Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho moet 10.000 euro betalen na belediging van Italiaanse official

Laatste update:

José Mourinho heeft een schorsing en een boete opgelegd gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen tijdens het Serie A-duel van AS Roma met Cremonese (2-1 verlies). De Portugese coach moet 10.000 euro betalen en is geschorst voor twee wedstrijden, thuis tegen Juventus (5 maart) en Sassuolo (12 maart). Mourinho werd dinsdagavond vlak na rust op aanraden van Marco Serra, die dienstdeed als vierde official, met een rode kaart naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Marco Piccinini.

Zelf zou Mourinho overwegen ‘juridische stappen’ te nemen tegen vierde official Serra. Mourinho kreeg het in de eerste minuut na rust aan de stok met Serra. “De houding van de vierde man was ongelofelijk”, klaagde Mourinho na afloop tegenover La Repubblica. “Hij toonde geen enkel respect voor me. Ik ga bekijken of ik juridische stappen kan ondernemen.” The Special One zei te zijn beledigd door de vierde official. “Ik geef toe dat ik emotioneel ben, maar ik ben niet gek. Ik reageer alleen op deze manier als er daarvoor iets is gebeurd. Piccinini gaf me de rode kaart, omdat hij van de vierde official te horen kreeg dat hij dat moest doen. Helaas is Serra niet eerlijk genoeg om toe te geven wat hij tegen mij zei. Was er maar een audio-opname.”

“Voor de eerste keer in mijn carrière sprak een vierde official op zo'n ongelooflijke wijze tegen mij”, vervolgde Mourinho. “Dat valt niet recht te praten. Aan het eind van de wedstrijd ging ik naar ze toe. Scheidsrechter Piccinini zei dat ik mijn excuses moest aanbieden aan Serra. Ik zei tegen Serra dat hij het lef moest hebben om te vertellen wat er is gebeurd, maar hij heeft geheugenproblemen."

In Italiaanse media wordt gesuggereerd dat Serra Mourinho het volgende toebeet: “Iedereen lacht je uit. Ga naar huis, ga naar huis!” La Gazzetta dello Sport meldt dat de openbaar aanklager van de Italiaanse voetbalbond een onderzoek start na het incident tussen Mourinho en Serra. Tenzij de rode kaart wordt geseponeerd, is Mourinho geschorst voor de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je laat je toch niet uit de tent lokken door een 4e official als je zo'n grote meneer bent. Een van de grootste figuren in het voetbal, dan heb je jezelf simpelweg niet onder controle.

1 maart 2023 om 13:28

Uitlokken? Door een 4e ref.. dar zijn twee woorden die niet samen gaan. Die dienen in alle omstandigheden onpartijdig te zijn. En zeker niet iemand uit zijn tent lokken.
Ik kan het moeilijk geloven dat een official zoiets zou zeggen, zeker in tijden waar er 20 camera’s op u gericht zijn en nog eens honderden uit het publiek, maar als dat wel zo is, die 4e ref toch al eens schorsen voor dit seizoen.

1 maart 2023 om 14:20

Als hij dat gezegd heeft, dan is het helaas wel waar. Wie neemt dat theater van Mourinho nog serieus?

Aanmelden bij het zeehonden opvangcentrum in Pieterburen. Daar weten ze goed wat ze met huilers moeten doen.

Als de 4e official dat gezegd heeft is er toch niets mis mee? Als je continu zo achterlijk staat te dien aan de zijlijn dan roep je dat over jezelf af. En respect, dat krijg je niet, dat moet je verdienen. En met het gedrag van Mourinho de laatste jaren kan je imo niet zeggen dat hij dat verdient…

1 maart 2023 om 11:47

Ik vind mourinho ook echt een eikel, maar ik vind dit soort opmerking voor een neutrale 4e official toch ook echt heel ongepast. Die moet hem gewoon antwoord geven en voor de rest negeren. Als mourinho vervolgens te ver gaat kan hij hem altijd laten wegsturen.

1 maart 2023 om 11:52

Als 4e official is dat natuurlijk wel flink uitdagen en als hij dan hapt ga je rood geven. Toch kinderachtig. En misbruik maken van je autoriteit.

1 maart 2023 om 12:00

Als 4e official hoef je ook niet de dominee te spelen. Als een recidivist als Mourinho in je gezicht staat te schreeuwen mag je 'm best van repliek dienen. 'iedereen lacht je uit, ga naar huis, ga naar huis' lijkt me alleen iets waar een narcist van wakker ligt. Ik wens Mourinho érg veel sterkte en wijsheid in z'n te ondernemen juridische stappen.

1 maart 2023 om 12:36



Als neutrale scheidsrechter zoiets zeggen? Jullie zijn echt helemaal van de kaart volgens mij.

1 maart 2023 om 13:13

Haha jij bent echt van suiker of hebt nooit op hoog (amateur)niveau gevoetbald. Scheidsrechters roepen veel ergere dingen naar spelers/trainers dan 'iedereen lacht je uit', zonder dat dat de objectiviteit in twijfel trekt. Kom op zeg.

Zoek anders even wat filmpjes op youtube op waarin je scheidsrechters tekeer ziet én hoort gaan tegen de spelers.

1 maart 2023 om 13:28

Ik weet niet in wat voor trailerpark jij voetbal hebt gespeeld maar ik heb in 25 jaar voetbal nog nooit een scheidsrechter zoiets (laat staan erger) weten roepen. Niet in de jeugd, niet op amateurveldjes en niet in semi-pro omgeving.

1 maart 2023 om 14:10

Bespaar me je 'semi-pro omgeving.' Als jij in 25 jaar nooit iets ergers hebt gehoord van een scheidsrechter dan 'iedereen lacht je uit' was die scheidsrechter al die tijd iemand uit je team of je eigen vader.

1 maart 2023 om 14:56

Nou... neen. Voor de duidelijkheid, ik heb nooit op hoog niveau gespeeld maar mijn broer in de jeugdopleidingen en belofte elftallen in 2e en 3e klasse in Belgie. Ikzelf kwam niet verder dan provinicale, net hoog genoeg om na een overwinning op zaterdagavond te gaan zuipen met je premie. Hoe dan ook, in geen van beide omgevingen ooit zoiets mee gemaakt dus je verkoopt gewoon onzin.

1 maart 2023 om 17:14

Je hebt zelf dus voor FC Kippengaas 3 gespeeld maar hebt wel de wijsheid in pacht, knap!

1 maart 2023 om 11:53

Absoluut wel iets mis mee. Beledigen valt niet binnen het takenpakket van een vierde official, zelfs niet als Mourinho zich als een kind gedraagt. Een beetje "ja maar hij deed het ook"-niveau.

1 maart 2023 om 12:15

Beledigen? Die man beledigt zelf alles en iedereen en als een arbiter hem dan zonder schelden of insinuaties meegeeft dat hij lachwekkend gedrag vertoont en in dat geval beter naar huis kan gaan neemt hij dat heel serieus en is ie zelf beledigd? Laten we die scheidsrechters ook niet roomser maken dan de paus, deze man zegt in de taal van Mourinho dat-ie eens normaal moet doen. Want uberhaupt: waar zat hij nou over te klagen dan? Kreeg een vrije trap mee voor iets dat helemaal geen overtreding was.

1 maart 2023 om 13:05

Bergdal, ik wist niet dat officials beledigen in het takenpakket van een voetbaltrainer zat?

1 maart 2023 om 13:23

Een beetje "ja maar hij deed het ook"-nivea. Ik praat nergens het gedrag van Mourinho goed.

1 maart 2023 om 12:01

Nou ben ik absoluut geen fan van Mourinho en vind echt wel wat van hem, maar als dit verhaal daadwerkelijk waar is, dan is het natuurlijk nooit goed te praten wat de 4de official doet. Of het nou de waarheid is of niet, je hoort als official nooit op de persoon te spelen of iemand uit te lokken. Welke official dan ook.
De scheids kan inderdaad naar de kant gaan en zeggen 'joh, Jose. Loop niet zo te klagen en laat ons ons werk doen".
Maar je mag nooit je persoonlijke mening laten doorschemeren en dat gebeurt hier dan wel door de woorden "iedereen lacht je uit, ga naar huis". Dat is gewoon official onwaardig en ik zou juist eerder deze official dan schorsen ipv Jose Mourinho.

1 maart 2023 om 12:29

HAHA dan heb je echt nog nooit op redelijk niveau een scheidsrechter gehad. Scheidsrechters zijn net mensen. de hele tijd gezeik van spelers en trainers, "ah joh scheids, hoe kan je dat nou niet zien" etc etc. Een beetje scheids laat ook van zich horen. "hoe kan je die bal nou missen man, zo maken we allemaal foutjes.." Als Mourinho hier staat te tieren en die scheids zegt "stel je niet zo aan, iedereen lacht je uit, ga lekker naar huis".. Dan is dat geen belediging, maar gewoon een antwoord op zijn gedrag.

1 maart 2023 om 13:07

@Isco: en als trainer mag je dat wel doen dan? Het is van allebei niet goed te praten.

3 maart 2023 om 07:37

Toevallig zit ik aan de andere kant, daar ik zelf voetbalwedstrijden fluit op hoog niveau en doe dit als opvolger van m'n vader die tevens scheidsrechter is geweest en inmiddels in het bestuur bij de KNVB zit.
Laat ik het dan anders verwoorden; misschien is het in Italië normaal, maar in Nederland zal dit te nimmer worden geaccepteerd en zal een schorsing volgen voor de desbetreffende vierde official.

3 maart 2023 om 07:39

Thenry - Waar zeg ik dat precies? Vind het altijd zo vreemd als iemand een reactie plaatst waar geinsinueerd wordt dat iemand iets heeft gezegd terwijl dat niet het geval is.
Ik geef alleen aan dat de betreffende vierde official buiten z'n boekje gegaan is als dit verhaal klopt.

Wat mij betreft niet genoeg om zijn rode kaart te seponeren maar wel genoeg om deze man op het matje te roepen en te schorsen wat mij betreft. Als dit klopt uiteraard.

Als ik dit soort dingen lees ben ik altijd blij dat ik maar een nuchtere Hollander ben. Wat een onnodig temperament hebben sommige mensen toch ook...

Zo, die weet weer waar hij staat.

Als ik lees dat de 4e official heeft gezegd " iedereen lacht je uit, ga naar huis" dan benoemd hij gewoon een feit toch? Niks mis mee.. mourinho heeft een hele historie met zijn gedrag langs de zijlijn.. heeft zich vaker misdragen.. hij denkt altijd alles maar te mogen doen en zeggen met zijn special one... yeg... mafkees 1e klas.. hij is idd special.. een frikandel special...

Laat hem mijn misgelopen TOTO ook maar betalen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren