Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC nadert akkoord: Tavsan heeft transfer naar topcompetitie bijna te pakken

Laatste update:

Jeugdinternational Elayis Tavsan gaat NEC verruilen voor Hellas Verona, zo meldt Voetbal International maandag. De 22-jarige Rotterdammer beschikt in Nijmegen over een aflopend contract, waardoor NEC hem moet laten gaan om toch nog een transfersom over te houden aan zijn vertrek.

Volgens journalist Sander Janssen nadert NEC een akkoord met Hellas Verona, de nummer achttien van de Serie A. Tavsan tekende onlangs al een voorcontract over een zomerse transfer naar Italië, maar gaat hoogstwaarschijnlijk al deze maand de overstap maken.

NEC slaagde er niet in het aflopende contract van Tavsan te verlengen, waardoor het nu alsnog akkoord gaat met zijn vroegtijdige vertrek. Hoeveel hij de Nijmegenaren oplevert is vooralsnog onbekend, al weet VI te melden dat het bedrag lager ligt dan de in Italië genoemde 1 miljoen euro.

Dinsdag reist Tavsan af naar Verona, waar hij zijn medische keuring zal ondergaan. Bij de Italiaanse laagvlieger wordt de linkspoot de opvolger van Cyril Ngonge. Laatstgenoemde, die in Nederland voor Jong PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen speelde, werd onlangs verkocht aan Napoli. Hellas Verona hoopt naast Tavsan ook Fortuna Sittard-aanvaller Tijjani Noslin aan te trekken.

Tavsan speelde sinds de zomer van 2020 voor NEC, dat destijds 200.000 euro betaalde om hem los te weken bij Sparta Rotterdam. Sindsdien kwam hij 118 keer in actie namens de Nijmegenaren, waarin hij goed was voor 25 doelpunten en 17 assists. De tienvoudig international van Jong Oranje lijkt voor het eerst in zijn carrière in het buitenland aan de slag te gaan.

Dit seizoen kon Tavsan niet altijd rekenen op een basisplaats onder trainer Rogier Meijer. Na de winterstop kwam de vleugelspits niet meer in acties namens NEC, daar hij zich wegens transferperikelen niet meer volledig kon focussen op de nummer zeven van de Eredivisie.

Tavsan en Noslin worden bij Hellas Verona onderdeel van een klein Nederlandse enclave. Naast Amsterdammer Jayden Braaf staat ook verdediger Diogo Coppola onder contract in Stadio Marcantonio Bentegodi. De jeugdinternational van Italië lijkt zich ondanks zijn Nederlandse roots te focussen op een interlandcarriere met Gli Azzurri.

Gaat Elayis Tavsan slagen in de Serie A?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

NEC weet toch best wel vaak leuke spelers aan te trekken waarna ze zich daar ontwikkelen en weer een leuke stap maken. De scouting lijkt daar toch goed voor elkaar.

Toch opvallend hoe vaak Serie A-clubs (willen) shoppen in de Eredivisie, maar ook wel verklaarbaar. De Eredivisie is relatief betaalbaar en spelers hier hebben over het algemeen een prima basistechniek, waarmee ze zich kunnen onderscheiden in een vrij trage competitie als de Serie A. Reijnders, Koopmeiners, De Roon, Ngonge, Dumfries, Strootman (Roma), etc.. Zelfs Nuytinck, met zijn gebrek aan snelheid, was er jarenlang basisspeler.

Mooie transfer voor Tavsan. Vaak een van de dreigende spelers bij NEC, al zal hij zijn afwerking moeten verbeteren.

18e in de Serie A, grote kans dat je volgend jaar in de Serie B speelt terwijl je nu speeltijd hebt in de Eredivisie. Vooral doen!

22 januari 2024 om 19:10

Ze zullen daar beter betalen en ook zal het leven daar erg lekker zijn als je daar van houd. De stap binnen in Italië is ook sneller gemaakt en je zult er qua salaris ook op vooruitgaan, ik zou het wel weten

Tja voor beide partijen denk ik heel verstandig om nu uit elkaar te gaan. Het is aan de ene kant een begenadigd voetballer met veel talent maar aan de andere kant bij vlagen ook echt een verschrikking om binnen je club te hebben. Sinds ie hier speelt is het bijna elke transferperiode gezeik met hem. Interesse van andere clubs, meneer dient vertrekwens in, NEC onderhandelt over transfers, sluit een akkoord, meneer besluit toch om te blijven maar wil vervolgens geen nieuw contract tekenen. Vervolgens weer een maand van de leg vanwege uitblijven transfer. En dit dan 3 zomers op rij. Deze winter voorcontract tekenen bij Verona, aangeven te willen blijven om vervolgens toch per direct te willen gaan. Wordt je als club toch helemaal gek van. Maar het ergste vind ik nog dat meneer op het veld geen stap teveel zet en de laatste weken zelfs niet in staat was om voor NEC te spelen omdat ie bezig was met een transfer. Zoals ik al zei is het heel verstandig dat NEC nu nog een half miljoen pakt (wat ik wel iets aan de lage kant vind maargoed) want anders was Tavsan bij z’n eerstvolgende wedstrijd in de Goffert gewoon van het veld gefloten door de eigen supporters (iets waar ik normaal gesproken zwaar op tegen ben).

22 januari 2024 om 19:16

Precies dat. Strik eromheen en ewegermee. Belabberde mentaliteit, gaat ook niks bijzonders worden

22 januari 2024 om 22:08

Echt een samenvatting voetballer. Kan geweldige acties en goals maken, maar zo weinig rendement ook. Hij verdedigd niet mee, heeft geen oog voor medespelers en loopt zich om de haverklap vast. Ik ga hem niet missen, al vind ik het wel een mooie voetballer. Sano begint los te komen, ik zou het wel met hem aandurven. Half miljoen pakken op de laatste paar maanden contract vind ik nog niet zo slecht. Tavsan is in mijn ogen ook niet een van de belangrijke spelers van NEC, misschien wel een van de meest talentvolle. Al ontwikkeld hij zich niet echt door.

23 januari 2024 om 13:12

Talentvol van zichzelf, ja. Hij heeft echt veel te weinig laten zien. Als-ie zelf moest gaan, gaf hij een mislukte pass en als-ie moest passen, ging hij zelf en liep zich vast. Zelden echt goede acties gezien.

Het is een goede voetballer, maar 0,0 rendement. Dus ik denk dat hij niet gaat slagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren