Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho uit forse kritiek op Wijnaldum na finale: ‘Niets daarvan!

Laatste update:

José Mourinho en Arsène Wenger hebben maar nauwelijks genoten van de Champions League-finale van zaterdagavond tussen Tottenham Hotspur en Liverpool. Liverpool won in Madrid met 0-2 dankzij doelpunten van Mohamed Salah en Divock Origi, maar het spel van zowel the Reds als Tottenham kon beide trainers in ruste amper bekoren.

"Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist door twee standaardsituaties, zoals zo vaak in grote wedstrijden", constateert Wenger bij beIN Sports. Salah opende de score uit een strafschop, waarna Origi de eindstand bepaalde na een hoekschop. "Ik vond Liverpool erg sober spelen. Er zat meer in voor Tottenham, dat het killerinstinct leek te missen. Volgens mij is het vooral een mentale kwestie in plaats van een kwaliteitskwestie. Ze geloofden er niet honderd procent in. Er zat meer in vanavond", aldus Wenger, die vol lof is over Alisson Becker. “De keeper was in de tweede helft cruciaal voor Liverpool.”

"Meneer Wenger heeft het over twee standaardsituaties. Liverpool heeft in negentig minuten driemaal op doel geschoten en twee doelpunten gemaakt", vult Mourinho aan. De Portugees is zeer kritisch op onder anderen Georginio Wijnaldum. "De drie middenvelders van Liverpool speelden op één lijn, vlak voor de verdediging. Ik kan me niet herinneren dat Henderson, Fabinho, Wijnaldum en Milner in de buurt zijn geweest van de drie aanvallers of überhaupt een loopactie in de zestien hebben gemaakt. Niets daarvan! Ze bleven met zeven man achterin hangen en speelden zeer pragmatisch. Ze waren verdedigend wel solide", geeft Mourinho toe.

"Als dit niet de finale van de Champions League was geweest, maar gewoon een normale wedstrijd in de Premier League of de finale van de EFL Cup, dan zouden we allemaal zeggen: 'de wedstrijd was niet goed'", vervolgt de ex-trainer van onder meer Chelsea en Manchester United. “De Champions League-finale brengt altijd emoties mee, maar kwalitatief gezien was de wedstrijd niet goed. Ik denk dat Tottenham gefrustreerd zal zijn. Ze hebben niet alleen verloren, maar ze zullen ook het gevoel hebben dat ze beter zijn dan dit."

Kun jij je vinden in de kritiek op Georginio Wijnaldum?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grappig dat juist Mourinho zich stoort aan een defensieve speelstijl.

1 juni 2019 om 23:39

Haha! Ik vond Liverpool nog niet eens zozeer heel defensief spelen, maar ze sloegen wel heel overduidelijk het middenveld over. Ik begrijp niet zo goed waarom, want dat hebben ze het hele seizoen niet zo overdreven gedaan als vanavond

1 juni 2019 om 23:49

@Diegelbereds

Ik denk voornamelijk zodat Spurs hun pressie niet kan toepassen en ook zodat Liverpool dan hoger kan druk zetten na hun balverlies.

Al vond ik wel dat de ruimte juist in het middenveld lag maar oke het heeft goed uitgepakt.

1 juni 2019 om 23:53

Je hebt gelijk Mich. Een middenveld met Fabinho, Henderson en Wijnaldum is gewoon vrij matig aan de bal. Ik juich het toe als daar echt een creatieve middenvelder aan toe wordt gevoegd. Een type Eriksen.

2 juni 2019 om 09:13

Zou Maddison niet wat zijn? Is een Engelse, zeer talentvolle aanvallende middenvelder.

2 juni 2019 om 09:57

En moet een flink zakcentje kosten. Volgens de geruchten vraagt Leicester 65 miljoen voor hem. Dat is belachelijk veel geld voor een speler die het nog niet eens 1 heel seizoen constant laat zien. Dan kunnen ze beter voor iemand als Fekir gaan, of misschien James Rodriguez.

2 juni 2019 om 13:37

Normaliter heb je er uiteraard Keita rondlopen, die ik samen met Henderson en Wijnaldum wel een prima blok vindt. Voetballend gezien is het dan nog steeds niet wereldklasse, maargoed in de PL is met het enorme aantal punten toch wel bewezen dat het team qua balans wel snor zit. City had gewoon een buitenaards goed seizoen, net als wij eigenlijk.

1 juni 2019 om 23:43

Als mensen jarenlang zeiken over Mourinho over zijn spelopvatting, dan lijkt het me normaal dat hij dat ook terugdoet, vooral als een team zo speelt die normaliter wordt geprezen omdat ze aanvallend spelen.

2 juni 2019 om 01:13

Mourinho stoort zich niet. Hij zegt alleen dat het middenveld net iets voor de verdediging stond. VZ maakt het er van dat Mourinho zich soort. Terwi hij juist aangeeft dat de finale echt alleen is om te winnen

Vooral leuk om dit van Mourinho zelf te horen.
Al heeft hij wel gelijk natuurlijk , want Liverpool had na de 1-0 niet de intentie om te voetballen en wie weet sowieso niet want dat kon je voor de 1-0 ook nog niet zien

Hij heeft toch kritiek op het gehele middenveld, niet alleen op Wijnaldum.

1 juni 2019 om 23:41

Klopt, maar de naam Wijnaldum scoort natuurlijk op een Nederlandse voetbalwebsite. Wel eens met de woorden van Mourinho. Zoals LFC vanavond speelde hadden ze net zo goed geen middenvelders kunnen opstellen

1 juni 2019 om 23:53

Bovendien geeft hij aan dat ze defensief wel solide stonden.

Nou nou en dat zegt parkeer de bus Mourinho?

1 juni 2019 om 23:43

Precies, in vergelijking met hoe hij zijn teams laat spelen was dit een erg leuke pot!

José ' park the dubbeldekker-bus' mourinho die kritiek heeft op een wat defensievere speelstijl.

Het moet niet gekker worden.

Maar i don't give a damn.

WE'VE GOT HIM.

nu ff paar drinken en hopen ik me bed straks nog kan vinden.

#lfc

Uitspraak vanMourinho zelf; finales zijn er om gewonnen te worden.

Lekker makkelijk....hij sleept ze naar de finale en nu zeiken op em. Tactisch was anders verdedigen nu

Het is bijna niet voor te stellen, maar als Mourinho trainer was geweest van Spurs of Liverpool. Dan was deze finale nog saaier geweest.

Dit zou een vetere titel zijn geweest aangezien het niet specifieke kritiek op Wijnaldum is: Mourinho uit forse kritiek op middenveld Liverpool na finale.

Verder denk ik dat Mourinho precies zo zou spelen. Middenveld naar achter laten hangen.

Is Mourinho jaloers op de manier waarop Klopp de bus parkeerde?

Liverpool heeft misschien twee uitgespeelde kansen gekregen en Spurs misschien ook twee? Voor de rest nog wat standaard situaties over en weer en een verdwaald afstandschot of een geblokt schot. En dat was het gewoon. Liverpool heeft door het wedstrijd verloop zich ook kunnen permiteren zo te spelen, als je binnen een halve minuut de kans krijgt en benut om op voorsprong te komen dan hoef je daarna geen risico meer te nemen.

Ja als Ajax in de finale zou staan, had Ajax m ook nog gewonnen man. Die durven tenminste nog te voetballen en hebben tenminste de drive om de neutrale kijker te vermaken. Vandaag was het gewoon een kut wedstrijd zonder enig vermaak. Ballen die gewoon simpel ingeleverd werden, afbraakvoetbal noem ik dat. Alles gericht op resultaat. Zowel Tottenham, Liverpool beide zijn gewoon ingesteld op resultaatvoetbal. Hoeveel clubs kunnen nog mooi voetbal spelen? Je ziet gewoon beulen tegenwoordig die niet eens meer de bal fatsoenlijk naar de juiste kleur kunnen passen of uberhaupt gewoon kunnen dribbelen. Voetbal in Engeland is eigenlijk heel erg slecht voor je ontwikkeling, omdat voetbalintelligentie daar veel minder belangrijk is, zeker als je tegen grote clubs speel. Waarom zou je slim spelen als iedereen resultaatvoetbal speelt. Gewoon kick-and-rush en ineens ligt de bal bij je voeten en moet je sneller reageren dan de tegenstander. Reactie-voetbal noemt men dat ook. Ajax had dit jaar de CL moeten winnen als je echt pure voetballiefhebber bent. Zo dominant, zo vernieuwend, en ze speelden met lef en visie. Dat Liverpool wint heeft deels te maken met Sane en Van Dijk. Zonder die twee was Liverpool amper ver gekomen. Tottenham had zovaak geluk aan zijn zijde, ook in de groepsfase was daar sprake van.

2 juni 2019 om 02:58

Zoveel tekst, maar tegelijkertijd ook zoveel onzin. Je baseert je mening over voetbal in Engeland blijkbaar op 1 wedstrijd. Als je de Engelse competitie volgt, weet je hoe die competitie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Met City en Liverpool staan er juist twee ploegen met geweldig combinatievoetbal en techniscg zeer vaardige spelers. Ajax speelde dit seizoen heel leuk voetbal met een jonge, talentvolle ploeg. Maar kom op, het is niet alsof Ajax het voetbal opnieuw heeft uitgevonden.

Oh ja, Liverpool speelt met Mané, niet met Sané. Maar als pure liefhebber wist je dat vast wel.

Schande voor de CL, 2 matige en saaie en lelijk voetballende ploegen hebben Europa in de wereld voor schut gezet.

Ik kan me nog een finale herinneren, Ajax - United. Waarbij Mourinho met een selectie van ik weet niet hoeveel miljoen ook lekker achteruit hing met als resultaat die beker. Uitgerekend hij die hier kritiek op heeft..

Gewoon volwassen gespeeld van Liverpool. Spurs heeft geen kans gehad. Ze hadden inderdaad ook vol op de aanval kunnen gaan en het dan vlak voor tijd kunnen verspelen, maar dit werkt toch een stuk beter.

Wat een onzin: Mourinho is de laatste die hier iets over hoort te zeggen. Ook benoemt hij het hele middenveld, niet alleen Wijnaldum.
Verder heeft hij wel gelijk, alleen is t bij Liverpool altijd zo dit seizoen, als ze niet moeten is t alleen maar op de counter met salah en Mane de bal
Vooruit poeieren. Als het moet kunnen ze best mooi voetballen, maar dit was een finale en niemand wilt verliezen. Toch was het zelfs voor eeen finale die bijna altijd lelijk zijn ver beneden pijl.

Eindelijk heeft klopp zijn grote prijs. Leuk voor die man na zoveel tegenslagen. Chapeau

Ik vond de wedstrijd bagger, beide teams speelde met angst om niet te willen verliezen. Ik zou een cijfer net een 6 geven Had meer verwacht

Hoe heeft Mourinho de Europa league finale van Ajax gewonnen? Ook met 9 man achterin hangen en met pragmatisch spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren