Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nathan Aké is matchwinner in zinderend duel: Man City verslaat Liverpool

Laatste update:

Manchester City heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de EFL Cup. In het Etihad Stadium was de ploeg van manager Josep Guardiola na een zinderende wedstrijd met 3-2 te sterk voor Liverpool. Erling Braut Haaland, Riyad Mahrez en Nathan Aké verzorgden de doelpuntenproductie namens City, terwijl Fábio Carvalho en Mohamed Salah de treffers van Liverpool voor hun rekening namen.

Beide teams verschenen enigszins gehavend aan de aftrap, niet in de laatste plaats vanwege het ontbreken van de WK-gangers. Aan de kant van Liverpool waren onder meer doelman Alisson Becker en Virgil van Dijk afwezig, terwijl Jordan Henderson startte vanaf de bank. Guardiola kon beschikken over zes van de in totaal zestien selectiespelers die op het WK actief waren. Haaland trainde de afgelopen weken hard door en stond in de punt van de aanval; onder anderen Aké en Kevin De Bruyne kregen eveneens een basisplek.

Haaland kreeg in de eerste speelminuut al een goede kans om de openingstreffer aan te tekenen. De spits werd de diepte ingestuurd door Ilkay Gündogan en kon oog in oog met doelman Caoimhin Kelleher afronden, maar het schot ging hoog over. Nog geen tien minuten later was het alsnog raak voor Haaland. Ditmaal werd hij vanaf de zijkant bediend door De Bruyne en kwam hij uitstekend voor Joe Gomez. Haaland rondde op koelbloedige wijze af: 1-0. Tien minuten na de 1-0 kwam Liverpool al op gelijke hoogte. James Milner legde de bal binnen de zestien breed op Carvalho, die met rechts binnenschoof: 1-1.

Na de gelijkmaker van the Reds bleef het uiterst vermakelijke duel op en neer golven. Tien minuten voor rust was City tweemaal dicht bij de voorsprong. Eerst had De Bruyne vanaf de rechterkant een afgemeten voorzet in huis op Gündogan, die er van dichtbij niet in slaagde om Kelleher te verschalken. Nog geen minuut later hield de sluitpost Liverpool wederom op de been. Opnieuw kwam de Belgische middenvelder met een puntgave crosspass, maar ditmaal verzuimde Aké de kans te verzilveren. Aan de overzijde ontbrak het Darwin Núñez aan fortuin en scherpte in de afronding: de Uruguayaanse spits schoof de bal uit kansrijke positie tweemaal rakelings voorlangs.

Direct na de hervatting kwam City weer op voorsprong. Aan de linkerkant van het veld bediende Andrew Robertson uit een vrije trap Mahrez, die in de zestien vervolgens een fenomenale aanname met buitenkant links in huis had. Direct na zijn perfecte balcontrole schoot hij op overtuigende wijze binnen: 2-1. Lang konden the Citizens niet genieten van de voorsprong, want vrijwel onmiddellijk na de aftrap tekende Liverpool de gelijkmaker aan. Alex Oxlade-Chamberlain stuurde de razendsnelle Núñez de diepte in, waarna laatstgenoemde ditmaal niet zelfzuchtig was. Na een teruglegbal op maat schoot Salah de 2-2 binnen.

Tien minuten na het doelpunt van de Egyptenaar greep City voor de derde keer de leiding. De Bruyne stond aan de basis van de nieuwe treffer met een voorzet vanaf links op Aké, die bij de tweede paal in alle vrijheid kon binnenknikken: 3-2. In het restant van de wedstrijd ontstonden er aan weerszijden nog enkele mogelijkheden, maar de ban werd niet meer gebroken. In de slotfase verzuimden onder meer De Bruyne en invaller Phil Foden de 4-2 te verzorgen; bij Liverpool had Núñez het vizier duidelijk niet op scherp.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke pot clubvoetbal weer na het WK! Hoog tempo ook met beide teams die ontzettend ver voor hun doel stonden. Veel mooie doelpunten gezien ook. En die Nunez tja. Die heeft zoveel kansen nodig om een doelpunt te maken. Die had er vandaag minimaal 2 moeten maken. Wat een belabberde speler is dat dit seizoen zeg.



22 december 2022 om 23:02

Heerlijk!

22 december 2022 om 23:12

Geweldige wedstrijd! En dat zonder dat beide elftallen met de sterkste 11 speelden. Heb op het WK weinig wedstrijden van dit niveau gezien. Nunez doet het vaak goed maar als het moment van afmaken komt laat hij het afweten. Ben benieuwd waar het door komt. Misschien vertrouwen? Bij Haaland en de Bruyne miste het vertrouwen in ieder geval niet. Wat een spelers zijn dat zeg!

23 december 2022 om 01:20

En dat is net het belangrijkste wat een spits moet doen.. afmaken! Wie weet komt het nog, schoot ze bij Benfica makkelijk binnen.

Clubvoetbal terug met een knal!

23 december 2022 om 00:03

Verrek, we zijn al weer begonnen? : D

23 december 2022 om 01:28

Zeker! Heb echt genoten van het WK maar als je zo een open en vrije wedstrijd ziet ben je toch blij dat het clubvoetbal begonnen is. Met het WK heb je toch altijd dat teams zich altijd indekken omdat ze bang zijn om te verliezen

Ake is in de luwte zich wel echt aan het ontpoppen tot een weredtopper. Eerst een ijzersterk wk gespeeld en nu de matchwinner tegen Liverpool

22 december 2022 om 23:07

Speelt basis bij man city hé. Lijkt me niet echt in de luwte. Is gewoon een wereldtopper

22 december 2022 om 23:14

Is bij City niet de man waar de aandacht naar toe gaat en dat is ook begrijpelijk met al die goede spelers om hem heen. Denk dat het voor zijn ontwikkeling wel goed is dat de druk niet bij hem ligt.

22 december 2022 om 23:15

Maar ik snap wel wat hij zegt. Ake is heel rustig en nog niet gehyped. Maar stiekem wel bezig aan een ijzersterke periode..

22 december 2022 om 23:10

Ja speelde een top wk. op 1 foutje na, tegen Messi, maar dat kan iedereen overkomen tegen Messi.

22 december 2022 om 23:15

Even gepakt worden met een schijnbeweging kun je niet echt een foutje noemen toch, hij werd verder ook niet echt uitgespeeld in die actie.

22 december 2022 om 23:16

Vond het geen fout hem maar oké. Was 1 schijnbeweging. Linksback kon ook gewoon meelopen met Molina.

22 december 2022 om 23:25

Als die slak op links gewoon met zijn man was meegelopen was er niks aan de hand geweest.

23 december 2022 om 00:24

Ik vind het knap dat nog steeds naar Blind wordt gewezen, het is net zo goed de fout van van Dijk, die ziet aké instappen (en wss ook dat Blind achter die argentijn aanrent nog) en loopt vervolgens niet naar links om de ruimte te dekken maar loopt achter Timber aan naar rechts om daar weet ik veel wat te dekken. :D

22 december 2022 om 23:20

Soort Aaron Winter...

22 december 2022 om 23:38

Aké is een beest. Combinatie hij en de Vrij en je hebt een nieuwe Koeman en Rijkaard bij het ned elftal

23 december 2022 om 00:17

De Vrij? Vind dat hij na zijn sterke 19/20 eigenlijk alleen maar achteruit is gegaan.

23 december 2022 om 07:04

Het is een stiekemerd! Kruipt gewoon stilletjes Van Dijk voorbij

Eerste helft moest hij weer flink wennen aan 4 man's-verdediging, maar in de tweede helft liet Ake weer echt zijn klasse zien. En als je dan aan de Liverpool-kant 90 minuten lang een Gomez ziet sukkelen, is dat toch wel een verademing. Scheidsrechter overigens ook wel heel eenzijdig aan het fluiten qua overtredingen voor City, ik denk dat deze wedstrijd nog net even te groot was voor hem.

Wat ben ik blij dat het WK voorbij is... Wat een pot voetbal was dit!

1. Nunez lijkt langzaam nu wel zeker te kort te komen. Zo veel gemiste kansen..
2. Carabaocup, minst erg om te verliezen.
3. Verdiend resultaat, maandag in de Premier League er staan aub. Met o.a. Trent, VVD en Fabinho vanaf de start.

23 december 2022 om 07:09

Carabaocup wordt in Engeland gewoon heel serieus genomen. Heb vorig jaar bij toeval de finale live gezien tussen Liverpool en Chelsea. 1 van mijn mooiste live westrijden ooit. Wat een sfeer. Supporters betalen €700,00 voor een kaartje om hier bij te zijn. 45.000 Liverpool fans!! In Londen. Ze waren verbaast dat ik kaarten had voor de wedstrijd. Dat is echt wel een serieuse prijs daar.

23 december 2022 om 07:49

Jaa klopt ook zeker. Zeker wanneer er de finale is, alleen is wel zo dat het wel de minste dit jaar is voor Liverpool. Prioriteit is vooral top 4 behalen en loeren op CL.

Ja ? Bediende robertson Mahrez op maat vanuit een vrije trap? Lekker artikeltje weer

Ik kijk eerlijk gezegd sporadisch wedstrijden van Man City, maar de keren dat ik kijk snap ik niet waarom er zoveel geld voor die Grealitsch is betaald. Ook bij Nationale team vind toch elke keer maar vrij nutteloze voetballer. Doet erg veel verkeerd en wanneer die het wel goed doet is 't allemaal vrij onschuldig. Zijn er mensen die dit beamen, of speelt hij wanneer ik niet kijk de pannen van 't dak?

22 december 2022 om 23:20

Ik vind hem de typische Engelse tax hebben. Vandaar is er zoveel betaald. Vind hem ook niet op het topniveau zitten.

22 december 2022 om 23:57

Ik heb niet alles gezien maar ik vind het zeer matig wat ik gezien heb. Hij kan de bal goed bij zich houden maar dat is ook alles. Het leidt bijna nooit tot een kans of goal.

22 december 2022 om 23:58

Grealish is echt geen verkeerde speler, maar gewoon geen absolute top. Ik moet zeggen dat ik zelf had voorspeld dat hij dit seizoen wel zou moeten aanpoten bij Ciy, omdat hij het eerste seizoen nog moest wennen aan de nieuwe speelwijze etc

Ik zie echter langzamerhand meer een goede selectiespeler in hem dan een onomstreden basisspeler bij City.

Mensen die een 23e jarige spits al gelijk na 3 maanden afschrijven 😂. Terwijl als een speler zoals Jesus er 15-20 maakt die een prima seizoen heeft gedraaid. Ondanks dat hij al wel Engels kan en meerdere jaren in de BPL voetbalt. Suarez had ook veel kansen nodig bij Liverpool en ook bij Barcelona. Maar goed als het eenmaal lekker loopt met Nunez hoor je niemand meer. Voor alsnog prima stats in een redelijk stroef draaiend Liverpool.

Moment stilte voor degene die niet wisten dat clubvoetbal alweer terug was (ik) mooie pot gemist…

Moet eerlijk toegeven, er is wel 1 voordeel aan een wk in de winter; niet een hele zomer weer te wachten tot de seizoenstart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren