Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho: ‘Een fantastische voetballer, hij is geen 18 jaar maar 25 jaar’

Laatste update:

Chelsea staat zondagmiddag tegenover Manchester United, dat dit seizoen niet altijd over Robin van Persie en/of Wayne Rooney kon beschikken. De regerend landskampioen kon echter leunen op Adnan Januzaj, die ondanks zijn achttien jaar bezig is aan een indrukwekkend eerste seizoen als lid van de A-selectie van the Mancunians. Ook José Mourinho is dat niet ontgaan.

/

“Een fantastische voetballer”, erkent de manager van Chelsea. “Hij is geen 18 jaar, hij is 25 jaar. Hij is zo volwassen en hij voelt zich zo ontzettend thuis op het veld. Dat is heel goed. Het is een zeer goede voetballer met uitstekende capaciteiten om een lange loopbaan bij Manchester United te hebben. Ik volg hem niet elke week op de voet, maar het lijkt erop dat hij alles in huis heeft.”

Het liefst ziet Mourinho dat ook de jeugdopleiding van Chelsea talenten voor het hoogste keurkorps produceert. In de eerste tien jaar van het tijdperk van Roman Abramovich is dat echter niet het geval geweest. “Je kan zien dat sinds ik weg was (2007, red.) er eigenlijk geen enkele voetballer uit de jeugdopleiding is doorgestroomd. John Terry was de laatste en dat was voor mijn eerste periode.”

Adnan Januzaj is de meest talentvolle voetballer van Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Januzaj is erg talentvol en nog maar 18, wel bijna 19 al. Maar we moeten die jongen niet teveel hypen, een sterling is ook maar 2 maanden ouder. Die is van een vergelijkbaar niveau. Ik hoop dat Januzaj zich goed doorontwikkeld en uiteindelijk een van de betere wingers word. Maar dat is nog heel ver. Hoop in ieder geval wel dat hij start vandaag.

19 januari 2014 om 09:21

Mmmh vergelijkbaar niveau? Hier volg ik je niet hoor. Januzaj is bepalend op zijn 18 in een ploeg waar niemand opstaat. Sterling doet gewoon leuk mee, kent ook geen druk want die komt op de schouders van suarez, sturridge en gerrard. Januzaj zit duidelijk op een hoger niveau.

19 januari 2014 om 11:21

Sterling was in het begin ook bepalend , Januzaj is het nu alweer een stuk minder dan in het begin. Wacht maar op een dipje , overigens houdt hij ook van Schwalbes.

19 januari 2014 om 11:22

Hij is nog niet een stuk minder dan eerst hoor?? Tegen Swansea was die heel bepalend.

19 januari 2014 om 11:38

Daar kan Sterling toch niks aan doen dat zijn team beter draait, de dreiging die van die jongen komt zie ik echt niet bij Adnan, adnan is ook niet zo explosief en en snel.

19 januari 2014 om 09:36

Ik zie de vleugel niet als zijn toekomstige plek. Ik zie hem evolueren als een nummer 10, staat enkel op de vleugels door zijn jeugdige leeftijd.

19 januari 2014 om 11:26

@ajaxcunian

Ik heb eerlijk gezegd maar 1 wedstrijd van Januzaj gezien. En als hij altijd zo speelt kan ik jou vertellen dat hij op een veel hoger niveau zit. Januzaj was letterlijk bij elke aanval betrokken.. dat zie ik Sterling echt niet doen. Ik zag hem gister nog tegen Aston Villa hij doet zoals Topgear zegt gewoon leuk mee.

19 januari 2014 om 11:33

Januzaj is ook een stuk beter dan Sterling, alleen Liverpool fans vinden dat niet.

19 januari 2014 om 13:01

Sterling is minder dan Januzaj. Sterling heeft als specifieke kwaliteit zijn snelheid maar Januzaj is de veel betere voetballer. Januzaj heeft een fantastische traptechniek, fantastisch inzicht en de een fantastische techniek.

De hype van Januzaj is geheel terecht, zo jong en dan al bepalend in de BPL voor Manchester United. Samen met Rooney de beste speler van dit seizoen.

Sturrigde maar Chelsea gaf hem geen kans!

19 januari 2014 om 09:11

Sturridge kwam van City, volgens mij is de enige die het op het moment kan halen McEachran

19 januari 2014 om 09:39

Als hij het kan halen, haalt Aké het ook.

19 januari 2014 om 10:46

Ik geef Chalobah een grotere kans. evenals Baker, Rlc, Brown en de Musonda broertjes

19 januari 2014 om 10:59

Loftus-Cheeck en Bamford kunnen ook hele goeie worden

19 januari 2014 om 11:05

Evenals Bamford schijnt die Stamford ook een goeie te zijn. Toptalentje in wording!

19 januari 2014 om 11:33

Sturridge is een periode zelfs dichtbij een basisplek geweest. Echter had Sturridge het zelfde probleem als Torres, Eto'o Shevchenko, Ba en weet ik veel wie allemaal. Hij scoorde amper en als die scoorde was het vrijwel altijd een intikker (wat overigens niet erg is, maar zware duels win je er niet mee) Sturridge profiteerd ook vollop van de creativiteit bij Liverpool, iets wat Chelsea destijds amper had, enkel Malouda kon nog wel eens gekke dingen doen.

Vraag me sowieso af waarom spitsen bij Chelsea nooit succesvol zijn muv fysiek sterke Drogba. Ook Lukaku liet in begin dit seizoen zien dat die niet met zijn ogen dicht scoort, wat hem wel lukte bij West Brom en nu bij Everton. Je gaat toch echt vermoeden dat de tacktiek ala Real Madrid afhangt van de buitenspelers

Alsof Mourinho wel jeugd laat doorstromen, heeft hij bij real ook niet gedaan

19 januari 2014 om 11:24

Nieuw jaar , Nieuw team , Nieuwe kansen.

19 januari 2014 om 11:40

@andy road

Dat terwijl hij Jese in de jeugd had rondlopen!

19 januari 2014 om 12:29

En Carvajal ook..

19 januari 2014 om 12:46

Helemaal gelijk maargoed we wisten van Mourinho al dat hij geen jeugd gebruikt niks nieuws dus.

Januzaj heeft zeker talent maar het is dus wel al gebleken dat hij nu (nog) niet in staat is om een matig draaiend team over een dood punt te helpen. Hoeft ook niet op je 18e maar dat hij een wereldspeler kan worden, dat heeft Mourinho goed gezien.

Sedert dat Mourinho weg is stroomt er geen jeugd meer door bij Chelsea. Er is sinds Abramovic nooit veel jeugd doorgestroomd en Mourinho is daar mede debet aan. Hij geeft vooral door de wol geverfde spelers een stek in het basisteam, jeugd krijgt onder hem nooit een echte kans.

19 januari 2014 om 10:35

Nou, voor een 18-jarige is hij toch al aardig bepalend. Als je ziet dat een ploeg als die van Man Utd in elke wedstrijd constant hem opzoekt om iets te forceren, en als je ziet dat dat vaak genoeg nog lukt ook, dan kan je toch zeggen dat hij de ploeg op sleeptouw neemt. Natuurlijk kan hij het niet elke wedstrijd zelf forceren (dat kunnen enkel Messi en Ronaldo), maar hij heeft United hoogstpersoonlijk toch al een pak punten bezorgd dit seizoen.

Verder zijn er in mijn ogen ook gewoon teveel problemen in dit elftal om het door één speler terug goed te laten draaien.

19 januari 2014 om 11:42

De ploeg elke wedstrijd op sleeptouw nemen. Dat kunnen alleen Messi en Ronaldo?

Voor iemand die dalglish als profiel heeft, vergeet je toch echt Suarez! Die doet dat ook!

19 januari 2014 om 11:49

Dalglish? Dat is toch ferguson, of heb ik het nu verkeerd?

19 januari 2014 om 16:35

Right, Dalglish...

"het liefst ziet Mourinho dat ook de jeugdopleiding van Chelsea talenten voor het hoogste keurkorps produceert."

Als Mourinho ze niet genoeg kansen geeft, dan kunnen ze moeilijk overtuigen. Jese is daar een goede voorbeeld van. Iedereen zag hoe goed hij was, maar Mourinho wou hem geen kansen geven.

Januzaj is fantastisch! Mou heeft gelijk, hij speelt zo volwassen. Nog maar 18 jaar en al zo belangrijk voor Man U.

19 januari 2014 om 10:05

Varane en Santon kregen kansen van Mourinho.

19 januari 2014 om 10:07

Klopt helemaal, Varane speelt ook alsof hij al jarenlang ervaring heeft op hoogste niveau.

Edit.: Ik zie nu dat je iets anders bedoelde. Wanneer kreeg hij een kans, pas toen Pepe geblesseerd was. Daarvoor speelde hij toen heel zelden. Zelfs Albiol was toen hoger op lijst.

19 januari 2014 om 10:18

Varane komt niet uit de jeugdopleiding van Real

19 januari 2014 om 11:25

Ja, hoe krijgen jeugdspeler kansen ? Door blessures of echte wanprestaties van andere spelers eh. Dit is zo in 90 van de gevallen. Wanneer zou hij een kans moeten krijgen ? Wanneer dat een andere speler de pannen van het dak speelt ? Zo stroomt de jeugd door.

En Portillo. Varane was 18 toen hij de kans kreeg, als dat de jeugd geen kansen geven is dan weet ik het niet meer hoor. Eerst was het dat hij de jeugd geen kans geeft en nu is het dat hij de jeugdopleiding geen kans geeft. Januzaj is dan ook geen jeugdproduct van Manu en Lukaku ook niet van Anderlecht en Messi ook niet van barca en zo kan men blijven doorgaan.

Maar bij sommigen strookt dat natuurlijk nie tmet het negatieve beeld dat men over Mourinho heeft en bij beiden jullie reacties reageren jullie niet op wat ik over Santon zeg, dat zegt eigenlijk al genoeg.

19 januari 2014 om 11:57

Wat Portillo denk ik bedoelt is dat Varane niet door Real zelf is opgeleid, maar op zijn 17e voor 10 miljoen is weggehaald bij Lens. Dan kun je niet spreken van een speler die door Real Madrid is opgeleid. Natuurlijk is het een jeugdspeler, maar niet (zoals bijvoorbeeld Santon door Inter is opgeleid en daar ook debuteerde) een speler uit de eigen opleiding. Messi speelde al vanaf jonge leeftijd in de jeugd van Barca, Lukaku was heel jong dat hij bij Anderlecht kwam, Santon is helemaal door Inter opgeleid. Daar zit het verschil met een speler als bijvoorbeeld Varane. En bij sommige clubs is de jeugdopleiding een ondergeschoven kindje, juist omdat er veel geld aanwezig is. Clubs als Real, Barcelona en Man Utd zijn daar uitzonderingen op. Die clubs zijn juist groot geworden door de eigen jeugdopleiding

1 naam Charly Musonda Jr. Een echt toptalent en spijtig dat hij anderlecht heeft verlaten. Enige probleem is dat op zijn positie er moordende concurrentie is. Hij moet hopen dat hazard naar madrid ofzo gaat binnen 2jaar.

19 januari 2014 om 09:42

Als deze jongen een heel goede algemene begeleiding krijgt,is dat en ik overdrijf niet een toekomstige gouden-bal winnaar.
Wat een talent!!!
Als hij aard naar zijn vader,ook een geweldige speler(elke Anderlecht supporter kent hem)
dan moet hij nog enkele jaren in het kracht hok door brengen.

19 januari 2014 om 10:08

Charly Musonda Jr is idd een waanzinnig toptalent.
En dan te bedenken dat Januzaj en Musonda Jr uit de opleiding van Anderlecht komen.
Stel je voor dat die daar samen op het veldstonden met een Praet en een Tielemans. Wat een absurd goed middenveld zou dat zijn.

Het toont aan dat er aan talent geen gebrek is bij Anderlecht maar dat tde buitenlandse topploegen dat helaas ook in de mot hebben.

Het lot van een ploegen in kleinere competities..

Mourinho zegt in dit stukje zelf al dat hij in zijn eerste periode bij Chelsea ook geen talenten heeft laten doorbreken en de jonge jongens die er nu mogelijk aan zitten te komen kun je moeilijk een eigen jeugdproduct noemen.

Chelsea is nu eenmaal geen club waar de nadruk ligt op het opleiden van spelers. Als ze daarin een cultuur omslag willen maken, moeten ze daadwerkelijk beginnen met talenten opleiden en niet doorgaan met 16 jarige jongetjes met mooie praatjes naar de club te halen.

19 januari 2014 om 11:24

Het heeft puur te maken met de jonge spelers kansen geven om ze te ontwikkelen. Als er een gat in het team zit laten ze geen jeugd doorstromen maar gooien ze weer met geld. Mocht de jeugdspeler toch niet goed genoeg zijn haal je wel een speler van buitenaf. Als je dat systematisch toepast met invalbeurten en in de beker zie je vanzelf wie wel en niet goed genoeg zijn om eventueel kans te maken bij Chelsea. Laat je ze nooit spelen en verhuur je ze alleen maar dan zul je nooit zien of ze werkelijk waar goed genoeg zullen zijn voor Chelsea. ( Zie Matic , geen duel voor Chelsea gespeeld ). Hadden ze Matic een eerlijke kans gegeven hadden ze hem misschien niet eens hoeven laten gaan.

Januzaj is sws de grootste talent van United

"een fantastische voetballer, hij is geen 18 jaar maar 13 jaar."

Voor deze titel valt ook wat te zeggen want ik kan nogsteeds niet geloven dat dit broekje al 18 jaar is. Hij komt echt over alsof hij in de brugklas zit, maar dat terzijde. Leuke voetballer, leuk dat Mourinho er wat van zegt want ja, de rest van Manu, daar valt weinig voor te zeggen. Maar of deze jongen nu "18" of "25" is, maakt niet echt uit, hij blijft overhyped.

19 januari 2014 om 13:08

Hij is helemaal niet overhyped, hij is zowat bij elke aanval betrokken en is pas 18 jaar! Deze jongen kan echt een hele grote worden, als je ziet hoe makkelijk hij dribbelt en steekballen geeft denk je waar dat gaat eindigen. Hij doet me een beetje denken aan Kaka in zijn toptijden, heel makkelijk mensen uit dribbelen en heel makkelijk mensen wegsturen met een pass. Hij heeft zoveel kwaliteiten voor een 18-jarige das niet normaal. Als je Januzaj vergelijkt met andere supertalenten op hun 18de dan komen alleen Gotze en Wilshere in de buurt, want die waren ook absurd goed op hun 18de.

19 januari 2014 om 13:43

Januzaj met Kaka vergelijken gaat mij veel te ver. Januzaj moet het allemaal nog zien te bewijzen. Kaka was goed in een goed draaiend Milan, Januzaj is nu goed in een slecht draaiend United met in tegenstelling tot Milan destijds, matige spelers. Als je dan zo overhyped wordt is een basisplaats vanzelfsprekender. Een wereld van verschil.

19 januari 2014 om 14:18

Ik bedoel dat hij me qua stijl doet denken aan Kaka. Kaka was natuurlijk veel en veel beter op dat moment natuurlijk. Maar qua speelstijl hebben ze veel gemeen.

19 januari 2014 om 14:45

Oh sorry, misverstand. Ik snap nu je reactie, en wat je zegt klopt wel.

De beste van zijn leeftijd. Ken hem al sinds enkele jaren, en net als bij Hazard wist je gewoon dat die het zou maken bij een absolute topclub. 18 jaar en draagt Man U bij afwezigheid van Rooney en RVP op z'n eentje. Het moet allemaal van hem komen, want op Nani, Valencia of Young kun je niet rekenen.

19 januari 2014 om 13:17

Wie denk jij dat uiteindelijk beter wordt Hazard of Januzaj? Ik denk tochbwel Hazard.

Even een periode bepalend zijn voor je ploeg betekent nog niet zoveel. Je kunt analoog aan Januzaj en Sterling, Bakkali nemen als voorbeeld. In het begin erg goed bezig, maar nu hopeloos teruggevallen. Talent hebben ze allemaal, maar laat ze eerst eens één of twee seizoenen zich zelf laten zien.

Januzaj Leuk voetballer die mij bijzonder verrast heeft bij United!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren