Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Natuurlijk baal je ervan hoe het gelopen is bij Ajax, alles was wennen’

Laatste update:

Verspreid over de tribunes van De Grolsch Veste keken duizend supporters woensdag naar de openbare training van FC Twente. De club De training was voor de club een test hoe het stadion gevuld kan worden met inachtneming van de coronamaatregelen. Het beviel Kik Pierie goed om weer fans te zien op de tribunes. "Het was maanden geleden dat ik applaus heb gehad. Dit smaakt naar meer", vertelt de verdediger aan De Telegraaf.

Pierie maakte deze zomer op huurbasis de overstap van Ajax naar FC Twente. Zijn eerste seizoen in Amsterdam werd een teleurstelling: hij kwam geen enkele keer in actie voor het eerste elftal en speelde 22 competitiewedstrijden met Jong Ajax. "Natuurlijk baal je ervan hoe het gelopen is. In het begin was het aan alles wennen. Aan de stad, het op jezelf wonen, het andere niveau en de andere mentaliteit", vertelt Pierie, die overkwam van sc Heerenveen.

De twintigjarige stopper had 71 wedstrijden in de hoofdmacht van sc Heerenveen gespeeld, maar in het eerste elftal van Ajax was er geen perspectief voor hem. "Ik heb het helaas niet kunnen omzetten in speelminuten. Op een gegeven moment moet je dat van je afzetten en ook weer vooruit kijken. Daarom hoop ik hier bij FC Twente veel te gaan spelen", legt Pierie zijn overstap naar Enschede uit.

Het spel dat de nieuwe trainer Ron Jans wil gaan spelen, ligt Pierie naar eigen inschatting goed. Hij hoopt een leidende rol te kunnen bekleden in de achterhoede. "De trainer en de technisch directeur hebben het plan om aanvallend voetbal van achteruit te gaan spelen en dat past goed bij mij. Zij zien daarin voor mij rol weggelegd bij het uitzetten van de lijnen, omdat ik een voetballende verdediger ben. Ik denk dat ik goed pas bij de visie van FC Twente."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We kopen de talenten en verhuren ze waar nodig weer terug aan Eredivisieclubs. Weinig risico en als er een goede tussen zit heb je de jackpot. Ee gebruiken de andere clubs als opleider en gaan zelf met de winst/topper aan de haal. Topbeleid van Marc.

29 juli 2020 om 21:24

Ja idd. Kan me herinneren dat jullie Ronald de Boer en Daley Blind gewoon teruggekocht hebben destijds. Van De Boer weet ik zeker, Blind en Reiziger twijfel.

29 juli 2020 om 21:36

Ronald de Boer en Dijks werden verkocht en terug gekocht. Reiziger en Blind gewoon verhuurt. Allen toch gewoon min of meer een succes gebleken. Een ander voorbeeld van succesvolle verhuur is natuurlijk Andy van der Meyde.

29 juli 2020 om 21:26

deze pierie werd in de jeugd omhoog geschreven als een nieuwe topper, blijkt dat de meerderheid van de talenten middelmaat is. vergeet niet dat er veel tijd en geld is geinvesteerd in pierie. marc doet zeker goede dingen maar niet alles is rozeschijn.

29 juli 2020 om 22:17

ik heb dat nooit begrepen. ik zei al in zijn Heerenveen tijd dat hij overrated is en dat hij lengte, snelheid, wendbaarheid, fysieke kracht en gif in zijn spel miste. echt onbegrijpelijk dat Ajax daar 4 miljoen voor heeft afgetikt

29 juli 2020 om 23:22

Jij zegt van elke speler dat het onbegrijpelijk is. Om dan achrteraf je gelijk te halen. Echter we weten nog lang niet waar het plafond van Kik ligt. Vier miljoen is voor Ajax begrippen een lage transfersom.

29 juli 2020 om 23:32

speedy, ben je het met mij eens dat 4 mln voor nederlandse begrippen gewoon gigantisch is en dat ajax record transfer 16 (?) mil is? pierie is toch gewoon overpriced middelmaat, hoe moeten we het anders bestempelen volgens jou?

30 juli 2020 om 06:31

Als een verloren gokje, op dit moment. Hoort erbij. 4m is geld, maar niet de wereld voor Ajax

30 juli 2020 om 08:21

Ach, is 20 jaar. moet je dan al top zijn? laat die jongen vlieguren maken en misschien is ie over een jaar of 2 a 3 wel doorontwikkeld tot een topper. Als ie dan 8 Miljoen op brengt heeft Ajax het goed gedaan toch? Had bijvoorbeeld ook nooit verwacht dat Daley blind het zo ver zou schoppen na zijn verhuur aan Groningen.

29 juli 2020 om 21:48

het vervelende is alleen dat wij (bijna alle nederlanders) al jaren roepen dat deze strategie die de engelse clubs al jaren hebben heel vervelend is. Nu doet Ajax het ook en wordt het door velen goed gepraat.

29 juli 2020 om 22:17

Ja, want Ajax verhuurt ook ruim 30 spelers, zoals Chelsea vorig seizoen...

29 juli 2020 om 23:06

Incl jong Ajax kom je inderdaad een heel eind. Ajax is verworden tot Chelsea aan de Amstel.

29 juli 2020 om 23:21

Klopt Ajax doet het niet in deze proporties, maar het principe is hetzelfde. Daarbij verhuurt Ajax niet direct, maar stallen ze ook in jong Ajax.

30 juli 2020 om 10:16

Ik snap je punt. Ajax haalt veel jonge talenten binnen, ook van andere clubs. Die redden het lang niet allemaal bij Ajax en een deel wordt verhuurd aan andere clubs in de competitie. Onderaan de streep verdient Ajax geld met deze strategie. Wat wel een belangrijk verschil is, is dat Ajax bij de verhuurperiodes de hurende clubs laat meeprofiteren. Sierhuis via Groningen naar Frankrijk, Groningen profiteert mee. Botman speelt zich in de kijker bij Heerenveen en vertrekt naar Frankrijk, Heerenveen profiteert mee. Of iets langer geleden: Ajax trekt voor 1 euro en een blik huurlingen Frenkie de Jong aan, maar door het doorverkooppercentage is het de dikste transfer ooit voor Willem II. Daarnaast betaalt Ajax ook flink voor de spelers die het aantrekt. Pierie voor 4 miljoen kan je zo ongeveer opvatten als (verkapte?) steun aan Heerenveen. Waar veel van die Engelse clubs een handelshuis zijn die profiteren van een gekke markt over de rug van kleinere clubs, laat Ajax de competitiegenoten leuk meeprofiteren van deze handelswijze.

30 juli 2020 om 16:54

Ajax heeft afgleopen jaren zeer jeugdige keepers bij de Graafschap weggehaald voor heel weinig. Wat is het voordeel voor de Graafschap ? Een ander voorbeeld, Sepp van den Berg wordt voor 1,8 miljoen verkocht naar Engeland. Wat is hierbij het verschil met Ajax ? Ik vind dat je hier weer iets recht probeert te praten dat eigenlijk krom is. In principe doet Ajax dus hetzelfde als de engelse clubs.

Een zoveelste voorspelbare miskoop verdwijnt door de zijdeur. Hopelijk heeft FC Twente een goede doelman, want dat zal nodig zijn met onder meer deze zogenaamde verdediger.

Laat ik hem juist in het uitzetten van de lijnen erg matig vinden. Zelfs bij Jong Ajax kwam dat niet uit de verf en in zijn laatste jaar bij Heerenveen was het daar achterin ieder voor zichzelf. Als iemand niet de baas is achterin en de lijnen uitzet is het Kik Pierie wel. Juist iemand anders moet dat voor hem doen, evenals het opruimen van zijn gebreken in defensief opzicht. Dan kan hij zich iets meer met de opbouw bezighouden, want voor een verdediger is hij in balbezit degelijk.

Aardig voetballertje verder, maar heb nooit begrepen waarom Ajax ‘m zou halen. Wel benieuwd hoe die het dit jaar gaat doen. Of ie het centraal aan kan of uiteindelijk toch weer op de back terecht komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren