Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Napoli zit door lage vraagprijs van Ajax en verschil van inzicht in wachtkamer’

Laatste update:

Er zou komende dagen weleens een besluit kunnen vallen over de nabije toekomst van Nicolás Tagliafico. La Gazzetta dello Sport schrijft dat Napoli momenteel een gesprek tussen het management van de Argentijnse vleugelverdediger en de clubleiding van Ajax afwacht. Napoli wil Tagliafico graag met een niet-verplichte optie tot koop huren van Ajax, maar de Amsterdammers zijn voorlopig niet van plan daaraan mee te werken. Ajax wil Tagliafico alleen verhuren met een verplichting tot koop aan het einde van het seizoen.

Er werd eerder al gemeld dat Tagliafico zelf graag deze maand nog wil vertrekken bij Ajax. De Argentijn, die begin 2018 door Ajax voor vier miljoen euro werd overgenomen van het Argentijnse Independiente, moet over het algemeen Daley Blind voor zich dulden op de linksbackpositie en is uit op meer speeltijd. Olympique Marseille en Napoli werden de afgelopen tijd genoemd als de meest concrete gegadigden voor Tagliafico, al lijkt de Franse club niet langer een optie. L’OM haalde afgelopen week met Sead Kolasinac reeds een linksback binnen.

Napoli wil deze maand door de onzekere situatie van Faouzi Ghoulam - die in het bezit is van een aflopend contract - nog een linksback aan de selectie toevoegen en is daarom nog altijd nadrukkelijk geïnteresseerd in Tagliafico. De vleugelverdediger van Ajax bevindt zich sinds het WK van 2018 al op de radar bij sportief directeur Cristiano Giuntoli en hij wil nu gebruik maken van het feit dat Tagliafico toe is aan een nieuwe uitdaging. Napoli heeft al een aanbod klaarliggen, alleen lijkt het op dit moment onwaarschijnlijk dat Ajax daarmee instemt.

De huidige nummer drie van de Serie A zet in op een huurovereenkomst met een niet-verplichte optie tot koop. Dat zou Ajax echter te weinig zekerheid bieden. Tagliafico heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2023, waardoor hij volgend seizoen in zijn laatste contractjaar terecht dreigt te komen. Om die reden wil Ajax een verplichte optie tot koop opnemen in een eventuele huurovereenkomst, iets waar Napoli voorlopig niets in ziet. President Aurelio De Laurentiis wil eerst een halfjaar aankijken of Tagliafico in het systeem van trainer Luciano Spalletti past, voordat hij de portemonnee trekt.

Napoli hoopt nog tot een akkoord te komen met Ajax, maar moet vrezen voor concurrentie. Dat Ajax slechts zes tot zeven miljoen euro vraagt voor Tagliafico zorgt er namelijk voor dat zijn naam bij meer clubs valt. La Gazzetta dello Sport noemt ‘vooral’ Barcelona, maar ook Chelsea. De Spaanse journalist Gerard Romero meldt donderdag ook dat Tagliafico zou zijn aangeboden bij Barcelona, nadat het Argentijnse TyC Sports hem vorige week ook al in verband bracht met de Catalanen.

Zie jij Nicolás Tagliafico naar Napoli verkassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus napoli wil graag huren met optie tot koop , maar dat bied ajax niet genoeg zekerheid. Dus ajax wil verhuren net optie tot koop. Once again, weer prachtig bericht voetbalzone. Lezen jullie ooit het bericht wel eens door voordat jullie het plaatsen?

20 januari 2022 om 15:33

Een optie tot koop en een verplichte (!) optie tot koop zijn wel twee verschillende dingen. Wel ben ik eens dat het misschien wat verwarrend staat opgeschreven

20 januari 2022 om 15:34

Staat toch duidelijk dat napoli wilt huren met niet verplichte optie tot koop en Ajax wil verhuren met een verplichte optie tot koop

20 januari 2022 om 15:55

Ook best wel knap. Ben benieuwd hoe dat werkt zo'n verplichte optie.. Is weer top geschreven dit.

20 januari 2022 om 16:02

Dat zie je steeds vaker voorkomen hoor. Dat is er gekomen nadat de FFP z'n intrede heeft gedaan. Als je nu wel het salaris kan betalen, maar niet de transfersom is zo'n constructie ideaal als je dat in de zomer wel zou kunnen.

20 januari 2022 om 21:19

Dat is voor de financiering vrij belangrijk. Vaak worden transfersommen toch gespreid betaald. Alleen als je een speler verhuurd met een optie tot koop dan kun je technisch gezien geen vervanger kopen omdat de verhuurde speler wellicht terug komt. Als er een verplichte optie tot koop bij zit heeft de kopende club tijd om zijn huishouden te doen door de transfersom te reserveren en de verkopende club heeft een "inkomen" die hij of zij kan herinversteren zonder risico dat de speler niet verkocht wordt en je dus dubbele lasten hebt (salaris & verlies aan restwaarde van de terugkomende speler)

Ik gun Tagliafico alles hoor, maar alleen huren heeft ajax precies niks aan.

20 januari 2022 om 16:27

Vragen kan altijd, maar dat gaat geen club betalen natuurlijk. Persoonlijk vind ik het jammer als hij bij Ajax weggaat, ik denk dat je hem in genoeg wedstrijden beter kan gebruiken dan Blind. Daar denkt ETH duidelijk anders over, dus ik snap dat hij weg wil. Wat ik nog steeds onbegrijpelijk vind is dat een club als Newcastle momenteel met geld loopt te strooien voor middelmatige spelers en ze niet een tagliafico voor 7 miljoen komen ophalen..

20 januari 2022 om 17:02

15 mln. gaat geen enkele club voor hem betalen, maar als Ajax straks zonder Blind komt te zitten omdat die geblesseerd raakt bijv. dan is Nico wel wat meer waard voor Ajax dan de 7 mln. En wat je zegt, als hij in de zomer wordt verkocht voor 5 speel je dus maar met 2 mln., iets wat een schijntje is. Nee Overmars doet er beter aan om niet te verkopen en in te spelen op het vertrek van Mazraoui

20 januari 2022 om 15:40

Exact dit. Op het einde van de huurperiode ligt hij nog maar 1 jaar vast (bijtekenen zal hij met dit perspectief niet doen). De huursom zal hooguit het salaris zijn. Dit terwijl Ajax dus geen vervanger kan halen (kopen loont niet en huren vindt je niets beters). Dit terwijl Ajax nog op 3 fronten actief is. Dus wat levert dit op voor Ajax?

20 januari 2022 om 15:55

Je kan het ook anders zien. Tagliafico is nu niet gemotiveerd en gaat in waarde alleen maar naar beneden.aan het einde van het seizoen zou je hem zowiezo moeten vervangen.Als hij nu een goed halfjaar bij Napoli draait gaat de interesse waarschijnlijk omhoog omdat hij het op een hoger niveau laat zien en gaat zijn waarde misschien zelfs iets omhoog vergeleken met nu en ook aan einde van seizoen als hij blijft. Je bespaart ook nog eens een halfjaar salaris dus het zou zeker rendabel kunnen zijn als ze al een vervanger op het oog hadden en geen paniekaankoop doen.Vervanger zoeken moet je sowieso.

20 januari 2022 om 16:17

Geinig ik dacht vandaag precies hetzelfde, helaas is die de laatste tijd te goed bezig en denk ik dat hij hoger mikt dan de Nederlandse competitie. Daarbij weet ik niet of hij in het spel zou passen en zal je m veel moeten betalen.

Ik gun Tagliafico wel een wintertransfer. Als die speelt werkt hij onwijs hard en gaat altijd voorop in de strijd. Af en toe verliest hij helaas zijn geweten en hierdoor belandde hij op een zijspoor bij Ajax. Hopelijk vindt hij een geschikte club, waar die zich weer volop kan laten zien.

Dat is wel heel weinig geld. Dan heb ik hem er liever nog bij dit seizoen en dan verkoop je hem in de zomer voor 5.

Prima stap voor Tagliafico, maar ik snap ook dat Ajax een verplichte optie erin wil hebben.
Mocht hij geblesseerd raken of slecht presteren, kan Ajax er in het laatste jaar helemaal niks meer mee.

waarom dan niet een huurperiode van een half jaar
en daarna verplicht kopen

begrijp goed dat Ajax niet alleen wilt verhuren
daar kunnen teveel consequenties aan vast ziten

maar gun Tagliafinco wel een transfer

Tagliafico wordt aangeboden? Lees ik dat goed? Zijn ze bij Ajax van lotje getikt? In vele opzichten een voorbeeld voor andere spelers. Daarnaast, niet onbelangrijk, by far de beste linksback binnen de selectie. Geef deze jongen een goed, verlengd contract! Je weet pas wat je mist, als je hem mist....

Na de Neres de volgende speler waarvan gedacht werd dat er flink gecashed zou kunnen worden bij verkoop maar ook bij deze transfer valt het enorm tegen. De waarde van ajax spelers is flink gekelderd de afgelopen jaren.

20 januari 2022 om 16:17

Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Ajax moet om geen verlies te maken en CL halen en spelers met winst verkopen. Nu kan dat niet met elke speler, maar toch niemand had verwacht dat je op Neres een verlies en op Nico maar een klein winstje zou maken (per saldo pak je wel een verlies).

20 januari 2022 om 15:56

Ja, je verwacht het niet van spelers die inmiddels geen basisspeler meer zijn.

Ihataren binnen halen.is de beste deal na Tafic, maar Tagliafico verhuren zal de slechtste deal zijn allertijden.
Je speelt nog CL je wil kampioen worden dan kan dan msg en dan zal je hem Niet verhuren.
Zelf verkopen vind ik ongewenst, maar als hij echt weg wil dan ..


Daar spreekt weinig vertrouwen uit. Het lijkt wederom hetzelfde verhaal voor Nico te worden. Er wordt van alles geroepen en bij veel clubs zou zijn naam vallen, maar ondanks een relatief lage prijs wil niemand echt doorpakken. Terwijl de genoemde 7 miljoen voor veel clubs waar hij genoemd wordt gewoon een schijntje is. Blijkbaar zijn er toch wel heel veel twijfels over hem.
Als ik Ajax was had ik hem eigenlijk ook nog niet willen verkopen (zit te weinig keuze achter wie er klaar voor zijn) maar zou ik hem zeker niet verhuren.

Nou, Tagliafico is ook niet meer wat het geweest is dus ik snap Napoli niet zo goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren