Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Govou haalt fel uit naar Lyon: ‘Overschatte spelers en incompetent duo’

Laatste update:

Na een vierde nederlaag op rij in de Ligue 1 ligt Peter Bosz logischerwijs onder vuur bij Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas denkt er echter niet aan Bosz te ontslaan. Oud-speler Sidney Govou is minder coulant en nam geen blad voor de mond. Hij vindt dat veel spelers van l’OL worden overschat. “Er zijn geen Lyon-spelers die bij Paris Saint-Germain in de basis zouden staan. Lyon heeft slechts top 5-spelers”, aldus Govou, die ook zeer kritisch is op het technische duo Bruno Cheyrou en Vincent Ponsot. Hij vindt hen ‘incompetent’.

“We moeten niet meteen alles overboord gooien. We zijn erg teleurgesteld met deze vierde nederlaag op rij, maar ik ben niet hier om een revolutie te starten”, zo zei Aulas tegen L'Equipe. Voor het eerst in dertig jaar leed Lyon vier competitienederlagen op rij, dus dat er donkere wolken boven Bosz hangen is logisch. Aulas wil echter niet alleen de trainer de schuld geven. “De vier nederlagen op rij mogen op het conto worden geschreven van de spelers, de trainer én de president.” Hij stipt ook aan dat het niet meehelpt dat sterspelers Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso in slechte vorm verkeren.

Oud-Lyon-speler Govou is in L'Equipe minder mild. “Lacazette is geen leider”, zo begint hij. "Ik ben dol op hem als speler, maar ik weet niet zeker of hij het type is dat zich in de kleedkamer roert. Hij is best stil.” Ook ziet Govou veel spelers bij Lyon die het ‘niet waard zijn om voor l’OL te spelen’. “Ik zeg al drie of vier jaar dat deze spelers overschat worden.” Hij ziet Lyon dan ook niet in de top vier eindigen, maar Bosz ontslaan is ook geen oplossing.

"Ik heb hem (Bosz, red.) lang verdedigd, maar nu kan ik dat niet meer. Hem ontslaan is echter geen optie. Een nieuwe trainer kan niet toveren. Je moet accepteren dat het doodloopt. Lyon eindigt zo niet bij de eerste vier. Ze kunnen veranderen wat ze willen, maar vier nederlagen in negen wedstrijden is geen toeval”, zo klinkt het hard.

De laatste duiten in het zakje waren voor hoofd scouting Cheyrou en technisch directeur Ponsot. Volgens de zevenvoudig Frans kampioen zijn zij ‘incompetent’. “Aulas wordt omringd door incompetente mensen. Ponsot is ongeschikt voor deze rol. Cheyrou vind ik een goede kerel, maar hij heeft geen netwerk zoals Gérard Houllier dat bijvoorbeeld wel had."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, ze hebben ook wel heel veel risico genomen door in te zetten op Lacazette en Tolisso. Beide heren hebben sinds hun vertrek uit Frankrijk nooit meer hun niveau van Lyon gehaald. Na 5 slechte jaren kon je verwachten dat ze hun vorm niet zomaar zouden hervinden

4 oktober 2022 om 15:58

Ene lacazette doet het lang niet gek hoor, dus wat je zegt klopt niet helemaal..

4 oktober 2022 om 16:05

Wat klopt er niet dan? Lacazette doet het misschien niet heel erg slecht maar is lang niet meer zo dominant als in zijn eerste periode.

4 oktober 2022 om 16:07

@ajaxnl! en wie moet Lacazette helpen dan? Ekambi die helemaal niks doet? Tete die geen man voorbij komt? Cherki die denkt dat hij op een pleintje voetbalt? Een middenveld zonder verdedigende middenvelder?

4 oktober 2022 om 17:54

@OL1960
Lyon altijd een mooie club gevonden vooral in de tijd van deze govou en lyundula .. heb er veel familie wonen en pikte weleens een wedstrijd mee als ik bij mijn neven was … Probleem is dat de club tegen de wil van de staf 2 van hun beste en belangrijkste spelers verkocht en er niks voor terug kwam ..
In de winter guimaraes aan Newcastle en deze zomer paquita aan westham. Beide voor monster bedragen en wat kreeg Bosz ervoor terug idd lacazette en tolliso. Ik zeg niet dat het daar aan ligt maar de club had best wat meer in kwaliteit kunnen investeren

4 oktober 2022 om 16:06

Ga je nu echt Lacazette eruit halen als diegene die het slecht doet? Je roept maar wat. Het probleem zit hem bij Ponsot, Cheyrou en Aulas. Lacazette kan helemaal niks in zijn eentje.

4 oktober 2022 om 16:25

Daarnaast is Laca misschien vrij rustig van de buitenkant maar als Arsenal fan heb ik altijd alleen maar positieve verhalen gehoord over Lacazette z’n leiderschap en mentaliteit. Met name de jonge spelers waren altijd erg positief en noemden vrijwel altijd Lacazette als persoon die hun het meest hielp qua begeleiding en leiderschap..

Als bosz faalt bij Lyon, lijkt het erop dat hij ook een flinke terugval gaat kijken in de clubs waar hij terecht zou kunnen als trainer.

4 oktober 2022 om 16:04

Perfect, Schreuder eruit, Bosz naar Ajax!

Ben altijd een gigantisch groot fan van Bosz geweest en dat ben ik nog steeds, maar de afgelopen jaren heeft zijn imago toch best wel wat schade opgelopen. Bij Ajax vond ik het geweldig, ook al won Ajax uiteindelijk geen prijs maar dat was maar 1 seizoen onder Bosz en ik had echt het idee dat Ajax in het tweede seizoen onder Bosz sowieso prijzen zou pakken. Maar helaas is dat nooit gebeurd doordat hij dus na 1 seizoen al vertrok na problemen.

Bij Dortmund begon hij geweldig, maar stortte het als een kaartenhuis in elkaar en bij Leverkusen had hij in principe lang gewoon hele goede resultaten maar stortte het ook in. Bij Lyon vallen de resultaten eigenlijk vanaf het begin al tegen, dus ook vorig seizoen. iedere keer als ik Lyon zie spelen heb ik het idee dat het team niet in balans is en niet gemaakt is voor het voetbal dat Bosz graag wilt spelen met zijn teams en dan zie je meteen (helaas) een van de grootste of misschien wel het grootste minpunt van Bosz: hij heeft maar 1 manier van spelen.

Heeft bij Lyon weliswaar weleens wat andere systemen en speelstijlen geprobeerd, maar daar vind ik dan ook weer dat je kan zien dat Bosz daar niet goed in is doordat het dan voetballend niet loopt. Verwacht ook wel dat Bosz binnen een paar weken wederom ontslagen zal zijn bij Lyon.

Tja, Govou heeft hier gewoon een goed punt. Lyon heeft gewoon niet zo'n goede selectie. Het zijn stuk voor stuk spelers die de subtop van Frankrijk niet ontstijgen, buiten een paar uitzonderingen. Echter zouden die uitzonderingen inderdaad niet bij een PSG in de basis staan.

Verder ziet het er voor Bosz wederom niet goed uit. Hij forceert een manier van spelen op een ploeg die daar simpelweg de kwaliteiten niet voor heeft. Bovendien heb je met zijn visie een dominante ploeg nodig. Dat zijn ploegen als Dortmund, Leverkusen en Lyon simpelweg niet.

Nu moet ik wel zeggen dat hij ook een beetje pech heeft. Met name bij Dortmund en Lyon stapte hij in op momenten waar het op technisch vlak zacht uitgedrukt best matig was. Echter moet je je dan als coach aan kunnen passen aan de omstandigheden. Bij Leverkusen zag je wel dat hij bij had geleerd, maar nog steeds is hij best koppig. Hoe dan ook blijft hij geen maand meer zitten daar. De ploeg is simpelweg niet sterk genoeg om het tij te keren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren