Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI maakt meer details rond transfer van Ajacied Mohammed Kudus bekend

Laatste update:

Voetbal International heeft meer details bekendgemaakt rond de aanstaande transfer van Mohammed Kudus. Eerder op zaterdag meldde The Athletic dat Ajax een principeakkoord heeft bereikt met Brighton & Hove Albion over de Ghanees. De Amsterdammers ontvangen ongeveer 40 miljoen euro. VI meldt nu dat de Amsterdammers daarnaast ook bonussen én een doorverkooppercentage hebben bedongen in de deal. Verdere details daarover zijn vooralsnog onbekend.

Kudus werd al meerdere malen gelinkt aan een overstap naar de Premier League en lijkt zijn transfer nu echt te krijgen. Ajax wilde het contract van de Afrikaan verlengen, maar die poging bleek tevergeefs. Kudus zelf moet nog wel tot een persoonlijk akkoord komen met Brighton, maar de verwachting is dat dat geen problemen gaat opleveren. Kudus staat nog tot medio 2025 onder contract in de Johan Cruijff ArenA, waardoor Ajax hoog in de boom kan zitten. Bij Brighton moet Kudus wereldkampioen Alexis Mac Allister doen vergeten. De Argentijn vertrok deze zomer naar Liverpool.

Kudus was afgelopen seizoen met name in de eerste seizoenshelft van Ajax één van de lichtpuntjes. De spelmaker maakte belangrijke treffers voor de Amsterdammers, die onder toenmalig trainer Alfred Schreuder kwakkelden. In de tweede seizoenshelft was Kudus minder dominant aanwezig, nadat hij wel een prima WK kende met Ghana. Kudus is echter altijd goed in de markt blijven liggen. Na drie seizoenen bij Ajax wilde Kudus een stap maken, zo liet hij intern duidelijk doorschemeren.

Vorig jaar zomer zag de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder een transfer naar Everton op het laatste moment afketsen. Hij was al persoonlijk akkoord met the Toffees, maar Ajax liet hem niet gaan. Dat is nu een ander verhaal. Bij Brighton komt Kudus terecht bij een van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Premier League. De club eindigde na een uitstekend seizoen als zesde. Daarmee plaatste de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de Europa League. Kudus komt op voorspraak van manager Roberto De Zerbi, die hem bestempelde als topdoelwit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt er meer op, vind 40 toch wat karig, en ja ik besef me prima hoe verwend ik dan ben haha

5 augustus 2023 om 22:57

Karig? We moeten niet al te verwend doen en dan wel de realiteit blijven houden. Ajax heeft weleens waar goede naam. Maar Van de Beek, Ziyech die het niet gered hebben. 40 miljoen en ietsje meer voor een speler die tussen basis en bank hangt. Nooit echt altijd basis speler geweest. Nooit echt op 1 plek de beste geweest, vaak de eerste 2 seizoenen geblesseerd geweest. Prima bedrag hoor. Het is geen Frenkie of De Ligt status.

5 augustus 2023 om 23:08

Nee, maar door Frenkie en De Ligt is Ajax in een positie gekomen om hogere bedragen te ontvangen. Daarbij moet je ook kijken naar de leeftijd van Kudus en een Ziyech, die even wat ouder was en dan dus automatisch relatief iets minder waard. 40 miljoen is een okay bedrag maar Ajax verkoopt alweer in de top van Europa gezien de transferinkomsten en dus heeft Ajax ook een luxepositie en kan het die bedragen vragen.

5 augustus 2023 om 23:09

Sinds van de Beek en Ziyech is de markt wel nog meer op hol geslagen. Vind 40m voor Kudus dan ook niet heel bijzonder.

6 augustus 2023 om 00:54

Aan alles was te zien dat Kudus de beste was, in ieder geval op rechtsbuiten zelfs ondanks dat het niet zijn favoriete/sterkste positie was. Alleen Schreuder zag het niet zitten, die vond het te risicovol om hem te gebruiken. Maar idd niet een heel seizoen onbetwist basisspeler geweest, daarom 40mln en doorverkooppercentage prima.

6 augustus 2023 om 01:02

40 miljoen is een waanzinnig bedrag voor een speler die 15 goede wedstrijden heeft gespeeld. Komaan nu.

6 augustus 2023 om 07:23

Het is zeker een luxepositie dat ajax haar spelers zo duur kan verkopen. Aan de andere kant is het als support ook weer vervelend dat al onze spelers worden weggekocht. Het laatste CL waardig team dat met 18 punten doorging is nu helemaal weg op berghuis na. Na tadic, alvarez en timber is iedereen uit dat basiselftal weg. Kudus was nog wel een speler die daar qua niveau nog wel bij hoorde.

Je hele cl waardige kapstok om nieuwe spelers aan toe te voegen is verdwenen. Ik houd daar echt mijn hart voor vast dit seizoen.

Toen de jong, vd beek, ziyech en de ligt weg gingen stond er tenminste nog wat spelers waar je nieuw kwaliteit aan kon toevoegen.

6 augustus 2023 om 08:06

Was ook tijd dat die kapstok vertrok. Tadic wilde niet en wil vooral namen halen. En ik ben vorig seizoen enorm geschrokken van hoe slecht die kapstok Ajax op sleeptouw kon nemen. Alvarez was de enige. De rest ging een beetje wijzen naar de coach. Met dergelijke salarissen los je het zelf op in het veld, maar de communicatie was gewoon 0.

6 augustus 2023 om 15:54

Klaassen en Berghuis verdienen top salarissen maar konden het team niet uit het slop trekken. Vooral Klaassen speelde echt verstoppertje afgelopen seizoen. Wil hem graag zien vertellen en zijn salaris aan een andere speler uitgeven. Bijvoorbeeld die Kroaat Sutalo

6 augustus 2023 om 05:34

Meer dan markt conform moet ik zeggen. Best een paar bijzondere goals gemaakt. Maar zo bijzonder was 't nou ook weer niet...

6 augustus 2023 om 06:56

Slecht jaar gehad en geen hoogstaand team. Dan zakken de prijzen snel. Vorig jaar kreeg je nog 60 tot 100 miljoen voor je beste spelers nu 40. Nog zo'n slecht jaar en je verkoopt net als Feyenoord voir 30.

6 augustus 2023 om 07:39

Ja en bij Feyenoord nog zo goed jaar en die verkopen dan voor 60🤣

6 augustus 2023 om 07:58

Als het in de CL laten zien? Zeker. Maar blijf vooral naief.

6 augustus 2023 om 08:06

Denk dat dat best meevalt. Vorig jaar nog iemand verkocht voor bijna 100 miljoen...
Daarnaast vind ik dat ze vooral matige spelers verkocht hebben dus de bedragen zijn inherent.

6 augustus 2023 om 08:13

Nope, dat CL laten zien is maar deels. Er wordt als een gek gegokt op Ajax spelers omdat het 50/50 is aan halen. Gravenberch was niets, antony ook weinig, Mazraoui redelijk en Onana en Martinez voltreffers. CL is belangrijk, maar slagen bij je vervolgstap haast net zo belangrijk. Er is een tijd geweest dat eredivisiespelers dumpprijzen opleverde omdat niemand de gok aandurfde. Daar zijn we langzaam uitgekomen, maar re vaak een Antony of vd Beek scenario en je valt weer terug. Hoop dan ook dat Antony alsnog weet aan te pikken.

Vinden er nog transfers plaats zonder bonus-clausules en doorverkooppercentages? On: mooi voor Ajax dat er veel geld binnen komt, kunnen ze mooi weer gaan bouwen want nu hebben ze nog 3 man en een paardenkop in de selectie. Het houdt niet op, niet vanzelf.

5 augustus 2023 om 22:57

@Ramadel, wie is die paardenkop dan? Klaassen ?

5 augustus 2023 om 23:05

Kan niet, die heeft net zn kapsel gladjes gedaan in Turkije

6 augustus 2023 om 06:37

Wijndal

5 augustus 2023 om 23:09

Die van Gvardiol toevallig, als het goed is een vaste transfersom. Maar voor de rest inderdaad vaak bonus-clausules etc.

Echt helemaal prima dit. Nooit een onbetwiste basisspeler geweest en erg wisselvallig, hoewel het talent er wel is. Prima bedrag zo

Dat zou mooi zijn. Maar konden kudus en alvares niet eerder verkocht worden. Over 1 week begint de eredivisie.... tadic en timber ook al weg. Blijft niet super veel kwaliteit over..

5 augustus 2023 om 23:03

Waarom moesten ze eerder verkocht worden? Waarschijnlijk had Ajax dan ook minder ontvangen. Ik denk dat Ajax en de stad al een poosje bewust is van het feit dat die twee eerder weg zouden gaan dan zouden blijven. Ajax wil gewoon met een schone lei beginnen.

5 augustus 2023 om 23:09

De stad?

5 augustus 2023 om 23:11

Amsterdam?

5 augustus 2023 om 23:18

Waar de zeelieden lallen
Tot hun nachtmerries schallen
Over oud-Amsterdam....

Nee, ik bedoelde de staff haha.

6 augustus 2023 om 07:12

Dan ontvang je wellicht minder, maar kan je ook eerder de markt op voor een vervanger zodat je de selectie snel rond hebt. Het is een afweging tussen het sportieve belang en het financiële waarbij Ajax voor het laatste heeft gekozen. Dat is natuurlijk helemaal te billijken, maar gezien het aantal dragende spelers dat nu vertrekt had ik er zelf voor gekozen om een van die spelers (lees: Alvarez, de meest vervangbare) aan het begin van de window te verkopen zodat er voldoende spek om de botten zit om snel te kunnen handelen bij een vertrek van een volgende. Dat je dan voor Alvarez 30 miljoen vangt ipv 35-40 die je later had kunnen krijgen neem je dan op de koop toe.

6 augustus 2023 om 08:29

@Hijniet, dat was ook helemaal de inzet. De vervangers voor Alvarez waren er al volgens Mislintat. Daarnaast is er op die plek in Vos ook nog wen jeugdspeler die er dicht tegenaan zit zodat er nog wat opgevangen kan worden. Helaas trok Dortmund zich terug en werd de eerste verkoop Timber. Je hebt meerdere partijen nodig en bovenstaande toont aan dat gokken geen optie is voor Ajax. Mag je de beleidsbepalers van vorige seizoenen voor bedanken. Als je goed zoekt vind je nog wel een podcast van afgelopen week terug waarin de financiële ruimte van Ajax beschreven wordt. Het probleem is namelijk niet geld, maar afschrijvingen. Ajax zit dusdanig hoog in de afschrijvingen dat ze elk jaar of een sterspeler moeten verkopen of CL moeten halen. Dat is die min van circa 50 mln. Dat kunnen ze wel een paar keer opvangen met interen op eigen vermogen (immers de voorgaande jaren maakten ze winsten), maar dat geld heb je dus niet vrij om aankopen te doen. Met meer aankopen, zonder verkopen van aanetrokken spelers, stijgen die afschrijvingen. Timber wad eigen opleiding, dus daar schrijft Ajax niet op af. Was dus een goede verkoop om dat startgat te vullen, maar veranderende niets aan de afschrijvingen (klopt niet helemaal natuurlijk want salaris valt ook weg dus makkelijker een tekort op te vangen) Verkoop van Bassey, Alvarez, Kudus en Daramy daarentegen zorgen wel voor een verlaging van die post afschrijvingen. Wat opvalt op basis van het nieuws, zodra die aankopen concreter werden is Ajax zich een stuk meer gaan roeren op de transfermarkt. Bassey was het startschot, bod op Satulo werd gelijk verhoogd en Sven is persoonlijk afgereisd. Ook werden de keeper en Forbes opgepikt nog voor het bod op Daramy bekend werd.

6 augustus 2023 om 13:57

Heldere uitleg, dank daarvoor!

5 augustus 2023 om 23:42

Ajax speelt de eerste drie wedstrijden Heracles, Excelsior en Fortuna. Die moeten met deze selectie gewoon gewonnen worden. Op 17sept tegen Twente uit en daarna Feyenoord. Dan moet er een goed team staan. Mislintat&Co hebben dus nog ongeveer een maand. Als je de transfer van Forbs bekijkt, die totaal uit de lucht kwam vallen, heeft Mislintat waarschijnlijk spelers klaar staan. Met deze 70mil van Alvarez en Kudus kan er wel weer 40/50 geïnvesteerd worden. Ajax heeft dalijk met Timber, Daramy, Bassey, Kudus en Alvarez zo’n 130 miljoen binnengehaald. Ik zag in een interview van Mislintat dat hij in Forbs eventueel ook een rechtsbuiten zag. Dat zou dan al de vervanger van Kudus kunnen zijn (ja,hij speelde vooral links). Nu nog die Kroaat achterin, een topper op 6, beide backs en een waardige concurrent voor Brobbey. In dus ongeveer een maandje.

6 augustus 2023 om 00:34

Het bouwen kost tijd. Normaal gesproken is Ajax aan zijn stand verplicht drie keer te winnen. Maar als je niet ingespeeld bent als team, kunnen ze best een uitglijder maken. Hopelijk tegen een gretig Fortuna. Iets wat ik vorig jaar mistte.

6 augustus 2023 om 01:16

Rulli, Rensch, Aertssen/Gooijer, Hato, Wijndal, Vd Boomen, Taylor, Klaassen, Conceicao, Brobbey, Bergwijn. Ik wou zeggen met deze opstelling winnen ze die eerste drie zeker, maar nu ik het zo zie staan heb ik inderdaad ernstige twijfels. Aangezien Berghuis de eerste drie wedstrijd geschorst zal zijn is er op dit moment niet meer van te maken. Ze moeten dus wel een beetje haast maken! En ervoor zorgen dat er in elk geval verdedigers bijkomen deze week.

6 augustus 2023 om 07:42

Nou zo zeker zou ik daar niet van zijn, afgelopen wedstrijden tegen mindere teams kregen ze ook op de broek!

6 augustus 2023 om 08:35

Niet echt. Ausburg en Anderlecht zijn toch echt een niveau hoger. Van de andere teams, lees een lager niveau, werd gewonnen. Daarnaast blijft het zwak, maar met Sanchez erbij kan je gaan schuiven waardoor de achterhoede van waardeloos naar zwak gaat. Dat is nog altijd te slecht om voor de prijzen te spelen, maar voldoende om een resultaat te boeken tegen het rechterrijtje.

Ik weet niet hoe ze dit voor elkaar krijgen voor een speler die zo vaak geblesseerd is; maar knap is het wel.

40 miljoen? Ik breng hem voor de helft van het geld al weg hoor.

5 augustus 2023 om 23:02

De 1 vind 40 miljoen karig.... de andere brengt hem voor de helft weg

5 augustus 2023 om 23:05

Die laatste categorie heb ik liever niet aan de onderhandelingstafel voor Ajax😅

5 augustus 2023 om 23:10

Hij heeft talent, absoluut. Maar hij is vaak geblesseerd en is gewoonweg vervangbaar. Wanneer hij aan de bal is gaat het vaak goed maar wanneer hij de bal kwijt is sta je met 10 man.40 miljoen is een hoop geld voor een speler die zich nog niet bewezen heeft. Maar naar mijn mening veel te veel. Uiteraard blij met het bedrag

5 augustus 2023 om 23:14

Vision, mag ik niet een dagje meelopen als TD?

5 augustus 2023 om 23:17

Kudus was afgelopen seizoen bij 15 goals betrokken. Waar zie jij het scorend vermogen in de huidige selectie?

5 augustus 2023 om 23:20

Brobbey kan nog wel aardig een doelpunt scoren toch ? Bergwijn ook wel als die invorm is.

5 augustus 2023 om 23:20

Meelopen mag zeker RUTGERRR, zolang je maar niet aan die onderhandelingstafel gaat zitten haha.

5 augustus 2023 om 23:21

Zo! Dat is veel! 15 goals? Het scorende vermogen is al vertrokken, namelijk Tadic.

Kudus is een leuke speler hoor, maar niet stabiel, vaak geblesseerd en niet een van de beste spelers van de Eredivisie. Ik heb hem er ook liever bij, zeker met de huidige selectie! Maar 40 miljoen is een godsgeschenk

5 augustus 2023 om 23:21

Heb je ooit een carrière in de sales overwogen Rutger? Lijkt me echt iets voor jou!

5 augustus 2023 om 23:23

Flauw Vision..

5 augustus 2023 om 23:25

Kudus heeft afgelopen seizoen qua minuten 22 wedstrijden gespeeld. Dan is het best aardig als je bij 15 goals betrokken bent. Zie jij de huidige selectie meer dan 70 goals maken dit seizoen? Ik niet iig.

5 augustus 2023 om 23:27

Haha, zal het overwegen als mijn zaken ooit failliet zouden gaan, Sander! Maar nee, het enige wat ik wilde aangeven is dat ik Kudus geen 40m waard vind. Maar gelukkig is iets waard wat een gek er voor geeft. 40m zou toch heerlijk zijn.

5 augustus 2023 om 23:33

Sportweek, cijfers zeggen niet alles toch? Een aantal van die goals waren erg knap maar het was gewoonweg niet louter positief rond Kudus. Vaak buitenspel, ook grote kansen missen en vaak net teveel door dribbelen. Nogmaals, ik hou hem liever maar voor zoveel geld mag er een strik omheen. En nee, ik weet niet wat ik van komend seizoen kan verwachten. We zijn in ieder geval geen favoriet.

6 augustus 2023 om 02:04

Serieus vriend ? Als we Daramy al voor bijna de helft van dit geld weg gaan brengen, dan doen we onze beste speler Kudus en de speler met de meeste potentie ook voor 20 weg. Als je dat denkt spelen we binnenkort voor de plekken 5 tm 8.

Hakim Ziyech wordt zijn vervanger. Hij heeft afgelopen week met Sven gepraat en heeft te horen gekregen dat eerst kudus verkocht moet worden vandaar dat t nu in een stroomversnelling is gegaan!

5 augustus 2023 om 23:09

Altijd mooi om zulke dingen te roepen en dan te doen alsof je er verstand van hebt.

5 augustus 2023 om 23:28

Ziyech nam die versnelling iets te serieus, heb ik het idee?

5 augustus 2023 om 23:30

Chris Woerts….ga naar je mand.

Wat een leegloop zeg bij Ajax. Iedere speler met specifieke kwaliteiten in de selectie, zijn inmiddels vertrokken. Erg benieuwd met welke 11 ze komend weekend gaan starten.
Veel poen ontvangen met timber kudus en mogelijk alvarez, maar je houdt niemand meer over. Wat is de verwachting voor komend seizoen ?

5 augustus 2023 om 23:28

Wat is de verwachting? Zullen we augustus even afwachten? Er kunnen nog veel spelers binnengehengeld worden dus daar is nu nog niks van te zeggen. We hebben gezien hoe Feyenoord vorig seizoen met een dramatische voorbereiding en veel nieuwe spelers kampioen werd dus het kan alle kanten op.

6 augustus 2023 om 00:10

Soccerfan, de man met het geduld. Je beseft dat je in de eerste 1.5 maand het kampioenschap al kan vergooien he? Als je punten laat liggen tegen mindere clubs en PSV en/of Feyenoord gaan dat niet doen, dan kan je na september een fantastisch elftal hebben staan, maar dan is het toch echt te laat.

6 augustus 2023 om 05:16

Ja en jij beseft je toch ook dat zelfs eind augustus nog vanalles kan gebeuren hè ookal heb je alles op orde. Het is nu eenmaal zo. En wij leiden geen voetbalclub waar dingen heel anders lopen dan wij allemaal denken. Psv heeft ook alles nog niet op orde en die moeten al voorrondes spelen. Ook bij die clubs kunnen nog belangrijke spelers weg gekocht worden. Dat is wat augustus is. Daar hebben we elk jaar mee te dealen. Met “als als als “ de rest geen punten laat liggen kunnen we helemaal niets. Niemand heeft z’n selectie al op orde in deze periode.

6 augustus 2023 om 10:26

“Ja en jij beseft je toch ook dat zelfs eind augustus nog vanalles kan gebeuren hè ookal heb je alles op orde” Op vrijwel iedere verdedigende positie moet versterking komen, daar gaat niets meer weg, die had al op orde moeten zijn.

“En wij leiden geen voetbalclub waar dingen heel anders lopen dan wij allemaal denken.” Nee, anders hadden jij en ik niet op VZ gezeten he?

“Psv heeft ook…… tot einde van de bericht.” Ik kijk niet naar PSV, Ajax weet al vanaf dag 1 dat er verdedigers nodig zijn. Met de huidige status van de verdediging kan je gewoon punten laten liggen tegen de kleintjes, dat is vorig jaar wel gebleken met Timber er nog bij.

5 augustus 2023 om 23:42

We moeten snel kwaliteit in huis halen want het seizoen staat op het punt van beginnen. Veel spelers zijn of gaan weg in de namen van Tadic, Kudus, Alvarez, Timber en Bassey, maar er is niet voor iedereen een goede vervanger gehaald, laat staan dat je nog moet verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. Er kan nog van alles gebeuren maar feit is dat het seizoen gaat beginnen en het team niet goed genoeg is. Achterin is het ruk, Tadic ga je missen en je moet hopen dat de aanwinsten het niveau van Alvarez en Tadic aan kunnen tikken.

Ik ben er niet gerust op.

6 augustus 2023 om 05:11

Dit hoort er nou eenmaal bij. Eigenlijk zou die transfermarkt maar 1 maand mogen zijn. Juli. Dan is alles bij iedereen op tijd op orde. Maar het blijft in augustus altijd weer afwachten wat er gaat gebeuren terwijl de competities al beginnen. Feit blijft ook dat zelfs op de laatste dag nog alles kan gebeuren en als je dan al je aankopen binnen hebt, heb je altijd nog de kans dat je een niet te weigeren bod op een van je basisspelers krijgt en dan zit je ook weer.

6 augustus 2023 om 00:27

Ajax heeft de beste jeugdopleiding van de wereld. Ze kunnen er zo 11 opstellen uit eigen jeugd en eindigen dan alsnog in de top 4. Ik heb na Suarez niet meer zo een goeie speler gezien die echt boven zijn teamgenoten uitstak. Kudus heeft wel de wauw factor en 40 miljoen is veel te weinig voor een speler van dat kaliber.

6 augustus 2023 om 08:17

Heel eenvoudig. Op dit forum doen sommigen alsof het allemaal volledig volgens plan gaat. Verkopen gaat heel aardig, maar wat er binnenkomt is treurig. Met deze selectie ga je mikken op het linkerrijtje. Er zal best nog wel wat komen, maar veel te laat. Kleine voorspelling: Gevolg is dat je met de winter vijftien punten achterstaat en er paniek komt. Trainer weg, geld smijten, van de regen in de drup.

6 augustus 2023 om 08:47

@Moridin, toch grappig dat Sven het grootste probleem van vorig seizoen direct heeft aangepakt. Voetballend vermogen op het middenveld. In geen enkele oefenwedstrijd was dat ook maar misschien een probleem. Dat vergeten we vervolgens en dan roepen we Sven gokt en weet niet wat hij doet. Vervolgens wordt een stuk duidelijker op welke posities ajax zich richt, worden er een aantal namen bekend en zelfs spelers aangetrokken, maar dan nog kansloos. Sven staat bekend om spelers en trainers te vinden voordat de rest erachter aan zit (Klopp maar ook Kagawa). Vervolgens doet hij dit bij Ajax, maar ipv iets van vertrouwen omdat hij dit in het verleden goed heeft gedaan krijgt hij hoon.

toch mooi onderhandeld. Net als Alvarez is dit een speler die ook vervangbaar is. Laten we eerlijk zijn in het verleden heeft Ajax betere spelers verkocht en dat werd uitendelijk ook opgevangen.
Nu maar afwachten wat er nog gekocht gaat worden

6 augustus 2023 om 07:46

Elke speler is vervangbaar! Ligt er alleen aan wie de vervanger is😉 we gaan het zien…

Goed bedrag voor Kudus. Natuurlijk was hij een getalenteerde speler maar als je zoveel geld kan krijgen voor een speler die eigenlijk alleen het laatste half jaar echt prima was en ook nog is blessuregevoelig was de afgelopen jaren is dat alleen maar mooi. Betekent wel dat Ajax moet gaan investeren in een rechtsbuiten want met alleen Conceicao ga je het niet redden. En Borges heeft aangegeven een linksbuiten te zijn.

Lekker hoor zo'n doorverkooppercentage. Aan alles zie je dat het een heel groot talent is, af en toe wel wat twijfels bij zijn mentaliteit maar voetballen kan hij. Ik zag in hem ooit de nieuwe Frenkie, met zijn dribbels en lichtvoetigheid. Wellicht wat aanvallender maar zag hem graag komen vanaf t middenveld. Ben benieuwd wat hij in de toekomst nog gaat bereiken.

Na 3 seizoenen... het voelt aan alsof ie net een seizoen meedraait. 40 miljoen plus bonussen is prima voor deze grillige speler. 1 succesvol jaar in de champions League had waarschijnlijk 80 miljoen opgeleverd.

Och och och wat is iedereen blij met die 40 miljoen.
Maar vindt maar eens een goede vervanger. Wie wil er nog naar Ajax komen, echte aanwinsten staan niet meer te springen hoor.

6 augustus 2023 om 07:09

Misschien loopt er nog iets in de 2e bundesliga? Diamantoog ziet daar allemaal vijf sterren spelers die nog nooit iemand zijn opgevallen.

Nou prima, 100+ verkoop hakim huren en door😁

6 augustus 2023 om 03:26

Er is nu inderdaad wel ruimte gemaakt voor Ziyech in dit team. Dan moet er nog een linksback, minimaal een centrale verdediger, een tweede spits bij. En eigenlijk moet je Rulli verkopen en evt. nog een keeper halen.

6 augustus 2023 om 07:47

Je hebt net een keeper van 10 miljoen gehaald🤣

Kudus heeft nooit de kans gehad om meer dan drie wedstrijden op rij op 10 te excelleren... En ook Heitinga durfde het niet aan... Tis een klasbak eerste klas begenadigd met een zeer fraaie techniek en balcontrole. Voor de goal kan het een stuk meer effectief, maar evenwel jammer dat nu ook hij vertrekt. Alles bij elkaar bizar dat Ajax 130 miljoen+ aan opbrengsten heeft gegenereerd na dit rampzalig verlopen seizoen... Nu maar eens zien hoe het wordt opgepakt, al ga ik er vanuit dat het een soort van tussenjaar wordt, met een extra CL plek voor nummer 2. Prima wat mij betreft...

Valt me wel op hoe blij ajax supporters zijn als (al) hun beste spelers verkocht worden. Ja ze vangen fantastische bedragen, maar vorig seizoen heeft toch laten zien dat dure vervangers kopen niet ook automatisch succes is. Echt heel vreemd eigenlijk.

6 augustus 2023 om 05:07

Wat moeten we dan? Iedereen die al een jaar weg wil maar aan de ketting blijven leggen tot de contracten aflopen en je niets meer vangt? Deze spelers wisten we voor de zomer al dat ze weg zouden gaan dus ja dan zijn we blij met dikke bedragen.
En vorig seizoen zijn er lukraak spelers gehaald. Je ziet nu dat mislintat meer kijkt naar wat voor type spelers Ajax nodig is op welke positie. Er wordt meer research gedaan.

6 augustus 2023 om 07:49

Misschien een wat beter beleid gaan voeren??? Het is toch niet raar omdat alles bestuurlijk naar de filistijnen gaat dat spelers graag weg willen en nieuwe spelers niet zo happig zijn om te komen!

6 augustus 2023 om 08:03

Nou wat er veel research gedaan. Een dure jonge keeper kopen om de bank te zitten, terwijl je al eenzelfde soort keeper heb die je gaat verhuren. Of een derde linksbuiten kopen, terwijl je daar al je recordaankoop en een groot talent heb staan. Ondertussen wordt er niets geinvesteerd in stabiliteit. Tot nog toe zijn er alleen maar gokjes en spelers voor onzinposities gehaald. En is geen lijn te ontdekken in het aankoopbeleid en het meeste slaat ronduit nergens op.

6 augustus 2023 om 08:51

Dat spelers graag weg willen heeft te maken met dat ze na een paar jaar een andere uitdaging willen. Een stap omhoog. Dat heeft niets met bestuurlijk naar de filistijnen gaan te maken. Maar misschien moet je gaan solliciteren als je het allemaal beter weet dan die mensen die daar werken. De beste stuurlui staan weer aan wal blijkbaar.

6 augustus 2023 om 08:58

@moridin…..volgens mij is Steijn duidelijk geweest toch over die aankopen voor de basisplekken toch? Of hebben we de oren dicht gehad? Ze gaan vol voor de nummer 1 op de lijst en dat duurt wat langer maar dat hebben ze er voor over. Ondertussen versterken ze gewoon andere posities. Wat heel normaal is. En Mika heeft in de voorbereiding niet voor niets veel rechts gespeeld dus na bergwijn heb je prima plek voor borges. We hadden op de vleugels vorig seizoen zo weinig smaken en dan nu miepen we dat we die diepgang niet nodig zijn. Kom op hey. Ze wachten liever op sutalo dan dat ze voor een mindere optie gaan. En Feyenoord zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje. Die wachten ook op die topaankoop tot hij vrijgegeven wordt. En die keeper verhuren we omdat die jongen speeltijd wil die hij niet gaat krijgen. Jij wil alleen met Rulli verder. Succes dan. Bovendien is die aankoop ook prima onderbouwd

6 augustus 2023 om 10:16

Soccerfan_1 nee natuurlijk ik begrijp dat ajax niet alle spelers vast kan houden, en dat het fijn is als je forse bedragen voor je spelers vangt. Maar vaak krijg ik de indruk dat zelfs onder supporters financieel succes bijna belangrijker lijkt dan sportief succes. Klinkt gewoon vreemd.
En wat mislintat doet moet nog blijken he. Vorige zomer dachten supporters ook dat ze met hun aankopen zonder al teveel moeite kampioen gingen worden.

6 augustus 2023 om 07:07

Nou ja blij, we weten al maanden dat Kudus, Alvarez en Timber gaan vertrekken. Tadic was een onaangename verrassing. Dat Daramy en Bassey vertrekken voor zoveel geld is dan weer aangenaam.

Enige ongerustheid zit hem in de vervangers die er nog moeten komen. Maar dat staat los van het feit dat bepaalde spelers op een bepaald moment onhoudbaar worden en graag een stap willen maken. En dan kijken we wat we overhouden aan de transfer en of dat een beetje marktconform is.

6 augustus 2023 om 10:18

Adzevedo nou ja jullie wisten dat ze waarschijnlijk wel weg wilden als er een mooie optie kwam. Maar je raakt nu gewoon van je 4 beste spelers kwijt. Samen met die jonge verdediger volgens mij de enigen die af en toe een beetje serieus niveau haalden, en iedereen doet of het een topzomer is zover.

Zonder de PL is het een heel ander verhaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren