Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC is na prima tweede helft tegen Heerenveen één punt verwijderd van Ajax

Laatste update:

NEC heeft zondag de goede lijn van de laatste weken doorgetrokken. De ploeg van trainer Rogier Meijer scoorde na rust tweemaal razendsnel achter elkaar en won zo van sc Heerenveen: 2-0. Koki Ogawa en Rober González waren de doelpuntenmakers in De Goffert. Grote tegenvaller voor de Nijmegenaren is het geblesseerd uitvallen van Tjaronn Chery. NEC is nu nog maar één punt verwijderd van nummer vijf Ajax. Heerenveen blijft steken op plek negen.

Grote meevaller voor NEC was de terugkeer van Bram Nuytinck. De routinier is hersteld van een liesblessure. Ook rechtsback Bart van Rooij stond aan de aftrap, ondanks dat hij in de aanloop naar de wedstrijd wat lichte klachten had. Bij Heerenveen stond Anas Tahiri in de basis. Hij verving de geblesseerde Luuk Brouwers. Patrik Wålemark kreeg de voorkeur boven Ché Nunnely.

Na een kwartier belandde een hoekschop van Chery op het hoofd van Nuytinck. De centrumverdediger kreeg een vrije kopkans, waar hij te weinig mee deed: de bal belandde op het dak van het doel. Het was een van de weinige echt gevaarlijke momenten van NEC voor rust.

Heerenveen stond organisatorisch prima, al verschenen de Friezen maar weinig voor het doel van Jasper Cillessen. Dat was met name te danken aan Nuytinck, die enkele cruciale ingrepen verrichte. Zo voorkwam hij met een uiterste tackle dat een gevaarlijk ogend schot van Pelle van Amersfoort richting doel ging.

Vlak voor rust was NEC dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Chery werd uit de hoek geplukt door Mickey van der Hart, die ook een knap antwoord had op de rebound van González. Daarmee kwam er toch nog wat leven in de brouwerij in de eerste helft, die verder als saai bestempeld kon worden.

In de eerste minuten na rust gebeurde er heel direct veel. Chery verdiende een hoekschop waar bijna een treffer uit voortkwam. Ogawa zag zijn kopbal tegen de paal belanden en in de rebound schoot Philippe Sandler hoog over. Chery bleek geblesseerd te zijn geraakt bij de actie waar hij een hoekschop verdiende en werd naar de kant gehaald voor Lasse Schöne.

Ondanks die tegenvaller speelde NEC duidelijk met meer urgentie dan voor rust. Het leverde een afstandsschot op van Kodai Sano, terwijl Ogawa op aangeven van invaller Yvandro Borges Sanches de bal voor het intikken leek te hebben. De Japanner werd echter net genoeg gehinderd door een verdediger van Heerenveen, waardoor hij een teenlengte tekort kwam om de score te openen.

Vlak nadat Ogawa zijn kopbal van de lijn zag worden gehaald door Tahiri, was het alsnog raak voor de spits. De spits zag Van der Hart matig ingrijpen bij een nieuwe kopbal uit een hoekschop: 1-0. NEC was bevrijd en kwam razendsnel op 2-0 via González. De Spanjaard schoot met links overtuigend binnen op aangeven van Mees Hoedemakers. Beide ploegen werden in het restant nog dreigend, maar gescoord werd er niet meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen beste pot , wel een resultaat tegen een directe concurrent.

N.E.C. Is toch wel erg lekker bezig en doet vandaag wat het moest doen.
Het wordt voor Ajax nog een hele kluif om plek 5 te behouden. Volgende week naar Sparta zie ik ze ook niet 1, 2, 3 winnen…

10 maart 2024 om 19:00

NEC uit bij Utrecht ook niet?...

10 maart 2024 om 19:04

Heb je Utrecht gisteren gezien? Niet om aan te gluren en er zit ook echt geen structuur in. Verwacht dat NEC gewoon van Utrecht wint.

10 maart 2024 om 19:46

Utrecht won wel ook gewoon knap uit van Twente en NEC verloor onlangs nog in Waalwijk. Kan nog alle kanten op. Het is gewoon een boeiende competitie waar de nummers 4 t/m 10 elkaar nauwelijks ontlopen qua niveau.

10 maart 2024 om 20:15

Dat is wel erg kort door de bocht hoor. Nec won onlangs ook van Twente en pakt punten tegen Ajax, Feyenoord etc. De nummers 4-7 ontlopen elkaar weinig, daaronder zit wel een gat dit seizoen.

10 maart 2024 om 23:18

Daarbij verloor NEC bij RKC doordat het die week al twee wedstrijden in de benen had (Beker). Die vermoeiheid zag je op het veld. Meijer had spelers toen rust moeten geven. Sindsdien zijn er ook meer pijntjes.

Eerste helft slaapverwekkend . Tweede helft na donderspeech en wissels hele andere wedstrijd. NEC is wel echt sterk. Nu ook vijf thuiswedstrijden op rij gewonnen. En nu vol voor de playoffs, of plek 4? 🤔😉

Gelukkig blijven de 3 punten in Nijmegen. Eerste helft slaapverwekkend en niet best.. 2e helft weer hier en daar een sprankelend NEC gezien. Heerenveen weinig kunnen brengen tot op t einde

De media wil na iedere goede wedstrijd van ajax je iets anders laten geloven, maar ajax van dit jaar ís ook gewoon van het niveau NEC. Ajax heeft iets meer individuele kwaliteit en haalt daar nog wel eens een resultaat mee, maar overall zitten ze dichter bij Utrecht/NEC/Go Ahead dan bij Twente en Feyenoord

10 maart 2024 om 20:05

Je brengt het alsof de meeste dit niet doorhebben.

Feyenoord gaat het in de bekerfinale nog lastig krijgen tegen NEC. Sandler zit toch wel aardig op voetbal hoor, die speelt echt makkelijk. Jammer dat hij zoveel geblesseerd is geweest de laatste jaren. Verder zetten de meeste mensen denk ik hun geld op NEC voor plek 5, niet op Ajax. Zeker omdat Ajax donderdagavond uit speelt en dan zondag uit bij Sparta.

Uiteindelijk een wedstrijd tussen twee clubs die heel dicht bij elkaar lagen. Lees hierboven dat veel mensen het geen beste wedstrijd vonden maar daar ben ik het niet (helemaal) mee eens. Beide ploegen stonden tactisch erg goed georganiseerd en waren in de opbouw dermate vast dat ze elkaar in de tang hadden en dan krijg je een beetje een schaakspel waarbij het de vraag is wie het eerste met de ogen knippert. Niet aantrekkelijk maar slecht zeer zeker niet. In de tweede helft kreeg NEC het wat vaker voor elkaar om de organisatie van Heerenveen uit elkaar te trekken waarbij ik voornamelijk Sano en Rober belangrijk vond. Uiteindelijk ook gewoon effectiever en doortastender in zowel je eigen 16 als die van Heerenveen en dan win je zulke potjes.

Wordt nog een spannende subtop strijd tussen NEC en Ajax. Echter moet NEC nog tegen AZ PSV Feyenoord, Utrecht. Die hebben een moeilijkere schema

10 maart 2024 om 21:28

Zeker mee eens, maar gelukkig krijgen we AZ, PSV en Feyenoord wel thuis. Thuis zijn we momenteel wel erg sterk. We zijn sowieso moeilijk te verslaan momenteel en hopelijk houden we dat vol.

Hoe dan ook is ons doel een.plek bij de eerste 8 en we gaan proberen Feyenoord te verrassen en de beker te winnen. Dat gaat heel lastig worden, maar zou wel de ultieme kroon op dit seizoen zijn.

10 maart 2024 om 23:23

Vroeger was "t altijd: NEC kan van iedereen winnen en iedereen verliezen. Maar NEC wint niet alleen van Twente en AZ en speelt gelijk tegen Feyenoord en Ajax: het wint ook de kleinere potten tegenwoordig makkelijk (behalve RKC). Als er dit jaar een ploeg is die PSV kan verslaan, is het NEC. Zonder gekheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren