Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Motie van wantrouwen aanstaande: Van Praag en rest RvC Ajax moeten weg’

Laatste update:

Arno Vermeulen heeft zondagavond een noemenswaardige onthulling gedaan bij NOS Studio Voetbal. Volgens de journalist, die aanwezig was bij Ajax - FC Twente, wordt er binnen Ajax gewerkt aan een motie van wantrouwen jegens de Raad van Commissarissen. De bestuursraad zou de voltallige raad willen wegsturen, alleen maar om Michael van Praag te kunnen lozen. "Dat hebben ze ervoor over", weet Vermeulen te melden.

Het gaat zondag bij NOS Studio Voetbal al snel over de crisis bij Ajax. Naast de crisis op het veld rommelt het ook op bestuurlijk niveau bij de Nederlands recordkampioen.

Vermeulen omschrijft het als 'een guerrillaoorlog tussen Michael van Praag en Alex Kroes', en weet welke ontwikkeling eraan zit te komen. "De supporters zijn anti-Van Praag, maar in Ajax-kringen werd in het stadion ook echt wel gesproken van dat er meer gebeurt dan dat."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Er staat een motie van wantrouwen te wachten ten opzichte van Van Praag", onthult Vermeulen dan. Bij aanvaarding daarvan door de aandeelhouders zou de bestuursraad niet alleen voorzitter Van Praag, maar ook overige commissarissen Leo van Wijk en Danny Blind moeten wegsturen. "Het is een enorme stap, maar dat hebben ze er wel voor over", aldus Vermeulen.

De journalist vermoedt dan ook dat Van Praag uiteindelijk zal sneuvelen. "Ik denk dat Kroes er beter voor staat. Als je de fans achter je hebt en er dreigt een motie van wantrouwen... Er is 25 april nog een ledenvergadering, desnoods 21 mei nog een buitengewone vergadering van aandeelhouders... Ik denk dat het niet houdbaar is en hij het onderspit gaat delven. En dat Kroes er uiteindelijk toch als winnaar uitkomt, óf de AFM (Autoriteit Financiële Markten, red.) moet toch onderzoek gaan doen en hem een flinke douw geven."

De situatie


Ajax bracht een kleine twee weken het persbericht naar buiten dat Kroes per direct geschorst was door de RvC. De algemeen directeur had vlak voor de publicatie van zijn benoeming ruim 17.000 aandelen Ajax gekocht, wat duidde op handel met voorwetenschap. Omdat handel met voorwetenschap strafbaar is in Nederland, voelde de RvC zich genoodzaakt Kroes te schorsen, zo lichtte Van Praag later toe. De RvC-voorzitter gaf tevens te kennen 'dat er geen weg terug was' voor Kroes.

Kroes gaf al snel daarop aan de zaak 'in alle transparantie' aan de AFM te willen voorleggen. Even later bleek dat ook Van Praag een flater had geslagen inzake zijn eigen Ajax-aandelen. Van Praag had zijn eigen aandelenpakket niet laten registreren bij de AFM, wat de spanningen in Amsterdam alleen maar verder deed toenemen. De bestuursraad schaarde zich achter Kroes, en lijkt nu de volgende zet te gaan doen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iets met gifbeker die leeg moet

14 april 2024 om 23:16

Straks wordt Kroes nog geschorst door de KNVB/AFM en dan is er helemaal niemand meer over.....

14 april 2024 om 23:26

Ja dat is het grote risico. Knikker je nu die RvC eruit dan Moet, met een hoofdletter M, kroes aangesteld worden en blijven. Mocht Kroes dan toch voor x periode geschorst worden dan zit je zonder TD, zonder AD en zonder RvC. Welke weldenkende trainer met ook maar iets van kwaliteit gaat instappen in zo een situatie? Alleen mensen met enorm veel clubliefde en ik denk dat iedereen wel weer dat dit gaat uitdraaien op Frank de Boer voor de groep

14 april 2024 om 23:45

Ik denk dat Frank de Boer voor de groep beter is dat Schreuder, Heitinga, Steijn en Van het Schip hoor. Ongeacht het materiaal speelde Frank gewoon 4-3-3 inzettend op de jeugd. Je ziet vandaag de tweede helft dat als je dat doet, in plaats van die 5-3-2 schijtopstelling het nog best redelijk kan lopen.

Echte Ajacieden met de Cruijff filosofie juich ik momenteel van harte toe!

14 april 2024 om 23:48

KNVB is hier geen partij in. De AFM zal hem echter zeker een tik op de vingers geven. Maar iedereen kan nagaan dat het aandeel Ajax geen aandeel is dat je voor het financiële gewin koopt. Dat hebben de afgelopen 25 jaar wel bewezen. Ik verwacht dan ook dat het een boete zal zijn en als zij dat kunnen, wellicht een verbod op handelen of een verplichting tot verkoop. Daarnaast zijn er genoeg mensen die juist wel weer beschikbaar zijn als Van Praag en Co weg zijn. Ajax is een slangenkuil en wellicht is het juist goed om iemand als Kroes de mogelijkheid te geven om schoon schip te maken.

15 april 2024 om 00:14

Uit wanhoop Frank de Boer trainer maken zal Ajax niet goed doen

15 april 2024 om 00:55

Nee, uit wanhoop weer in de poule waar een PEC, Almere of Volendam normaal uit kiest zoals de laatste vier trainers pakken. Dat doet Ajax geen goed.

Is Frank de Boer de gewenste toptrainer? Misschien niet. Maar die man is ook wel onnodig kapot gemaakt. Heeft het met Ajax fantastisch gedaan. Bik Atlanta heeft hij het best goed gedaan. Met het Nederlands elftal ook best prima. Had enkel de pech dat in één minuut aan de ene kant Malen een 1 op 1 mist en De Ligt aan de andere kant dom rood pakt.

Frank de Boer is gewoon een goede trainer, met een respectabel CV. En een duidelijk aanhanger van de Cruijff filosofie. Dit zijn mensen die weer een positie moet geven in Ajax.

Nee, het liefste heb ik iemand als een Setien. Maar bij gebrek aan een toptrainer die Cruijff aanhanger is, heb ik veel liever Frank de Boer dan de volgende matige trainer.

15 april 2024 om 05:34

De boer een goede trainer. Overal (inclusief Ajax) waar die gezeten heeft was het voetbal niet om aan te gluren, en bij de meeste clubs is die uiteindelijk best snel ontslagen. Ik zal het echt een hele slechte keus vinden. De boer gaat Ajax niet verder helpen.

15 april 2024 om 06:37

De knvb is wel partij.want Kroes kocht aandelen van Ajax toen hij nog voor AZ werkte, dit mag niet. De KNVB legt dit voor aan de licentie commissie. Dus Kroes heeft gewoon veel shit fout gedaan. Aandelen kopen van een andere club. Aandelen kopen vlak voor je voorzitter wordt. Maar toch is het wel een capabele man om je club te leiden. Daaarvoor schoppen we graag de erevoorzitter en ras Ajacied Blind als bijkomende schade aan de kant. Sorry, maar ze zijn gek geworden, neem je verlies en zoek een nieuwe AD.

15 april 2024 om 07:00

Het is echt zo een fabeltje dat Ajax onder De Boer altijd saai en slecht voetbal speelde. De eerste 2 seizoenen was het prima, de laatste 3 (?) seizoenen staat men het meeste bij. Maar dan moet men ook de teams meenemen die Ajax had toentertijd, het was echt ontzettend slecht. Spelers als Sana en De Sa in de Champions League, echt ongekend.

15 april 2024 om 07:09

Asjeblieft zeg, FdB. Hoe durven mensen die zich Ajax fans noemen nog die naam uit te spreken. De beste man werd kampioen omdat de rest gewoon reteslecht was en niet omdat hij zo uitblonk in zijn vak. Kijk alleen wat hij in het buitenland heeft gepresteerd. Nee een FdB als trainer nemen is gewoon vragen om richting KKD gaan.

15 april 2024 om 07:25

Kroes kan volgens Verweij niet geschorst worden door de KNVB, hooguit Ajax die een straf ontvangt. De AFM duurt nog maanden, dus ben je tegen de tijd van een eventuele schorsing een transferzomer en een directeur transfers verder. En heb je met die directeur transfers en martijn. Beuker en Kelvin de Lange een behoorlijk fundament staan. Los van dat je de AFM voor kan zijn en kroes een tik op de vingers kan geven waarbij hij zijn volledige pakket/besmette aandelen van juli moet inleveren bij de vennootschap. Dan bestaan ze simpelweg gewoon niet meer. Heeft de vereniging een paar procent meer zeggenschap maar verder veranderd er niets anders dan een Kroes die op geen enkele manier enige winst kan behalen met die aandelen. Dan ben je echt een heel eind. Sterker nog had dit gedaan voordat je de hele poppenkast had opgestart want dan had je het als RvC vakkundig en professioneel opgelost. Ja Kroes was naïef, ja was niet zo slim, maar om alles voor te zijn zijn de aandelen ingeleverd zodat Kroes op geen enkele manier gewin behaald. Ook hebben we een stevig gesprek gehad waarbij duidelijk naar voren is gebracht dat dit soort zaken echt niet kunnen bij Ajax en een volgende keer einde verhaal betekend. Dat had ook het persbericht kunnen zijn geweest twee weken geleden. Had je nog steeds een mogelijkheid dat Kroes geschorst zou worden, maar was je er een stuk beter mee omgegaan dan nu. Immers het is een mogelijkheid geen feit dat Kroes geschorst wordt.

15 april 2024 om 07:41

@ Arends

Hoe kom jij aan die informatie? Want je zit uit je nek te lullen. De KNVB is geen partij, want die straffen geen individuen, als er in die zaak straffen naar buiten komen zullen Go Ahead Eagles en AZ gestraft worden...

Die zijn namelijk verantwoordelijk voor wat hun personeel doet, en niet andersom. Ik zou je toch nog maar eens even inlezen voordat je desinformatie verspreid...

15 april 2024 om 07:45

Verweij???

15 april 2024 om 07:53

Ninjakal, helder weergegeven en precies zo had het moeten worden opgelost. Maar Van Praag had een andere missie, het lozen van Alex Kroes. Het feit dat hij niet het belang van Ajax voorop stelde, maar zijn eigen belang, is de reden waarom juist hij moet vertrekken.

15 april 2024 om 09:49

@Tipptopp hoe vaak moet het nog herhaald worden: het financiële gewin is helemaal geen factor in deze zaak.

15 april 2024 om 10:02

Ik stopte met lezen na de opmerking ‘Frank de boer is een goede trainer’. Staat in Engeland en Italië bekend als slechtste coach in de historie. Dat zegt toch wel genoeg? Als je geen matige trainer wilt hebben dan moet je de boer dus overslaan.

15 april 2024 om 10:45

@rombomcu, dat kan alleen niet.

1. de licentiecommissie kan enkel licentiehouders vervolgens volgens Mike Veweij. Dus in dit geval zou de KNVB AZ en Go Ahead kunnen vervolgen voor de overtreding van het hebben van een bestuurder met Ajax-aandelen. Kroes zelf kan daarvoor niet vervolgd worden door de Knvb. Dus dat is geen risico.

2. AFM kan hem wel vervolgen, maar dat onderzoek zou nog jaren gaan duren.

3. Als bestuursraad RvC eruit knikkert, kunnen ze enkel de voltallige RvC eruit gooien. En dus niet bijv Blind laten zitten. En als ze dat doen, gaat de Ondernemerskamer een nieuwe RvC aanstellen. Dat is een soort rechter, kans dat dat clubmensen worden zal gering zijn. Kans dat die Kroes onder deze omstandigheden zullen handhaven lijkt mij ook nul.

4. De enige manier waarop Kroes dit kan overleven imo, is als bestuursraad / ledenraad gaan praten met RvC. Dat gaat geloof ik volgende week gebeuren. Als ze Van Praag duidelijk maken dat hij of bakzeil moet halen, of er uit gaat eind mei, is vraag wat hij gaat doen. Wat als voor de leden doorgaan met hem zonder Kroes geen optie is, zullen ze snel geneigd zijn te kiezen voor de club over te leveren aan een onafhankelijke RvC.

15 april 2024 om 10:48

@ninjakai, de licentiecommissie van de KNVB onderzoekt de case dat Kroes aandelen Ajax had terwijl hij bij Go ahead en AZ werkte.

Dus Ajax is daarin geen partij, als er dus een club straf gaat ontvangen is dat AZ en/of Go Ahead. Die clubs waren in overtreding volgens de licentie. Ajax is geen partij nogmaals.

15 april 2024 om 10:51

@zinedine: Haha altijd dat fabeltje en smoesje dat de rest zo ''reteslecht'' was, maar een PSV speelde in die jaren dat Ajax kampioen werd gewoon met spelers als Depay, Mertens, Van Bommel, Strootman, Wijnaldum, Toivonen, Lens, Pieters, Bouma, Willems, Hutchinson, Schaars, Locadia en zelfs in het laatste kampioensjaar van Ajax speelde PSV met Bryan Ruiz, Ji sung Park, Bruma, Rekik, dus doe nou niet alsof er alleen maar koekenbakkers stonden bij de concurrentie.

Frank de Boer heeft het gewoon uitstekend gedaan in de 4,5 jaar dat hij daar was 4x kampioen geworden, zonder enig budget beschikbaar te hebben voor transfers en vooral met eigen jeugd.

14 april 2024 om 23:24

Ik begin te denken dat de beker gewoon van gif is gemaakt, tijd voor een nieuw bekertje!

14 april 2024 om 23:51

Is dit dan niet gewoon clubcultuur?

15 april 2024 om 06:57

Het is niet meer dan een wandelgangenbericht, iets dat is gebaseerd op het geruchtencircuit. Vermeulen kent de wet en regels niet en iedereen die die wel kent weet dat de bestuursraad met zo'n maatregel de eigen club om zeep zou helpen. Ajax is een structuurvennootschap en bij zo'n organisatie is de macht van de aandeelhouders beperkt en dient de RvC volstrekt onafhankelijk te zijn. Een individuele commissaris van zo'n organisatie kan uitsluitend door de ondernemingskamer ontslagen worden en alleen met gegronde redenen. De AVA kan wel het vertrouwen van de gehele RvC opzeggen maar het gevolg daarvan is dat die per direct van haar functie ontheven zal worden en dat de ondernemingskamer het toezicht op Ajax voor onbepaalde tijd zal overnemen.

Die zal dat toezicht naar de letter gaan uitvoeren en bijv. van de directie verlangen dat ze met een sluitende begroting komt. Dat kan die directie niet omdat Ajax door de torenhoge salariskosten en de dito afschrijvingspost structureel op jaarbasis zo'n 100 miljoen tekort komt. En dus zullen er spelers verkocht moeten worden om dat gat te dichten. Daarmee wordt niet alleen de selectie verzwakt maar er zal ook geen geld zijn voor aankopen, dat zal eerst verdiend moeten worden met nog meer verkopen. En dat in een seizoen waarin er een EK is en de transfermarkt als dat het geval is pas na afloop van dat toernooi op gang komt. En dan is het al half juli. Bovendien betekent het wegsturen van de RvC niet automatisch dat de schorsing van Kroes wordt opgeheven. Die schorsing en het voorgenomen ontslag van Kroes kan uitsluitend ongedaan worden gedaan door de RvC. Daar zullen de nieuwe door de ondernemingskamer aangestelde commissarissen zich over moeten buigen en de kans dat die dat zullen terug draaien is nihil.

Het wegsturen van de RvC door de grootaandeelhouder om een vriendje in het zadel te houden is een staaltje machtsmisbruik dat zijn weerga niet kent. Daarover hoeft maar 1 aandeelhouder met 1 aandeel (Van Praag?) een klacht in te dienen en de ondernemingskamer zal daar onderzoek naar gaan verrichten dat er toe kan leiden dat de bestuursraad als groot aandeelhouder buitenspel wordt gezet of onder curatele komt te staan. En alle besluiten van de ondernemingskamer zijn bindend daartegen is geen beroep mogelijk.

Als de bestuursraad inderdaad de RvC zou weg sturen zitten PSV en Feyenoord de komende jaren op rozen omdat dat er op zal uitdraaien dat Ajax jaren zal worden terug geworpen. Ajax heeft de meest genereuze hoofdsponsor van het betaalde voetbal in NL, geen enkele club die daarbij zelfs maar in de buurt komt. Het contract met Ziggo loopt echter in 2025 af en de onderhandelingen over verlenging zouden binnenkort moeten beginnen. Die gesprekken zijn echter door Ziggo voorlopig on hold gezet waardoor het er vooralsnog niet uitziet dat het contract verlengd zal gaan worden. En dan zal er naar een nieuwe hoofdsponsor gezocht moeten gaan worden en er is natuurlijk geen enkel bedrijf dat 10 tot 12 miljoen gaat betalen om haar reputatie om zeep te laten helpen in zo'n slangenkuil. Er zijn meer sponsoren die hun zorgen hebben kenbaar gemaakt en het vinden van nieuwe is in deze omstandigheden sowieso al ondoenlijk.

Tenzij er snel rust in de tent komt valt er op dit moment geen eer te behalen voor commercieel directeur Menno Geelen. Die kan overal naar toe met zijn geweldige reputatie en het lijkt mij niet heel erg aannemelijk dat hij bereid is om die nog heel veel langer op het spel te zetten. Het wegzenden van de RvC zou dan ook desastreuze gevolgen hebben voor Ajax. Alleen al het vinden van opvolgers zal een hels karwei worden omdat de lijst met reputaties die door de club zijn vernietigd inmiddels zo lang is dat geen enkele zichzelf respecterende bestuurder zijn vingers daar aan nog zal willen branden. Dat is feitelijk nu al zo, Ajax is natuurlijk niet zomaar bij Eringa en Van Halst terecht gekomen, dat is omdat de club niets anders kon krijgen. En dat de RvC nu wordt aangevoerd door de dikke zeventigers Van Wijk en Van Praag is ook een teken aan de wand.

Alex Kroes heeft niet alleen zijn eigen club in de problemen gebracht maar ook zijn vorige club AZ en mogelijk ook Go Ahead Eagles als dit zich zou weten te plaatsen voor Europees voetbal. Dit omdat hij ten tijde van zijn directeurschap bij die clubs aandelen van Ajax in zijn bezit had. In de Richtlijn waarborgen onafhankelijkheid en continuiteit licentiehouder van de KNVB staat hierover op blz. 14: "Op grond van de huidige UEFA regelgeving is het (onder meer) niet toegestaan om tegelijkertijd, direct of indirect, betrokken te zijn bij meer dan 1 club in welke capaciteit dan ook in het bestuur, management en/of de sportieve activiteiten bij meer dan 1 club die deelneemt aan een UEFA-clubcompetitie.6 Navraag bij de UEFA heeft opgeleverd dat in ieder geval ook betrokkenheid bij een club als aandeelhouder en bij een andere club als bestuurder, ertoe kan leiden dat slechts 1 van deze clubs door de UEFA zal worden toegelaten".

15 april 2024 om 07:42

DolotAsinum, goed onderbouwd stuk. Alleen staan er een paar aannames in die net zo makkelijk de andere kant op uit te leggen zijn. De RvC wegsturen omdat er geen vertrouwen is berust op meer dan alleen het wegsturen van Kroes. Hoe ze die situatie hebben aangepakt verdiend al niet de schoonheidsprijs, maar dat geldt ook voor het rapport Mislintat waar echt iedereen het erover eens is dat het enkel en alleen presenteren van de uitkomsten flut is, maar dat er ook ernstige twijfels zijn bij het onderzoek zelf. Krijg je ook nog de situatie dat de RvC rondom Kroes zijn werk zelf ook niet goed gedaan heeft en veel succes met roepen dat het machtsmisbruik is. Er zijn aantoonbare redeneren om te twijfelen aan hoe capabel de RvC is.
Sponsors is hetzelfde verhaal. Jij denkt dat ze weglopen, als sponsor zou ik juist deze periode willen instappen bij Ajax. Een paar jaar blaren zitten om vervolgens de vruchten te plukken. Vooralsnog is Ajax na dergelijke crisissen omhoog geknalt ipv naar beneden. Kostte ff maar op het moment dat de neuzen dezelfde kant op staan stormt Ajax naar voren. Nu voor een relatief lager bedrag instappen is voor genoeg bedrijven de gok waard. Tot slot je de sluitende begroting. Dat weet eigenlijk niemand. Mislintat heeft flink gesaneerd in de salarissen, maat hoe precies is niet duidelijk. Gaan de salarissen alleen omlaag bij geen Europees, of is het salaris ook afhankelijk van welk Europees toernooi. Het enige wat daar duidelijk over naar voren is gekomen, is dat ee salarissen van de spelers mee zakken met Ajax en dat Ajax er met Misehouy niet uitgekomen is onder andere omdat toptalenten niet langer hetzelfde salarissen kunnen onderhandelen als een aantal jaar terug. Maar hoe of wat is onbekend. Duidelijk is da5 de oorlogskas leeg is en dat er geld gegenereerd moet worden voordat er spelers gekocht worden. Ook duidelijk is, is dat we een aantal spelers al zo goed als kwijt zijn waaronder onze aan porto verhuurde spelers. Of dat genoeg is voor een kleine oorlogskas is dan weer onduidelijk.

15 april 2024 om 08:04

@DolotAsinum: de KNVB heeft al laten weten dat ze met Kroes niets doen met z’n aandelen. Daarnaast doe je erg veel aannames die je totaal niet hard kan maken. Leuk stukje proza zeg maar.

Dit is echt wel rigoureus. Van Praag.... Toch een erevoorzitter. En de laatste voorzitter onder wie de Champions League is gewonnen.

14 april 2024 om 23:20

Van Praag heft hier - omdat hij zichzelf erg belangrijk vindt - zelf om gevraagd

14 april 2024 om 23:31

Ik vind dat echt onzin.

Van Praag is misschien wat overijverig geweest in het gelijk wegsturen van Kroes, maar gezien de bestuurlijke chaos de afgelopen 2 jaar had je ook niet gewild dat affaire Kroes je op een andere manier had gepakt bijv. met een straf van het Afm.

En wat kunnen we van Praag verder aanrekenen? Vrijwel niks. Hij is namelijk pas zelf op 10 november aangetreden als RvC voorzitter/lid. Dus dan kunnnen we de bestuursraad daarna zelf ook gelijk niet meer serieus nemen...

14 april 2024 om 23:40

Verbeter me als ik ernaast zit hoor. Maar was jij gisteren niet van mening dat we Van Praag niets kwalijk konden nemen? Waar komt de '' misschien wat overijverig '' vandaan?

14 april 2024 om 23:41

Denk dat je het beste eens de podcastmakers van Kale en Kokkie kunt terugluisteren. Die leggen het best aardig uit. Van Praag heeft veel gedaan voor Ajax maar nu slaat hij door en kan hij zijn belang niet ondergeschikt maken aan dat van Ajax. Zonde, dat het door zijn opstelling moet maar als ik dan moet kiezen kies ik nu voor Kroes.

14 april 2024 om 23:58

Voorop gesteld dient te worden dat het NIET van Praag is geweest die Kroes heeft weggestuurd. De RvC heeft gehandeld conform de wet. Maar emoties spelen hier een hele grote rol.

15 april 2024 om 00:27

Ik vraag mij af waarom de Ajacieden Kroes als DE verlosser zien.

15 april 2024 om 01:10

Van Praag deed het vroeger prima, maar is ondertussen hoogbejaard en hij snapt het allemaal niet zo goed meer. Daarnaast is hij arrogant en machtswellust. Dat bleek wel toen Kroes tegen z'n stoel aan begon te schoppen. Daarom kreeg hij van van Praag voor een snelheidsovertreding meteen de doodstraf. Van Praag moet gewoon weg.

15 april 2024 om 05:30

Ik vraag mij af waarom mensen anderen aanpraten dat wij Kroes als de verlosser zien. Ajax zit al een tijd zonder AD. Als er dan eentje word aangesteld die ervaring heeft als AD en ook nog eens Ajacied is, dan mogen we als Ajacied toch wel blij zijn neem ik aan?

15 april 2024 om 06:11

Dat vraag ik mij als Ajacied ook af. Iedereen mag oprotten, ere voorzitter van Praag en ras Ajacied Blind ook. Kroes lijkt wel een soort god te zijn ofzo....

15 april 2024 om 06:15

Blij zijn ja, maar alles moet worden gedaan voor een terugkeer. Je erevoorzitter wegwezen, poh en ras Ajacied Danny Blind schoppen we gewoon ook maar weg, is dan bijkomende schade. Kroes lijkt wel een soort god.... Ik begrijp het niet.. die vent is zo dom geweest, echt oliedom. Met Kroes wordt het niet beter gok ik.

15 april 2024 om 06:41

Ajacieden zien Kroes niet als DE verlosser.
Ik spreek bij deze voor mezelf en misschien voor meerdere maar met Kroes zag ik eindelijk iemand die er zin in heeft, gemotiveerd was/is en normaal kan communiceren.

Hij lijkt een idee/visie te hebben, en dat is al heel wat als je nu fan bent van een soort stuurloos schip.

Is zijn visie de juiste ? Geen idee maar we moeten nu wel een kant op gaan varen en daar helpt dit geruzie bovenin zeker niet bij.

15 april 2024 om 07:22

Enige wat je hem kan aanrekenen is dat hij bij zijn aanstelling heeft aangegeven er puur en alleen te zitten om rust te creëren, absoluut geen andere ambities te hebben, en zo snel mogelijk weer plaats te maken. Zijn intenties doen op dit moment toch wat anders vermoeden. Al moet de tijd dit nog wel uitwijzen.

Maar mocht dit zo zijn dan kan je daar ook je morele kompas naast leggen. Ik zie namelijk op VZ dat dit woord heel interessant klinkt om na te praten uit een kranten artikel dus ik wilde het woord ook graag een keer gebruiken.

15 april 2024 om 07:33

Danny Blind mag van mij blijven zitten hoor, maar als de gehele rvc moet opstappen dan moet hij ook opstappen. Van Praag ben ik blij mee dat hij in wilde stappen op een moeilijk moment en wat hij heeft gedaan in het verleden. Alleen heeft hij het voor mij verpest door het halfbakken onderzoek naar Mislintat en het naar buiten werken van Kroes nadat hij kritiek uitte op de rvc.

15 april 2024 om 07:34

Eens met AFC88,

Na alle tussenpauzen, dicpics, stotter AD’s en data-Duitsers eindelijk iemand die common sense laat zien.

Niemand weet of t genoeg is, maar het is de rust waar de hele club zo naar snakt.

Van Praag had het Ajax en Kroes gemakkelijk kunnen maken door te zeggen: we wachten het onderzoek van de AFM af, want de benoeming van een CEO is nauwelijks koersgevoelig en daarmee niet strafbaar. Daarnaast waren de intenties ok, dus tenzij de AFM anders beslist blijft Kroes de organisatie neerzetten.

Dan had je nu rust, een duidelijke visie en structuur gehad. Ook een stuk beter in de wetenschap dat je sponsorcontract met Ziggo verlengd moet worden.

In plaats daarvan koos Van Praag voor public trial before judgement, op advies van advocaten die hier niet over gaan.

Ik vertrouw erop dat Van Praag moreel gehandeld heeft, maar ik vind dit niet de beslissing die Ajax nu nodig heeft.

15 april 2024 om 08:58

Vreemd dat mensen het hier zo zwart wit denken en van mening zijn dat Kroes niet ten koste van bv ras Ajacied Danny Blind mag blijven. Dat is dezelfde persoon die tijdens de fluweel revolutie als scholletje werd uitgemaakt. Toen stuurde ze hem met pek en veren weg en nu moet hij beschermd worden… Persoonlijk was Danny Blind in mijn jeugd mijn idool en is Daley het idool van mijn zoon. Ik ben dus ook daarin niet helemaal objectief. Maar belangrijker nog, het is niet zo zwart-wit. Wellicht deed hij destijds iets doms, wellicht kiest hij nu niet voor de juiste “kant”. Of misschien ziet hij het wel goed. Hoe dan ook, dat maakt Danny en Daley voor mij niet minder Ajacied want ik denk niet dat zij ooit bewust het foute voor Ajax zullen kiezen.

15 april 2024 om 09:29

Conform welke wet? Ajax is geen rechterlijke macht. AFM geeft hoogstens een paar duizend euro boete.

14 april 2024 om 23:51

Klopt, en zijn tijd is geweest.

De situatie Kroes is echt totaal verkeerd aangepakt. Dat valt de RvC te verwijten.
Er is ge-escaleerd ipv de situatie goed te bekijken en het beste voor Ajax te kiezen.
Er is niet in perspectief naar de situatie gekeken en gelijk 'karaktermoord' gepleegd.

Weet niet wat ik ervan moet vinden. Ben van praag wel dankbaar maar de club moet ook vooruit. Hij is de enige die nog zit en er moet schoon schip gemaakt worden. Beste is zelf weggaan want momenteel is verblijf niet meer mogelijk.

14 april 2024 om 23:20

Zo lang zit deze verlosser er ook nog niet toch

15 april 2024 om 09:12

Het moeilijk is dat er - door deze situatie - altijd eentje met pek en veren eruit gaat.

Ik geloof hier helemaal niks van. Het wordt ook helemaal niet meteen beter als de bestuursraad op die nucleaire knop gaat drukken. Van Praag moet gewoon z'n keutel intrekken en de deur op een kier zetten voor Kroes na z'n strafproces. En als ie dat niet wil doen, dan mogen ze hem wel onder druk zetten.

14 april 2024 om 23:21

En wat nou als Kroes veroordeelt word? Overmars kan ook niet terugkeren na z’n straf uitgezeten te hebben toch? Dus waarom zou Kroes dan een andere status hebben?

15 april 2024 om 01:11

Mocht Kroes uberhaupt veroordeeld worden zijn we drie jaar verder denk ik.
Voorlopig loopt er nog geen eens een onderzoek.
En als dat er wel komt is het goed mogelijk dat hij weg komt met een kleine boete.

15 april 2024 om 06:40

Licentie commissie van de knvb kijkt ook naar de situatie, want je mag als je directeur bent van AZ ook geen aandelen hebben van een andere club. Slimme gast wel die Kroes...

15 april 2024 om 08:05

KNVB heeft al laten weten dat ze niets met Kroes doen. AFM bleef ook enorm terughoudend. De AFM heeft wel iets beters om te doen dan dit knullige vergrijp van Kroes.

15 april 2024 om 12:36

@arends de licentie commissie kijkt hier inderdaad naar, maar die kijken naar AZ en GAE, omdat vanuit hun oogpunt daar de fout lag. Die kijken in dit geval niet naar individuele personen, dus langs die kant heeft hij niets te duchten.

14 april 2024 om 23:22

Ik vrees dat hij daar te koppig voor is. Luister voor de grap eens naar het NH sportcafe van afgelopen zaterdag. Die man is 76 en gewoon enorm koppig, die weigert anderen gelijk te geven.

14 april 2024 om 23:32

Dit inderdaad. En dat is dus totaal niet in het belang van Ajax, maar van meneer van Praag zelf. Helaas hebben we momenteel teveel van dat soort figuren bij onze mooie club.

14 april 2024 om 23:33

De man is een narcist en denkt dat de wereld om Van Praag draait.

14 april 2024 om 23:47

Dat is dit toch ook in feite? Eigenlijk zegt de bestuursraad hier: "of je heroverweegt Kroes met een meer gepaste straf. Of we flikkeren jullie er allemaal uit."

15 april 2024 om 01:17

Laten we hopen dat het niet zo ver komt.
En als het zo ver komt dat van Praag zelf op stapt.
Doet hij dat niet, en de hele RVC wordt weg gestemd zit de club in een nog grotere chaos. Volgens mij kan de ledenraad op dat moment niet zelf eerst nieuwe commissarissen benoemen maar gaat dat in eerste instantie via de rechtbank in Amsterdam (en dan moet je maar afwachten wie ze daar neer gaan zetten). Op het moment dat van Praag zelf op stapt en of Blind of van Wijk blijft zitten hoeft dat niet, dan kunnen ze gewoon op een volgende aandeelhoudersvergadering nieuwe RVC leden toevoegen.
Maar dan heb je een scenario zonder directie (want Kroes komt ook bij het wegsturen van de RVC niet automatisch terug) en zonder RVC met de wenselijke voetbal kennis die vervolgens een directie moeten gaan benoemen.

Ja dat is al te verwachten zeker. Maar de gifbeker is nog lang niet leeg. Echter is bij Ajax nu een wespennest waar niemand wil in trappen.

Laat dan alleen Blind zitten. Nadeel is dat je niet enkele RVC leden kunt wippen maar je gelijk de hele RVC moet wippen. En dat heeft dan weer als groot nadeel dat een instantie, weet zo snel even de naam niet, de gehele RVC voor je bepaald doordat je beursgenoteerd bent. De RVC wordt dan dus letterlijk voor je bepaald. Lijkt me geen wenselijke situatie, al is Van Praag wat mij betreft liever vandaag dan morgen nog out.

14 april 2024 om 23:23

Ze moeten het niet zover laten komen, maar gewoon evenals de drie van vandaag zelf vetrekken

14 april 2024 om 23:24

Lijkt me dat ze de kans krijgen om dan zelf weer een RVC aan te stellen, toch? Blind mag terugkeren van alle betrokkenen, verwacht ik. Het gaat vooral om Van Praag, Van Oevelen, Mosman, die andere dame en Van Wijk die weg moeten.

14 april 2024 om 23:28

Wat ik ervan begreep geldt dat alleen als de leden zelf opstappen. Als de gehele RVC eruit wordt geknikkerd, ben je stuurloos en wordt het voor je gedaan vanuit een bepaalde instantie. Wellicht dat iemand anders dat kan verduidelijken, maar het gaat wel die kant op, vrees ik.

14 april 2024 om 23:27

Is het mogelijk dat Blind direct weer aangesteld kan worden in de RVC? Die van Praag mogen ze er wel uitgooien die was zogenaamd binnen gehaald als “redder in nood”. Die heeft meer kapot gemaakt. Zijn ego is blijkbaar belangrijker dan de club.

14 april 2024 om 23:29

Oprecht geen idee. Door wie zou hij dan moeten worden aangesteld, vraag ik me dan af? En hoe zit dat juridisch? Lijkt me niet heel simpel.

14 april 2024 om 23:48

Ik neem aan dat er een voorzitter gekozen wordt door de bestuursraad. Die voorzitter kiest dan de leden volgens mij.

14 april 2024 om 23:55

Ik zat het al te googlen, maar ik kon het niet vinden. Ik luisterde een podcast, kwam overigens in meer podcasts voorbij, waar iemand zat die er wel verstand van had. Volgens mij is het zo dat als je beursgenoteerd bent en en zonder RVC komt, als ze worden gewipt is dat dus zo, dan is er een bepaalde beurswaakhond die dan poppetjes neerzet. Hoe het dan daarna zit is mij nog wel een raadsel, maar het zou sowieso wel voor een eerste periode zijn.

15 april 2024 om 00:08

Ondernemingskamer van het gerechtshof zal dan een RVC aanstellen als het zover komt.

Die houden geen rekening met clubliefde en al dat nonsens.

15 april 2024 om 09:29

Het Scholletje zal best wel weer zijn best doen om te kunnen blijven zitten. Ik snap niet wat mensen in deze man zien.

Zal het alvast uittekenen. Complete RVC wordt weggestuurd. Kroes wordt weer op zijn plek gezet om over 6 maanden weer uit zijn functie ontheven te worden door de AFM.

Wat maken deze beleidsbepalers zich belachelijk zeg. Moreel gezien moet je dit toch niet willen.

14 april 2024 om 23:26

De AFM gaat hem niet uit z’n functie ontheffen, dat is al meermaals geconcludeerd. Het was een storm in een glas water die Van Praag heeft doen omgooien, dat glas. Met z’n Napoleon-complex en woke gedachtengang waardoor hij openlijk en herhaaldelijk falende dames van de RVC en in het bestuur er niet uit wilt gooien. Naast Van Oevelen, die ook medeschuldig is aan alle (financiële) ellende.

14 april 2024 om 23:44

Die conclusie is totaal niet getrokken; daar is het toch net effe te complex voor.

14 april 2024 om 23:57

"Woke gedachtegang" ... mijn hemel

15 april 2024 om 01:44

Zo complex is het juridisch niet hoor! Hier en op andere forums blijft men uit onwetendheid maar roepen dat er een misdrijf is gepleegd en het morele kompas zoek is, maar dat is allemaal wat overtrokken! Je moet altijd in de geest van de wet blijven denken.

Het wetsartikel omtrent handelen met voorkennis ziet natuurlijk op het handelen met voorkennis waarvan je weet dat als dit bekend wordt, het aandeel omhoog zal schieten en je er zo je voordeel mee doet. De voorkennis van Kroes heeft geen enkele invloed op de koers. Het is niet slim van hem geweest, maar omdat het hier om zogenaamde voorkennis ging die geen enkele invloed heeft op de koers, loopt het met een sisser af, als er al een vervolging wordt ingesteld. Zelfs dit laatste betwijfel ik.

Toevallig heb ik dit gisteren nog benoemd in een ander ajax-topic. Als de harde kern elke thuiswedstrijd het soort acties als vandaag houd zien de heren van de Rvc hetzelf ook wel in dat dit voor niemand goed is. Niet voor hun eigen ego en ook niet voor de club. Het is nu gewoon tijd voor een schone lei, zodat we over een paar jaar weer mee kunnen doen om de titel. Zelfs als er vanaf dit moment alleen maar goede beslissingen worden genomen aan de top gaat het toch minstens een jaar of 3-4 duren voordat Ajax weer een kans maakt. Zo gigantisch is het verschil op dit moment helaas voor ons ajacieden.

14 april 2024 om 23:42

Een normaal Ajax is beter dan 15 van de 17 ploegen waar we de eredivisie mee delen. Ik denk daardoor oprecht dat het geen 4 jaar hoeft te duren. Een goede coach, drie goeie transfers en we doen gewoon minimaal om plek drie mee. Titel lijkt me volgend jaar wel een utopie overigens, maar in twee transferperiodes kan er veel gebeuren.

15 april 2024 om 00:05

Er zal echt een gigantische schoonmaak in deze selectie moeten plaatsvinden voordat je weer kan aanhaken bij Feyenoord en Psv. Ik zie Ajax dit jaar naast Europees voetbal grijpen, ga dan maar eens 3 goede transfers maken. Dat gaat gewoon niet gebeuren en daarom gaat het echt jaren duren. De concurrentie blijft ondertussen alleen maar financieel uitlopen.

15 april 2024 om 10:23

En waarom zou dat niet mogelijk zijn? Goeie spelers hoeven niet altijd 20 miljoen te kosten. Er zijn ook elk jaar wel goede transfervrije spelers maar dan moet je ze wel optijd binnen halen, iets wat Ajax bijna nooit doet.

Daarnaast moet het bij Feyenoord en PSV ook nog maar. Daar zullen ook spelers (en misschien Slot) weggaan en het is nog maar de vraag wat er voor teruggehaald wordt. Geen enkele transfer is gegarandeerd succes. Ook zij kunnen een minder jaar krijgen waardoor Ajax kan profiteren.

Ik vind ook dat Van Praag niet goed gehandeld heeft inzake Kroes, maar om dan de hele nog overgebleven RvC weg te sturen gaat ook wel weer erg ver. Het is inmiddels gewoon een ordinaire machtsstrijd geworden die over de rug van Ajax wordt gevoerd.

Dan is het medio april, zit je 3 maand voor het nieuwe seizoen (incl transferperiode) en heb je geen RVC, geen Algemeen Directeur, geen Technisch directeur. Geen trainer die in zo n situatie wil instappen (en al helemaal niet omdat er geen duidelijkheid over transferbudget en europees voetbal is). Dit zullen ze heeeeel snel moeten recht zetten als ze volgend seizoen beter willen presteren dan nu.

Ik kan me dus ook niet voorstellen dat de bestuursraad wil dat de hele RvC weggestuurd moet worden want dan moet een onafhankelijke instantie (weet niet of dat de Rechtbank is of iets anders) dus geheel nieuwe RvC leden aanwijzen. Nee daar ga je bestuurlijk op vooruit...
Die bestuursraad kunnen we dan vervolgens ook niet meer serieus nemen gezien die 3 RvC leden zo recent nog zijn gekozen (10 november)....

Sowieso wat valt van Praag aan te rekenen? Dat ze absoluut 0 risico willen nemen in de RvC met wéér iemand die een uitglijder maakt (promes/overmars/mislintat)? Astublieft, vanuit hun oogpunt vind ik de beslissing om Kroes te schorsen eigenlijk best logisch....
Of die 15 aandelen die hij niet aan het AFM heeft opgegeven maar wel aan Ajax? Alsof je met een half opgegeten appel door de douane wil. Foei mag ook niet, maar een serieus vergrijp is het niet.

15 april 2024 om 01:28

Dat wordt meen ik inderdaad de rechtbank in Amsterdam.
Dan moet je hopen dat hij uit club liefde toch zelf op stapt, dat zie ik niet heel snel gebeuren.
Ik stel me hier een soort "chicken race" bij voor tussen van Praag en Boekhorst (die dit natuurlijk ook niet wil) over wie er op het laatste moment de nucleaire optie van tafel haalt.

15 april 2024 om 10:25

Wat valt van Praag aan te rekenen:
- Het onderzoek, uitgevoerd door KPMG dat eigenlijk een farce is en in de doofpot gestoken zou worden, omdat het juist die RvC in de problemen had gebracht als er wel gedegen onderzoek zou hebben plaatsgevonden
- Alex Kroes in de media niet enkel schorsen, maar zo goed als ontslaan
- Het beroepen op morele superioriteit
- Een persoonlijke aanval op Kroes
- Zelf ook niet geheel op de hoogte zijn, extra pijnlijk door bovenstaande

Iemand die rust in de tent had moeten brengen doet wel enorm zijn best om het onrustig te laten zijn. Hij heeft dusdanig een stelling ingenomen dat er enkel nog twee opties zijn; of Kroes volledig weg, of hij volledig weg. Aangezien beide hun eigen kamp hebben (v. Praag/ RvC en Kroes Bestuursraad) heb je nu een interne machtstrijd gecreëerd. Dat allen terwijl hij aangaf even tijdelijk de honeurs waar te willen nemen.

Als je zo stellig bent geweest als dat van Praag was, kan je maar beter zorgen dat je 300% gelijk hebt. De beargumentatie rammelt aan alle kanten, zie mening experts en had dus nooit zo stellig geventileerd hoeven worden.

Het is grappig dat jij het 'vergrijp' van v. Praag afdoet als een half opgegeten appel, terwijl er nog helemaal geen veroordeling is inzake Kroes. Afgaande op de mening van experts zal dat ook helemaal niet zo flink zijn als anderen deden vermoeden.

"laat degene die zonder zonde is, de eerste steen werpen" is redelijk van toepassing op van Praag. Gewoon fout stelling gekozen in deze hele situatie en daardoor enorm veel gezeik over de club heen afgeroepen.

15 april 2024 om 11:03

Die laatste 3 punten slaan nergens op. Zo'n Kroes heeft toch ook gelijk een boek uitgebracht waarin hij Mislintat voor rotte vis uitmaakt nog voordat hij alle ins en outs weet? Hij heeft het zelf vervolgens maar 3 weken uitgehouden....

Dat onderzoek van KPMG was al bijna 2 maanden bezig voordat van Praag uberhaupt plaats nam in de RvC. Gaan we die man die alleen maar de bevindingen van KPMG te zien krijgt, daarop aanrekenen? Kom nou..

Hij had Kroes wellicht niet zo publiekelijk aan de schandpaal hoeven nagelen, maar is dat reden om de hele RvC weg te sturen? Uit het oogpunt van de RvC vind ik het heel logisch dat ze niet weer iemand wilde met een smet na de vorigen (promes/mislintat/overmars). En zij hebben als RvC geraadpleegd met advocaten en die hebben advies uitgebracht, dat heeft hij simpelweg uitgevoerd.

Zijn rol in het algeheel wordt gewoon erg overschat, omdat hij simpelweg woordvoerder is. Maar zijn acties zijn puur volgens statuten/voorschriften.

Ja ik doe van Praag zijn vergrijp af als een half opgegeten appel, omdat het werkelijkwaar ook niets meer dan dat is.
En als ik experts volg, inclusief Kroes zijn eigen advocaat/linked in bericht, dan staat er met mooie woorden dat hij gewoon een fout heeft gemaakt.

15 april 2024 om 12:07

Je zegt dat het nergens op slaat, maar vergeet vervolgens te beargumenteren waarom. Enkel de aandacht te verleggen naar Kroes. Dat is niet hoe het werkt. Bovendien had Kroes daar wel degelijk een goed punt, ondanks de olifant in de porseleinkast aanpak.

We kunnen inmiddels best concluderen dat er vrijwel niets binnen Ajax niet via van Praag loopt. Als je dan dat KPMG onderzoek onder ogen krijgt, kan je toch onmogelijk je mond dicht houden?

Er is een groot verschil tussen iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelen en het schorsen van een bestuurder afwachtende het onderzoek. Dat eerste riekt namelijk naar een persoonlijk belang aangezien er geen argumentatie was om er zo fel in te gaan. Als de heer van Praag zich daadwerkelijk door instanties heeft laten adviseren over deze stap, is A) deze organisatie totaal onbetrouwbaar gebleken gezien het advies of B) heeft hij zich helemaal niet zo grondig laten adviseren gezien de vele meningen van experts betreft het onderwerp Alex Kroes/ Afm.

Wel grappig dat je overigens aangeeft dat ze niet nog meer mensen met een smet binnen boord willen, gezien die hele RvC een grote smet is geweest. Die nota bene ook nog eens de eigen smet wilden verdoezelen/ in de doofpot stoppen.

Betreft je laatste stuk; er is een groot verschil in gradaties van fouten maken. Door rood lopen is ook een fout maken. De AFM heeft zelf aangegeven dit een erg lage prioriteit te geven gezien de ernst/ omvang van het vergrijp. In dat licht is het alleen maar grappiger dat v. Praag het morele standpunt innam en zelf ook fout bleek te zijn.

Ik verwacht dat van Wijk en van Praag wel weg worden gestuurd maar dat überoverlever scholletje wel een andere functie krijgt. Die heeft ook genoeg vrienden binnen de bestuursraad. En kan als geen ander echt lobbyen. In tsgenstelling tot van Praag. Weet nog goed hoe arrogant hij verkondigde dat Nederland een geweldig grote kans maakte om het WK binnen te halen met ons superieure bid. En dat hij geweldig goed had gelobbyd achter de schermen. Het WK was natuurlijk allang verkocht en zijn lobby was natuurlijk kansloos. Desondanks stond hij voor de nos camera te glunderen hoe hij toch een paar landen had overgehaald. Volgens mij gingen we knoeperhard af bij de stemming. Maar achteraf stond van Praag mooi weer te spelen over hoe goed hij zijn afficeje had afgegeven. Alsof hij 1 of andere charismatische leider was. In werkelijkheid wist niemand wie hij was en speelde hij een ijdele maar marginale rol.

15 april 2024 om 01:23

Het is alles of niets bij het weg sturen.
Als dit waar is, en ze zetten het door, moet je hopen dat van Praag zelf opstapt en of van Wijk of Blind (of beiden) blijven zitten. Doen ze dat niet en stappen zij ook op, of wordt de RVC weg gestemd, dan gaat meen ik een rechtbank de nieuwe RVC benoemen en is maar afwachten wie of wat je krijgt. Ik geloof niet dat er iemand is die daar heel erg naar uit kijkt.

15 april 2024 om 08:39

De OK van het gerechtshof benoemd dan inderdaad wel een tijdelijke RvC

Dus met andere woorden Ajax heeft er geen problemen mee om een dubieuze AD te hebben. En dan afvragen hoe de club zo ver heeft kunnen afzakken. Als je als club geen standaarden hebt door vast te houden aan dubieuze mensen dan moet je niet gaan janken als de club gerund wordt door een stel debielen.

15 april 2024 om 19:23

Alle moraalridders ten spijt, Kroes heeft iets doms gedaan, maar dat maakt hem nog niet dubieus. Of hij zo belangrijk is als hij gemaakt word weet ik niet, maar van Praag heeft een duidelijk ander belang dan dat van Ajax.

Op dit ogenblik is er niemand (schijnbaar) goed genoeg voor Ajax, dus dan zou je iedereen kunnen ontslaan. Je gaat je afvragen wat blijft er nog over van een club?

Hee goed dat de fossielen weg worden gewerkt. Opruimen en opnieuw beginnen. Helemaal niet erg dat naast de RVC ook van Gaal vertrekt. Schoon schip () doe je helemaal met het schoonmaakmiddel Ajax. Dan ben je af van het hele anti Cruijff kamp. Kan niet beter!

Werd wel eens tijd dat de RvC ter verantwoording werd geroepen. Ik begrijp best dat er wantrouwen is tegen dat bestuursorgaan..
Ik weet niet als Kroes daadwerkelijk beschuldigd wordt van handel met voorkennis , of dat dan wordt afgedaan met een boete, gevangenisstraf of mag hij niet een ssortgelijke functie bekleden bij een beursgenoteerd bedrijf?

Het lijkt wel GTST in Amsterdam al is deze versie veel "vermakelijker" dan de echte. Iedere dag een nieuwe plotwending en de club staat stil en in vuur en vlam. Gun het de supporters niet, al is er ook geen direct goede oplossing noembaar.

Ik begrijp echt niet waarom alles moet gaan wijken voor Kroes. Hij is geen god ofzo.. zelfs een ere voorzitter van je club die er een paar maand of wordt er voor voor de bis gegooid.....

Sluit het hoofdstuk Kroes, en stel een nieuwe AD aan, schuif Geelen door en klaar.

Kroes is geen god die Ajax even red.

15 april 2024 om 07:32



idd wat zetten de club en haar supporters zichzelf echt enorm voor lul.

je pootjes laten hangen voor zon gladde rakker die nog niks binnen de voetbal wereld bereikt heeft.als je zo iemand nu nog aanstelt is dat vragen om problemen en geef je alle tegenstanders een stok om je mee te slaan.gewoon schoon schip maken en een waardig persoon de taak geven.

als ajax echt groot en de beste is dan moeten jullie ook daar naar handelen dit is gewoon club onwaardig.ook mooi al die successupporters die nu het hardste lopen te klagen en hun naam waarmaken.

15 april 2024 om 08:46

Jij moet je eens inleven in van Praag, dan snap jij het.

15 april 2024 om 11:03

Volgens mij was Geelen in eerste instantie ook de beoogde opvolger van van der Sar, maar heeft hij zelf aangegeven dit (nog) niet te willen

15 april 2024 om 11:48

Helemaal eens @arends. Met Van Praag schieten we weinig op en die mag wat mij betreft zeker vertrekken. Ik hoef daar alleen Kroes niet voor terug. Het is niet alsof hij een verlosser is en ook zonder strafbare feiten heeft hij toch dingen gedaan die voor een AD wel heel erg onhandig zijn. En dan moet hij nog beginnen. Laat maar zitten hoor

Ik vrees dat de AFM dit uiteindelijk niet kan laten lopen. Ze willen niet, waarschijnlijk capaciteitsproblemen, maar als er zoveel reuring is moet je wel. Zie het als het op een compleet leeg kruispunt op een zondag om 7 uur door rood rijden. Geen verkeer in velden of wegen maar... het mag niet. Dat is de vergelijking die ik maak met Alex Croes. Materieel nul,nul betekenis maar.. het mag niet. En bij zoveel publiciteit moet de AFM wel wat want laten lopen schept een precedent. Kortom, mijn conlusie is dat Alex Croes een verloren wedstrijd speelt, al snap ik de emoties over de teloorgang heel goed.

15 april 2024 om 11:22

De man heet Kroes en de AFM kan helemaal geen schorsingen of wat dan ook opleggen.
Meer dan een waarschuwing of een boete wordt het niet.

Zou een zegen zijn wel respect wat hij 30 jaar geleden voor Ajax heeft betekent

Voor supporters van een andere club dan Ajax moet het toch een godsgeschenk zijn wanneer Kroes nu wel weer aangesteld gaat worden. Een situatie waar de helft van de clubleiding niet op hem zit te wachten, gekoppeld aan een aantal (strafrechtelijke) onderzoeken die tegen hem lopen... een garantie voor chaos.

15 april 2024 om 11:22

Welke strafrechtelijke onderzoeken lopen er precies?

15 april 2024 om 11:29

Het toezichthoudend onderzoek van de AFM, die als toezichthouder aangifte kan doen bij het OM. Wat als een voorstadium gezien kan worden van een (bijzonder) strafrechtelijke onderzoek.

15 april 2024 om 11:44

En hoe kom jij precies aan de informatie dat dat onderzoek loopt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren