Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Feyenoord kiest volgende club voor netten: ‘Pijn in ons voetbalhart’

Laatste update:

SC Cambuur voelt zich genoodzaakt om netten op te hangen voor de Noord-tribune van het Cambuur Stadion, zo laat de club weten via een statement op de website. Komende zondag zullen de netten voor het eerst te zien zijn, wanneer de Leeuwarders het om 16:45 uur in eigen huis opnemen tegen NAC Breda.

Cambuur benadrukt in het statement dat het gaat om een tijdelijke maatregel, ‘om te voorkomen dat er wederom plastic bekers richting het speelveld worden gegooid’. Vier van de vijf thuiswedstrijden van Cambuur werden dit seizoen tijdelijk onderbroken door het gooien van plastic bekers richting het speelveld.

De club uit Leeuwarden stelt niet anders te kunnen door de eerdere gebeurtenissen. “Dit leverde niet alleen veel klachten op van supporters en sponsoren, ook hangt de club een vooronderzoek en dus mogelijk boetes van de KNVB boven het hoofd”, zo valt te lezen in het statement van Cambuur.

Verder neemt algemeen directeur Ard de Graaf het woord in het statement. “Dit is een maatregel die je niet graag neemt en waarbij we zeker ook enige pijn in ons voetbalhart voelen. Toch voelen we ons in het belang van de club genoodzaakt om dit door te voeren, waarbij ik wel wil benadrukken dat dit hopelijk van tijdelijke aard is.”

Terugkeer Henk de Jong
De wedstrijd tegen NAC zal voor vele Cambuur-supporters ook een positieve kant hebben, daar Henk de Jong terugkeert als trainer van de Friese club. De Leeuwarder is enorm populair bij de aanhang van de club, die momenteel op de elfde plek staat in de Keuken Kampioen Divisie. Sjors Ultee kreeg vanwege de teleurstellende prestaties deze week zijn congé, waardoor De Jong nu voor een ommekeer moet zorgen.

Via de clubwebsite reageerde technisch directeur Etienne Reijnen vol enthousiasme op de terugkeer van De Jong. “Dit zal voor niemand een verrassing zijn en het is inderdaad heel logisch dat wij als club uitkomen bij de meest succesvolle hoofdtrainer uit de clubhistorie. Daarbij is Henk beschikbaar, staat hij nog onder contract bij de club en staat hij bovendien te trappelen om weer aan de slag te kunnen.”

De Jong stond al twee keer eerder als hoofdtrainer voor de groep bij Cambuur. Bijna een jaar geleden moest hij wegens gezondheidsredenen noodgedwongen rust nemen en vertrok hij. In maart werd de trainer succesvol geopereerd aan een cyste in zijn hoofd en inmiddels is De Jong weer volledig fit verklaard door de medici. De oefenmeester won drie keer de Keuken Kampioen Divisie met Cambuur, terwijl hij ook verantwoordelijk is voor de hoogste eindklassering in de Eredivisie in de clubgeschiedenis en het puntenrecord.

Is dit een logische keuze van Cambuur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Elk stadion zou netten of glazen wanden moeten hebben tussen publiek en veld.

12 oktober 2023 om 12:05

Waarom?

12 oktober 2023 om 12:09

Als dat nog uitgelegd moet worden, dan volg je het voetbal de laatste decennia niet echt.

12 oktober 2023 om 12:17

In Engeland kunnen ze ook makkelijk zonder netten een potje voetbal kijken. Gewoon strengere straffen voor de daders, dan is het hier ook zo afgelopen. In de meeste stadions in NL gaat het wel gewoon goed.

12 oktober 2023 om 12:20

In de meeste stadions gaat het helemaal niet zo goed. En in Engeland gaat het ook lang niet zo goed als iedereen hier steeds beweert.

12 oktober 2023 om 12:27

Ik snap je stelling ook niet....

12 oktober 2023 om 12:30

Lierse steelt hier gewoon een terecht vraag.
Iedereen, lees nou goed wat er staat:
'' een tijdelijke maatregel, ‘om te voorkomen dat er wederom plastic bekers richting het speelveld worden gegooid’''
Het gaat over Plastic Bekertjes.
Het hangen van zo'n net is een maatregel omdat de andere maatregel Faalt. Het is letterlijk een maatregel tegen een maatregel.
We moten stoppen met deze buiten proportionele maatregel.

12 oktober 2023 om 12:34

@hakkie2
Heb je dan ook concrete voorbeelden vanuit Engeland?
De vraag van @lierse1997 is helemaal niet gek. Waarom zou bij elke club dit doorgevoerd moeten worden? Je moet toch alleen de uitzonderingen aanpakken of wil je meteen de hele kudde aanpakken, terwijl met het merendeel niets aan de hand is?

Zijn er wanoordelijkheden, dan moet er ingegrepen worden, maar niet bij elke club omdat ze toevallig in dezelfde competitie voetballen.

12 oktober 2023 om 12:34

Is toch niet dat er elk weekend iemand neergegooid word? Kijk even de beelden van Figo in Camp Nou, Of Dani Alves met die banaan, gaan we nu echt zo moeilijk doen om wat plastic bekertjes?

12 oktober 2023 om 12:40

Dit is Nederland, als je hier aankomt met strenger straffen dan word je volgeduwd met cellen tekort, personeelsproblemen en al dat soort termen.
Plus dat we in Nederland erg houden van halfbakken maatregelen zoals, foei en laatste waarschuwing.

12 oktober 2023 om 12:41

@Mason38

Uit m’n hoofd zijn Anderson, Cash en Digne afgelopen jaar geraakt door een voorwerp uit het publiek en is Ramsdale aangevallen door een fan.

Zonder goede reden preventief netten ophangen lijkt me zeer onnodig, echter is het bij Cambuur enigszins begrijpelijk. Ik had echter ook wel verwacht dat ze in Amsterdam deze maatregelen zouden nemen, maar daar wachten ze blijkbaar liever tot de vrienden van de F-Side de wedstrijd nog een keer saboteren.

12 oktober 2023 om 12:44

Elk stadion dan maar meteen? Wat een onzin.

12 oktober 2023 om 12:54

Het drinken van alcohol op de tribunes is sinds 1985 al verboden in Engelse stadions.

12 oktober 2023 om 12:55

Nederland heeft in het algemeen de strengste straffen van de EU, nu Engeland uit de EU is. Men moet eens stoppen met de mythe dat Nederland zo lief is.

Ja, de burgers zijn lief genoeg om niet elke wedstrijd meteen 100 bekertjes op het veld te gooien als protest. Deze maatregel zou nooit in een andere land kunnen standhouden. Moet je voorstellen als dit in Turkije of Polen zou worden ingevoerd

12 oktober 2023 om 13:08

Maatregelen nemen tegen maatregelen is toch precies wat we al jaren doen hier in Nederland.
Heeft allemaal te maken net het "iedereen tevreden houden,straks gaat er iemand klagen".
En gaat er fmdan iemand klagen word er nog serieus naar geluisterd ook, want....ja, dat doen we in Nederland en...ja.....dan gaan we er zelfs een kamervraag van maken het mee zit, want met echt belangerijke zaken houden we ons niet bezig.
Neem nou als voorbeeld afgelopen week met die Legia supporters bij Az, die kunnen dus gewoon wapenstokken van ME-ers afpakken omdat die waarschijnlijk te bang zijn om vervolgd te worden als ze ermee uit halen.

12 oktober 2023 om 13:08

@Evrijn

Het drinken van alcohol op de tribunes is verboden, maar daaronder kan er gewoon gedronken worden. Het gevolg daarvan is dat men zich voor de wedstrijd en tijdens de rust volledig vol giet met drank in plaats van tijdens de wedstrijd.

12 oktober 2023 om 13:09

@nr.11 gelukkig wonen we in Nederland en niet in Turkije of Polen.

Ik zie het probleem met netten niet zo, ik durf er om te wedden dat het merendeel van de mensen die tegen netten is en ook zegt "het zijn maar plastic bekertjes" het op hun eigen werk ook niet zouden accepteren als een collega of klant ze bekogeld met (lege) koffiebekertjes. Waarom moeten voetballers dit dan wel?

12 oktober 2023 om 13:17

"maatregelen nemen tegen maatregelen is toch precies wat we al jaren doen hier in Nederland." Het gaat dan ook niet zo goed in Nederland hé haha

Hoe groot is je neus, Janh? Want zover kan je kijken merk ik.een voetbalwedstrijd vergelijken met een kantoor?de maatregel is: "om te voorkomen dat er wederom plastic bekers richting het speelveld worden gegooid’''dus een bekertje op het veld. Niet op een speler. De wedstrijden wordt steeds gestaakt omdat er dan 1 bekertje op het vele ligt.moet je best hard gooien kunnen om een plastic bekertje op een speler te gooien.

12 oktober 2023 om 13:30

Nouja het is natuurlijk een feit dat het helemaal niet nodig zou moeten zijn en misschien zijn andere maatregelen (die nu nog niet gebruikt worden) beter om dit te voorkomen. Maar zo lang die er niet zijn, heb ik liever netten uit voorzorg. Dat bespaart een hoop frustratie als het weer eens mis dreigt te gaan en nette mensen met kinderen in de 28e minuut naar huis moeten.

Thuis ga je ook geen rookmelders ophangen vanaf het moment dat je de eerste brand hebt.

12 oktober 2023 om 13:31

Als het de standaard wordt en blijft, dan hebben we het toch niet meer over de hele kudde aanpakken? En zo storend zijn die netten toch niet?

Er is een heleboel ophef om een paar netten. Geef het wat tijd en iedereen is eraan gewend. Triest dat het nodig is uiteraard maar blijkbaar ontbreekt het de politiek en politie aan daadkracht om het onderliggende probleem echt aan te pakken. Dan kun je als clubs helaas niet anders..

12 oktober 2023 om 13:59

Dan ga je waarschijnlijk nooit naar een wedstrijd van feyenoord. Als je staat op vak z,w,y of x wordt t zicht zeer irritant belemmerd door die netten en ook op tv. Kaartjes zijn best prijzig, dus verwacht wel beetje normaal zicht, en waar hebben we t eigenlijk over paar vreugde bekers de lucht in en paar t veld op.

12 oktober 2023 om 14:02

@nr.11 Voor voetballers is het veld hun "kantoor" en hoe vaak worden de bekertjes richting de spelers gegooid.. juist te vaak.. Buiten het feit dat er nog stewards en ballenjongens rondlopen die ook geraakt kunnen worden. Die mensen zijn daar ook gewoon aan het werk.

Dus stel ik je wederom de vraag: als jij met je werk bezig bent en er worden om je heen bekertjes en andere voorwerpen gegooid die je al dan niet raken. Jij vind dat echt prima ja?

12 oktober 2023 om 14:24

Dat klopt wel ja. Ik ben niet in een stadion met netten geweest. Maar ik ga er wel vanuit dat ook wat betreft netten er verbetering in zal zitten, en het uiteindelijk wel went.

12 oktober 2023 om 15:01

Leg het toch maar uit, want netten lossen geen enkel probleem op. Dit noemen we ook wel een PVV oplossing.

12 oktober 2023 om 15:03

Niet te vergelijken en daarnaast moeten ze toch douchen naar de wedstrijd.

12 oktober 2023 om 15:05

Jij zit blijkbaar niet in het stadion. Ik hoef niet achter een net te zitten. Is gewoon verschrikkelijk en totaal niet nodig. Gewoon doorvoetballen en niet zo zeuren. Er gebeurt helemaal als je naar het verleden kijkt helemaal niets jn de stadions. Het probleem is de huidige maatschappij waar mensen al bijna huilen indien ze worden aangekeken.

12 oktober 2023 om 12:14

De goede onder de kwade laten lijden, echt een typisch Nederlandse oplossing. Net als een verbod op uitsupporters in plaats van de rotte appels eruit pikken.

12 oktober 2023 om 12:27

typisch Nederlands? Hoe doen ze het in de rest van de wereld dan?

12 oktober 2023 om 12:31

29er

In bijvoorbeeld Duitsland, het land waar hier en in de politiek altijd naar wordt verwezen als het gaat over “daar kan het wel”, worden er vrijwel geen collectieve straffen uitgedeeld maar hanteren ze een dadergerichte aanpak. Uitsupporters zijn daar onderdeel van de cultuur en zo’n beslissing van de burgemeester van Leeuwarden dat er de komende 5 wedstrijden geen uitsupporters (van clubs die werkelijk waar niets te maken hebben met eerdere ongeregeldheden) welkom zijn in Leeuwarden zal daar niet genomen worden.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over zaken als bus/trein/auto-combi’s of het staken van wedstrijden vanwege één plastic bekertje.

12 oktober 2023 om 12:47

Dat je nu een voorbeeld hebt, zegt niets over dat iets 'typisch Nederlands is'. Daarnaast zijn er in Duitsland ook voorbeelden van wedstrijden zonder publiek na wangedrag fans.
Simpelweg is iets simpels als fouilleren bij de ingang van een stadion al iets waar de goeden onder de kwaden lijden. In principe zou het niet eens nodig moeten zijn.
En trek dat veel breder dan voetbalstadions. Flitspalen, douanecontrole op het vliegveld, alcoholcontroles in het verkeer, de hele complexe wetgeving omtrent inkomstenbelasting en toeslagen, allemaal voorbeelden van middelen omdat er een kleine groep anders misbruik maakt van het systeem

12 oktober 2023 om 12:56

@29er

Ik geef niet aan dat ‘goede onder de kwade lijden’ een Nederlandse oplossing is, maar dat het ‘ophangen van netten in elk stadion’ een Nederlandse oplossing zou zijn. Aangezien je hiermee dus ook supporters en clubs raakt waar deze problemen niet zijn, in plaats van dat je enkel de probleemsupporters/clubs aanpakt.

In het Nederlandse voetballand pakken we liever complete groepen aan en kiezen we voor de makkelijke weg, in plaats van dat de problemen grondig en goed worden aangepakt.

12 oktober 2023 om 13:02

Dat las ik. En ik geef internationale voorbeelden waar groepen aangepakt worden / ergens last van hebben omdat een minderheid het voor hen verpest. Waarom dan 'typisch Nederlands'?

12 oktober 2023 om 22:02

@29er

Ben het met je eens dat goeden die onder kwaden moeten lijden niet 'typisch Nederlands is'. Als dit soort maatregelen buitenproportioneel zijn, komt dit vooral voor in landen met een dictatuur en andere situaties waar "de goeden" geen inspraak hebben of invloed kunnen uitoefenen.

De voorbeelden die je noemt vind ik echter van andere orde als staken van wedstrijden en kijkplezier negatief beïnvloeden met netten waarbij tienduizenden moeten lijden vanwege gooien van een zacht plastic bekertje door een enkeling.

Gebruik de door jou aangehaalde alcoholcontrole om uit te leggen hoe extreem ik het ervaar. Als er soortgelijk gestraft zou worden dan zou de provincie met het hoogste percentage met gepakte bestuurders een week lang een gezamenlijk rijverbod krijgen.

Waarom is dit dan toch ingevoerd in de voetbalstadions? Burgemeesters en KNVB hebben dit ingevoerd en deze functionarissen worden niet aangesteld/gekozen door de supporters in het stadion.

12 oktober 2023 om 12:16

(Glazen) wanden zou echt wel erg zijn voor de immersie als voetballer. Krijg je net een soort ijshockey gebeuren.

12 oktober 2023 om 13:10

Alleen dan nog hoger. Dat wordt een leuk poetswerkje.

Alleen bij ijshockey is het om de spelers op de baan te houden én om het publiek te beschermen tegen rondvliegende projectielen (hoe ironisch).

12 oktober 2023 om 12:21

We hebben bij Groningen al eens gezien waarom glazen wanden géén goed ixee zijn.

12 oktober 2023 om 13:26

Ik kijk bijvoorbeeld ook veel nfl. Daar is de laatste jaren niks op het veld gegooid behalve een sneeuwbal. Het voetbal heeft geen netten nodig, maar fatsoenlijke toeschouwers. Gewoon je gedragen en anders thuisblijven.

12 oktober 2023 om 13:49

Glas?!🤣🤣🙈

12 oktober 2023 om 13:56

Glazen wanden? Voetbalstadion is toch geen dierentuin ofzo wat een onzin

12 oktober 2023 om 16:33

Niet elk stadion, alleen als het er zoals bij Cambuur vaker mis gaat. Ik ben het eens dat het staken te ver gaat, maar als je weet dat ze het gaan doen. Gooi dan niet. Ook niet uit vreugde. Wat ik overigens ook niet begrijp. Ik zou als speler bijna iets terug willen gooien als ik van het publiek wat zich fan noemt met bier overgoten zou worden. Daar zit je niet op te wachten, althans ik niet. Daarnaast biertje is duur genoeg dus drink m liever op.

Goed dat ze dat vrijwillig doen. Wat mij betreft krijgt de KNVB de rechten om het te verplichten nadat het 1 a 2 keer fout is gegaan.

12 oktober 2023 om 12:10

Goed plan,daarmee ontmoedig je die gasten ook diewillen gooien.

12 oktober 2023 om 12:32

Omdat de KNVB een slechte maatregel heeft ingevoerd, moet er nog een maatregel op de maatregel worden gezet. i.p.v.. de slechte maatregel gewoon in te trekken. Heel slim en niet koppig van de Knvb.

12 oktober 2023 om 12:41

dat voetbalsupporters het gooien van bierbekers, aanstekers, muntjes, vuurwerk en wat dan ook sfeerverhogend vindt, wil niet zeggen dat het normaal is. Daar mogen best maatregelen tegen genomen worden

12 oktober 2023 om 12:52

Prima om een maatregel in te voeren. Moet de maatregel wel werken en niet buiten proportie zijn.
''plastic bierbekertjes'' en ''vuurwerk' is dan ook iets heel anders.
Een scheidsrechter is slim genoeg om te zien wanneer er sprake is van gevaar en de wedstrijd moet staken.

12 oktober 2023 om 12:57

@nr11
Is een aansteker gevaarlijk ? ik snap niet waarom mensen het normaal vinden dat er bekers op het veld gegooid moet worden.

12 oktober 2023 om 12:58

ik zie geen enkele reden waarom het buiten proportioneel is.

Dan ben je volwassen, mag je ff 5 a 6 euro voor een bekertje aangemaakt bier betalen, en dan gooi je het bekertje het veld op. Waardoor naar het stadion gaan naar domme netten kijken wordt. Leuk man.

12 oktober 2023 om 12:22

Zelf best wel wat mooie wedstrijden meegemaakt de laatste jaren bij Ajax en als je dan aan het eind van de wedstrijd tegen Feyenoord wint of een grote Europese wedstrijd, dan komt er bij iedereen zo een emotie los en dan heb je geregeld een bierdouche. Hoort er gewoon bij. Vuurwerk op veld is ander verhaal

12 oktober 2023 om 12:28

Nee hoort er niet bij. Heeft niks met emotie te maken maar met je gezond verstand. Je hoeft niet met spullen te gooien. Nu niet, toen niet, nooit niet.

12 oktober 2023 om 12:35

@cuco10

In het gemiddelde uitvak en/of op de fanatieke zijde is dat wel gebruikelijk. Kijk bijvoorbeeld maar de beelden terug van Feyenoord - Zorya (of een andere belangrijke wedstrijd van Feyenoord) en je ziet tientallen bekers de lucht in gaan op de Noordzijde.

Mocht je dat niet willen dan zijn er zat andere tribunes waar dit niet gebeurd (net als bijvoorbeeld het staan of constant zingen tijdens de wedstrijden).

12 oktober 2023 om 13:12

Je gooit niet met bier, punt.

12 oktober 2023 om 13:34

Gebruiken veranderen. Slavernij was ook ooit gebruikelijk. Zijn we ook van kunnen afstappen. Dus met bekertjes gooien zal dan ook wel lukken.

12 oktober 2023 om 13:39

Bij concerten en festivals wordt het ook regelmatig gedaan, moeten we dat dan ook maar gaan straffen? Een bekertje op het veld is echt geen probleem, maar het moedwillig proberen te raken van een tegenstander is daarentegen wel een probleem.

12 oktober 2023 om 13:56

Krovikan, wie zegt dat er bier in zit? Er zijn wel meer dingen geel.

Bij Az hingen ze ook al, hetzij niet bij elke wedstrijd.

Dat moet ook wel want het is bij Cambuur ook verschrikkelijk elke keer.

Het lijkt mij dat NAC de volgende is? Daar is het ook iedere keer raak..

12 oktober 2023 om 12:33

Ik had zelf bij het lezen van de titel de Arena verwacht.

12 oktober 2023 om 12:42

Dubbel, mag weg

12 oktober 2023 om 12:45

Nee joh, dat willen de supporters niet.
Daar wachten ze gewoon op het volgende incident om zich vervolgens te verschuilen achter "dit hadden wij ook niet verwacht of zien aankomen".

Ik moet zeggen dat ik er in de Kuip wel aan gewend ben. Dan vind ik het op tv meer storend eruit zien. Liever zonder uiteraard maar vind het ook wel prettig dat een individu nu niet kan zorgen voor het stil leggen van de wedstrijd. Het zal voor 9 van de 10 wedstrijden overbodig zijn maar voor nu wel even prima.

Lees de tekst goed. Er staat:
''een tijdelijke maatregel, ‘om te voorkomen dat er wederom plastic bekers richting het speelveld worden gegooid’''
Dus het is een maatregel op een maatregel. I.p.v. de slechte maatregel in te trekken.
De KNVB moet deze slechte en dispropoinele maatregel gewoon intrekken en niet zo koppig blijven doen. Het was een leuk experiment, maar het werkt niet.

12 oktober 2023 om 12:41

Iedereen met een klein beetje inzicht had kunnen zien aankomen dat dit niet zo werken. Serieus spul zoals vuurwerk of harde voorwerpen kan ik nog wel in komen, maar een bekertje kom op he..

12 oktober 2023 om 12:50

Inderdaad M_ssc.
Ik had verwacht dat ze deze 'tijdelijke' maatregel dike ze vorig jaar hadden ingevoerd egewoon weer weg hadden gedaan. Dan had de KNVB niet zo veel gezichtsverlies gekregen.
Maar nee! Ze moesten deze oh zo goede maatregel hanteren. En je ziet meteen de negatieve gevolgen ervan. En nu zijn ze te koppig om hun fout te erkennen en gewoon deze buiten proporionele maatregel in te trekken

Pff. nog meer van die netten. Ik vind dit zo'n minachting voor de TV-kijker. Een paar miljoen mensen moeten tegen zo'n net met zo'n verschrikkelijke paal in het midden kijken zoals bij Feyenoord voor die doorgesnoven randdebielen die alleen voor het liedjes zingen, vlaggetjes zwaaien, ruzie zoeken, vuurwerkjes gooien en andere puberale activiteiten naar het stadion komen. Kunnen ze niet die vakken leeg laten aan de kant waar de camera staat ipv te kiezen voor de misdragende groep "supporters".

12 oktober 2023 om 12:38

@Redbaron

Toch fijn dat jij je als ‘televisiekijker’ verheven voelt boven de fanatieke stadionbezoeker die de club door heel het land (en Europa) achterna reist. Die fanatieke supporter zet jij weg als een ‘doorgesnoven randdebiel’, maar jij die naast je maandelijkse ESPN-abonnement niets voor de club betekent die zou centraal moeten staan?

Iets met de omgekeerde wereld en een gigantische plaat voor je kop hebben.

12 oktober 2023 om 13:26

Als individuele tv kijker voel ik me in de basis niet verheven boven een individuele stadionsupporter. Het verschil is alleen wel dat we het hebben over 50.000 supporters vs 500.000- 2.000.000 tv kijkers. Aangezien de ene groep 10 tot 40 keer zo groot is lijkt me vrij logisch om daar wat meer rekening mee te houden. En uiteraard kan dit allemaal prima samen gaan en zorgt pak hem beet 95% (misschien wel meer) van de stadionsupporters niet voor problemen. En dat mensen het leuk vinden om samen liedjes te zingen en met sjaaltjes te zwaaien vind ik ook prima. Ieder zijn hobby. Perfect. Niks mis mee. Maar boven die kleine groep randdebielen die zich op regelmatige basis misdraagt voel ik me als niet voor maatschappelijke problemen zorgende tv-kijker inderdaad wel verheven.

12 oktober 2023 om 15:01

De fanatieke supporters zijn de supporters die de club op kosten jaagt en ze een slechte reputatie bezorgen. Feyenoord (als voorbeeld) heeft al een goede reputatie in de verschillende europese steden die ze bezocht hebben afgelopen decennia.
Als club ben je dat soort mensen liever kwijt dan rijk. Sterker nog, als het aan de club was hadden ze liever business seats dan harde kernen, ondanks dat die business seats niet verder komen dan een applausje bij opkomst. Business seats zorgen immers wel voor fatsoenlijke inkomsten

12 oktober 2023 om 15:45

@29er

En zij zijn daarnaast ook degene die een club achterna reizen in het binnen en buitenland om het team een steun in de rug te geven. Of dacht je dat het de spelers koud laat dat er 3000 man in Madrid het thuispubliek overstemmen of dat er 8000 in het uitvak in Berlijn zitten?

Je moet een fanatieke supporter daarnaast ook niet verwarren met een hooligan. Aangezien je Feyenoord als voorbeeld neemt: het grootste gedeelte van de Diamondcardhouders (de mensen met de meeste uitpunten die vrijwel alle uitwedstrijden aanwezig zijn) zijn relatief oud en worden niet voor niets ‘diamondbejaarden’ genoemd. Zijn dit de mensen die voor schade en kosten zorgen en die Feyenoord liever kwijt dan rijk is? Of omarmt Feyenoord deze mensen en zijn ze maar wat blij met deze mensen?

Bij ajax is de F-side diep geworteld in het bestuur. Als die zomaar netten gaan ophangen dan worden ze thuis opgezocht. De knvb zou het gewoon verplicht moeten maken. Je oogst wat je zaait.

12 oktober 2023 om 15:02

Veel clubs zijn bang voor hun eigen harde kern. Helaas maar waar

Ben ik blij dat het bij ons nog altijd lekker rustig is.
Geen een enkele wedstrijd is vooralsnog gestaakt sinds die domme maatregel is ingevoerd in de KKD.

Pluim voor de Den Haag supporters!! Mag ook een keer

12 oktober 2023 om 15:04

Als Den Haag supporter zou ik ook liever zo veel mogelijk alcohol drinken en niets verspillen. Nuchter is het niet aan te zien.

Maar inderdaad, probs voor ADO supporters

12 oktober 2023 om 17:41

Vind het wel leuk uitzien dit seizoen. We hebben alleen de tweede wedstrijd verloren en hebben een keer punten verspeeld tegen Telstar. Ik klaag in elk geval niet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren