Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli greep naast toptalent wegens tv-serie: ‘Hij maakte zich zorgen’

Laatste update:

De transfer van Corentin Tolisso naar Bayern München wordt waarschijnlijk binnen afzienbare tijd afgerond. Het had echter niet veel gescheeld, of de Fransman was vorig jaar naar Napoli getrokken. Tolisso zag het leven in de stad Napels echter niet zitten, wat aangewakkerd werd door de televisieserie Gomorra.

In die serie wordt een beeld geschetst van de Napolitaanse maffia. “Hij was heel enthousiast over de club, maar maakte zich zorgen over het leven in de stad Napels. Dat is waarschijnlijk aangewakkerd door de televisieserie Gomorra”, zegt Frederic Guerra, zaakwaarnemer van Tolisso, in gesprek met Radio Kiss Kiss Napoli.

“Hij was in de overtuiging dat het leven in Napels niet makkelijk en fijn zou zijn. Daarom is het vorig jaar waarschijnlijk op het laatste moment van gedachten veranderd”, vervolgt Guerra, wiens cliënt nu bij Bayern München gaat tekenen. Tolisso zou al akkoord zijn met der Rekordmeister en wordt naar verluidt woensdag medisch gekeurd worden in Zuid-Duitsland.

Snap jij dat Corentin Tolisso afzag van een overstap naar Napoli?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 juni 2017 om 13:59

Ik zat net te bedenken dat er in Lyon ook genoeg buurten zijn waar je niet wilt komen. Napels is een prachtige stad en geweldig klimaat en geweldige supporters..

14 juni 2017 om 14:04

Dat er nog spelers naar Maastricht durven. Of dat daar überhaupt nog mensen durven wonen. Elk jaar lijkt er wel een periode van incidenten, criminaliteit en intriges. Sinds ik Flikken Maastricht kijk, rij ik om de stad heen.

14 juni 2017 om 14:05

@de toekomst;

haha ik geef toe.. Ik moest lachen... Maar je hebt gelijk.. Sinds Miami Vice rij ik met een grote boog om Miami heen..!

14 juni 2017 om 23:00

Ik snap je, sinds ik sesamstraat keek durfde ik daar niet meer te komen...

14 juni 2017 om 14:02

Nou Lyon is niet in de greep van de mafia, De mafia is nog steeds een heel groot probleem in Italië. Zijn complete dorpen, Steden die worden geregeerd door de Mafia. Natuurlijk slaat het ook nergens op want Napoli is prachtig en vooral met geld woon je niet in de gevaarlijke wijken. Napoli is in Italië berucht, geloof me Napoli is geen fijne plek als je op de verkeerde plekken komt. Zijn bij Napoli al zoveel spelers beroofd ook bijv Hamsik, Cavani, Lavezzi etc alleen omdat ze op de verkeerde plekken waren. Want buiten de Mafia zelf ook is er gewoon heel heel veel criminaliteit daar

14 juni 2017 om 14:05

Haha wat is de verkeerde plek dan? Als criminelen iemand willen beroven, vinden ze die persoon echt wel.

14 juni 2017 om 14:15

Euhm, welke plek is wel een fijne plek als je op de verkeerde plekken terecht komt?

14 juni 2017 om 14:31

Maar als je een beetje nadenkt weet je dat een crimineel niet zo stom is jou midden in de stad op een plek met carabinieri, Getuiges, Camera's en hindernissen te gaan beroven.

14 juni 2017 om 14:32

Fijne plek is de stad, Uit de stad ben je ook uit de comfort zone.

14 juni 2017 om 14:38

Ja, als ze het echt willen en anders wel op straat of ergens anders. Als ze iemand willen overvallen, is er altijd wel een moment om toe te slaan.

14 juni 2017 om 14:50

Dat leg ik juist uit. Daar plannen ze niet en lopen ze gewapend rond. Complete scholen waar niemand meer naar toe gaat die gewoon open zijn maar geen leerlingen hebben etc, Vuil overal op straat ook in de stad etc. Dit zijn andere soort problemen, Dan een probleem wijkje zoals hier hoor haha. Maar eerlijk gezegd kan een Italiaan die niet uit Napoli komt je al amper uit leggen hoe de dingen daar gaan, Het is gewoon een andere wereld. Zoek maar is dingen op als Scampia etc. Plekken waar kinderen van 13 etc ook gewoon met pistolen lopen. Is heel normaal daar

14 juni 2017 om 17:43

Heb zelf eventjes in Napoli gewoond, geen enkel probleem gehad. Het is waar dat er gevaarlijkere buurten zijn en dat je in sommige straten niet met je portefeuille moet staan zwaaien, maar buurten in Napoli zijn compleet gescheiden van elkaar. Mensen uit bv Vomero (wat vooral goede middenklasse is, de echt rijke zijn nog meer afgescheiden) leven gewoon een perfect normaal leven zonder ook maar ooit schrik te hoeven hebben om overvallen te worden. Kinderen met wapens op straat? Ik moest regelmatig op een school zijn in Sanita (wat een probleembuurt is vlak naast het centrum) en ja ze kunnen je het bloed van onder de nagels halen, maar wapen? Neen. Ook geen wapens gezien bij diezelfde kinderen wanneer ik regelmatig door die buurt liep wanneer er geen school was.

het zou kunnen dat er in de buitenwijken meer wapens op straat zijn. Je hebt het over La Scampia, sjah das inderdaad type voorbeeld, maar dat is een buurt zo ver uit het centrum dat je daar niet komt als je er niet woont. Naar het schijnt is La Scampia overigens vooral een lege buurt geworden en zijn het andere buitenwijken waar je meer moet opletten.

Er is inderdaad meer criminaliteit in Napoli dan in de gemiddelde Europese stad, maar als je er in een goede buurt woont heb je daar geen last van. Het is niet dat de hele stad eruit ziet zoals in Gomorra he, absoluut niet...

14 juni 2017 om 14:04

Hoezo gelijk een schijtluis? Het is toch gewoon een feit dat er in Napoli nog steeds gewoon maffia is? In de afgelopen 2 jaar zie je nog steeds veel berichten. Vorig jaar was er nog een bende oorlog, etc. Je zal als voetballer heus buiten beeld blijven hoor, daar niet van. Maar dit kan makkelijk een rol spelen als je ergens besluit te wonen in een voor jou onbekend land...

14 juni 2017 om 14:52

Het is een klein beetje overdreven meer omdat hij met zijn geld sowieso wel kan wonen waar die wil. Maar inderdaad sommige mensen weten hier gewoon echt niet hoe het daar is haha. Zelfs Italianen buiten Napoli, Sicilie, Calabria etc weten dat niet dus dan weet de gemiddelde Voetbalzone bezoeker dat al helemaal niet

14 juni 2017 om 15:32

Als voetballer zal Tolisso inderdaad gewoon buiten beeld blijven rondom de maffia, etc. Genoeg voetballers die gewoon graag naar Napoli gaan natuurlijk, vanwege de pracht van Napels en Italië. Maar het gaat me er verder ook meer om dat niet iedereen hetzelfde is en het voor hem een legtieme reden kan zijn om niet te gaan, aangezien hij als groot talent toch wel meer keus heeft en maffia gewoon echt leeft in Napels.

Wat een prachtige serie is Gomorra. Als je hier al bang voor bent, ben je niet gemaakt voor het absolute topvoetbal.

14 juni 2017 om 14:57

Hoewel ik je mening over Gomorra absoluut deel, zou ik echt hartsikke bang zijn als ik die gasten zou tegenkomen. Er wordt duidelijk een ander beeld van de maffia geschetst dan we in films als Goodfellas of the godfather zien. Een veel rauwer beeld waar er niks romantisch aan dat wereldje is. Het is duidelijk dat mensen de serie niet kennen of niet gezien hebben. Maar er zitten wel schokkende beelden tussen. Bovendien is de serie gebaseerd op het boek van Roberto Saviano, die uitgebreid onderzoek gedaan heeft naar de Camorra door undercover te gaan. Het feit dat deze journalist met de dood wordt bedreigd en zich schuil moet houden, is een zeer duidelijk bewijs dat dit een zeer actueel en realistisch beeld van de gang van zaken daar in die gebieden is. Dus ik begrijp deze speler wel een beetje en die vergelijking met de teletubbies is wel grappig maar niet te vergelijken haha.
Aan de andere kant is het leven in Napels ook wel goddelijk met het heerlijk weer en het heerlijk eten daar.

14 juni 2017 om 15:03

Gommorrah is nou ook juist zo mooi omdat het de echte mafia wereld laat zien waar ik zelf ook in ben opgegroeid en het dus niet romantisch neerzet.

Maar als Tolisso zijnde zal ik er niet vanuit gaan dat ie dan bij die buurten in noord Napoli zal wonen

14 juni 2017 om 15:19

Nee, maar die gasten kunnen je ook benaderen he. Een paar maanden gelden was er toch ook een verhaal over Maxi Lopez die nota bene in Turijn woont die als ik het goed heb door de Siciliaanse maffia benaderd werd om de benen van Icardi te breken. Daarnaast hebben figuren als Maradonna ook banden met de Camorra gehad.

14 juni 2017 om 15:56

Die gasten kunnen je overal benaderen, ook hier in Nederland ik weet niet of je weleens gehoord hebt van de Ndrangheta? Maar die is echt overal en het maakt niet uit of je in Calabria of Ijsland woont

14 juni 2017 om 16:07

Weet ik, maar de kans in Italie is toch wel wat groter en zeker in het Zuiden.

14 juni 2017 om 23:52

De meeste maffiabazen zitten in een zwaar beveiligde gevangenis in Turijn en de Ndrangheta is onder andere actief of de bloemenveilingen in Nederland.

Ik vind het eerlijk gezegd niet heel gek. Napels is gewoon een stad waar veel maffia en criminaliteit is. Snap best dat je dan voor een andere club kiest als je je daar niet prettig voelt. Kan me bijvoorbeeld nog herinneren dat Hamsik daar een keer is overvallen (meen ook gewapend).

Volgens mij is de kans groter dat de Vesuvius uitbarst dan dat je met die gangsters te maken krijgt

14 juni 2017 om 15:20

Dat dachten/hoopte Hamsik, Cavani en Lavezzi etc ook.

14 juni 2017 om 17:15

Dan praat je wel over bekendere spelers. Denk niet dat de mafia zomaar een 'nobody' lastig gaat vallen/afpersen

14 juni 2017 om 17:37

Het gaat niet om de maffia alleen.

Napels is de meest vieze stad waar ik ooit op vakantie ben geweest. Eens, maar nooit meer. Mensen die je van alle kanten proberen op te lichten, niemand die zich aan verkeersregels/stoplichten houdt, overal vuilniszakken. Ik begrijp hem helemaal. Het eten was er overigens wel top, maar dat heb je overal in Italië.

Gomorra is overigens wel een schitterende TV-serie (en film). Echt een aanrader om te bingewatchen
En blijkbaar moet de realiteit in die wijken nog gruwelijker zijn dan de serie. De auteur van het boek moest trouwens worden beschermd tegen represailles van de maffia.

14 juni 2017 om 16:11

Weet jij wanneer seizoen 2 op Npo komt? Ik zit al heel lang te wachter daarop. En inderdaad je wordt niet echt gelukkig van wat je daar allemaal ziet. Dat is toch ook echt een verschil met die oude misdaadfilms waar criminaliteit als romantisch wordt neergezet.

Tolisso goede speler, maar vind dit niet echt een Napoli speler.
Wat is het voor Napoli te hopen dat cavani zal terugkeren naar het oude nest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren