NAC laat zich niet gek maken en haalt zege binnen in gestaakte derby

NAC mag drie punten bijschrijven op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Bredanaars wisten dinsdagochtend in het restant van de gestaakte Brabantse derby stand te houden tegen Willem II. De thuisploeg leek het nog spannend te maken via Thijs Oosting, maar al snel bepaalde Patriot Sejdiu de eindstand op 1-4. Zondagmiddag werd de derby bij een stand van 0-3 gestaakt, waardoor het restant van de wedstrijd in het Koning Willem II Stadion dinsdag zonder publiek werd uitgespeeld.

De Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda werd zondagmiddag na vijftig minuten definitief gestaakt. Scheidsrechter Edwin van de Graaf legde het Keuken Kampioen Divisie-duel voor rust al eens stil nadat er vanuit het thuisvak voorwerpen op het veld werden gegooid. Direct na rust moesten de spelers opnieuw naar binnen toen er ook een brandende fakkel op het veld belandde. NAC maakte op dat moment net de 0-3 via Jan van den Bergh.

De Bredanaars schoten in Tilburg direct uit de startblokken, want binnen vijf minuten was de voorsprong voor de bezoekers een feit. Sigurd Haugen kon na een pass van achteruit doorbreken over de linkerflank. Waar de Noor op de paal schoot, was het in de rebound wel raak voor Sejdiu: 0-1. Willem II leek zich te herpakken na de snelle openingstreffer door het balbezit te domineren. Tot grote mogelijkheden voor de thuisploeg leidde dit echter niet.

Vrijwel uit het niets wist NAC de marge te verdubbelen met een klein halfuur op de klok te verdubbelen. Ditmaal was het Patriot Sejdiu die na een sterke individuele actie de paal trof en Haugen die de rebound tot doelpunt promoveerde: 0-2. De derby werd vervolgens een kwartier gestaakt door scheidsrechter Van de Graaf omdat er vanuit het thuisvak voorwerpen op het veld werden gegooid. Na de derde Bredase treffer vloog er een brandend stuk vuurwerk het veld op, waardoor de arbiter niet anders kon dan de spelers opnieuw naar binnen sturen. Na lang overleg werd het duel uiteindelijk definitief gestaakt.

De hervatting
Dinsdagochtend werd de wedstrijd, zonder publiek, hervat vanaf minuut 51. Het restant van het duel werd niet uitgezonden op ESPN. Willem II wist in de 64ste minuut uit het niets de aansluitingstreffer te maken. Na een goede voorzet van Niels van Berkel was het Oosting die fraai raak kopte. Nadat NAC-aanvaller Haugen op de lat kopte, was het Sejdiu die de wedstrijd enkele minuten later alsnog besliste. Na een aanval door het centrum kon de linkspoot koelbloedig afronden: 1-4.