Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC bedingt fikse transfersom én doorverkooppercentage voor verkoop Tavsan

Laatste update:

Elayis Tavsan gaat NEC definitief verlaten. De doorgaans goed ingevoerde Gianluca Di Marzio meldt namelijk dat de 22-jarige aanvaller zijn transfer naar Hellas Verona maandag definitief zal afronden. De nummer negen in de Serie A van afgelopen seizoen legt een vaste transfersom van een miljoen euro neer voor Tavsan. Daar komt nog eens een half miljoen bij, mocht Verona zich komend seizoen handhaven. Daarnaast heeft NEC een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Voetbal International bracht dinsdag nog naar buiten dat onder meer clubs uit Engeland, Italië en Turkije Tavsan graag willen overnemen van NEC, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2024. Besiktas en Hellas Verona hadden zelfs al een bod neergelegd in Nijmegen en het lijkt er nu op dat laatstgenoemde club als winnaar uit de strijd komt. Een verkoop deze zomer is logisch, daar NEC wil voorkomen dat de jonge aanvaller volgend jaar gratis de deur uitloopt.

Tavsan, onlangs met Jong Oranje actief op het EK, gaf vrijdag in gesprek met De Gelderlander al te kennen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. "Het is denk ik tijd om een stap te maken. Ik speel al drie jaar bij NEC. Ik heb hier heel mooie, en ook wat mindere, dingen meegemaakt, maar ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik ben ambitieus en op een gegeven moment moet je verder kijken. De kans is aanwezig dat ik snel word verkocht, maar tot die tijd geef ik alles voor NEC", aldus de door Verona begeerde aanvaller, die sinds zijn komst in 2020 22 doelpunten en 14 assists in 108 officiële wedstrijden liet noteren.

NEC ontvangt dus een miljoen euro voor Tavsan, mocht de medische keuring in Verona geen problemen opleveren. Eerder deze zomer werd Ibrahim Cissoko voor drie miljoen euro aan Toulouse verkocht. Verder verloor NEC onder andere Joris Kramer aan Go Ahead Eagles, Oussama Tannane aan Umm-Salal en Iván Márquez aan 1. FC Nürnberg. Onder meer Bram Nuytinck, Mees Hoedemakers en Sontje Hansen werden juist verwelkomd door trainer Rogier Meijer.

Vind jij Elayis Tavsan goed genoeg voor de Serie A?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij daar zijn rendement omhoog kan krijgen wordt het echt een goede speler. In de Goffert had hij altijd de techniek en een mooie actie in huis, maar aan een goede eindpass of schot schortte het.

Hellas Verona is toch geen goede vervolg stap voor zo een jongen? Ga toch lekker naar de Bundesliga

15 juli 2023 om 20:35

Ik denk dat dit juist een hele goede stap voor hem is. Italië is een hele sterke tactische competitie waarin het tempo niet perse heel veel hoger ligt maar waar het veel meer aankomt op tactisch vernuft. Mocht (en dat is natuurlijk de grote vraag) hij hierin groeien, kan het echt een uitstekende speler worden.

16 juli 2023 om 11:27

Vanuit Hellas kun je juist een goede vervolgstap maken als je het redt. Als je kijkt naar de transferhistorie van Hellas, dan zie je allemaal spelers die een stap hogerop hebben gemaakt naar Italiaanse subtop of top.

20% is wel een goede deal , veel succes in italie

Prima speler voor ons NEC, maar wat heb ik me geërgerd aan zijn egoïsme. En speelt vaak met oogkleppen op. Prima transfer voor hem en voor ons kunnen we ons richten op spelers met wat meer overzicht;p

Vind 1 miljoen plus wat bonussen nou niet bepaald een ‘fikse transfersom’ als volgens bepaalde media de vraagprijs van NEC in principe op 3 miljoen lag. Hoe moet ik dat voor me zien, dat NEC na een paar weken tegen die Italianen heeft gezegd ‘joh, boeien, voor een derde van de prijs mag je hem ook wel hebben zolang wij er maar vanaf zijn’. Toch wel een vreemde gang van zaken, zeker als je meeneemt dat een wisselspeler als Cissoko gewoon bijna 3 miljoen oplevert.

Verder is een vertrek voor alle partijen wel het beste. In potentie is Tavsan een hele goede voetballer maar ik heb me er het afgelopen jaar echt kapot aan geërgerd. Wil alles in de voet, bewegen zonder bal doet ie niet, ballen afspelen evenmin en als klap op de vuurpijl meer hij zichzelf ook nog eens het privilege aan om constant z’n back te laten lopen. En dat terwijl hij met zijn dribbel en schot echt de kwaliteiten heeft om een hele goede en complete aanvaller te worden. Maar het begint allemaal met het leveren van energie en de bereidheid om in de goede zin van het woord pijn te lijden. Hij zal zich dat in Italië heel snel moeten aanleren want anders staat hij binnen een jaar gewoon weer op het vliegveld daar. Krijgt je dat wel voor elkaar dan sluit ik ook niet uit dat hij best een mooie carrière kan krijgen want talent heeft ie echt wel.

15 juli 2023 om 21:31

Voor mn gevoel zijn er maar weinig aanvallende talenten die in Italie zijn doorgebroken, doelend op spelers in de onderste regionen. Om even een aantal voorbeelden te noemen: Zirkzee, Botheim, Rat, Man. Ik ben er bang voor dat Tavsan niet gaat slagen. Marvin Cuni van Frosinone is ook zon talent dat zich dit jaar moet laten zien.

16 juli 2023 om 13:56

3M voor Tavsan in huidige vorm is niet reã«el, Er zijn betere spelers voor minder weggegaan bij NEC. 1 tot 1,5M plus doorverkooppercentage vindt ik niet in slecht voor iemand die bij NEC een vaker niet liet zien wat hij wél kon dan ipv het wel te laten zien. Kan niet zeggen dat hij echt aan zijn marktwaarde heeft gewerkt door welke reden dan ook. Wellicht bloeit ie op en dan kan het zomaar zijn dat dankzij de doorverkoopclausule het totale bedrag wel in de buurt van de 3M komt.
Voor beide parijen idd de beste oplossing om uit elkaar te gaan. Ik heb er vrede mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren