Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho baalt: ‘Ik weet niet eens hoe ze geblesseerd zijn geraakt’

Laatste update:

José Mourinho kijkt met weinig plezier terug op de interlandperiode. De manager van Manchester United zag Chris Smalling en Phil Jones geblesseerd raken tijdens hun aanwezigheid bij de nationale ploeg van Engeland, waardoor het tweetal het thuisduel van komend weekeinde met West Bromwich Albion hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

"Ik ben absoluut tegen vriendschappelijke wedstrijden. Ik denk dat vriendschappelijke wedstrijden voor de nationale elftallen alleen nuttig zijn in aanloop naar een eindtoernooi", vertelt Mourinho aan Soccer Saturday. "Een paar weken voor een EK, of een paar weken voor een WK. Dat heeft zin. Maar oefeninterlands midden in het seizoen, in combinatie met kwalificatieduels, ik denk niet dat dat zinvol is."

"Daarbij zijn het vaak ook niet eens echt grote duels, dus ik ben geen fan van oefenduels. Maar ik denk dat ik ook ooit bondscoach zal zijn, dus ik kan niet erg kritisch zijn." Mourinho zwaaide liefst dertien spelers uit wegens interlandverplichtingen. "Ik weet niet hoe, maar Smalling en Jones raakten tijdens het trainingskamp geblesseerd, zelfs voor aanvang van de wedstrijd. We zijn vier man kwijt, en Paul Pogba waarschijnlijk ook. Dat is vijf. Dus we zitten een beetje in de problemen."

Jones raakte op de training gebleseerd aan zijn voet na een duel met Smalling, die zelf na de interland tegen Duitsland met een beenblessure afhaakte. Antonio Valencia, Marcos Rojo en Sergio Romero waren in Zuid-Amerika in het kader van de WK-kwalificatie. "Ze komen pas donderdagmiddag terug. Als je onze situatie met onze opponent vergelijkt, WBA, ze hadden slechts een speler met interlandverplichtingen. Ze hadden tijd om te werken, uit te rusten en voor te bereiden. Het zal zwaar worden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mourinho moet altijd alles uit zijn eigen perspectief bekijken. Die oefenmatches zijn heus niet voor niets.

29 maart 2017 om 22:23

Logisch toch. Hij wordt betaald als manager van een club. Als er dan een persconferentie is en hij moet aangeven dat hij diverse spelers moet missen door oefenpotjes bij hun land, dan lijkt het me logisch dat het vanuit zijn functie geen prettig feit is.

Als Ajax of Feyenoord voor komend weekend ineens 3 belangrijke basiskrachten kwijt zou zijn geraakt puur door oefeninterlands dan zijn ze daar ook niet blij mee.

29 maart 2017 om 22:36

Waar is een doordeweekse oefeninterland tegen Italie - in het geval van Nederland - nuttig voor dan? Als het nou omgedraaid was en de oefenwedstrijd voor de kwalificatiewedstrijd kwam, dan had het zeker nuttig geweest. Nu is het gewoon bullshit eerste klas en levert het alleen maar gezeik op voor United in dit geval, doordat Engeland ook na de kwalificatiewedstrijd nog een oefenwedstrijd moest spelen. Als je het dan toch allemaal zo goed weet vanuit jouw perspectief, kom dan maar met goed onderbouwde argumenten waarom ze wel nuttig zijn, buiten het feit wat ik noem om.

29 maart 2017 om 23:08

Nou in het geval van Nederland en Danny blind was nog niet ontslagen met 40000 man Danny rot op zingen daar was die nuttig voor geweest 😂! Verder helemaal met je eens!

30 maart 2017 om 00:08

Het levert een hoop centjes op. Daarom speelt men oefenwedstrijden.

Helemaal met hem eens. Je hebt geen zak aan zo'n oefenwedstrijd, zeker niet als die na een kwalificatie wedstrijd is. Oefen maar lekker wat meer potjes voor een eindtoernooi, maar niet zo midden in het seizoen.

29 maart 2017 om 22:23

Ervoor zou ik ook een stuk logischer vinden, dan sta je ook een stuk sterker in de wedstrijd erna. Nu alleen maar onnodige blessures terwijl er voor de meeste ploegen nog genoeg op het spel staat qua EL en Cl en einde competitie nadert

30 maart 2017 om 09:25

Een bondscoach heeft altijd iets aan een oefenwedstrijd, ongeacht op welk moment in het seizoen de wedstrijd plaatsvindt. Perfecte gelegenheid om andere systemen te testen of andere spelers uit te proberen, iets waar niet geen ruimte voor is in een wedstrijd die er echt toe doet. Het is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt als je oordeelt over het nut van oefenduels. Vanuit Mourinho's perspectief zal het inderdaad niet veel nut hebben, maar de wereld draait niet om Mourinho, ook al lijkt hij daar soms anders over te denken.

30 maart 2017 om 09:37

Je kunt bij Mourinho vaak zeggen dat het niet alleen om hem draait, maar in dit geval ben ik het daar totaal niet mee eens. Ik denk dat er toch zeer zeer weinig trainers zijn die zo'n oefeninterland kunnen waarderen midden in het seizoen, 3/4 dagen na een kwalificatie wedstrijd.

Je kunt er als bondscoach misschien iets aan hebben, maar niet veel. Vaak wordt er toch maar gespeeld met een B-team en de uitslag doet er bijna niet toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren