Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Na 35 jaar als trainer zag mijn familie het buitenland niet meer zitten’

Laatste update:

Dick Advocaat neemt per 1 juli het stokje over van Ruud van Nistelrooij als assistent-bondscocah van het Nederlands elftal en gaat volgende week zondag ook al mee naar het trainingskamp ter voorbereiding op de oefenduels met Ierland (Dublin 27 mei), Polen (Gdansk 1 juni) en Oostenrijk (Wenen 4 juni).

/

Advocaat geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat Oranje ‘precies past’: “Laat ik het zo zeggen: het thuisfront is er ook blij mee. Na 35 jaar als trainer zag de familie het niet meer zitten om weer ergens in het buitenland te gaan zitten. En zeker niet voor een langere periode”, aldus de voormalig adviseur van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

“In mijn achterhoofd zat altijd wel dat ik nog ergens bij een nationale ploeg aan de slag had gewild. Maar nu als assistent van Blind samen met Marco van Basten proberen om Oranje naar het WK te loodsen, dat is echt een mooie uitdaging”, besluit Advocaat.

Is Dick Advocaat een geschikte assistent-bondscoach, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brengt een brok aan ervaring mee. Maar is toch wel een beetje een motie van wantrouwen voor Blind. Maar goed, we zullen alle kennis nodig hebben om het WK te halen.

17 mei 2016 om 10:19

Denk jij niet dat Advocaat meer te zeggen heeft dan Blind. Denk jij dat de spelers Blind serieus nemen. Als Advocaat iets zegt dient Blind daarmee in te stemen. Advocaat wordt de trainer en Blind staat de pers te woord.

17 mei 2016 om 10:46

Ik denk dat Blind die motie van wantrouwen ook wel verdient

17 mei 2016 om 11:46

De aanstelling van Advocaat als assistent is überhaupt geen motie van wantrouwen om het functioneren van Blind als bondscoach, maar als bedenksel een wens van hem zelf.

Raar dat er zoveel mensen zijn die de feiten maar blijven omdraaien en blijven volhouden dat Advocaat door de Knvb aan Blind is opgedrongen.

Ook grappig hoeveel personen hier over visionaire gaven beschikken en al bij voorbaat zeker weten te verkondigen, dat Oranje het eerstkomende WK met Blind aan het roer niet zal halen.

17 mei 2016 om 12:01

Allicht dat dat zo naar buiten wordt gebracht, het zou wat zijn als de Knvb naar buiten brengt dat ze hem opdringen, dan kunnen ze net zo goed zelf allemaal opstappen. Het is immers een rage om een ervaren coach onder een onervaren coach neer te zetten. Uiteindelijk is het gewoon een strategische misser van de Knvb dat ze überhaupt verwachtten dat Blind na de dienstperiode van Hiddink ervaring genoeg zou hebben om bondscoach te zijn.

Overigens ben ik ook sceptisch over het de kwalificatieronde voor het WK. En dat is puur gebaseerd op de zekerheid die ik voorafgaand aan de EK-kwalificatie had wat uiteindelijk een zure sessie werd. Is toch niet zo gek dat men hierin dan standpunt vormt?

17 mei 2016 om 12:37

Het doet er niet toe wie er aan het roer staat van dit Nederlandse elftal, er is geen trainer die met deze selectie het wk kan halen.

17 mei 2016 om 13:05

@ schwarz

Blind heeft als gast bij Kees Jansma bij Fox Sports uitgelegd hoe de aanstelling van Advocaat tot stand kwam. Er kwam na het wegvallen van assistent Van Nistelrooy een plek vrij. Blind ontmoette Advocaat bij toeval bij een wedstrijd in Engeland. In een gesprek brainstormde ze wat over een eventuele invulling door Advocaat bij Oranje.

Advocaat zag wel wat in een functie van assistent-bondscoach. Vervolgens heeft Blind hem voorgesteld bij de Knvb. Die waren in eerste instantie terughouden om het idee, maar gingen uiteindelijk na twee weken overstag, omdat zij ook de meerwaarde van de ervaren beschikbare Advocaat inzagen.

Ik begrijp het wantrouwen bij velen, Blind gaat niet voor de populariteit-prijs, heeft de misère veroorzaakt door Hiddink niet weten te keren en heeft de publieke opinie door de zogenaamd 'komische' prietpraat bij VI en Voetbal Inside tegen zich.

Maar ik zou niet weten waarom het naar buiten gebrachte niet waar zou zijn. Mensen geloven graag in complottheorieën en zien Blind blijkbaar graag geëlimineerd worden. Ik ben het met je eens dat het een rare zet van de Knvb was om Blind al te contracteren als opvolger ban Hiddink voordat deze begonnen was. Al had niemand de puinhoop die Hiddink ervan maakte vooraf kunnen zien aankomen en zijn vroege voortijdige kunnen bevroeden

Al denk ik dat Van Gaal wellicht in een soort adviserende rol bij zijn vertrek na de WK dit heeft ingefluisterd als goede optie. Blind was al onder hem blijkbaar tot tevredenheid in dienst.

Daarnaast is Blind meer ervaren in verschillende functies in het voetbalwereldje dan menigeen alhier beweert. Ook als (assistent)coach. Sla Wikipedia er maar eens op na. Hij heeft al met al toch een goede staat van dienst opgebouwd in en na zijn actieve voetbalcarrière. Met doet wel erg neerbuigend over de man.

Natuurlijk mag iedereen zelf weten wat men van Blind als bondscoach vindt en sceptisch zijn over zijn aanstelling, maar of iedereen wel zo eerlijk een standpunt bepaalt betwijfel ik. Toen Hiddink het verprutste met warrig en onsamenhangend beleid die resulteerde in beroerdere, bijna niet te repareren wanresultaten, was hij terecht de kop van Jut.

Na de bekendmaking van de overname door Blind werd alles wat voor en na de dramatisch verlopen kwalificatie passeerde ineens allemaal op he conto van Blind toegeschreven. Laten we rustig de man een eerlijke kans geven om te laten zien wat zijn kwaliteiten zijn de komende periode als bondscoach. Die is hem tot op heden niet gegund geweest.

17 mei 2016 om 14:02

@buitenspelval: Ik doe alleen nergens neerbuigend over Blind, ben het grotendeels met je stuk eens. Blind heeft inderdaad de puinhoop van Hiddink moeten opruimen en kon op dat moment alleen nog maar door bijna alles te winnen als 2e eindigen, dat dit niet is gelukt valt Blind niet geheel aan te rekenen. Er valt hem en de Knvb van alles aan te rekenen overigens wat absoluut niet goed is gegaan. Over zijn staat van dienst: hij heeft bij Ajax laten zien dat hij op dat moment niet geschikt was als boegbeeld. Wat hij als assistent(-bondscoach) heeft gepresteerd is niet relevant, hij is immers bondscoach nu, en op het hoofdtrainersgebied heeft hij gewoon weinig ervaring. Het had alsnog goed kunnen gaan, maar dat ging het niet, dus krijgt hij de volle lading. Zo werkt het nou eenmaal met een dergelijke functie.

Ik heb de tafel van Kees niet gezien, als hij dat zo gedetailleerd beschreven heeft zal het ongetwijfeld zo zijn gegaan. Ik hoop dat het met Advocaat erbij een stukje beter zal gaan met de voorbereidingen op het WK. Heb er een hard hoofd in.

17 mei 2016 om 15:14

@schwarz

Ik bedoel ook niet dat jij in je post neerbuigend over de persoon Blind doet hoor Ik doel meer op de algemene tendens. Praktisch zonder dat iemand hem hier persoonlijk kent, is men vrij denigrerend over hem. Ook al voor zijn aanstelling. Sommige mensen slaan waarschijnlijk gewoon niet aan bij het grote publiek.

Je hebt gelijk dat zijn ervaring als hoofdcoach summier is, maar ik denk dat hij met zijn rijke staat van dienst het één en ander toch kan compenseren. De hoofdcoach van tegenwoordig is naast trainer voornamelijk manager en moet een heel team aan stafleden aansturen, van technische tot medische specialisten.

Hopelijk is de chemie en bereidheid van de staf om onderdeel te zijn met een gezamenlijk doel, de plaatsing voor de WK, groot en zullen vooral de eerste wedstrijden winnend worden afgesloten. Dat geeft zelfvertrouwen bij jonge selectie en een mooie basis voor het kwalificeren. We zullen zien.

Dick moet gewoon bondscoach worden laat die Blind assistent zijn of gooi hem er uit

Hij zal geen zin meer hebben om de hoofdverantwoordelijke te gaan spelen, maar Dick is nog te gepassioneerd om thuis te gaan zitten niksen.

Blind is en blijft een waardeloze (bonds)coach, maar we moeten het er mee doen zolang het duurt helaas. Heel Nederland zag het liefst Koeman als bondscoach, maar we worden opgezadeld met een onbenul die nog nooit ergens iets goeds heeft neergezet. Dat is dan je uithangbord...ik kom er nog altijd niet bij.

Wat dat aangaat is de aanstelling van Advocaat dus (wederom) een brevet van onvermogen voor de Knvb directie. Laten we voor het voetbal hopen dat hij de lijnen wat strakker kan uitzetten dan Blind en laten we tevens hopen dat het selectiebeleid wat duidelijker en logischer wordt dan het tot nu toe is. Ook zo'n blunder als de Ziyech affaire, mag echt niet meer voor komen.

Hoe gãªnant is dit. Dat je als oefenpartner voor EK gangers Oostenrijk, Ierland en Polen mag opdraven!
Echt nog steeds niet te bevatten dat Oranje er niet bij is.

En wat zonde (en dom) dat Zyech zich in deze wedstrijden niet kan laten zien in Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren