Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Monaco wint van sterker Lyon; Frappart trekt geel voor woedende Depay

Laatste update:

Olympique Lyon is woensdagavond door AS Monaco uit de Coupe de France geknikkerd. De bekerwedstrijd tussen de twee Franse topclubs was er een van twee gezichten: in de eerste helft had Monaco niets in te brengen tegen het veel sterkere Lyon, dat drie keer het aluminium raakte, maar na een rode kaart voor Lyon-verdediger Sinaly Diomande kantelde de wedstrijd: 0-2. Voor Memphis Depay was het een uitermate frustrerende avond, waarop hij van de vrouwelijke scheidsrechter Stéphanie Frappart ook nog geel kreeg vanwege een vermeende schwalbe. Depay reageerde woedend op dat besluit.

Lyon was heer en meester in de eerste helft, maar bij wijze van een mirakel ging geen enkel schot van de thuisploeg het doel van Monaco in. Maxwell Cornet mikte na een fraaie kapbeweging net over. Memphis Depay zette na een fraaie dribbel Lucas Paquetá aan het werk, die rakelings naast schoot. Nog dichterbij kwam Cornet daarna, die in twee verschillende pogingen paal en lat raakte. Een kopbal van Marcelo ging tussen die twee kansen door op de lat. In de eerste helft werd Lyon-trainer Rudi Garcia door Frappart met rood weggestuurd vanwege aanmerkingen op de leidingen.

Monaco loste in de eerste helft geen enkel schot op doel en leek zes minuten na rust alsnog een tegentreffer te incasseren. Het doelpunt van de doorgebroken Cornet werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de overzijde van het veld kantelde de wedstrijd volledig, toen Sinaly Diomande met een hoog geheven been het gezicht van Youssouf Fofana aantikte. De verdediger van Lyon kreeg zijn tweede gele kaart en Monaco een strafschop, die werd benut door Wissam Ben Yedder: 0-1.

Acht minuten later verdubbelden de bezoekers hun voorsprong dankzij Kevin Volland, die de bal vanaf de rechterzijde van het strafschopgebied in het dak van het doel schoot: 0-2. Depay claimde daarna een penalty omdat hij onderuit getrokken zou zijn door Fafana. In plaats daarvan trok Frappart echter een gele kaart voor Depay vanwege een vermeende schwalbe. De Oranje-spits maakte veel misbaar om zijn ongenoegen daarover te uiten. Een minuut later werd hij gewisseld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker bekerpotje, 9 gele kaarten op het veld 1 voor de coach van Monaco en rood voor de trainer van Lyon.

Eerste keer dat ik de naam van een Franse scheidsrechter op deze manier in een titel zie. Onderscheid maken dus. Waarom zo benadrukken dat het om een vrouw gaat terwijl men pleit voor minder hokjes denken?

Dit seizoen in ieder geval geen prijs voor Depay en consorten.

21 april 2021 om 23:15

Nijhuis had dacht ik ook ooit de eer om in de titel van een wedstrijd genoemd te worden. Verder wel met je eens dat dit gewoon averechts werkt voor minder hokjes denken.

21 april 2021 om 23:19

Nijhuis is begrijpelijker, toch inmiddels een 'individu' die relatief bekend is. Zit ook in relatief veel praatprogramma's. Ik zie nergens de naam Turpin verschijnen op voetbalzone.

21 april 2021 om 23:17

Je hebt best een punt, mee eens.

22 april 2021 om 10:35

Ben het niet vaak met je eens, maar bij deze sluit ik me volledig bij je aan. Indien het een mannelijke franse scheids was geweest. Het zit me niet lekker dat wanneer het een mannelijke Franse scheids was geweest, hier geen aandacht aan geschonken zou worden. Los daarvan zal Frappart wel de eerste vrouwelijke scheids op een mannelijk EK zijn - maar dit artikel lijkt haar eerder in een negatief dan een positief daglicht te plaatsen.

Voor zover deze beelden betrouwbaar zijn, lijkt me dit gewoon een penalty. Verdediger moet zijn arm thuishouden. Wanneer je er voor kiest hem niet te geven, is het nog geen schwalbe. Het moet inderdaad niet over het vrouw zijn van Frappart gaan, maar of ze goed fluit. Er daar twijfel ik wel eens aan.
Zie ook de gemiste rode kaart bij Oranje - Letland

22 april 2021 om 07:23

Dat meen je toch niet? Ik vind dit klasse gehandeld van de scheidsrechter. Dat theatrale gedrag van die prima-donna’s mag wel eens klaar zijn. Ook echt verre van een penalty. Hij is er veel te duidelijk naar op zoek en die verdediger raakt hem nauwelijks aan.

Daarnaast vind ik haar in tegenstelling tot jou elke keer als ik haar zie fantastisch fluiten. Consequent, duidelijk, houdt het tempo erin en staat niet eindeloos te lullen. Liever haar dan de helft van die flapdrollen op onze velden.

Jammer voor lyon maar verdient monaco
Na wat tegenvallende jaartjes zijn jullie op de goede weg terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren