Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moutinho schiet Portugal naar zege en EK; Denemarken moet vrezen

Laatste update:

Portugal heeft zich geplaatst voor het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk. Het team van Fernando Santos had tegen Denemarken aan een punt genoeg om zich te verzekeren van een plekje bij de eerste twee in Groep I, maar wist zelfs te winnen: 1-0. De Scandinaviërs zijn nog altijd de runner-up en hebben één punt meer dan Albanië, maar Albanië heeft nog een wedstrijd te goed.

/

Portugal - Denemarken 1-0
De voorhoede van Portugal werd in Braga gevormd door Bernardo Silva, Nani en Cristiano Ronaldo en Santos stelde als controlerende middenvelder voormalig Roda JC’er Danilo op. In de beginfase was Martin Braithwaite de beste man op het veld: hij bereikte bijna Nicklas Bendtner en toen hij de spits wel vond, mikte de contractspeler van VfL Wolfsburg over. Portugal kwam na het eerste kwart beter in de wedstrijd en zette bij vlagen goed druk, maar Kasper Schmeichel hield zijn doel schoon en had geluk toen Nani op slag van rust na een voorzet van João Moutinho tegen de dwarsligger kopte. In de blessuretijd smeekte Denemarken bij Mark Clattenburg nog om een strafschop nadat Cédric Soares de bal met zijn hand zou hebben geraakt, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

In de tweede helft kwam Portugal opnieuw goed weg toen Bendtner de bal tegen de paal van Rui Patrício schoot. Bij A Selecção kwam Ronaldo amper in het stuk voor, maar het was uiteindelijk Moutinho die het verschil maakte. Hij pikte halverwege de tweede helft een afvallende bal op, kapte een tegenstander uit en vond met zijn linker de korte hoek: 1-0. Bernardo Silva had het duel later op slot kunnen gooien na een mooie demarrage, maar mikte naast. Denemarken slaagde er niet meer in om gelijk te maken en moet nu hopen dat Albanië in de laatste speelronde van de EK-kwalificatiereeks zondag verliest bij Armenië. De nummer drie van de poule gaat wel naar de play-offs.

/

Albanië - Servië 0-2
De eerdere ontmoeting tussen Albanië en Servië werd vanwege het beruchte drone-incident gestaakt en woensdagavond werd de spelersbus van de Serviërs bekogeld. In de eerste helft ging het in de Elbasan Arena redelijk gelijk op, al leunde het thuisland meer op de verdediging. De beste kans was voor Branislav Ivanovic, die na een hoekschop over mikte. Een Servische treffer op slag van rust werd vanwege een overtreding van Dusan Tadic op de doelman afgekeurd. In de tweede helft liet Servië niet heel veel zien: Luka Milivojevic schoot over en Aleksandar Kolarov mikte uit een vrije trap net naast. Vladimir Stojkovic zorgde er aan de overzijde met een redding voor dat het bij een brilstand bleef, maar in de blessuretijd werd er dan toch nog gescoord. Kolarov maakte er op fraaie wijze 0-1 van en Adem Ljajic tekende ook nog voor de 0-2.

Wie gaat naar het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha, heeeeeerlijk.
Ik snap wel dat Albania zich in bedwang kon houden, die weten dat wanneer zij zich nog een keer gaan misdragen ze misschien wel verbannen worden van het EK. En dat willen zij natuurlijk niet. Publiek heeft zich in toom gehouden hierdoor.
Buiten dat, fantastisch dat Serbia hier heeft gewonnen, werkelijk schitterend.
Een redelijk saaie match met kansen heen en weer en een (onterecht?) goal afgekeurd van Serbia ook nog.
Serbia beslist het in de slotfase en dat bewijst maar weer eens hoe gevaarlijk we kunnen zijn.
Kolarov bewijst zijn waarde en dat met die blessures aan onze kant.
Dan nog 0-2(!!!!!!) ook door middel van een schitterend lobje...
Trots op mijn land, tot in den dood. Forza Serbia!

8 oktober 2015 om 22:46

Albanië noord Ierland op het EK dat moet je niet willen man

8 oktober 2015 om 23:10

Waarom wil je die niet op het EK willen? Ik ben hartstikke blij dat Noord - Ierland er bij zit. Vertel me jouw reden is? Zeker weer zo een onzin reden van dat ze slecht zijn en daardoor geen toegevoegde waarde. Everyones loves a winner... Altijd mooi als de underdogs winnen.

8 oktober 2015 om 23:35

Ja Albaniã« kom op man!! Dat komt door Platini, had gwn 16 ploegen gelaten.. Tsjonge jonge

8 oktober 2015 om 23:40

Meer wedstrijden ik vind het alleen maar mooi. Heel blij dat de kleinere landen nu ook een keer aanwezig zullen zijn en ik hoop ook dat ze het ver schoppen op het EK.

9 oktober 2015 om 00:32

Niemand kijkt toch uit naar Albanië-Duitsland? Tenminste, voor mij is dat totaal niet interessant. Ik weet niet of jij hem in je agenda gaat zetten maar dat lijkt me heel sterk. Stelletje lammen en blinden die daar tegen de eliten van Europa moeten spelen. Verloren zaak.

9 oktober 2015 om 07:41

Ronaldo C. Albanie lukt het wel en waar is Nederland....

9 oktober 2015 om 08:37

Oooeeeh wat denigrerend een kwalijke eigenschap. Ja ik kijk daar naar uit ja en hoop dan dat de underdog wint want dat vind ik prachtig. Net als toen Griekenland het EK won dat was ook schitterend.

9 oktober 2015 om 11:16

Noord Ierland daarintegen zou juist heel goed zijn voor de sfeer.

8 oktober 2015 om 22:48

Gefeliciteerd broeder ! Geniet er lekker van !!

Volim te Srbija !!!! ( HOU VAN Servie ! )

8 oktober 2015 om 22:49

Gefeliciteerd maar wat hebben jullie aan die punten, met zo'n team als Servië met spelers als Ivanovic kolarov mativ en Tadic verwacht je toch wel meer dan niet eens in de top 3 staan in zo'n poule 👍

8 oktober 2015 om 23:26

Vind het een beetje zwak dat je het gedrag van de Albanese supporters op deze manier goed praat. Je kan ook gewoon de complimenten geven aan de Albanese autoriteiten die in tegenstelling tot de autoriteiten in Servië, wel in staat waren om dit beladen duel tot een goed einde te brengen. De Albanese supporters hebben zich ook formeel gedragen, op enkele debielen na die stenen gooiden voor de wedstrijd.

Servië heeft verder op bijna elke positie een betere speler staan dan de Albanezen. Het is dan ook zeer verrassend als je naar de klassering in deze groep kijkt. Overigens is dit de tweede keer op rij dat Albanië die punten in de laatste minuten laat glippen. Eerder won Portugal door een goal van Miguel Veloso in de 90e minuut. De volgende wedstrijd tussen Armenië en Albanië zal uitmaken wie er naar het EK gaat. Winst is noodzakelijk voor de Albanezen, terwijl Denemarken moet hopen op een stunt van Armenië.

9 oktober 2015 om 11:18

Heeft niks met de autoriteiten te maken. Albanie was de vorige keer begonnen om met een drone aan te komen zetten en te provoceren. Omdat het nu in bedwang is gehouden is alleen omdat Albanie zich nog kan plaatsten voor het EK anders was het hier ongetwijfeld ook een zooitje geworden. En de klassering is ook mede door het belachelijke besluit om Albanie een 0-3 overwinning toe te geven in de vorige wedstrijd.

9 oktober 2015 om 11:14

Albanie op het EK dan moet je gewoon vrezen voor grote problemen. Als ze op het EK in de groepsfase eruit vliegen breken ze alles af wat los en vast zit. Alleen Armenie kan die afgang ons nog besparen.

9 oktober 2015 om 12:24

Je bent nu serieus aan het veralgemenen hoor, ik versta niet vanwaar al die haat? Net zoals bij de Servische fans heb je ook bij de Albanese rotte appels, moeten we ze daarvoor allemaal over 1 kam scheren? Neen toch?

Ik hoop gewoon dat ze zich kwalificeren, gewoon zodat de vele haters hier verder kunnen haten dat een voetballand als Servië met zoveel toppers er niet bij is en een bende "gekken", in de manier dat jij ze omschrijft, gewoon wel op het EK is.

PS: play-offs zitten er sowieso in hé, dus verlies tegen Armenië is gewoon uitstel.

Was ook wel te verwachten. In principe een zwakke poule en was van te voren al duidelijk welke landen bij de 1e 2 eindigen.

8 oktober 2015 om 22:45

Als Albanie van Armenie wint is het 2e.

8 oktober 2015 om 22:57

Ik verwacht dat Armenië wel gaat winnen.
Denemarken gewoon 2e.

Maar heeft Albanië ook niet genoeg aan een gelijkspel met basis van onderling resultaat?

8 oktober 2015 om 23:04

Nope, doelsaldo en onderling resultaat zijn allebei in ons nadeel (0-0 in Denemarken en 1-1 in Albanie) dus we moeten echt winnen

8 oktober 2015 om 22:49

Bwa niet echt, als je naar de landen zelf kijk. Denemarken, Portugal & Servië. Toch landen met topspelers in zoals Eriksen, Ronaldo, Ivanovic etc.

En net zoals Shqiptarks hierboven zegt, door het verlies van Denemarken kan Albanië gewoon rechtstreeks doorstoten als ze winnen van Armenië.

8 oktober 2015 om 22:52

Zwakke poule, dacht ik van Nederland ook. Er zijn tegenwoordig geen kleine voetballanden meer. Zie Albanië in deze poule en zie Ijsland in de poule van Nederland.

Weer verlies je een wedstrijd in de laatste minuut. Het is gewoon om te huilen. Pijn in me hart als ik dit zeg. Gefeliciteerd Serviers.

8 oktober 2015 om 22:54

Bedankt jonge !

8 oktober 2015 om 23:18

Thanks man, Albanie kon ook niet anders, ze moesten wel. Al had iemand gewoon moeten schreeuwen dat Denemarken verloor dan konden ze nog een punt pakken door nog enigzins te blijven verdedigen.

8 oktober 2015 om 23:25

Respect voor jullie man !

Wat een k*twedstrijd zeg. Proficiat Servië.

8 oktober 2015 om 22:55

Bedankt

Geweldig Servië, Heerlijk !

Ik ben ontzettend trots, dat Serviërs mijn broeder volk zijn. Het zijn ware broeders ! Geweldig om albanië in de blessure tijd goede tikken te verkopen.

Hopelijk kan Armenië het karwei afmaken tegen Albanië. ( Al betwijfel ik dat, want armenië is ook niet echt lekker in vorm ).

Maargoed, mijn Servische broeders en zusters geniet er van !!!!

Srbija & Hellas Voor Altijd Broeders !

Alweer in reservetijd tegengoals geã¯ncasseerd.
Alsnog kans om naar het EK te gaan, maar dan moeten we sowieso winnen van Armenie.

8 oktober 2015 om 23:28

Alle steun vanuit Turkije!

Geweldig Portugal. Een keer zonder play offs naar een groot toernooi. Op 1 misstapje na een tot nu toe foutloze kwalificatie. Voor mij waren Danilo en Bernardo Silva de toppers vandaag. Danilo zeer degelijk en bijna al zijn duels gewonnen, Bernardo Silva een lust voor het oog. Jammer dat hij de 2-0 niet heeft gemaakt.

Denemarken graag gedaan

8 oktober 2015 om 22:57

Denemarken heeft er allesinds geen gebruik van gemaakt, ze hebben verloren. Dat wil zeggen dat Albanië nog steeds kans heeft om door te gaan, 1 doelpunt op Armenië voldoet.

Logische uitslagen als je kijkt naar de spelers van beide teams en wat me ook verbaast is dat Servie al uitgeschakeld is terwijl ze normaal gesproken geen slecht team hebben.

Albanezen hebben Serven wel laten zien wat het betekent om geciviliseerd te zijn ipv dat eerloze gedrag wat de Serven hebben vertoond.

8 oktober 2015 om 23:04

Ach het doet zeker pijn dat Albanië verloren heeft of niet? Maar tevens wat verwacht je hoe een bepaalde publiek zich zal gaan reageren op zo fascistische vlag ?

8 oktober 2015 om 23:32

Je valt een speler niet aan als een geciviliseerde toeschouwer, daar valt niet over te discussiëren.

8 oktober 2015 om 23:37

Het ligt daar inderdaad zeer gevoelig, maar zo'n vlag geeft je niet de aanleiding om in te gaan slaan op spelers en technische staf en te gooien met voorwerpen die niet thuis horen op een voetbalveld. In Servië, die niet in staat waren om dat duel in veilige banen te leiden, ging het al vanaf minuut 1 mis met de racistische leuzen (dood aan alle Albanezen). Een beetje supporter met IQ weet dat je zoiets niet kan gaan roepen, zeker als je de grootste rol hebt opgeëist in een oorlog en verantwoordelijk bent voor de dood van duizenden onschuldige burgers. Er spelen veel spelers uit Kosovo voor Albanië en die hebben wellicht ook geleden in die oorlog.

Verder snap ik niet dat het elftal van Servië structureel het verprutst. Ze hebben geweldige spelers als Ivanovic, Kolarov, Matic en Tosic. Vooral Kolarov vind ik een geweldige speler. Die man heeft een geweldig linkerbeen.

8 oktober 2015 om 23:56

Nee autobussen aanvallen waar de spelers van Servie inzitten bewijst zeker hoe geciviliseerd Albanezen voetbal supporters waren. Beide landen zaten toen fout maar blijkbaar wil je goedkoop scoren en doet de verlies tegen Servie je nog steeds pijn.

9 oktober 2015 om 01:14

Whaaahaah je moet niet gaan gooien met dingen die niet op een voetbalveld thuis horen!????? Dus je mag wel met corner vlaggen en ballen de spekers bekogeken want die dingen horen wel thuis op het voetbalveld? Of iemand met een voetbalschoen bekogelen want tenslotte horen die wel bij een voetbalveld.

Heel zwak Albanie, de zwakste match die ze tot nu toe hebben gespeeld.
Servie was ook niet goed, maar scoren wel en winnen.
Wordt moeilijk om nu in Armenie te gaan winnen, zeker met deze trainer die alleen mar verdedigende spelers opstelt.

8 oktober 2015 om 23:21

Albanie heeft allang bewezen dat het dan alsnog kan winnen. Ik zag een paar goeie dingen net vs Frankrijk van de Armenen maar ben totaal niet verbaasd als Albanie de 3 punten pakt daar.

9 oktober 2015 om 00:00

Tegen Armenie en Frankrijk hebben ze aanvallend gespeeld, en de juiste spelers opgesteld.
Maar 9 van de 10 wedstrijden speelt Albanie verdedigend, en zitten de beste spelers op de bank.

Leuk dat Servie gewonnen heeft maar ze hebben er niks aan. Het verbaast mij eerlijk zeg niet dat Servie zich niet konden plaatsen. Het is bijna een feit dat de team van Servie alleen maar uit egocentrische spelers bestaat en zeker vergeleken met Montenegro waar de spelers zich helemaal kapot maken voor het nationale eer. Ieder geval hoop ik dat Montenegro morgen wint.

8 oktober 2015 om 23:23

Tja, het incident in de thuiswedstrijd en het onkunde van Advocaat vind ik best logisch dat er niet meer uitgesleept werd, maar goed, niemand in deze poule is consistent dus er had zeker meer uitgehaald moeten worden.

8 oktober 2015 om 23:59

Geen enkele Bondscoach sinds Clemente heeft iets kunnen presteren met de spelers groep van Servie. Dan kan je makkelijk wijzen naar bepaalde incidenten en matige bondscoaches maar klaarblijkelijke is er meer iets aan de hand.

9 oktober 2015 om 01:09

Je moet wel bij de les blijven he. Antic was veel succesvoller dan Clemente, snap ook niet waar je die gozer zomaar vandaan tovert. Clemente heeft geen moer voor het Servische voetbal betekend.

Huh? Ben verrast over het feit dat Portugal vierde staat op de Fifa ranking. Wat is er gebeurd met Frankrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Argentinie, Chile, Colombia?

8 oktober 2015 om 23:32

Argentinië staat 1ste, Duitsland 2de, België 3de. De rest staat gewoon na Portugal, maar die lijst is totaal niet serieus te nemen.

8 oktober 2015 om 23:42

Maar op basis van wat is Portugal zo snel gegroeid? Kan me een wanprestatie op het WK herinneren Voor de rest hebben andere landen het in de tussentijd beter gedaan zoals Belgie.

9 oktober 2015 om 00:52

Nederland heeft het toch ook beter gedaan als Belgie en waar zijn die nu?

9 oktober 2015 om 12:19

Dat bedoel ik dus, de ranking is praktisch waardeloos. Duitsland heeft zelfs het WK gewonnen maar staat 2de, dit komt gewoon door de wedstrijden tussen door, oefenwedstrijden of deze kwalificatiewedstrijden, ze tellen allemaal bijna voor evenveel waardoor je veel beweging krijgt. België heeft een topelftal maar is maar max plaats 7 ofso waard en niet de 3de. En dit zeg ik als supporter van België zelf zijnde. Deze plaatsen willen echt niets meer zeggen.

De score had veel hoger kunnen worden voor Portugal. Trots op mijn land, nu moet Nederland zich nog kwalificeren.

Força Portugal!!

heel erg jammer dit.

Hopelijk pakken we de overwinning tegen Armenie en gaat Shqipëri direct naar Frankrijk!

Echt zonde van Armenie. Als je Albanie zo ziet konden wij t ook wel doen, kwaliteit is er wel. Slechtste kwalificatie die ik heb gezien. Hoop dat we tegen die k*t Albanezen minimaal een punt pakken en hun droom verpesten al moet ik dit nog maar zien.

9 oktober 2015 om 15:09

Zo hoort dat. Ik hoop het met je axper, want worden ze 3e vliegen ze er toch uit tegen wie ze ook moeten in de play/offs.

Armenië heeft gewoon voldoende kwaliteit lopen om ze te pakken. In Albanië als ik me niet vergis stonden jullie voor , maar na de rode kaart draaide de wedstrijd.

9 oktober 2015 om 19:36

Ja dat klopt. Rode kaart was in die wedstrijd het keerpunt.

Goed dat Servië iig won gister, hopelijk maken wij 't karwei af thuis, ook al zijn we in de slechtste vorm sinds jaren maar goed.

Ik denk dat Servie verdiend heeft gewonnen. Niet vanwege het sprankelende spel maar vanwege het lef en karakter dat ze hebben laten zien. Heel Albanie stond dagenlang op zijn kop, er zijn landen die minder aandacht besteden aan een WK finale waarin ze spelen. Overal werd gedreigd dat elke Servische supporter Elbasan niet zou verlaten. Die hooligan met zijn permanentje zet foto's op fb dat hij kaartjes heeft en word opgepakt. Zonder hun legendarische leider zet de rest van de supporters maar een wave in. Er is niks mooiers dan ze afdrogen op het veld. Mocht Albanie gewonnen hebben dat zouden er hier 3000 berichtten zijn. Dan hebben ze ineens broeders over heel de wereld. Maar goed, Servie heeft ze terug op aarde gezet en daarmee ook het eigen gezicht gered. De druk vanuit Servie was heel groot om deze wedstrijd te winnen. Niet omdat er zoveel waarde word gehecht aan Albanie maar omdat er zoveel vieze politieke spelletjes aan voorafgingen. Albanie is en blijft een derde wereld land en op sportief vlak een zesde wereldland. En om dat op deze wijze te doen met 2 goals in de extra tijd is natuurlijk perfect getimed. Winnen in een stadion waar je de haat gewoon kan voelen is voor de spelers van Servie een geweldige boost voor het zelfvertrouwen. Zo verdedig je de kleuren van je land!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren