Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Missers van Ibrahimovic komen Zweden uiterst duur te staan

Laatste update:

Zweden heeft donderdagavond een uitermate dure nederlaag geleden op weg naar kwalificatie voor het WK. De Scandinaviërs moesten winnen van Georgië om een gunstige uitgangspositie te behouden, maar gingen in plaats daarvan met 2-0 onderuit. Dat was tegen de verhouding in, want onder meer Zlatan Ibrahimovic miste enorme kansen. Spanje kan donderdagavond tegen Griekenland de koppositie in Groep B overnemen van Zweden. In dat geval moeten de Scandinaviërs over drie dagen winnen in Spanje om zich direct te kwalificeren.

Door de rentree van Ibrahimovic, die eind maart voor het laatst uitkwam voor zijn land, kon Zweden starten in zijn gedroomde voorhoede, met daarbij ook Alexander Isak. Bij Georgië stond voormalig Vitesse-verdediger Guram Kashia in de basis, terwijl Serdar Gözübüyük de scheidsrechter van dienst was. Na een klein kwartier wist Ibrahimovic een terugspeelbal op doelman Giorgi Loria te onderscheppen, maar zowel Emil Forsberg als Viktor Claesson wist de bal vervolgens niet in het bijna lege doel te schieten. Een minuut of acht later legde Isak de bal panklaar op het hoofd van Ibrahimovic, die een zwakke kopbal produceerde.

Ibrahimovic zag een betere poging met het hoofd enkele minuten later gekeerd worden door Loria, waarna Victor Lindelöf de rebound van dichtbij tot tweemaal toe van de lijn gehaald zag worden. Ook Isak had de score even later kunnen openen, maar de spits mikte in vrije positie recht op Loria. Aan het eind van de eerste helft leek de bal in het strafschopgebied eindelijk goed te vallen door Ibrahimovic, maar de routinier zag zijn schot via een blok over vliegen.

Ook na rust voerden de Zweden de druk op Georgië op. Ibrahimovic schoot een vrije trap vrij ver over en legde de bal even later met de borst klaar voor Claesson, die van dichtbij net naast schoot. Geheel tegen de verhouding in kwam Georgië na een uur spelen op voorsprong. Zweden kreeg de bal na een vrije trap niet uit het eigen strafschopgebied, waarna Khvicha Kvaratskhelia in de scrimmage van dichtbij het laatste zetje kon geven: 1-0. Een kwartier later wist diezelfde Kvaratskhelia in de kluts door de defensie te breken, om de bal in alle rust langs Robin Olsen te schieten: 2-0. Zweden wist vervolgens niets noemenswaardigs meer te creëren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een blunder van Zweden, zo loop je directe plaatsing mis en dat tegen Kashia en kornuiten.

11 november 2021 om 20:10

Hopelijk plaatsen ze zich ook niet, vreselijke ploeg maar die Isak is een topper.

11 november 2021 om 20:18

Zware blunder Zlatan verpest alles voor Zweden. Had hem thuis gelaten, kan met Milan niet eens meer mee. Je hebt Isak Zweden heeft Zlatan niet nodig je word er juist zwakker op...

11 november 2021 om 20:25

Zlatan kan met Milan niet eens mee? Kijk je überhaupt wel naar Milan als je zo’n dingen zegt? Milan speelt vele malen beter met Zlatan dan zonder.

11 november 2021 om 20:35

Ik ben het deels met je eens. Denk dat het voor de ploeg beter is als zlatan niet mee is,maar dat stukje over milan slaat echt nergens op.

11 november 2021 om 20:45

wat kraam jij een hoop onzin uit zeg. Zlatan is nog steeds heel erg belangrijk voor Milan.

11 november 2021 om 21:50



Het zal wel, maar ik doel meer op Zweden.. Belangrijk voor Milan wegens zij n persoonlijkheid, maar ja laten we het daarop houden.

11 november 2021 om 22:08

Neem berghuis en feyenoord... ibra is ook een stoorzender

12 november 2021 om 01:06

Nee belangrijk voor Milan door zijn prestaties.

Heb de hele pot gezien. Ibra oogde wat teruggetrokken en anoniem. Je zag aan alles dat hij niet alles naar zich toe wilde trekken. Maar juist dan is hij op z’n best. Wanneer hij iedereen inclusief zichzelf op scherp zet.

Inspiratieloos Zweden. Forsberg viel me we erg tegen. Vond hem nog 1 van de weinig lekkere 10 spelers.

Kvaratskhelia is wel een pareltje hoor, ook al trefzeker tegen Spanje en Griekenland. Toch knap dat ze het los van uit in Spanje iedere ploeg wel moeilijk hebben weten te maken.

11 november 2021 om 20:29

Erg goed talent ja, verwacht dat hij wel snel een stap hogerop gaat spelen qua club.

12 november 2021 om 07:54

Is het gek als ik hem niet ken?

Off topic: Das pech toto weg

On topic: Zweden mag zich wel diep schamen dat je verliest met alle respect tegen Georgië. Hier hoorde je de volle 3 punten te pakken. Mooi om te zien hoe Georgië zo effe van Zweden wint. Dat maakt voetbal ohh zo mooie sport. Zelf de kleintjes kunnen van de grote winnen.

Zweden had deze pot in de eerste helft al makkelijk op slot kunnen gooien. Zoveel opgelegde kansen laten liggen. Na die geluksgoal van Georgie lukte er echt helemaal niets mee. Zlatan echt heel slecht voor zijn doen en lijkt zich zoals ik hierboven al lees een beetje in te houden. Forsberg kan en moet ook echt veel beter dan dit. Zweden wel echt een ongelofelijk saaie ploeg zeg trouwens. Spelen eigenlijk altijd om niet te verliezen in plaats van om te winnen. Ja dan zijn dit soort potjes lastig tegen een ploeg die ook zo speelt.

Spanje hoort ook gewoon direct door te gaan, laat Zweden er maar voor strijden. Goed georganiseerde ploeg, goede trainer maar niet heel leuk om naar te kijken. Als Zweden het WK misloopt zijn er minder mensen rouwig om dan Spanje. Ze beginnen wel een aardig elftal te krijgen, met meer echte voetballers dan degelijke krachten.

11 november 2021 om 20:11

Ja eens. Isak, Kulu, forsberg zijn wel echt goede spelers. Verder ook karlson die eraan komt natuurlijk wat ik echt een groot talent vind. Ze missen alleen centraal op het middenveld wel echt kwaliteit nog steeds vind ik

Zeer afgetekend want ik vond Zweden aanvallend echt heerlijk voetballen, Maar het was steeds net mis. Wat hier boven ook al wat aangegeven; Zlatan was wat minder dwingend en nadrukkelijk aanwezig, fungeerde meer als kapstok, wat hij goed deed, snelle passjes doorgeven, paar keer voorgegeven aan medespelers om te kunnen scoren. Maar helaas. Verbaasde me dat hij de 90 minuten vol maakte

11 november 2021 om 20:15

eerste helft zeker. Na de 1-0 waren ze het echt helemaal kwijt. Niks lukte meer. Vind Zlatan bij AC echt geweldig spelen ( wel veel beter team natuurlijk) daarom viel hij me nu een beetje tegen. Al zie je wel dat hij die jongens heel graag wil helpen. Maar vind hem eerlijk gezegd niet helemaal in dit beukvoetbal passen.

aan de bal heeft ie overigens wel een paar prima passjes gegeven en was ie echt een kapstok idd.

Zlatan verpest alles voor Zweden, had nooit opgeroepen moeten worden. Eigen schuld Zweden al het werk en Zlatan verpest alle pijn en moeite die Zweden erin heeft gestoken, zo olie dom om hem op te roepen kan gewoon niet meer mee..

Zonder zlatan zijn ze meer een team,nu is het weer de grote zlatan show...

11 november 2021 om 20:19

Alles moet om Zlatan draaien zelfs in zijn goede dagen was hij in sta in de weg. Zonder Zlatan algemeen bekend loopt hij bij Zweden beter....

11 november 2021 om 20:31

Ben ik mee eens,inter werd beter zonder hem,Barcelona werd beter zonder hem,psg werd beter zonder hem...

11 november 2021 om 22:18

Ja dag psg van vandaag is dankzij Zlatan, come on en bij inter en barca was het ook niet ‘zo’ slecht. Bij Milan doet hij het ook prima voor zn leeftijd ook nog, respect van mij heeft ie zeker.

Die Kvaratskhelia is trouwens wel een goed talent hoor, redelijk tweebenig, goede snelheid, lengte en een goed schot. In januari zie ik hem wel een stap zetten gezien hij te goed is voor de Russische competitie.

Zlatan heeft altijd een grote mond, maar presteren ho maar. Hoe kun je nou van Georgië verliezen? Beter dat hij inziet dat zijn carrière voorbij is.

11 november 2021 om 22:35

Hahaha want hij speelt alleen tegen hun toch je verliest en wint als team dus wat lul je allemaal

Mensen die zeggen dat Zlatan niet meer mee kan hebben totaal geen verstand van voetbal. Daarom laat die het nog op 40 jarige leeftijd elke week zien bij Milan 😂 Zweden verliest door het vele missen van kansen niet door Zlatan.

Op de een of andere manier wil het nooit echt boteren tussen Ibra en Zweden en zonder hem gaven ze een bevrijdde indruk en liep het als een tierelier. Kan natuurlijk ook worden herleid aan het karakter, want Zweden zijn over het algemeen bescheiden en erg teruggetrokken en Ibra is natuurlijk een mannetje 2.0, maar bij Milan daarentegen presteert hij fenomenaal. Misschien is het voor beide partijen beter dat hij zich daar vol op richt.

Saaie looopploeg dat Zweden.
Als ze het spel moeten maken is het weinig. Vond Georgie 2e helft stuk leuker en verdiende de overwining

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren