Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho neemt oude bekende voor de derde keer onder zijn hoede

Laatste update:

Nemanja Matic is officieel speler van AS Roma. De 33-jarige middenvelder tekent voor een jaar in Italië en komt over van Manchester United. Het is de derde keer dat Matic gaat spelen onder trainer José Mourinho. Bij Chelsea en Manchester United voetbalde de Servisch international ook al onder de Portugese keuzeheer. De Romeinen hoeven geen transfersom te betalen, daar Matic bij United over een aflopend contract beschikte.

Op de clubsite van Roma vertelt Matic verheugd te zijn met zijn oversatp. “Ik ben vereerd dat ik bij deze club mag spelen en ik kan niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te zien”, vertelt de middenvelder. “Roma is een grote club met geweldige fans en een geweldige coach, José Mourinho, die natuurlijk iedereen kent. Dat maakte de keuze om hierheen te komen voor mij een hele makkelijke.” Met zijn handtekening bij Roma verlaat Matic Manchester United na een dienstverband van vijf seizoenen.

Afgelopen seizoen kwam Matic tot 23 wedstrijden in de Premier League, waarvan 16 keer als bassispeler. Daarin wist hij niet te scoren maar leverde. In totaal leverde hij wel vier assists af. Matic gold als een van de concurrenten van Donny van de Beek, die zijn heil halverwege het seizoen tijdelijk bij Everton zocht. Matic speelde eerder bij Chelsea, Benfica en een jaar op huurbasis bij Vitesse. In zijn tijd bij Chelsea won hij drie keer de Premier League, een keer de League Cup en een keer de FA Cup. In 2017 werd hij door the Mancunians voor 45 miljoen euro overgenomen van de Londenaren.

Ook Tiago Pinto, sportief directeur van AS Roma, is verguld met de komst van Matic. “Het enthousiasme dat hij toonde toen we hem kennis lieten maken met de club was erg hoopgevend. Nemanja brengt niet alleen veel kwaliteit op het veld met zich mee, maar hij heeft ook de ervaring van heel veel jaren in de Premier League. Mede door zijn focus en mentaliteit heeft hij zich constant kunnen bewijzen tijdens zijn carrière.” Matic heeft een contract getekend tot volgend jaar zomer en zal het shirt met rugnummer 21 dragen bij de Conference League-winnaar.

Is dit een goede zet van AS Roma?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort "versterkingen" laten zien dat Mourinho en Roma totaal geen ambitie hebben. Matic heeft op dat niveau niks meer te bieden en zal Roma niet helpen richting de top van de competitie te klimmen, denk ik. Die man is klaar in een topcompetitie

15 juni 2022 om 13:08

Je kunt wel ambitie hebben maar het geld moet er ook zijn he. Een Mourinho weet Matic nog wel te benutten met de kwaliteiten die hij heeft. Dat het geen versterking is die je brengt bij de top 4, mee eens.

15 juni 2022 om 13:13

Nouja oudgedienden krijgen in de Serie A vaak wel een nieuw leven. Mkhitaryan heeft het ook gewoon heel aardig gedaan en was zeker een meerwaarde. Daarnaast heeft Roma volgens mij ook een relatief jong elftal voor Italiaanse begrippen, dan kan een ervaren motor op het middenveld echt geen kwaad.

15 juni 2022 om 14:05

Gewoon een goeie vervanger van Oliveira die na zijn huurperiode niet overgenomen zal worden. Kan echt nog wel een jaar of twee de lijnen uitzetten op het middenveld van Roma, hele slimme speler met een goeie positionering.

Ben wel benieuwd wat Roma verder nog klaar kan spelen op de transfermarkt. Ga er vanuit dat ze Mourinho bepaalde toezeggingen hebben gedaan want anders zou hij met zo'n matige selectie echt niet blijven.

Het is hem gegund, heeft een mooie carrière gehad bij prachtige clubs en denk dat hij onder Mourinho zeker nog van waarde kan zijn.

In het elftal van mijn favoriete spelers allertijden is zonder enige twijfel een plekje voor Nemanja Matic te vinden. De impact die die man gehad heeft op het Chelsea waar hij in kwam te spelen was echt enorm! Ik ben er heilig van overtuigd dat Chelsea in het seizoen 2013-'14 kampioen zou zijn geworden en de Champions League zou hebben gewonnen als wij Matic vanaf speeldag 1 in ons team hadden.

Ik hoop dat hij in een andere competitie weer een beetje gaat lijken op de Matic van weleer. Bij United was hij afgelopen seizoen de beste middenvelder, hij stak met kop en schouders boven de rest uit, maar dat zei vooral iets over de vorm, het spel en de kwaliteit van zijn teamgenoten.. Hij zit best in een neerwaartse spiraal en ik vind dat hij zijn vorm van de eerste maanden bij United nooit meer aangetikt heeft. Bij Roma kan hij weer van waarde worden omdat de Italiaanse competitie veel minder om het loopvermogen draait en hij nog steeds enorm slim kan ingrijpen. Hoewel hij vaak gezien wordt als een stofzuiger is hij veel meer dan dat. Ik vond hem in zijn top 1 van de meest complete middenvelders van Europa!

15 juni 2022 om 13:59

Betekent meteen dat Xhaka zeer wrschl gewoon bij ons blijft. Mag echt hopen dat er een upgrade voor hem komt en dat hij zo af en toe zijn minuten mag gaan maken ipv dat ie basis staat.

15 juni 2022 om 14:00

Same! Wat een heerlijke speler was Matic zeg. Standaard een van mijn aankopen op fifa. Ik denk dat hij in het systeem van roma nog wel van waarde kan zijn.

15 juni 2022 om 15:30

Jij denkt dat Chelsea met matic wel even zou winnen van real in de finale destijds.. real is geen Juventus he die alleen maar verliezen in finales

Heeft een gruwelijke carriere gehad voor zijn kwaliteiten. Begrijp me niet verkeerd, kan een nuttige speler zijn. Lekker nog 1-2 jaartjes op goed niveau bij een mooie club en een prachtige stad aan de gang om vervolgens waar dan ook ter wereld lekker af te sluiten. Wat een luxe.

Gun hem het allerbeste! Die wedstrijd tegen Manchester City waarin hij Yaya Toure helemaal uit de wedstrijd speelde op zijn debuut was fantastisch om te zien. Was met Fabregas ook echt een heerlijk middenveld in 2014/15. Hopen dat hij het onder Mourinho weer kan laten zien!

Prima versterking. Erg nuttige vedette voor AS Roma op het middenveld die Mourinho zeker nog wel gaat gebruiken.

Matic past wel bij AS Roma en Mourinho is wel fan van zijn stijl van voetballen.
Zeker in Italië ga je als 30 plusser nog vaak een paar jaar mee.

Leuke aanwinst voor Roma. Natuurlijk niet voor de lange termijn maar wel een speler die voor het vuur gaat voor Mourinho en zeker nog wel kwaliteiten heeft om een of twee jaartjes te spelen op Europees niveau. Verder denk ik dat Roma deze zomer echt een leuk team kan neerzetten. Had ook gelezen dat ze een openingsbod hebben gedaan op Aouar en Fratessi van Sassuolo schijnt ook dichtbij te zijn.

Ben hier zelf niet zo kapot van... Nuttige speler en past in het Mourinho spelletje maar is al 33 en heeft vorig seizoen ook niet veel laten zien.

Voordeel van de twijfel dan maar.

Welkom matic. Heeft altijd onder José Mourinho goed gespeeld hopelijk kan hij van waarde zijn voor as Roma.

Goede aankoop van Roma, je haalt Matic gratis op, zit zeker nog een goed seizoen in zijn benen en dat weet Mourinho ook uiteraard. Tevens gaat t in de serie A een tandje rustiger er aan toe kwa tempo dan in de Premier, dus zie m dat niveau wel aantikken. Wordt geschreven dat er nog 2 middenvelders bij komen, ook omdat buiten Mckhitaryan ook Veretout en Diawara komende transferperiode vertrekken uit Rome. Frattesi wordt wellicht weer terug gekocht van Sassuolo, hij speelde in de Roma jeugd en heeft nooit onder stoelen en banken gestoken dat Roma zijn club is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren