is geel, ongeacht of je al geel hebt of niet. Bij die tweede van Amieux werd er over en weer vast gehouden, het enige vervelende voor Amieux was dat Kalas er zo doorheen kon lopen als hij Kalas niet vast had en die van Koolwijk moet je gewoon 3 wedstrijden voor geven

18 november 2012 om 15:10

Nee dat kan je niet. Ga je nou serieus beweren dat de 2e geel voor Palsson terecht was? Palsson kon er vrij weinig aan doen.

Kalas kon niet doorlopen want er stond nog een andere Nec'er bij.

Koolwijk, tja, terecht rood. Maar omdat NEC zo verschrikkelijk is genaaid gewoon in beroep gaan zodat Palsson weer kan spelen als Koolwijk's schorsing ingaat.

18 november 2012 om 15:15

Als je tegen dat soort overtredingen in beroep gaat als club, ben je niet goed wijs.

18 november 2012 om 15:20

Luister maar eens naar Bossen, hij neemt op die manier het risico dat hij een goede aanval eruit haalt door daar te gaan staan met zijn obstructie en bij Amieux, hij trok Kalas gewoon onderuit. Denk dat zowel Bossen als ik na afloop hier helder in is geweest en ga nu ook geen discussie hier meer over voeren, heeft toch geen zin.

18 november 2012 om 15:25

Waren wij ook in Nijmegen genaaid weet je nog die thuisfluiter daar !!!!!

18 november 2012 om 16:34

Oja en zw waren zooooooooooo blij ,maar vergate dat het over 2 wedstrijden ging en Nuiyting geloof ik ook al tercht rood kreeg op de snelle ibarra en de necers ok al liepen te klagen na de cadeau wedstrijd ervoor..vitesse DE NR 1 VAN Gelderland . Toen ,vandaag en straks in nijmegen.

18 november 2012 om 15:17

Die tweede van Palsson was echt geen geel. Vitesse speler komt op hem afgestormd en Palsson houdt zelfs in. Dit is duidelijk te zien! Die tweede voor Amieux kan je geven en koolwijk is gewoon frustratie. Maar zover was het niet eens gekomen als Bossen het eerste rood niet had getrokken.

19 november 2012 om 01:40

@risingtim er is een verschil tussen een speler die in z'n sprint tegen iemand aanloopt ( wat er bij palsson gebeurde!) of een speler die van richting veranderd om iemand op te vangen!

Ik kan het wel begrijpen dat hij hem heeft gegeven .alleen denk ik dat zonder die rode kaart Vitesse een hele moeilijke middag gehad nu hebben ze het gewoon netjes uitgespeeld.

Zoals verwacht wordt er hier alleen gejammerd over de scheids. Nadat nec door veltuizen persoonlijk op 0-1 is geholpen was het toch Vitesse die terecht de gelijkmaker kreeg waar men op joeg. Nec bleef vooral op de eigen helft hopende op een foutje om te counteren.

Natuurlijk zijn sommige overtredingen zwaar bestraft maar als je als speler al geel hebt, ben je toch oerstom als je scheids de kans geeft je nogmaals te bestraffen. Daarnaast was Ibarra dermate sneller en slimmer dan zijn tegenstanders dat een 2e kaart wel zou volgen.

Dat Koolwijk een asociale overtreding maakt uit frustratie en alleen om te blesseren, geeft prima weer dat de overwinning niet alleen aan het betere spel van Vitesse lag (al waren ze niet in goede doen) maar ook aan de stommiteiten van de neccers. Terechte overwinning daar doet Bossen niets aan af. 4-1 die staat!

18 november 2012 om 15:19

Natuurlijk doet Bossen wel iets af aan de overwinning. Daarvoor ging het toch gelijk op? Wij jammeren toch ook niet op jullie gelijkmaker, we jammeren op de scheids die de wedstrijd verwoest voor Nec. Jullie jammerden in de play-offs over de scheids. Nu staan het weer gelijk. Vooral je laatste opmerking is ronduit belachelijk. Bossen beïnvloed hier gewoon direct de einduitslag.

18 november 2012 om 15:22

Knakker lees eens voor je reageert, ik heb het over het resultaat: lees winst, niet de uitslag.

De play offs waren ook gestoord, daar werden overtredingen bestraft die er niet waren. Uiteindelijk heeft die eerste wedstrijd wel geholpen. Eind goed al goed.

18 november 2012 om 15:36

"knakker", misschien moet je zelf eens lezen. Ik schrijf duidelijk dat het daarvoor gelijk opging, wat volgens mij ook zo was (vitesse meer balbezit tegenover NEC meer doelpogingen). Een terecht resultaat vanuit dat uitgangspunt zou een gelijkspel zijn. Ik heb dus uitermate goed gelezen.

18 november 2012 om 17:15

Dus counteren en met 10 man verdedigen geeft je recht op een punt.. Nounou. Na de 0-1 heb ik toch voornamelijk Vitesse gezien, nec gokte op fouten vd tegenstander ipv eigen spel uit te gaan. Al speelden ze heel behoorlijk hoor, die 7e plek is er niet voor niets.

Vorig jaar boeide het niemand in Nijmegen hoe er werd gewonnen en nu is iedereen gepikeerd daar.. Hoe hypocriet

18 november 2012 om 17:48

Ik geef je toch geen ongelijk om blij te zijn met de overwinning. Dan is het even hypocriet van jou om te zeggen dat we niet mogen zeiken op de scheids nadat het andersom gebeurde in de playoffs. Zo gaat het nou eenmaal in het voetbal, nu voelen wij ons genaaid, en zijn Arnhemmers blij.

En ja hoe wij speelden gaf recht op een punt, als je meer kansen hebt dan je tegenstander, heb je recht op een punt. Of dan nou verdedigend of aanvallend is maakt niets uit, dat is dan gewoon tactiek.

Maargoed, alsnog de felicitaties aan jou hoor. Ik geef de Vitesse-fans heus geen ongelijk met hun vreugde.

18 november 2012 om 20:11

Vorig jaar heeft al bewezen dat het in Nijmegen niet uitmaakt hoe je wint, als je maar wint. Ik kan de kaarten niet ongedaan maken om te laten zien dat we dan ook wel hadden gewonnen Zonder die blunder had het ook gewoon 2-0 bij rust kunnen staan, maar dat is net als veel geleuter hier als als als en misschien.

Het was 11 tegen 11 waarschijnlijk wel een leukere wedstrijd geweest en hoe je ook wint er zijn er altijd genoeg die het wijten aan alle andere zaken behalve hun eigen ploeg. Overtredingen worden bestraft en het is niet zo dat Bossen kaarten uitdeelt terwijl er helemaal niets gebeurd of doelpunten goedkeurt die er niet waren. Het blijven de spelers die de 1e fout maken en dat zag bv een Platje ook.

Enne thx, jullie veel succes de volgende wedstrijd.

19 november 2012 om 01:43

@haunted; Je hebt wel een erg 1-zijdig beeld! Aanslag van van Ginkel alweer vergeten? Goede voetballer die dat absoluut niet nodig heeft en geluk heeft dat hij hier geen rood voor krijgt en een wedstrijd of 3 mag toekijken!

19 november 2012 om 18:25

Nee hoor, hij ging voor de bal en daarna ongelukkig in botsing met foor. Beetje dom, maar scheidsrechter heeft het geconstateerd dus geen zaak mogelijk. Jammer joh.

Over 1 zijdig gesproken. Heb jij ook die smerige tackle van Breuer gezien??

Als als als ja als piet geen kado geeft was NEC ook niet op voorsprong gekomen. Verder was Vitesse de bovenliggende partij veel gevaarlijker en 63 % balbezit eerste helft.
Verder niet huilen over de scheidsrechter want in Nijmegen verloren wij door een doelpunt gegeven door de scheidsrechter wat geen doelpunt was dus niet huilen Vitesse is de nummer 1. En oh ja er speelde toch wel veel Arnhemmers mee bij Vitesse en eigen jeugd dussss ophouden met koopclub aub.

19 november 2012 om 01:43

63% balbezit en toch maar 2 schoten tegen over 9 van NEC in de eerste helft

19 november 2012 om 15:11

Geen idee hoe ze bij die telling komen maar ik heb toch echt meer schoten op doel van vitesse gezien. Bony heeft in zijn eentje in de eerste helft al vier keer op doel geschoten...

vitesse doet nu nog aardig mee maar hoe zal dat na de winterstop zijn? als bony verkocht word is het niks meer dan een goed spelend vitesse die aardig mee kan doen in de subtop.. deze derde plaats is dan ook puur fictief in mijn ogen en zeker niet de plek waar dit team zal eindigen.

bony is echt een scorend fenomeen die al door menigeen word begeerd.

19 november 2012 om 15:12

Goh, dat klinkt bijna als Feyenoord zonder Guidetti...

19 november 2012 om 15:55

alleen is het verschil dat guidetti wel tot het eind van het seizoen bleef snuggere

19 november 2012 om 16:35

Oh, jij weet meer dan Bony zelf weet? Vooralsnog ligt hij nog jaren vast en hoeft er niet verkocht te worden tenzij de hoofdprijs betaald wordt...

Echt lachwekkend die scheids vandaag,grote Vitesse fan.
Wat zal Johan zeggen bij VI morgenavond?

We kunnen nu wel stellen dat we 3 titelkandidaten hebben. Het is maar hopen dat Vitesse Bony kunnen behouden in de winterstop. Verreweg de beste aanvaller in de Eredivisie.

On: Altijd beladen dit soort derby's. Vitesse had meer balbezit, maar NEC had de kansen.
Als als als maar ik betwijfel het als het alsnog 4-1 was geworden voor Vitesse als NEC met 11 man was blijven spelen.

18 november 2012 om 15:41

Het was geen 4-1 geworden als ze met 11 man waren geindigd, dat gebeurd eigenlijk nooit in de derby. Maar ze hebben deze uitslag aan hun eigen te danken (op 1 rode kaart na)

bossen slecht gefloten???? en wat dan nog.....................we hebben de derby gewonnen!!! Hoe maakt niet, hoe lelijker hoe mooier!! dat weet iedereen uit arnhem of nijmegen!!

18 november 2012 om 15:34

@ Rodi, Jij bent tenminste eerlijk!

ík ben bang dat psv verliest de psv verdediging is de zwak om bony te stoppen maar ik ben benieuwd hoe rutten wordt ontvangen

Over de hele wedstrijd een terchte zege voor Vitesse, maar ook credits voor Nec. Maakte het met tien man de verdediging van Vitesse nog knap lastig.

18 november 2012 om 17:29

Dreef Ik nec met 10 of 11 man kansen zien hebben waarvan 1 echt gevaarlijk../nee vond heracles stukken beter nij ons.

Het was eigenlijk een leuke wedstrijd tot aan die belachelijke gegeven rode kaart voor zover ik het kon zien dan. En erna valt gelijk de 2-1 toen was het eigenlijk zon beetje wel gespeeld al. Maar die andere 2 rode kaarten waren gewoon terecht en vooral die laatste waar sloeg dat op. Je hebt al verloren je team heeft al 2 rode kaarten die een wedstrijd moeten missen. En dan ga je zelf ook nog eens een rode kaart veroorzaken wat gewoon donker rood was. Maar hij speelde toch al niet zijn beste wedstrijd deed paar keer rare dingen koolwijk. Moet ook wel zeggen dat die Reis ook wel een schop had mogen hebben met dat uitdagerige gedoe misselijk bah. En wat piet daar deed die was niet helemaal wakker volgens mij.

Sommige geven hier de scheidsrechter dan wel de schuld, en ik vindt dat men daar gelijk in heeft bij 1 van de 3 rode kaarten. De andere 2 waren zeker terecht. Dan had het nog 9 tegen 11 gestaan en had Vitesse waarschijnlijk ook gewonnen. Toch vreemd dit, want Nec haalde in de play-offs ook al 2 rode kaarten, ik had toch verwacht dat ze hier wel van geleerd zouden hebben.

In ieder geval, Vitesse heeft verdient gewonnen!

Tweede van Amieux puur gevalletje van grof matenaaierij en kaart van Koolwijk 10000 procent terecht, jezus wat een rotschop. Verder door die kaarten geen echte wedstrijd meer en Vitesse goed uitgebuit. Kunnen nooit zeggen hoe het was geworden 11 tegen 11.

18 november 2012 om 15:54

we hebben het wel over de rode kaarten van Nec, maar vergeten voor het gemak wel de niet gegeven kaarten en affluiten bij overtredingen van Bony (hands) en v.ginkel die op zijn minst geel had moeten krijgen na die tik op de poot van Foor.

18 november 2012 om 20:27

Nimma? Verkrachting van je eigen hollandse stadsnaam? Ze zijn daar echt niet wijs....

Wij uit het mooie Arnhem zijn blij met de dik verdiende overwinning! Kaarten waren niet onterecht, sommige twijfelachtig maar je kan ze geven.

Ik vond vitesse totaal niet het spelletje spelen van de laatste weken. Verzorgd in de opbouw, het balletje rond laten gaan en dan genadeloos toeslaan. De rust was er niet al hadden ze wel het balbezit. Ballen niet goed aannemen en niet goed in spelen. Achja zo'n wedstrijdje kan er ook een keer inzitten. Uiteindelijk telt de overwinning en hebben we leuke goals gezien. En dan nog die aktie van Pietje hahaha. Wat een kerel he, staat week in week uit goed te keepen en dan doet hij dit uitgerekend tegen nec. Gelukkig hebben we Bony.
Na die eerste rode kaart was de wedstrijd gespeeld en maakte vitesse het af, daarvoor ging het behoorlijk gelijk op. Maarja ik zie mensen nu over bossen vallen maar Ibarra is gewoon bijna niet te stoppen. Bijna elke week loopt zijn directe tegenstander een kaart op. Niet omdat hij ze deze aannaait, maar omdat hij gewoon bijna niet te verdedigen is.

Uiteindelijk is de overwinning terecht en heeft het voetballende team gewonnen van het schopteam en staan we 9 punten voor op nec.

Mensen niet lopen zeiken. Wat staat er op de scorebord?

Zo weer terug uit het stadion. Lekker gewonnen met 4-1.... maar ja nu de wedstrijd....
Piet heeft gisteren lekker op tv gezien dat de sint weer in het land is en dacht ik geef al vast een cadeau weg. Gelukkig werd het met een mooie goal 1-1. Daarna golfde de wedstrijd over en weer en vond het aantal kansen aan beide kanten best tegen vallen. Vitesse vond ik wel iets beter (ja ik ben gekleurd). De tweede rode kaart bestempelde ik als een domme kaart van de speler. Ik heb nog geen herhaling gezien dus tja misschien moet ik hier op terug komen.
De tweede rode kaart vond ik ook terecht geel. Ook al zocht Kalas het misschien wel een beetje op. Maar ja je moet natuurlijk ook een beetje slim zijn.

De overtreding van Koolwijk vond ik meer dan terecht. was puur frustratie. Wat ik wel een hele mooie aanval vond was de 3-1.

Maar verder vond ik beide elftallen ook erg slordig spelen.

Heerlijke uitslag: 4-1, al heb ik niet gezien hoe deze tot stand is gekomen. Ik vind drie keer rood wel verdacht, moet zelf nog maar zien of alle kaarten terecht waren. Maar desalniettemin, heeft de nummer één van Gelderland weer gewonnen vandaag. Nu hopen op puntverlies van Twente.

Wat kan het mij schelen of we de scheids mee hadden, we hebben de Derby gewonnen, de 3 belangrijkste punten van het seizoen zijn binnen. En over Pálsson, had hij zijn 2e gele kaart niet in de 1e helft gekregen dan had hij m wel in de 2e helft gekregen, want hij kon Ibarra of Kasia gewoon niet de baas, de 2e geel van Amieux was zeker te zwaar, maar Koolwijk moeten ze gewoon een paar wedstrijden geven, puur uit frustratie. Maar goed, we hebben de Gelderse Derby gewonnen,,,, Forza Vitesse !!!!!!

Leuk dat je van Nec wint, maar eigenlijk ben ik meer content met de drie punten. Vooral in deze fase van de competitie. Volgende week PSV uit en dan heeft Vitesse zo'n beetje alle zware jongens gehad.

Een hele mooie overwinning van Vitesse. Niks mooier dan afgetekend winnen van de rivaal.

De 1e rode kaart was dubieus (althans de 2e gele kaart was niet nodig). Verder klopten alle kaarten wel. En wat is die Koolwijk toch een naar gefrustreerd mannetje. Vlak voor de rode kaart was hij ook al aan het doorhalen bij Reis. En even later die vieze aanslag van achteren. Die jongen spoort niet als hij tegen Vitesse en Ajax moet voetballen.

* De1e goal van Bony was een perfecte kopbal. Hoog spingen, blijven hangen en dan tegendraads koppen !
* De 2-1 van Kashia was een granaat. Ben benieuwd hoe lang Vitesse hem nog kan houden !
* De 3-1 was een perfecte pass en loopactie !
* De 4-1 van Havenaar was gewoon lekkerrr

Worden weer zinloze discussies hier, ik kan me niet herinneren dat men zich in Nijmegen zo druk maakte na die absurde wedstrijd in de play-offs. Nu moord en brand schreeuwen is dan wel een tikkeltje hypocriet naar mijn idee.

3 punten zijn binnen, nr1 van Gelderland, nr 3 van Nederland en na Twente en Ajax dus 7 punten uit de reeks waar sommige "" kenners"" er nul voor Vitesse voorspelden. Mag ik even glimlachen

NEC heeft vandaag Kleur bekend en doet zijn kleuren eer aan

Rood :van de Kaarten
Groen : van het happen in het gras
Zwart : een hele zwarte dag voor ze

was niet veel te halen voor ze na de 2-1 waar het geloof minder werd. Vitesse deed het niet goed met de overtal situatie.. maar hij mag erbij geschreven worden. Heb een Bossen gezien die goed floot en terecht de wedstrijd niet uit handen wou geven. succes NEC

Ik ben geen supporter van beide clubs, maar als onafhankelijke kijker heb ik me enorm gestoord aan de rode kaarten van Bossen. Hij drukt zijn stempel ten onrechte op de wedstrijd en manipuleert hiermee niet alleen de uitslag, maar ook de gehele vertoning en sfeer. Nu wint Vitesse relatief eenvoudig dankzij de overtalsituatie, maar de eerste 40 minuten gaf NEC meer dan voldoende tegenstand en kwam verrassend vaak gevaarlijk voor de goal.
De scheidsrechter verziekt nu niet alleen de dag van alle Nec-supporters, maar ook van alle neutrale voetbalkijkers die zin hadden in een heerlijke derby (die het mede dankzij de vroege goal) leek te gaan worden. Bossen bedankt, ik denk dat je volgende week vrijaf hebt.....

Die eerste rode kaart was gewoon zwaar onterecht (tweede gele kaart). Verder vind ik het echt opvallend dat je een stadion van 25.000 man bij een derby als deze bij lange na niet vol krijgt. Blijkbaar kun je een uitverkocht huis niet kopen.

19 november 2012 om 15:18

De capaciteit is 23000. Verder niet gek dat het niet vol zit gezien de beperkte kaartverkoop...

Mocht Bony weg gaan, dan hoop ik dat Vitesse Jese Rodriguez haalt van Real Madrid Castilla.
Dan als aanval

Jese-reis/havenaar-ibarra

Na de 1-0 van Platje tot de 1-1 van Bony heb ik eigenlijk het beste voetbal gezien bij Vitesse. Toen kon NEC echt niet mee, en werd het zwaar onder druk gezet. Daar zag je toch echt wel even het verschil in voetballende kwaliteit tussen Vitesse en Nec. De felle inzet van NEC verbloemde dit grotendeels.

Maar om nou te roepen dat Vitesse en NEC gelijkwaardig waren tot de rode kaart, nee dat vind ik niet.

NEC de gevaarlijkste ploeg! Helaas moet Bossen de wedstrijd negatief beïnvloeden met deze rode kaarten. Totaal onterecht, schande voor het scheidsrechterkorps!

kan iemand mij vertellen waarom door 'jaloezie van odw de derby straks passé' is

19 november 2012 om 15:21

Bij de derby horen uitsupporters. Bij elk incident zou dit de komende 3 jaar niet meer toegestaan zijn. Dit hebben we te danken aan de rellen in Nijmegen vorig seizoen plus het gedoe in het uitvak in Arnhem bij de play offs. Beiden veroorzaakt door nec-supporters. In die trant moet je het zoeken...

19 november 2012 om 15:33

Afgelopen week is er gemeld dat er bij de derby de volgende keren geen uitsupporters welkom zijn indien het buiten het veld weer mis gaat. Wij als Vitesse supporters vinden dat dit vooral de schuld is van de NEC supporters gezien de ongeregeldheden die ontstaan zijn door hun elke keer als het mis ging voor Nec. Dat passé slaat natuurlijk op het feit dat een derby met supporters van slechts een club eigenlijk geen derby is.

Desondanks moet ik complimenten geven aan de manier waarop iedereen zich gedroeg gister, ook de NEC supporters die best kwaad hadden mogen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren