Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho mengt zich met opzienbarende post in vaccinatiedebat rond Xhaka

Laatste update:

José Mourinho raadt Granit Xhaka met klem aan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De trainer van AS Roma schrijft dat opmerkelijk genoeg in reactie op een Instagram-post van Xhaka. Laatstgenoemde moest woensdag door een positieve PCR-test de oefenwedstrijd van Zwitserland tegen Griekenland (2-1) aan zich voorbij laten gaan.

Dinsdag plaatste Xhaka een foto van zichzelf op zijn Instagram-pagina met daarbij de begeleidende tekst: 'Zin in de uitdagingen die eraan komen met het Zwitserse elftal.' De afgelopen dagen was in de Zwitserse en Engelse pers het nodige te doen rond Xhaka, van wie bekend werd dat hij heeft geweigerd om zich te laten vaccineren. De middenvelder van Arsenal kreeg woensdagochtend symptomen die wezen op het coronavirus. Een sneltest gaf een negatief resultaat, maar een PCR-test bevestigde een corona-infectie.

Mourinho was deze zomer met AS Roma dicht bij de komst van Xhaka, die er uiteindelijk voor koos om zijn contract bij Arsenal te verlengen. Vrijdagavond rond 20.00 uur plaatste de Portugese coach plotseling op de Instagram-pagina van de middenvelder: 'Granit, neem die prik en wees veilig.'

De Zwitserse bond gaf de afgelopen dagen al tekst en uitleg over Xhaka. "Granit Xhaka is niet gevaccineerd", zei Adrian Arnold, hoofd communicatie van de Zwitserse bond, in de krant Blick. "Hij is een speler die niet is ingeënt. Dat lieten we aan elke speler individueel over. Het is een persoonlijke beslissing van elke speler, net als van elk andere persoon in Zwitserland. We hebben een advies uitgebracht dat iedereen zich zou moeten vaccineren, maar hij besliste voor zichzelf anders. En het is ook zijn recht om niet gevaccineerd te worden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom doet mourinho dit überhaupt. Xhaka is niet eens zijn speler. Volgens mij heeft Roma ook geen Zwitsers in de selectie (al had ik wel geruchten over Zakaria gelezen), dus zou niet weten waarom ie dit doet. Misschien een signaal naar zijn eigen selectie? Mourinho doet net als van Gaal alles met een reden. Ook hier is over nagedacht.

Opmerkelijk dat mensen denken dat iemand advies nodig heeft hiervoor. Als ik het goed heb is Mourinho ook nooit coach van hem geweest. Dus waar bemoeid hij zich mee in godsnaam?

3 september 2021 om 22:23

Tja, mourinho doet niet veel anders dan bij nu doet. Waar bemoei jij je mee?

3 september 2021 om 23:04

Ik ben geen publiek figuur. Beetje onzinnige opmerking.

4 september 2021 om 10:19

Niet zo bescheiden. Op dit forum ben jij een entiteit.

3 september 2021 om 22:49

De algemene volksgezondheid en de belangen van zijn club. Zulke idioten zijn zometeen de oorzaak van een derde lockdown en weer een periode zonder fans in de stadions. Sommige clubs hebben de afgelopen maanden am nauwelijks overleefd. Een derde golf zou nefast zijn voor een boel clubs

3 september 2021 om 22:59

De oorzaak van een 3e lockdown is het gevolg van een zwalkend beleid van de overheid tov corona. Deze 'pandemie' wordt door Rutte & consorten veroorzaakt en duurt maar voort, triest maar waar.

3 september 2021 om 23:07

hahaha kom nou wat een onzin. Voor zover je het niet wist is er in de winter altijd verhoogde kans op ziektes. Altijd zo geweest. Dit komt door een verzwakt immuunsysteem. Dit zal de oorzaak zijn van de 3e lockdown. Niet omdat iemand geen prik neemt. Mocht je me niet geloven. Zoek maar de cijfers op van Isreael. Hier zitten genoeg mensen met 2 prikken in het ziekenhuis. En als je denkt dat wij ooit van die lockdown afkomen. Heb ik slecht nieuws voor je. Want elke keer verzinnen ze wel wat anders.

3 september 2021 om 23:54

Het is juist idioot om te veronderstellen dat een vaccin dit probleem gaat voorkomen of nog beter elimineren. Neem bijvoorbeeld de griepprik als voorbeeld. Virussen hebben altijd al onder ons rondgewaard en zullen ook altijd onder ons aanwezig blijven. Honderden, zo niet duizenden zelfs. Velen zijn zelfs nog niet eens ontdekt. Dat jij en velen met je een prik hebben genomen zodat men zich veiliger voelt prima, geen enkel probleem mee, maar degenen die wel gewoon op hun immuunsysteem vertrouwen en gewoon gegronde redenen hebben om te weigeren en volledig in hun recht staan zijn niet de schuldigen van de huidige maatregelen. Al doen ze je nog zo graag anders geloven. Spoel het bandje eens anderhalf jaar terug en bekijk het nog eens een keer op je gemakje. Als ze hun ‘beloftes’ van toen waren nagekomen was alles hier inmiddels namelijk alweer normaal geweest.

4 september 2021 om 00:57

Ik vind het vrij ernstig dat mensen door dit soort uitspraken zo'n enorm rif creeeren. Het is namelijk de grootste onzin en het vermogen om logisch na te denken zou een argument als die gelijk ontkrachten. Volgens de overheid is 85 procent gevaccineerd en dus 'veilig'. Voor de overige 15 procent is het dan gewoon 'betreden op eigen risico'. Dan kom jij aan met een lockdown? Aan de hand van jouw gedachtegoed zou een lockdown dan zeer onwaarschijnlijk zijn, terwijl het overgrote gedeelte van die 15 procent wellicht het tegenovergestelde denkt en een volgende lockdown zeer waarschijnlijk acht. Het is ironisch gezien net 1 grote discussie op Twitter. Je hebt de extreempjes van voor en tegen die hoog verheven hun mening lopen te verkondigen, maar uiteindelijk blijf je slechts een persoon met een mening. Je noemt mensen idioten, maar je hebt niet eens de capaciteit om twee kanten van de medaille te belichten. Waar moet overigens die derde golf vandaan komen? Die fractie van de 60+ers die niet gevaccineerd is?

4 september 2021 om 12:26

Dat is er vanuitgaande dat iemand met 2 prikken 100% veilig is en niet besmet kan geraken. Dat is natuurlijk niet zo. Het biedt maar voor een deel bescherming. Dus die hele redenatie en beargumentatie van jou is nutteloos in deze Sirius

4 september 2021 om 12:53

Wat betreft extremen deel ik zijn mening, maar aangezien je na een prik nog steeds drager en verspreider van het virus kunt zijn (enkel de symptomen zouden minder moeten zijn zegt men) acht ik nieuwe lockdowns persoonlijk realistisch gezien de besmettelijkere variant(en).

4 september 2021 om 15:42

Ik verspreid geen valse info. Zoals in zeg zoek het op. Er wordt nu al een 3e prik gegeven omdat de eerste 2 niet voldoende zouden dekken. Zo kan je blijven prikken. Is geen valse info maar een feit. Doe zelf maar onderzoek zou ik zeggen.

5 september 2021 om 09:15

@Voetbalzone top dat jullie mijn reactie verwijderen maar fakenews laten staan. Echt top forum dit.. @juvedreef die zelf je research is en niet op wappie.nl. Oké de 3e prik slaat nergens op, dat ben ik met je eens. Want dat scheelt een paar procenten. Maar ze doen dit alleen bij de meest gevoelige groepen. Daarnaast is het overgrote deel dat in het ziekenhuis (lees 90%+) enkel maar voornamelijk niet gevaccineerd. Dus je opmerking met er liggen er genoeg met 2 prikken is onzin en letterlijk fakenews. Maar gelukkig voor jou doet VZ hier vrolijk aan mee.

Volgens mij hebben heel veel spelers bij Arsrenal de vaccinatie overgeslagen gezien het aantal besmettingen. Geen idee waar José zich verder mee bemoeit, de transfer is niet doorgegaan.

Mooi van de Zwitserse bond. Laat iedereen in z'n waarde. Het is ieders persoonlijke keuze

4 september 2021 om 00:58

Persoonlijke keuze waarmee je mensen in gevaar kan brengen, zelfs de dood. Lekker zo een 'persoonlijke' keuze die bij meerderen gebasseerd is op onzin.

4 september 2021 om 01:10

@MrKrillin
Gewoon 2 vragen uit nieuwsgierigheid, waarom brengt deze persoonlijke keuze anderen in gevaar? Wat is het grote verschil tussen gevaccineerd zijn en het niet zijn? Op die tweede vraag kan ik je alvast het antwoord geven, mocht je Corona krijgen dan is de kans groot dat het ziektebeeld als gevaccineerde minder zwaar is, dat is het enige verschil. Wat je keuze ook is, die keuze heeft invloed op jezelf, als iedereen achter zijn eigen keuze staat kan het dus geen probleem zijn voor een ander.

4 september 2021 om 06:17

@MrKrillin

‘Bij meerdere is gebaseerd op onzin’, maar dus niet bij iedereen? Wat zijn voor jou dan gegronde redenen om te weigeren als ik vragen mag? Enkel op medische gronden? Zomaar eens benieuwd naar jouw point of view. Je bent fanatiek voorstander van vaccineren en dat mag, maar juist daarom ben ik extra benieuwd naar je antwoord op bovenstaande vraag.

Ach al die vals-positieve uitslagen, wie weet was dit er ook een. Daarbij kan je nog steeds positief testen als je dubbel geprikt bent. Sterker, in Israël dus binnenkort ook hier, telt dubbel geprikt niet eens meer. Je moet er daar minimaal drie gepakt hebben. Daarnaast is het niet netjes van Mourinho om dit zo aan te pakken. Er is al meer dan voldoende publieke druk om die spuitjes te halen. Laat hem zich met z’n eigen zaken bemoeien.

3 september 2021 om 23:24

Iedereen moet t zelf weten wat die doer.. wat echter wel waar is dat behoorlijk veel mensen zich laten beinvloeden door social media. Bekende voetballers hebben nogal wat invloed op sommige. Er stond laatst een artikel in de volkskrant van een 30er die er van baalde dat die zich had laten beinvloeden om geen prik te halen, uiteindelijk dus op de ic kwam en er toch wel van baalde dat die toch gewoon een prik had gehaald.. iedereen moet echt doen waar die zich prettig bij voelt.

4 september 2021 om 01:02

Geldt ook wel voor twee kanten. De felle tegenstanders laten zich informeren door vage platformen die niet of nauwelijks relevant erkend zijn, terwijl de felle voorstanders zich laten informeren door soortgelijke platformen. Wat je nu hebt is een overheid die niet toe wil geven hoe dramatisch het beleid geweest is en de twee extreemste kanten die het meeste lawaai maken, maar met de domste argumenten komen. Het is gewoon een puinhoop van incompetentie, domheid, angst en het onvermogen om hele simpele kansberekeningen en rekensommen op een logische manier te interpreteren.

Hoezo brengt de Zwitserse bond in een verklaring naar buiten dat Xhaka niet gevaccineerd is. Wat doet de bond met de medische gegevens van deze speler? en waarom wordt zijn medisch dossier in het openbaar gebracht?

Wat is dat toch met die mensen die zich denken te moeten bemoeien met de lichamelijke integriteit van anderen.

3 september 2021 om 23:30

Omdat ze zich wanhopig blijven vastklampen aan de illusie dat men met de juiste vaccinatiegraad weer terug kan keren naar het normaal. Terwijl o.a. de koploper van Europa met vaccineren, Israël, duidelijk een ander verhaal schetst. Maar ontneem de mensen een beetje vrijheid en blinde tunnelvisie is het resultaat.

Kunnen we niet kappen met die covid topics. Slecht voor m'n domheidallergie. Dat wappie gebeuren is zo 2020. Als je het nu nog niet snapt ben je gewoon af. Doei.

4 september 2021 om 01:15

Om in ieder Corona topic het woord wappie te gebruiken dan snap je het inderdaad niet, dan ben je gewoon af. Er zijn zoveel slechte en goede redenen om je zelf wel of niet te vaccineren, dat simpele zwart wit denken is pas slecht voor je domheidallergie.

4 september 2021 om 07:36

Van mij mogen ze het erin houden. Dit is 1 van de weinige plekken waar er nog relatief normaal gediscusseerd wordt. Het is juist goed dat voor en tegenstanders zonder verwijten en met valide argumenten een gezonde discussie voeren. Mensen die met termen als 'schaap' of 'wappie' aankomen kunnen zich beter mengen in discussies op de facebookpagina van AD

4 september 2021 om 07:54

Precies, juist verstandiger dit soort beladen onderwerpen bespreekbaar te maken. Wat mij wel opvalt is dat een bond dit publiciteert. Ik hoop dat dit wel in overleg is gegaan met Xhaka, medische gegevens deel je natuurlijk niet zo maar als werkgever.

Goede beslissing om die Xhaka een nieuw contract te geven zeg. Elke dag komt ie met iets nieuws waardoor je hem nog minder mag; of het nou op het veld is of van het veld is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren