Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho tekent contract van ruim 50 miljoen; forse afkoopsom voor Pochettino

Laatste update:

Tottenham Hotspur nam dinsdagavond afscheid van Mauricio Pochettino, die wegens de tegenvallende resultaten zijn congé kreeg. Met José Mourinho haalden de Londenaren razendsnel een opvolger voor de Argentijn binnen. De Daily Mail en de Daily Mirror schrijven dat deze trainerswissel the Spurs wel een aardig bedrag moet kosten.

Mourinho heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023 en gaat bij Tottenham een jaarsalaris van zeventien miljoen euro opstrijken. Het betekent dat de Portugese oefenmeester twee keer zoveel als Pochettino gaat verdienen in Noord-Londen. De Argentijn was bij Tottenham nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2023 en aanvankelijk was de forse afkoopsom voor voorzitter Daniel Levy een reden om nog eens goed over een vertrek na te denken.

Tottenham-fans: 'Blij met Mourinho, maar Pochettino verdient meer waardering'

Levy wilde naar verluidt schikken om de afkoopsom naar beneden te krijgen, maar volgens de Daily Mirror is hij daar niet in geslaagd. Pochettino tekende in mei 2018 nog een verbeterde vijfjarige verbintenis bij Tottenham en dat heeft nu gevolgen, want de oefenmeester krijgt een slordige 23 miljoen mee na zijn ontslag. De totale kosten om Pochettino en zijn staf de laan uit te sturen, lijkt de vergoeding die Manchester United Mourinho in december 2018 moest betalen te overschrijden.

“Of hij bij Tottenham past? Het is interessant. José houdt ervan om geld uit te geven en Daniel Levy niet. Als het aan José ligt, worden er enkele grote namen binnengehaald. Hij houdt van ervaring en speelt niet graag met jonge spelers, maar je kan geen twijfels hebben over zijn prestaties tijdens zijn carrière”, zegt Jamie Redknapp bij Sky Sports over de trainerswissel. Jamie Carragher voegt toe: “Mensen plaatsen hun vraagtekens bij zijn periode bij Manchester United, maar hij is gedurende zijn carrière overal enorm succesvol geweest. Dat is waar het Tottenham aan ontbreekt, op dit moment.”

Snap jij het besluit van Tottenham Hotspur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Dat Mou 2x zoveel gaat verdienen als Poch is abaoluut belachelijk

20 november 2019 om 11:29

dat weten we pas over een paar jaar. Poch heeft natuurlijk prima werk verricht, maar uiteindelijk heeft ie 0 prijzen gewonnen. Ik verwacht van Mourinho niet veel meer, behalve dat hij een nog hogere oprotpremie krijgt dan Poch over 2,5 jaar of zo, maar we gaan het zien.

20 november 2019 om 11:43

Poch heeft wel meer dan ‘prima werk’ verricht. Tottenham was voor zijn komst nog nooit in de top 5 van de EPL geëindigd, Tottenham was eigenlijk gewoon een subtopper/middenmoter. En die middenmoter heeft Pochettino naar een UCL finale gebracht. Dat is niet ‘prima werk’ dat is een wereldprestatie.

20 november 2019 om 11:53

In 2009/10 zijn ze onder Redknapp ook in de top 4 geeindigd.

20 november 2019 om 11:58

Da's een uitschieter van tien jaar geleden. Je onderstreept enkel zijn punt.

20 november 2019 om 12:08

Vergeet een tweede plek achter City ook niet.

20 november 2019 om 12:14

Achter Leicester. Ze werden tweede achter Leicester

20 november 2019 om 12:23

Dat verandert echter niks aan het feit dat de info van e013willem niet klopt...

20 november 2019 om 12:31

@e013willem mee eens en Pochettino heeft ook talenten als Kane en Alli voor de leeuwen geworpen. de vraag is of Mourinho ook veel talenten de kans gaat geven want meestal is die puur resultaatgericht. talenten als De Bruyne, Salah en Lukaku hebben onder hem bij Chelsea eigenlijk nooit een serieuze kans gekregen

20 november 2019 om 12:32

Werd Arsenal niet 2e achter Leicester..?

20 november 2019 om 12:59

Correct. Spurs verziekte het helemaal op het eind. Seizoen er na wel 2de (achter Chelsea).

20 november 2019 om 12:59

Bizar dat je zo veel 'duimpjes' krijgt terwijl je verhaal voor geen kant klopt. Veelzeggend over het niveau...

Maar goed, alle 5 seizoenen onder Pochettino waren top 5, de 5 seizoenen er voor behalve één seizoen (6de plaats) ook allen top 5.

20 november 2019 om 15:06

Het is niet reëel om te verwachten dat Tottenham binnen nu en 3 de PL of de CL gaat winnen. Ik denk dat Klopp goed heeft laten zien hoe een dergelijke club weer naar de top kan. Op afgelopen seizoen na hebben ze ook net zoveel verdiend aan vertrokken spelers als de ze hebben uitgegeven om spelers aan te trekken. Mourinho staat er nou niet echt om bekend om iets op te bouwen, meer om het maximale uit een selectie te halen.

20 november 2019 om 16:14

verschil is natuurlijk dat Liverpool altijd een topclub is geweest die niet top presteerde in de competitie.tottenham is nooit echt een topclub geweest. 2x kampioen, 60 en 70 jaar geleden.de laatste jaren doen ze wel bovenin mee, maar echt kans op de titel hebben ze nooit gehad. CL halen is voor Tottenham gewoon een soort hoofdprijs.dus de vergelijking tussen tottenham en Liverpool gaat niet helemaal op.

20 november 2019 om 13:39

Nouja eentje is op papier een wereldcoach met een van de machtigste zaakwaarnemers achter zich en Poch heeft qua titels niks binnengesleept. Niet dat ik het niet eens ben met je, maar ik sta er niet versteld van.

tjonge...toch apart. Zoveel salaris voor trainers en de spelers krijgen echt relatief weinig bij Tottenham.

17 miljoen per jaar??? En kijk wat de spelers verdienen van Spurs. Wat een schande als dit waar is, kan me er ook bijna niks bij voorstellen. Of Levy zijn ogen zijn eindelijk open en hij stopt met gierig zijn, dat zou ook nog kunnen. Volgens mij verdient Kane 10 miljoen. Son 7,5 ongeveer. Zouden vreemde verhoudingen zijn..

20 november 2019 om 11:32

Een vreemde verhouding als een leidinggevende meer verdiend dan een werknemer onder hem?
Dat is dan toch juist normale verhoudingen?

20 november 2019 om 11:47

In de normale wereld wel ja, maar in de voetbalwereld niet. Bovendien is het alsnog vreemd dat de coach zoveel verdient dat zijn salaris gelijk is aan dat van je twee best betaalde spelers bij elkaar opgeteld.

20 november 2019 om 12:01

Goede vergelijking. Is toch niet hetzelfde snap je toch zelf ook wel. Voetballers zijn geen normale werknemers. Of zouden Sarri en Valverde meer moeten verdienen dan Ronaldo en Messi volgens jou..

20 november 2019 om 12:32

@iseldiroed een trainer is vervangbaar voor de Spurs. een spits van het kaliber Kane bv niet

Levy toch haha dit lijkt wel de omgekeerde wereld. Dit gaat tegen alles in waar Levy om bekend staat.
Ik dacht dat ik gister al verbaasd was over het ontslag van Poch maar dit slaat alles

20 november 2019 om 11:35

Hahahaha, ik had precies dezelfde gedachte. Ik ben enorme Spurs fan maar hou mijn hart vast voor de komende periode..misschien dat Levy toch een andere richting op gaat...

20 november 2019 om 12:13

Inderdaad! Ik sta nu nergens meer van te kijken. Ik hoop daarom stiekem dan Mourinho wel een deal heeft gemaakt dat er eens flink uitgegeven mag worden, alhoewel ik daar wel vanuit ga gezien ze de zomerperiode ook niet hebben stilgezeten

Neeeee! Wat een verschrikkelijk slechte keuze! Tottenham speelde prima voetbal. Even paar maanden wat minder, maar dat is toch geen reden om je club en imago te grabbel te gooien door Mourinho aan te stellen. Zal best kortstondig succes opleveren, maar we weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Ruzie en minimaal de helft van dat salaris krijgt Mourinho door helemaal niets meer te doen... zonde zonde zonde van zo’n leuke club!

20 november 2019 om 12:09

@giannini ik denk dat Mourinho ook grotere spelers kan halen. Sommige spelers zouden nu best eerder Spurs kiezen dan een andere club. Kans dat hij prijs pakt is daarnaast ook groot.

20 november 2019 om 17:46

Gearriveerde spelers van de buitencategorie kiezen sowieso niet voor Spurs. Allereerst vanwege het relatief lage salaris en ten tweede omdat het niet bekend staat als echte topclub. Daarom moesten we het juist hebben van de aantrekkingskracht van Poch op talentvolle jonge spelers die zich bij Spurs verder konden ontwikkelen richting wereldtop. Ik zou nu echter wel twee keer nadenken als toptalent om voor Spurs te tekenen.

20 november 2019 om 12:24

Goede reactie. Dit is precies het scenario wat gaat gebeuren. Dat imago is inderdaad wel naar de knoppen over een paar maanden! Doodzonde!

20 november 2019 om 17:43

Jammer inderdaad. Ik ben sinds de tijd van Martin Jol fan, en het is echt niet altijd leuk geweest haha, maar de laatste jaren waren echt fijn omdat Pochettino een bepaalde positiviteit meebracht, regelmatig mooi voetbal liet zien en spelers beter maakte. Nu is het allemaal maar afwachten, want afgaande op het verleden loop je als club met Mourinho imagoschade op, wordt er meer geteerd op ervaring dan talent en vertrekt hij na x jaar met hommeles. Aangezien het nu eenmaal zover is en we er toch geen invloed op hebben, geef ik Mourinho graag de kans om mijn ongelijk te bewijzen. Wat hij wel echt kan toevoegen is een stukje winnaarsmentaliteit, aangezien het daar duidelijk wel aan ontbrak. Persoonlijk kijk ik geen Spurs om ze prijzen te zien pakken, maar het zou best een leuke gewaarwording kunnen zijn als dat wel een keer gebeurt haha.

Dit gaat hem niet helpen in de contractonderhandelingen met spelers. Jezus, wat een bak geld! Vind het sowieso een vreemde combinatie, maar zodra Mourinho ook maar één prijs pakt zal hij zichzelf vast uitroepen tot succesvolste manager in de clubhistorie en dan krijgen we dat weer aan te horen.

20 november 2019 om 11:41

Enige wat Spurs nooit gewonnen heeft in de CL. De behaalde prijzen zijn overigens wel bijna verjaard.

20 november 2019 om 11:55

Heb het even gegoogled en ze hebben inderdaad meer prijzen gewonnen dan ik dacht. Nam ik al die grappen over hun lege prijzenkast toch wat te letterlijk

20 november 2019 om 12:12

Ze hebben ook nog nooit de PL gewonnen. Ze zijn al meer dan geen 60 jaar kampioen geworden. Dus is de prijzen kast aardig leeg denk ik.

Waarom hebben clubs zo weinig fantasie dat ze bij mourinho uitkomen? Ik zou hem misschien dit seizoen af laten maken en daarna een andere zoeken. Het is niet echt de coach waar je als spurs op zit te wachten.Nou begrijp ik ook wel dat mourinho niet komt voor een half seizoen maar dan zou ik iets anders zoeken.

20 november 2019 om 11:46

Er zijn op dit moment ook niet heel veel alternatieve beschikbaar maar dan nog zou ik niet zo snel uitkomen op Mourinho..

Wie wil er niet 25 miljoen verdienen door ontslagen op het strand te zitten. Want ongeveer halverwege zal het wel mis gaan is tot nu toe op Inter en Porto na altijd zo geweest. Aadje afkoopsom is in het verkeerde tijdperk trainer geweest. Mourinho heeft hem wel ingehaald, niet alleen qua bedrag, maar ook in aantallen volgens mij. Zonde van Tottenham en het bewijs dat het paniekvoetbal is. In mei was Pochetino nog de held en hoppa 5 jaar erbij. Is tevens ook altijd Tottenham trouw gebleven en nu met 23 miljoen uiteraard prima bedrag maar afgeserveerd na een mindere periode.

Je vraagt je toch af hoe zoiets kan.. Je merkt dat je een vermogen moet aftikken om van je trainer af te komen als het niet meer werkt, en dan stel je een nieuwe (twijfelachtige) trainer aan voor 17 miljoen per jaar met een contract voor 3,5 jaar.... Je zou toch zeggen dat ze hebben geleerd van langdurige contracten voor passanten, maar nee hoor. Je hoopt bijna dat Mourinho dit seizoen nog voor ongekende problemen gaat zorgen en lekker centen gaat verdienen zonder dat ze van hem af kunnen.

Als ik de reacties vandaag lees over de aanstelling van Mourinho lijkt het wel een amateur. Ik weet ook wel dat Tottenham een andere kijk op voetbal heeft dan Mourinho maar dit is een wereldtrainer. Het spel van Mourinho levert op korte termijn ook meer geld op d.m.v. het winnen van prijzen ( althans daar zal het salaris op gebasseerd zijn ). Het lijkt er verder ook op dat Tottenham serieuze plannen heeft met José, met een contract tot 2023. Ik heb er vertrouwen in!

20 november 2019 om 12:19

@Deenb ik vind hem juist totaal niet passen bij Spurs. Bij united was ie alleen maar aan het schreeuwen om aankopen en dat is bij Spurs nog minder mogelijk. Je kan gewoon niet op tegen het geld van City en Chelsea en noem ze maar op. Spurs zal een andere tactiek moeten gebruiken willen ze meedoen. Jonge spelers halen of misschien investeren in eigen jeugd. Mourinho past daar absoluut niet bij vind ik.

Heel dom besluit om Poch eruit te gooien ten faveure van mourinho,het zal blijken een grove fout te zijn....

Pochettino vorig jaar nog CL finale gehaald met Tottenham. En dan nu ontslagen worden omdat het ff minder gaat? Belachelijk!

20 november 2019 om 18:37

Pochettino is de kleedkamer kwijt daarom de wissel van trainer !

Haha jaa komop dit zagen we toch allemaal aankomen of ben ik de enige?!

Wat een geld verspilling zeg, ik begin echt afkeer te krijgen van voetbal als ik dit soort bedragen zie, geef mij maar amateur voetbal.

Echt jammer. Vond Tottenham altijd een van de weinige clubs in de Premier Leaugue met een leuk voetbal en niet blind smijten met geld. In mijn ogen is deze beslissing een 180 graden verandering.

Verschrikkelijke hypocriete vent die Levy, als een speller weg wil dan halsstarrig blijven vasthouden aan zijn bedrag. Maar als hij iemand er uit flikkert dan gaat hij proberen tot een schikking te komen, wat een gek. Met Mourinho gaat hij het ook leuk krijgen, die gaat zich nu netjes gedragen en vanaf de zomer is het heibel. Dan wil hij versterkingen die niet of nauwelijks gaan komen en dan moet hij ook in de buidel tasten om van mourinho af te komen.

20 november 2019 om 18:29

Je bedoelt dat een voorzitter er slecht aan doet om de kosten zo laag mogelijk te houden terwijl hij de opbrengst probeert te maximaliseren. Juist ja. Niets hypocriets aan. Dat je het persoonlijk irritant vindt dat kan natuurlijk, met name als onderhandelingen zich bij hem maar blijven voortslepen, maar dat is een ander verhaal.

Gekke gedachte misschien, maar is Pochentino geen goede opvolger voor Ten Hag? Geen idee of hij daarvoor open staat hoor, maar ik vind het wel een goede trainer. En een Nederlandse trainer zie ik zo snel niet lopen

20 november 2019 om 13:02

Die gaat dus nooit naar Ajax toe. Wat moet die nou in een matige competitie als de eredivisie.

20 november 2019 om 22:20

Precies, dat was ook mijn gedachte. maar het attractieve voetbal dat hijzelf graag het liefste speelt zit er bij Ajax met de paplepel ingegoten. Daarnaast hoeft een 'makkelijke' competitie voor een nieuwe manager niet echt een nadeel te zijn. Maar ik was maar was aan het denken haha, was geen serieus voorstel.

20 november 2019 om 13:07

@craig Tucker die man wordt genoemd bij Real Madrid, Bayern Munchen en Man Utd. Wat heeft hij te zoeken bij Ajax?

20 november 2019 om 22:22

Van de clubs die jij noemt lijkt me alleen Man utd realistisch, omdat Bayern graag ETH wil hebben (volgens de verhalen) en Barcelona en Espanyol (zijn oude club) elkaar totaal niet liggen. Ik heb zelfs ergens gelezen dat hij Barca haatte. Daarnaast heeft Ajax nu eidelijk weer internationaal wat aanzien.

21 november 2019 om 09:12

@craig Tucker ik heb geen Barca genoemd he...real Madrid

20 november 2019 om 13:24

Wat heeft dit artikel met Ajax te maken dan? Alsof die opzoek zijn naar een nieuwe trainer.

20 november 2019 om 22:24

Heel erg weinig, maar het gaat wel voor een gedeelte over Pochentino die nu vrij is gekomen. En aangezien ajax misschien aan het einde van het seizoen op zoek moet naar een trainer, gooide ik een balletje op op dit voetbalforum.

20 november 2019 om 14:03

Pochettino is denk ik ook wel een goede opvolger voor Fraser bij Sparta ooit.... Wat is precies je punt.

Mourinho is natuurlijk een zeer goede coach, maar hij speelt onaantrekkelijk voetbal wat ervoor gaat zorgen dat een team, zoals Tottenham misschien wel goede resuiltaten gaat behalen, maar geen zak aan is om naar te kijken. Dit is natuurlijk erg jammer! Ze hadden beter pochetino kennen vertrouwen.

20 november 2019 om 18:46

tja ...17 doelpunten tegen in 12 PL wedstrijden, daar loop je niet ver mee en vandaar de 14e plaats in het klassement. Het eerste werk lijkt mij iets aan die tegen doelpunten doen ..... Drie wedstrijden maar gewonnen in de PL tot nu toe , dat is naar de statistieken van de laatste 3 jaar , bar slecht voor de spurs. Pochettino is de kleedkamer kwijt geraakt en heeft de problemen niet meer kunnen oplossen, nochtans leek hij mij een prima coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren