Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tahirovic wijst voorbeeld aan: ‘Geweldige speler en fantastisch persoon’

Laatste update:

Benjamin Tahirovic heeft in gesprek met Gianluca Di Marzio teruggeblikt op zijn eerste maanden als speler van Ajax. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van AS Roma, maar wist zich nog niet in de basis te knokken. Met John van 't Schip aan het roer heeft hij er weer alle vertrouwen in.

"Niemand had kunnen vermoeden dat ons zo'n wending zou nemen", aldus Tahirovic. "Maar met de nieuwe coach (Van 't Schip, red.), die zelf lange tijd op hoog niveau heeft gespeeld, komen we terug. Hij doet het geweldig en weet aan welke knoppen hij moet draaien."

Voor Tahirovic was de keuze voor Ajax niet zo moeilijk. "Ik verliet Rome omdat Ajax een club is met een grote geschiedenis", gaat hij verder. "Ik had een andere omgeving nodig om zowel als speler en als persoon te groeien. Ajax heeft veel jonge talenten beter gemaakt."

De geboren Zweed wijst naar spelers als Zlatan Ibrahimovic. "Maar ook Wesley Sneijder, Luis Suárez, Frenkie de Jong en Matthijs De Ligt zijn bij Ajax opgegroeid. Dit is een historische club. Als je het hier goed doet, kun je naar de grootste clubs ter wereld."

Toch wijst Tahirovic een voormalig ploeggenoot van Roma aan als ultieme voorbeeld. "Ik heb heel veel geleerd van Nemanja Matic, een geweldige speler en een fantastisch persoon. Ook van José Mourinho heb ik veel geleerd. Dat is te veel om op te noemen."

"In Italië en Nederland kijken ze heel anders naar voetbal", vervolgt de middenvelder. "In Italië is het voetbal defensiever, tactischer en je moet veel nadenken als je de bal niet hebt. In Nederland gaat het heel snel. Bij balbezit moet je veel nadenken. Je moet de tegenstander altijd een stap voor zijn. En Ajax is een ploeg die altijd de bal heeft."

Tahirovic maakte afgelopen zomer voor ruim zeven miljoen euro de overstap van AS Roma naar Ajax. De middenvelder kwam tot dusver twaalf keer in actie in alle competities, waarvan tien keer als basisspeler. Daarin was hij eenmaal trefzeker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen begon best leuk onder Steijn bij de oefenwedstrijden (al zegt dat niet alles, want Labyad deed dat ook bij Ajax), maar daarna ver teruggevallen. In zijn eentje op 6 is hij wel erg kwetsbaar, vooral als je Taylor ernaast op 8 zet en een Berghuis of Akpom op 10. Ik vind dat het bij Ajax verdedigend wel weer aardig staat maar op het middenveld klopt er nog weinig van. Er moet echt een type Alvarez weer bij, en dan Vos of Tahirovic daarnaast met een goede 10 ervoor. Ben wel benieuwd naar Mannsverk als die terugkomt van zijn blessure. Zijn begin was niet veelbelovend, maar dat was die van Senesi ook niet.

17 november 2023 om 14:30

Maar dat is dus meteen het hele probleem bij ajax. Deze Tahirovic presteert zwaar ondermaats maar omdat die het iets beter doet dan de rest van de aankopen, "zeggen we dat die het aardig deed" . Deze jongen zat niet voor niets op de bank bij Roma en ik vind het zonde van de 8 mil. Niet geheel toevallig speelde ajax de beste wedsrrijden zonder deze Tahirovic. Is veel te traag als 6 en ook zijn handelingssnelheid is te traag. Dan kan je beter iemand als Vos naast een echte goede 6 zetten , dan deze Tahirovic die op alle.facetten te kort komt.

17 november 2023 om 14:48

Bij Roma speel je jezelf ook niet zomaar in de basis. Zeker met Mourinho die vooral volwassen kerels wil zien, terwijl Ajax toch meer een club is waar je jezelf nog kan ontwikkelen. In Rome spelen ze ook ander voetbal dus daar zou ik niet al teveel naar kijken. Alsnog ben ik het deels wel eens met je analyse, maar ik gaf al aan in mijn reactie dat Tahirovic er vaak ook slecht uitziet omdat Taylor naast hem staat en Berghuis ervoor. Of die niveau Ajax is moet nog blijken, maar ik denk dat hij in ieder geval beter tot zijn recht zou komen als hij een 6 en 10 met meer loopvermogen en inzicht naast hem zouden staan.

Het ligt allemaal aan de coach. Wellicht handig als ze even in de spiegel kijken.
Vastigheid en vertrouwen is natuurlijk erg belangrijk.
Maar de individuele fouten hebben niets te maken met welke coach er aan het roer staat

Die Tahirovic is één van de spelers die van mij zo snel mogelijk mag vertrekken. Net als meerdere aankopen zie ik er helemaal geen toegevoegde waarde in. Zou bij Almere City ook niet opvallen. En als hij samen met Taylor op het middenveld staat springen de tranen in je ogen.

17 november 2023 om 16:15

1 van de allerbeste middenvelders van de afgelopen 20 jaar viel ook niet zo op, namelijk S Busquets. Dat het samen met Taylor voor geen meter loopt klopt natuurlijk wel, maar dat ligt toch echt meer aan Taylor dan aan deze jongen. Ik geef hem ook meer kans op een aardige carrière als Taylor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren