Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig sterspeler van FC Groningen keert officieel terug in Eredivisie

Laatste update:

Tjaronn Chery maakt het seizoen af bij NEC, zo bevestigt de Nijmeegse club via de officiële kanalen. De 35-jarige middenvelder wordt tot eind juni gehuurd van Maccabi Haifa, waar hij om privéredenen vertrekt. Daarmee keert Chery na circa achtenhalf jaar terug in zijn geboorteland. De geboren Hagenees maakte daar met name in het shirt van ADO Den Haag en FC Groningen al grote indruk.

NEC-trainer Rogier Meijer was vorige week na het bekerduel met Go Ahead Eagles (2-1 winst) glashelder over zijn transferplannen: er moesten een spits en een aanvallende middenvelder bij, die eventueel ook op de vleugels overweg kon.

Nu is laatstgenoemde vacature in ieder geval ingevuld. Chery tekent tot eind juni in het Goffertstadion, waar hij de naar Hellas Verona vertrekkende Elayis Tavsan opvolgt.

Technisch directeur Carlos Aalbers toont zich zeer verheugd met de komst van de ervaren linkspoot. "Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren. Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde. We zijn blij dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt en dat hij ons gaat helpen om onze doelstelling te halen", aldus Aalbers op de clubwebsite.

Een Eredivisie-icoon
Chery, die ook in de belangstelling van sc Heerenveen stond, speelde in mei 2015 zijn laatste Eredivisie-wedstrijd. Daarvoor had hij vier seizoenen lang voor creativiteit gezorgd namens ADO Den Haag en FC Groningen.

In het noorden maakte de Surinaams international dusdanig veel indruk, dat Queens Park Rangers hem besloot vast te leggen. De Championship-club betaalde in de zomer van 2015 circa 2,34 miljoen euro voor Chery.

Na twee seizoenen in Engeland volgden avonturen bij het Chinese Guizhou Zhicheng, Kayserispor en Maccabi Haifa. In Israël is Chery sinds 2021 aanvoerder. Chery speelde in het verleden ook nog voor FC Emmen, RBC Roosendaal, SC Cambuur en FC Twente, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. De bekerfinale tegen Maccabi Tel Aviv ging woensdag overigens na strafschoppen verloren.

Is Tjaronn Chery een aanwinst voor NEC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een icoon? Gebaseerd op het aantal wedstrijden en clubs? Als we Chery een icoon noemen, dan kent de Eredivisie absurd veel iconen. OT: De Chery van 2015 zou voor veel clubs een toevoeging zijn. Benieuwd of hij dat op 35 jarige leeftijd ook nog is. Wel leuk om weer te zien in de Eredivisie.

NEC begint echt een fantastisch elftal te krijgen. Er lijkt een nieuwe subtop te ontstaan, met clubs die durven te investeren in de selectie zoals NEC, Sparta, Go Ahead en (normaal gesproken) Utrecht. Traditionele subtoppers als Heerenveen, Groningen en Vitesse lijken de boot te missen.

Goed voor de Eredivisie als er weer een subtop ontstaat die puntjes afsnoept van de top 5.

26 januari 2024 om 07:38

Mee eens

26 januari 2024 om 08:05

Bij 3 van de 4 clubs die je opnoemt is er een rijke investeerder betrokken. Dus uiteindelijk gaat ook om geld. Heb je geld en kan je uitgeven, dan doe je mee. Is dat niet het geval, dan wordt het zwaar en moet je zelfs vrezen voor degradatie.

26 januari 2024 om 08:18

En dit zeg je nu bekend is dat een 35jarige afbouwende voetballer bij NEC getekend heeft en Tavsan vertrekt..

26 januari 2024 om 08:33

Nou als je Elayis ‘ik ben mentaal niet in staat om voor NEC te spelen’ Tavsan kan verkopen, je in de plaats daarvoor Sano kan opstellen en voor de gein ook nog eens de aanvoerder van een Israëlische topclub kan halen ga je er qua selectie gewoon behoorlijk op vooruit.

26 januari 2024 om 08:41

Het gaat om Chery he, niet om Robben. Chery is altijd een modaal voetballertje geweest.

26 januari 2024 om 11:11

Wel knap dat een modaal voetballertje bijna de selectie zat van het Nederlands elftal (niet gespeeld uiteindelijk), in zijn laatste seizoen bij Groningen in 42 wedstrijden, 17 goals maakte en 12 assists gaf en in de CL van vorig seizoen nog scoorde en een assist gaf tegen PSG, Juve, en Benfica met Maccabi op zijn 34ste. Dan leggen we de lat wel vrij laag voor een modaal voetballertje (sarcasm off). Ik zeg overigens ook niet dat het een wereldtopper is, maar subtop Eredivisie is (of was) hij zeker wel.

26 januari 2024 om 11:42

Ja, als je de hoogtepunten gaat uitlichten lijkt iemand al snel een topper. Wat dat betreft is het een wonder dat er geen premier League club zich voor spelers van Hercules hebben gemeld na hun overwinning op Ajax….
Subtop eredivisie was al moeilijk voor hem om constant te presteren.

26 januari 2024 om 12:15

Zijn wel meer hoogtepunten op te noemen hoor, daar niet van. Laten we het zo zeggen, er zijn meer hoogtepunten dan dieptepunten. Hij is uiteindelijk als voetbalnomade een tocht gemaakt door Engeland, China, Turkije en Israel en heeft met Maccabi nog veel Europees voetbal gespeeld. Hij zal vast wel betere opties hebben gehad, maar heeft gewoon voor het geld gekozen in China, Turkije en Israel, waarbij hij bij het laatste toch nog op hoog niveau heeft gespeeld door middel van Conference League, Europa League en Champions League wedstrijden. En daarnaast heeft hij zijn zakken gevuld door in bepaalde landen te spelen, dus tja. Maar subtop Eredivisie was voor hem echt niet moeilijk, want toen Groningen nog een linkerrij Eredivisie club was, tikte hij nog een prima niveau aan, waarbij die nog de beker won.

Laten we het zo stellen, als we praten over een modale voetballer, dan denk ik aan een Vriends, Van La Parra, Van Amersfoort, Meijers, Isimat, Post, etc. Allemaal spelers die meevoetballen, niet echt de kardragers zijn van een elftal, maar wel een respectable carriere hebben (gehad) in het voetbal. En niet iemand die een dusdanig hoog niveau heeft gehad dat die bij het Nederlands elftal (of een hoog aangeschreven voetballand) en in Europees verband ook nog mee kon.

26 januari 2024 om 10:26

Hahaha. Hoe vaak is een NEC de afgelopen jaren boven Heerenveen geëindigd? Evenals een Go Ahead. Ook Sparta is er pas net bij. 1 goed jaar betekent niet dat je een andere club voorbijstreeft. Of vind je Twente en AZ ook dichter tegen de top aanzitten dan Ajax?

Uiteraard eerst even zien of het een gelukkige zet blijkt maar dat hij beter is dan Tavsan is sowieso een feit!
Tavsan is een stuk jonger maar doet alleen aan de Tavsan-show en weet niet dat voetbal een teamsport is!
Ben benieuwd!

NEC heeft echt een goede ploeg en ik zie hen eigenlijk als de enige serieuze concurrent voor Feyenoord voor de bekerwinst. Het kan een mooi seizoen worden voor de Nijmegenaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren