Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Napoli krijgt groen licht van Inter en presenteert nieuwe trainer

Laatste update:

Luciano Spalletti is de nieuwe trainer van Napoli, zo maakt de Italiaanse club zaterdag bekend. De 62-jarige Italiaan heeft zich voor twee seizoenen aan de club uit Napels verbonden en is de opvolger van Gennaro Gattuso, wiens aflopende contract niet werd verlengd. Spalletti, die zijn grootste successen bij Zenit Sint-Petersburg vierde, gaat naar verluidt 2,8 miljoen euro per jaar verdienen.

Napoli kreeg vrijdagavond laat groen licht van Internazionale, waar Spalletti in mei 2019 werd ontslagen maar sindsdien niet van de loonlijst was verdwenen. De Milanese club koos er, mede door het uitblijven van een akkoord, voor om de trainer zijn maandelijkse salaris uit te blijven betalen en niet het resterende bedrag in één keer uit te keren. Het contract van Spalletti met de landskampioen van Italië liep sowieso over een maand ten einde. De laatste maand hoeft Inter niet meer uit te keren.

Napoli had Massimiliano Allegri als kandidaat nummer één, maar hij keerde terug naar Juventus als opvolger van Andrea Pirlo. Met Spalletti werd vervolgens snel een akkoord gevonden. Het vertrek van Gattuso kwam vanwege het aflopende contract niet volledig uit de lucht vallen. Hij had immers ook een moeizame relatie met voorzitter Andrea De Laurentiis.

Napoli slaagde er op de laatste speeldag van het voorbije Serie A-seizoen niet in om deelname aan de Champions League af te dwingen. Napoli kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hellas Verona en werd daardoor uit de top vier gekegeld door Juventus. Spalletti stond in Italië eerder voor de groep bij Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona, AS Roma en Inter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf het bijzonder vinden dat trainers ook gewoon miljoenen per jaar verdienen. Echt iets van de laatste 10-14 jaar dat ook trainers buiten de elite top Miljoenen verdienen naar mijn gevoel.
Je kan tegenwoordig eerst 20 jaar voetballer zijn met een miljoenen salaris en dan weer 20-25 trainer met miljoenensalaris

29 mei 2021 om 11:12

Zo bijzonder vind ik het niet. Een trainer kan met tactische beslissingen, trainingsmethodes, voetbalfilosofie etc. veel invloed op een ploeg hebben en een club naar een hoger niveau brengen. Kijk naar een Diego Simeone. Atletico Madrid behoorde tot zijn aanstelling tot de subtop/middenmoot. Nadat hij er kwam zijn ze echt een absolute topclub geworden en hebben ze meerdere prijzen gewonnen en finales gehaald.

29 mei 2021 om 11:18

En toch zijn veel trainers overbodig. Bedoel Messi weet inmiddels wel wat de juiste tactiek is, wie hoort te spelen enzo. Je zou denken van wel

29 mei 2021 om 11:19

Als ik je zo hoor heb je volgens mij zelf nooit gevoetbald maurootje

29 mei 2021 om 11:27

Dat is niet alleen mijn mening, maar nog wel meer hoor... verder wil ik het trainerschap niet onderschatten, maar ik zie Messi het gewoon na doen, geen Pep niveau, maar wel die van de laatste jaren en ja heb wel gevoetbald en nog steeds, wat minder natuurlijk door Corona

29 mei 2021 om 11:28

Tja. Iemand als Messi loopt er ook vaak als een natte krant bij. Soms zou een trainer die een vedette als Messi hier op aanspreekt ook wel goed zijn. Een Simeone of Conte zouden hun spelers altijd aanpakken als ze een meter te weinig lopen en ze ook kunnen motiveren om dit te doen. Het gaat niet alleen om tactiek, maar ook het karakter wat een trainer heeft. Daar betaal je ook voor. Het is het totale plaatje wat een trainer brengt wat van waarde kan zijn voor een ploeg en club.

29 mei 2021 om 11:40

En als je stelt dat een trainer overbodig is, dan hoef je als club of speler ook geen diëtist, analist, zaakwaarnemer etc. te hebben, want dat kan een club of speler ook allemaal zelf regelen. Maar toch worden mensen aangetrokken om dit werk te doen, omdat zij gespecialiseerd zijn en de club of speler hier profijt van heeft.

29 mei 2021 om 13:16

Waarom is dat vreemd Mauro? Ze maken veel uren, staan onder grote druk en moeten veel competenties hebben. Autoriteit, pedadogisch verstand, tactisch onderlegd zijn, kunnen delegeren, omgaan met die druk. Is een loodzware baan

29 mei 2021 om 13:44

Het is niet heel raar toch? Ik bedoel het is niet dat salarissen in het voetbal überhaupt logisch zijn. Het gaat deels om de kwaliteit maar deels ook om prestige en mooie namen presenteren. Een voetballer of trainer, het is het plaatje dat je verkoopt naar buiten toe wat het geld oplevert. Zowel, lokaal, nationaal als internationaal. Er zitten geen miljarden in de CL omdat Messi zien scoren dat zoveel waard is. Het zijn de kijkers die vallen voor reclame spotjes en ook trainers kunnen dat deels aantrekkelijker maken.

Prima trainer hoewel ik misschien toch wel had verwacht dat ze voor iemand anders zouden gaan

Hier ben ik niet echt blij mee. Heeft het met Udinese en Roma best goed gedaan, maar bij Inter vond ik het spel onder hem niet goed en leunde hij vooral op de kwaliteiten van Icardi. Daarnaast staat Spaletti er om bekend dat hij vaak problemen heeft met de media en bepaalde journalisten. Met een gestoorde voorzitter als die van ons kunnen we dit soort types eigenlijk niet echt hebben...

29 mei 2021 om 11:09

Ja het is zonde dat ze niet bijv voor een terug keer van Sarri zijn gegaan of voor De Zerbi die nu van Sassuolo naar Shakhtar Donetsk is gegaan. Vind Spalleti/Napoli echt een vreemde combinatie. Hij is ook helemaal niet meer relevant anders had die wel al wat gevonden

29 mei 2021 om 11:11

@StadioSanPaolo
Misschien een reden om eens te checken bij PSG of Icardi op 1 of andere manier op te halen is. Komt er door Neymar en Mbappe in Parijs niet echt aan te pas maar het blijft een klasse spits. Bij Inter door velen uitgekotst maar ik zou hem heel graag terug willen zien in de serie A, veels te goed voor alleen op de bank.

29 mei 2021 om 11:17

Hopen dat Maldini je bericht leest en werk maakt van Icardi naar Milan, zou em heel graag bij ons willen zien nu Zlatan zeker geen volledig seizoen meer kan spelen. Best raar overigens die trainerscarrousel in de top van Italie, als Gasperini ook nog weggaat is Pioli de langstzittende.

29 mei 2021 om 11:20

Geen kans, Icardi heeft al op insta post laten weten dat Milan geruchten fake zijn. Die gaat, na die post, echt niet meer naar Milan

29 mei 2021 om 11:33

Toch wel 2 maal CL gehaald(met veel geluk soms). Maar dat is wat Napoli nodig heeft!

Ongelofelijk dat er nu al 10 serie a ploegen van trainer hebben gewisseld en het gaan nog waarschijnlijk 12 ook.

Ik heb er wel vertrouwen in. Vind Spalletti een bijzondere man die voor aanvallend voetbal staat, bij Inter kwam dat er niet altijd uit maar bij Napoli zit dat al in het dna. Hoopte eerlijk gezegd op Italiano of Dionisi maar misschien is iemand met ervaring met het halen van champions league wel het verstandigste. Hij heeft zich na zijn inter periode teruggetrokken om alle ontwikkelingen in het hedendaagse voetbal te bestuderen. Ik kan me herinneren dat hij zelfs een Zenit liet sprankelen in de cl. Ben benieuwd!

Niet verwacht dat ze voor Spalletti zouden gaan. Heb hem nooit een trainer gevonden voor de topclubs, maar voor het rijtje clubs daaronder zeker een goede optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren