Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nagelbijten voor Kluivert en Anita: ‘Ik vrees dat het weinig kans maakt’

Laatste update:

Patrick Kluivert is adviseur/bondscoach van Curaçao en slaagde erin, de nationale ploeg langs Montserrat te loodsen in de allereerste kwalificatieronde voor het WK 2018. In juni is Cuba de volgende tegenstander en Kluivert hoopt vurig dat Curaçao weer doorkomt. Hij zou daarbij graag een beroep doen op Vurnon Anita, maar de KNVB vreest dat dat plan weinig kans van slagen heeft.

/

Anita speelde in 2010 drie interlands voor het Nederlands elftal; twee oefeninterlands tegen Mexico en Oekraïne en een EK-kwalificatieduel met Finland. Hij acht de kans klein dat hij meer caps voor Oranje zal verzamelen en zou daarom graag switchen naar de nationale ploeg van Curaçao. Die ene kwalificatiewedstrijd maakt het geheel echter tot een lastig verhaal, weet men ook in Zeist. Perschef Bas Ticheler van de KNVB laat aan Metro weten dat men best begrip heeft voor Kluivert en Anita.

“En als er een verzoek komt om een rol te spelen, willen we uiteraard kijken naar de mogelijkheden. Maar ik vrees dat het weinig kans maakt. De FIFA-regels zijn erg duidelijk en strikt, en voor zover mij bekend wijkt de FIFA daar niet van af”, geeft Ticheler meteen aan. Als het met Anita niet lukt, hoopt Kluivert alsnog dat een paar anderen erbij kunnen zijn: Leandro Bacuna, Eloy Room, Roly Bonevacia en Elson Hooi. Zij ontbraken om diverse redenen in het tweeluik met Montserrat.

Denk jij dat de FIFA een uitzondering wil maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt het dat als je 5 jaar niet bent opgeroepen dat je dan voor een ander land mag uitkomen?
In dat geval is het afhankelijk van wanneer die kwalificatie wedstrijd tegen Finland was.

3 april 2015 om 20:40

Niet zover ik weet. Een officiele interland is gebonden aan de keuze voor het land..

Anita heeft genoeg kwaliteit om in de toekomst nog voor Oranje uit te kunnen komen.

3 april 2015 om 20:21

Ben ik het niet mee eens. Anita is lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij Newcastle en ik vind dat Nederland minstens 20 betere middenvelders heeft dan Anita. Hij moet alleen opgeroepen worden wanneer er heel veel blessures zijn.

3 april 2015 om 20:23

Beter?

Noem eens 10 betere verdedigende middenvelders? Niet 'gewone' middenvelders, dat is te makkelijk.

3 april 2015 om 20:34

Agh op dit moment heeft hij Nigel de Jong, Strootman en Clasie voor zich. Klaassen, Bazoer, Fer, De Guzman, Siem de Jong zijn gelijkwaardig. Over drie jaar kan de siumtuatie van Anita heelcanders zijn. Gewoon een goede voetballer.

3 april 2015 om 20:46

Klaassen, fer, de Jong spelen op andere posities. Bazoer nu al beter noemen slaat natuurlijk nergens op.

Je had ook Daley kunnen noemen overigens, die is wel een stap verder

3 april 2015 om 23:31

Fer kan ook CVM spelen hoor. Fer kan alles.

4 april 2015 om 00:01

Fer kan geen CVM spelen, net als Fellaini dat ook niet kan en Strootman dat ook niet kan. Het zijn dynamische middenvelders, door hun duelkracht en fysiek imponerende uiterlijk vaak ten onrechte aangezien voor controlerende middenvelders. Fer is een box to box speler die ook als 10 uit de voeten kan, maar is zeker geen controleur.

Geef dit weinig kans van slagen aangezien hij een kwalificatie wedstrijd heeft gespeeld.

Zuur voor ze, maar dan moet de FIFA de regel helemaal schrappen. Geen uitzonderingen.

4 april 2015 om 07:55

Vind ik ook, als spelers later nog een keer kunnen kiezen dan hoef je net goed geen regel te maken. Spelers zullen altijd kiezen waar de meeste mogelijkheden liggen. Curaçao komt nu alleen naar voren omdat Oranje niet meer in beeld is, hij zou nooit aan Curaçao nooit als eerste keuze hebben gemaakt.

Misschien als Nederland en Curaçao op Blatter stemmen dat er wel wat te regelen valt met het levend Fossiel

Wat ik jammer vind is dat Anita niet meer is opgeroepen voor Oranje. Het kan best zijn dat hij niet goed genoeg is of niet goed genoeg past bij dit team maar ik vond hem zo goed en leuk spelen bij Ajax in dat laatste seizoen. Ik hoopte en gunde het hem echt dat hij zich verder zou blijven ontwikkelen en belangrijk zou worden voor Oranje en zijn team(s).

Ik ben de laatste tijd ook fan geworden van Clasie dus ik ga niet zeggen wie er opgeroepen moet worden of wie moet spelen. Clasie is in potentie veel beter dan Anita maar toch heb ik Clasie nog niet zo goed en dominant zien spelen zoals Anita dat deed in zijn laatste seizoen. Maar goed ze verschillen toch wel een beetje in hun spel en aanpak.

Hopelijk verandert Anita nog van club die beter bij hem past en waar hij elke week kan spelen en komt hij er over dit en een paar jaar nog bij.

De Fifa wil geen uitzonderingen maken en al helemaal niet voor ons Nederlanders. Alleen maar voor Frankrijk en die andere grote landen. Soms lijkt het wel of ze tegen ons zijn de Uefa en Fifa. Maar het zou zeker voor een land als Curaçao die grote ambities hebben een aanwinst zijn. Vurnon is een prima speler alleen jammer dat hij zo klein is daar word je als voetballer toch vaak op afgerekend. Maar ik zou zeggen afschaffen die regel als je voor een land hebt gespeeld en je word daarna niet meer opgeroepen. Anita naar Curaçao en Ryan Babel, Urby Emanuelson, Royston Drenthe, Ryan Donk naar Suriname.

Opstelling Curaçao

E. Room,
L. Bacuna, D. Lachman, S. Martis (c), G. Justiana,
K. Agustien, V. Anita, R. Bonevacia,
R. Meulens, Zschusschen, C. Vicento

Wissels Curaçao:
Z. de la Paz, D. Martina, C. Martina, P. Merencia, E. Hooi, P. Rajcomar,
G. Nepomuceno,

Wissels Suriname:
R. Ubbergen, S. Greene, D. Slijngard, C. Mac-Intosh, M. Donald, L. Ebecilio
G. Zeefuik of S. Macdonald

Waterman
Koenders
Donk (C)
Nieveld
Emanuelson
Drenthe
Koolwijk
Deul
Marengo
Hasselbaink
Babel
3 april 2015 om 22:06

Martis ? Cuco is de aanvoeder en ook beter vind ik ..
Nepomuceno moeten ze weer rechtsback laten spelen net als de thuiswedstrijd tegen Monserat ..
Fernandez ook in de spits en Meulens mischien op de bank voor Hooi is ook wel een goed idee en Bacuna naar middeveld schuiven.

3 april 2015 om 22:09

Room.
Nepo Lachman Cuco Wall
Bacuna - Agustien - Hoyer.
Hooi Benshop Vicento.

Hoyer speelde echt goed in beide wedstrijden en speelt nog op Curacao voor Centro Dominguito.
Dit is een opstelling Als anita niet zou mogen spelen.

Hoelang wordt curacao nu gezien als officieel voetballand? Want dat is volgens fifa ranglijst pas vabaf 2011 dacht ik. Dus anita had hiervoor geen keuze hierin.
Persoonlijk vind ik dit dus ook geen normale situatie. De normale regels kunnen hierin ook enigzins gebogen worden. Curacao zal niet ineens titelkandidaat voor wk zijn met anita. Lekker laten gaan.

3 april 2015 om 21:15

Volgens mij was het zo dat voetballers altijd mogen switchen naar nieuwe FIFA leden. Zo mocht Shaqiri dacht ik switchen naar Kosovo als Kosovo door de FIFA wordt erkent. Curacao is officieel de vervanger van de Nederlandse Antillen. Misschien dat het daarom niet mag. Ik weet het niet helemaal zeker.

3 april 2015 om 22:04

Pas sinds 2011 omdat we sinds toen officieel Curacao waren daarvoor speelden we als Nederlandse Antillen.

4 april 2015 om 20:54

Anita had destijds voor de Nederlandse Antillen uit kunnen komen. Dus die vlieger gaat niet helemaal op.

Ik ben dan niet bepaald objectief maar ik vind dat de regel bij deze situatie wel mag weggelaten mede door 2 redenen .

1.Omdat het wel zijn 2de land is als het bijvoorbeeld Rusland,Zweden ofs was dan snapte ik de regel wel.

2. Curacao was pas in 2011 erkend als een fifaland en als goed is waren de interlands in 2010 dus hij had toen niet echt kunnen kiezen welke land hij wilde representeren

4 april 2015 om 20:54

Nederlandse Antillen had hij voor kunnen uitkomen. Dus die keuze bestond dus wel.

Las net dat de 2de argument al was gemaakt . Mijn excuses .

Laat die jongen toch lekker voor Curaçao uit komen. Misschien zit ik helemaal mis, maar is er niet pas geleden (afgelopen jaar) een uitzondering gemaakt voor Bojan? Die had ook pas één officiële interland gespeeld en mocht voor een ander land uitkomen?

4 april 2015 om 10:03

Ik weet dat het met Diego Costa ook zo is geweest.
Echter speelde ie 2 oefen interlands waardoor hij nog kon wisselen.
Ik meen dat België hetzelfde probleem had met Dieumerci Mbokani.
Echter had Mbokani al voor 3 landen gespeeld, waardoor ie niet meer voor België uit mocht komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren