Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Naam van Ajacied valt tijdens gesprek tussen Mino Raiola en Pavel Nedved’

Laatste update:

De naam van Ryan Gravenberch is gevallen in een gesprek tussen Mino Raiola en Pavel Nedved, vice-president van Juventus. De zaakwaarnemer was in Turijn om het Golden Boy-gala bij te wonen en de Italiaanse journalist Alfredo Pedullà, werkzaam voor onder meer La Gazzetta dello Sport, meldt Raiola en Nedved dinsdagavond met elkaar gedineerd hebben. Tijdens dat diner is er over verschillende cliënten van Raiola gesproken.

Nedved heeft bij Raiola kenbaar gemaakt dat Juventus gecharmeerd is van de ‘fysieke en technische kwaliteiten’ van Gravenberch. De naam van de negentienjarige middenvelder van Ajax werd in het verleden vaker in verband gebracht met Juventus. Voorlopig is Gravenberch bij Ajax nog in het bezit van een contract dat medio 2023 afloopt. Ajax wil die verbintenis graag verlengen, maar Mike Verweij - Ajax-watcher voor De Telegraaf - zei eerder dat er dan wel moet worden ingestemd met een gelimiteerde transfersom.

Overigens hebben Raiola en Nedved niet alleen over Gravenberch gesproken. Nedved zou ook navraag hebben gedaan naar Paul Pogba, die bij Manchester United in het bezit is van een aflopend contract. Het terughalen van de Franse middenvelder zou voor Juventus als ‘droom’ gelden. De naam van Pogba werd eerder ook gelinkt aan Real Madrid en Barcelona, maar op dit moment lijken beide Spaanse grootmachten niet geïnteresseerd. Sport schrijft woensdagochtend dat Xavi hoogstpersoonlijk een streep heeft gezet door de eventuele komst van Pogba.

Raiola en Nedved zouden het ook over de situatie van Matthijs de Ligt hebben gehad. De zaakwaarnemer sloot eerder al niet uit dat de verdediger aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Juventus. Raiola zat eerder deze week overigens ook om de tafel met een afvaardiging van Barcelona. Met Joan Laporta, Mateu Alemany en Jordi Cruijf zou Raiola gesproken hebben over Erling Braut Haaland en Noussair Mazraoui.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gravenberch kan het niveau bij Ajax nog niet eens altijd aan, laat staan in een topcompetitie. Vind hem persoonlijk een hele goede speler met veel potentie, maar hij laat het wat mij betreft ook te vaak afweten. Van de 10 wedstrijden speelt hij er 3 heel goed, 2 goed en 5 matig tot slecht. Dat moet wel constanter worden voor ik hem zie slagen in het buitenland.

15 december 2021 om 10:41

Hij is 19 jaar…toen ik 19 was lukt het mij niet eens om op tijd te komen voor college. Bedenk waar deze jongen kan zijn over 4 jaar. Dan kan hij van zijn 23e tot 29e topvoetbal spelen op het hoogste fysieke en mentale niveau. Prima investering dus.

15 december 2021 om 11:11

Johan, natuurlijk zie ik ook het potentieel bij hem. Maar het artikel gaat over een overstap naar Juventus. Over vier jaar zou hij misschien wel perfect daar kunnen voetballen, maar op dit moment vind ik dat deze stap nog net te vroeg voor hem komt. Bij Juventus red je het niet met een paar wedstrijdjes leuk mee ballen, daar moet je elke wedstrijd presteren. Bij een Ajax moet dat natuurlijk ook, begrijp me niet verkeerd, maar het is toch net een ander niveau.

15 december 2021 om 12:19

Oww ja want bij Juventus staat zo een geweldig middenveld dat elke week top wedstrijden speelt? Gravenberch zou met 2 vingers in de neus basis staan daar.. dat gedoe over zwakke Nederlandse competitie komt me ook de neus uit in Italië heb je ook laag vliegers. Wel denk ik dat Juventus op dit moment een stap opzij is qua niveau ipv omhoog alleen salaris technisch gezien niet.

15 december 2021 om 13:37

Hahaha, jonge jonge jonge, als je niet begrijpt dat Juventus een stap omhoog is, snap je er vrij weinig van. Zelfs een groot talent als De Ligt staat niet met twee vingers in de neus in de basis bij Juve, laat staan een Gravenberch die nog niks heeft bewezen.Hij moet eerst in Nederland maar laten zien dat die een hoger niveau kan aantikken dan de Mckennies, Bentancurs, Locatelli’s en Arthurs.

15 december 2021 om 11:02

Exact waarom jij supporter bent en geen scout, trainer of directielid.
Elk topsporter, zelfs de groeibriljantjes maken rond hun 18e a 20e een dip door.

Elke topscout kan hierop anticiperen

15 december 2021 om 11:07

Jeron, wat heeft dit te maken met het feit dat ik een supporter ben? Ik snap zelf ook wel dat talenten een dip doormaken. Maar dat neemt toch niet weg dat hij op dit moment nog niet constant genoeg is? Bij de absolute topclubs moet je altijd presteren en niet een paar wedstrijdjes. Bovendien zijn er ook genoeg talenten die leuk beginnen, dan in een dip komen en vervolgens niet hun potentie waar maken: Kishna, Fischer, El Ghazi, Bazoer, Riedewald, zomaar een aantal spelers van Ajax die het enorme potentieel wat zij hadden toen ze een jaar of 18 waren niet volledig waar hebben gemaakt. Dat wil niet zeggen dat dit bij Gravenberch ook zo is, maar bedoel er meer mee te zeggen dat dat niet vanzelfsprekend is dat hij ook daadwerkelijk echt zo goed gaat worden als wat hem wordt voorspeld.

15 december 2021 om 11:16

Ik had enkel bij Bazoer het absolute gevoel van groot talent.
Gek genoeg nog steeds. Maar bij hem speelt er iets meer mee dan alleen kwaliteit. Rest is voor mij geen groeibriljantje geweest

Maar uiteraard blijft het altijd spannend als je een jonge speler koopt.
Wanneer je een groeibriljant haalt dat nog niet uit de verf komt dan verhuren ze vaak hem.

Zie bijvoorbeeld in de tijd met Jan Vertonghen
Daarna kon hij de stap welaan bij Ajax.

Op dit moment heb ik alleen Timber, Gravenbergh redelijk hoog staan

Maar goed, ik ben ook geen scout

15 december 2021 om 12:32

Een dipje is prima. Maar Gravenberch heeft nog nooit constant een topniveau aangetikt. Ik zie genoeg toptalenten rond die leeftijd een heel jaar vrij constant presteren in een topcompetitie. Gravenberch hoort daar in mijn ogen (momenteel) ook absoluut niet bij. Dan heb ik het over spelers als Foden, Saka, Pedri, Bellingham etc.

15 december 2021 om 11:48

Je vergelijkt Ajax met een competitie. Hoe dan? Ajax is qua niveau groter dan 90% van heel serie A.

15 december 2021 om 12:03

@mvbfan, houd toch op man haha. Ik snap dat Ajax het Europees goed doet op het moment, maar om te stellen dat Ajax groter is qua niveau dan 90% van de Serie A is ook wel heel overdreven. Dat wil zeggen dat maar twee clubs Ajax haar niveau aan kunnen.
Laten we Juventus en Internazionale dan benoemen. Dan wil jij dus zeggen dat AC Milan, Atalanta, Napoli, AS Roma, Lazio Roma slechter zijn dan Ajax? Ik ben ook een Ajax-fan maar kan tenminste wel nog een beetje realistisch blijven nadenken. Ik zeg niet dat Ajax kansloos is tegen hen, maar om nou te zeggen dat ajax een hoger niveau heeft vind ik wel een beetje ver gaan.

15 december 2021 om 12:12

En toen ging de wekker @Mvbfan. Mits op volle oorlog sterkte zal Ajax niet per definitie winnen van Napoli inter,Atalanta(recent nog tegen gespeeld, kent de uitkomst),Hellas Verona (reuzendoders) en juve mits ze weer terug komen. en Dan laat ik Roma en Milan nog buiten beschouwing omdat dat clubs zijn waar soms echt geen pijl op te trekken is en Roma heeft net als Atalanta Ajax getempt..Ajax kan eerder 60 procent aan vd Serie A. Want dan heb je nog clubs als Fiorentina met Vlahovic,Lazio met Immobile,Luis Alberto en Milinkovic-Savic. Volgens mij heb jij totaal niet door wat een topcompetitie inhoud… het grote verschil tussen de eredivisie en topcompetities is dat je in topcompetitie 9/10x niet op 60 procent kan spelen terwijl Ajax juist 9/10x dat wel kan in de eredivisie. Al zijn ze zich daarin vies tegen gekomen de afgelopen tijd in de eredivisie. En bedenk dat is dan nog maar de eredivisie…

15 december 2021 om 12:23

Je spreekt je zelf tegen lol de Nederlandse competitie is zo sterk geworden dat ook Ajax niet meer op 60 procent kan. Italiaanse is wel beter maar Juventus steekt er niet echt bovenuit ofzo dus ik denk qua niveau dat van ajax na Juventus gewoon een stap opzij is. Alleen salaris technisch gezien nog niet. Maar dat komt vanzelf wel.

15 december 2021 om 12:34

Qua niveau misschien geen stap omhoog maar je moet elke week presteren tegen kwalitatief betere tegenstanders. In Nederland speel je 90% van je wedstrijden tegen Cambuur, PEC, RKC en Fortuna.. dan subtoppers tegen ploegen als Utrecht en AZ. Nou wat leuk. Als voetballer ambieer je toch meer lijkt me.. in Italië speel je dan gelijk tegen Atalanta, Roma of Lazio als subtoppers.

15 december 2021 om 13:33

De Italiaanse competitie is natuurlijk sterker, maar Ajax is heus wel beter dan een Atalanta of Lazio. Tegen Atalanta moesten ze het vorig jaar doen met een Labyad ind e spits en Scherpen heeft ze tegen Roma gewoon de kop gekost. Voetballend was Ajax gewoon de betere, daarnaast ook vrij recentelijk nog Juve uitgeschakeld. Ik had ze graag tegen Inter gezien dan waren de kansen 50/50. Ajax zal in Italie ook gewoon meedoen om de titel.

15 december 2021 om 13:44

mvbfan, DerKaiser123,

Ajax had vorig jaar de kans zich te meten met de subtop in Italië: AS Roma en Atalanta. Beide wedstrijden heeft Ajax aangetoond het suptopniveau in Italië nog niet aan te tikken.

15 december 2021 om 19:06

Wat een constatering. Op dit moment us het Ajax die in de 1/8ste finales staat, terwijl Atalanta niks klaar speelde in hun poule. Ik vind Ajax beter dan zowel Atalanta als Roma. Van de 10 keer zullen ze 7 keer doorgaan.

15 december 2021 om 21:28

@Derkaiser123

Is anders niet te zien. 1x tegen Roma, 1x tegen Atalanta; beide keer eraf

15 december 2021 om 12:19

KJ; Sluit me helemaal aan bij je woorden. Al moet ik zeggen dat ik laatste 3/4 wedstrijden weer iets van een stijgende lijn zie. Gravenberg en Nous doen er beide verstandig aan om nog minimaal 1 of 2 jaar te blijven wat mij betreft. Goed salaris, gegarandeerd speelminuten, acteren op hoogste podium....

Het is niet heel wenselijk, maar een geïmiteerde transfersom van 40 mio en een contract voor 5 jaar moet realiseerbaar zijn? Ik snap dat overmars niet wil toegeven, maar het risico is dat net als brobbey en mazraoui de speler transfervrij vertrekt.. Gravenberch is 19 en hoor veel mensen zeggen dat hij het niveau niet (altijd) aan kan, maar leeftijd speelt een rol. Een terugval is begrijpbaar en wanneer kudus fit is dan isner sprake van goede concurrentie. Ik hoop vooral dat hij beseft dat hij echt nog een paar jaar nodig heeft om te rijpen bij Ajax en dat hij zichzelf die tijd gunt!

15 december 2021 om 10:24

Als kudus weer een keer fit is ja. Dan speelt die maximaal 5 wedstrijden om weer geblesseerd te raken. Het is gewoon een man van glas en kan het niveau fysiek niet aan, voetballend wel uiteraard

15 december 2021 om 10:39

Ik zou 25-30 miljoen en tot 2026 ook echt prima vinden. Het is sowieso winst, zelfopgeleid dus ik zie daar geen issue.
19 is wel erg jong om naar Juventus te gaan, 21 is echt prima. Dus volgend jaar zomer voor 25 miljoen, lijkt me een mooie stap.
Als die ook even kijkt naar Ziyech en van de Beek weet hij vast ook dat het geen gegeven is dat het in het buitenland simpel gaat. De andere kant is ook Taglaficio die ineens op de bank zit in NL, dus blijven is ook niet altijd zaligmakend.

15 december 2021 om 14:31

Mee eens, maar ik vind het niet geheel terrecht dat Nico op de bank zit en Blind het vertrouwen blijft houden. Hij heeft zelf ook al meerdere keren aangegeven graag nog te blijven dus ik hoop dat dit gaat lukken. Mocht hij vertrekken voor 30 miljoen is dat uiteraard ook netjes alleen hij heeft de stempel TOP talent. Als je dan nagaat dat De Ligt en De Jong voor meer dan 60 zijn vertrokken snap ik dat je dit als standaard wilt hanteren voor je talenten. Wellicht dat Antony een vergelijkbaar bedrag kan opleveren, maar verder zie ik in geen speler die ook de 50+ gaat opbrengen.. Timber is een geweldige verdediger, maar door zijn lengte ben ik bang dat de clubs huiverig zijn om hem aan te trekken. Tegelijkertijd laat de clubs maar bang zijn en Timber lekker bij Ajax laten spelen en misschien over een jaar(of 2) zijn broertje terug halen en de gebroeders Timber in lengte van jaren bij Ajax laten spelen!

dus ryan is de volgende raiola telg die de deur achter zich dicht gaat slaan in amsterdam zonder dat ajax er veel aan over gaat houden. of het goed is voor die jongen dat weet ik niet, voor zijn portemonnee uiteindelijk wel natuurlijk

15 december 2021 om 10:30

Hoe kom je er nu weer bij dat Ajax er niet veel aan gaat overhouden?

15 december 2021 om 10:38

Omdat er gesproken word over een gelimiteerde transfersom bij een verlenging.
Dus Ajax zal er op die manier minder aan kunnen verdienen.
Andere optie is dat Ajax hem dit jaar verkoopt aangezien volgend seizoen zijn contract afloopt en zoals je weet word voor een speler met 1-jarig contract over het algemeen minder betaald dan diezelfde speler met een meerjarig contract.

15 december 2021 om 10:44

zie de uitleg van douwe dabbert, ik had het niet beter kunnen verwoorden

15 december 2021 om 11:32

Een gelimiteerde transfersom zal (denk ik) tussen de 35-60 miljoen euro liggen. Hoe Gravenberch zichzelf dit seizoen laat zien vind ik dat een hele forse transfersom.

15 december 2021 om 12:10

Nou ik denk eerder dat je met die 35 al ver aan de bovengrens van die gelimiteerde transfersom zal zitten hoor. Het is immers gelimiteerd, niet de absolute jackpot. Zestig miljoen (stel dat Ajax dat zou voorstellen) zou de entourage van Gravenberch natuurlijk niet mee akkoord gaan. Als je dan niet de pannen van het dak speelt in de CL -wat hij momenteel zeker nog niet constant doet- kun je namelijk fluiten naar je transfer. Nee, ik denk dat je het echt in een andere orde grootte moet zoeken hoor.

15 december 2021 om 12:23

35 miljoen is ook een prima prijs voor een speler van 19 die weinig tot niks heeft laten zien dit seizoen.

Ik zou hem graag wat langer bij Ajax zien en zien hoe hij zich ontwikkeld. Hij heeft het wel in zich maar op een of andere manier komt het er nog niet echt uit dit seizoen. Ben alleen bang dat Raiola hem richting het grote geld zal sturen helaas.

Met alle respect maar wat moet Juve met Gravenberch. Zonder grap Juve middenveld is al bar slecht. Met Gravenberch zakken ze nog dieper in. En een andere belangrijke factor is dat hij minimaal 20 miljoen gaat kosten. Dat kan Juve in hun huidige situatie niet permitteren.

Gravenberch is echt niet overtuigend dit seizoen, maakt ook niet uit voor die leeftijd want voetballen kan hij ab-so-luut. Maar om nou het vervallen Juventus uit een dal te sleuren, nee, daar wacht nog maar een paar jaar op.

Gravenberch valt enorm vaak uit de toon bij Ajax en is slordig, verliest vaak onnodig de bal en valt dit seizoen nog niet in positieve zin op. De Ligt moest zich bij Juve al aanpassen, Gravenberch zou gewoon verzuipen. Nee, nog lang niet klaar voor een topclub.

15 december 2021 om 10:33

Prc, het lijkt me dat Gravenberch dit jaar stilstaat in zijn ontwikkelingen. Voor Juve is het hem te hoog gegrepen. Blijf gewoon lekker bij ajax. Maar Mino Raiola als zaakwaarnemer kiest hij misschien wel voor de zak geld.

Ik heb het idee dat Gravenberch al vanaf het begin van dit seizoen stilstaat in zijn ontwikkeling. Ik weet niet of dit komt omdat hij weet dat hij toch wel speelt of dat hij echt niet beter kan, maar hij behoort wekelijks tot de slechtste spelers op het veld bij Ajax.natuurlijk is hij nog jong, maar een vormdip van een klein half jaar is wel erg lang.

Als hij komend seizoen gaat dan wordt het een gevalletje Klaassen, vd Beek ben ik bang… die gelimiteerde transfersom die kamp Gravenberch eist bij verlenging vind ik wel slim, ben benieuwd of Ajax daar akkoord mee gaat…

15 december 2021 om 10:41

Ik zou er prima mee zijn, beter nu 25 miljoen dan volgend jaar niets toch? Idem voor Mazraoui.
Het zijn zelfopgeleide spelers, als er CL overwinteringen zijn pakken we daar wel geld mee.
Natuurlijk is het de levensader, maar ik vind het niet heel erg.

15 december 2021 om 15:37

Ja als je aan Ajax denkt is nu cashen het beste inderdaad, maar ik zat aan de ontwikkeling van Gravenberch te denken… dan is het beter dat hij blijft.

15 december 2021 om 16:17

Sorry, ik typte het verkeerd. Beter nu akkoord gaan met een gelimiteerde transfersom in zijn contract, dan niet akkoord gaan dat hij volgend jaar gratis wegloopt.
Voor de ontwikkeling zou ik sowieso zeggen blijf nog tot zomer 2023 minimaal, hij is nu nog niet dominant de baas op het veld bij Ajax maar kan dat wel worden. Zodra hij dat een half jaar/jaar is kan die een mooie stap maken naar een topclub en dan boeit het geld me eigenlijk ook niet

Eerlijk even eerlijk wat heeft Gravenberch nu echt laten zien.
Ik zie een Gravenberch die nooit scoort als middenvelder en een middenvelder helemaal buj Ajax hoort er minimaal er 10 in te leggen, zie een Gravenberch die nooit op goal schiet en zie een Gravenberch waarvan de bal van zijn voet springt.
Ik heb niet het Wauh factor bij hem

16 december 2021 om 19:45

Gek dat bij Frenkie die criteria nooit gold, niemand die ooit zei dat Frenkie er 10 moest scoren want 'middenvelder bij Ajax'. Maar goed, dat Gravenberch wisselvallig is en niet tot de uitblinkers behoort lijkt me evident. Maar hem gaan afrekenen op goals terwijl hij dezelfde rol als Frenkie bekleed is natuurlijk ietwat frappant...

Je ziet zo nu en dan hoe goed Ryan kan voetballen, maar het gaat ook enorm vaak fout. Wat dat betreft heeft hij nog veel te leren in Amsterdam en is een transfer op korte termijn maken alles behalve goed voor de ontwikkeling van zijn loopbaan. Niet doen Ryan, eerst veel leren in Amsterdam.

Marriage made in heaven van Ajax naar Juve....

Begrijpelijk dat je bij Gravenberch uit komt als je weer een (soort) Pogba in je team wil hebben, maar Gravenberch is nog lang niet in staat om die rol te vervullen. Als je het mij vraagt heeft hij nog genoeg te leren bij Ajax, de ondergrens moet gewoon echt omhoog.

Mazrouai zie ik wel graag komen. Gravenberch lijkt het me beter voor om bij Ajax te blijven.

Strik er om heen en weg. Kansloze postbode brengt nog geen 60% van zijn potentie

Gewoon vertellen dat dit de nieuwe Pogba genoemd werd in het begin. Dan komt dat ook in de krant te staan in Turijn als groots aankoop en kan Marc weer een mooi bedrag ervoor vangen.

Niet afblijven wachten op Raiola. Onderhandelingen blijven weer te lang duren. Zorg er voor dat je Raiola een stap voor bent en niet blijf wachten zoals bij Brobey en Mazaroui zodat hij op voorspraak van Raiola de boel af kan houden en dan gratis de deur uitlopen. Zoveel heeft hij het afgelopen seizoen niet gebracht. Raiola heeft al met zijn vrienden bij Juventus gepraat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren