Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mislintat werd om één specifieke reden verrast door belletje Van der Sar

Laatste update:

Sven Mislintat had niet verwacht dat Edwin van der Sar hem zou benaderen voor de functie van directeur voetbalzaken bij Ajax. De vijftigjarige Duitser werd dinsdag officieel gepresenteerd door de Amsterdammers, waarmee de opvolger van de vorig jaar februari vertrokken Marc Overmars eindelijk binnenboord is. De eerste grote klus van Mislintat wordt het aantrekken van een nieuwe hoofdtrainer.

Mislintat noemt de functie-eisen die Ajax op tafel legde in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. "Ajax zocht iemand met een scoutingsnetwerk, die naast de traditionele scouting voor een moderne aanpak staat", legt de Duitser uit in gesprek met De Telegraaf. "En iemand met een trackrecord in de scouting bij grote clubs. Daarnaast wilde Ajax iemand die staat voor attractief voetbal. Ik ben blij dat Edwin van der Sar deze visie heeft en dat ik aan de eisen van Ajax voldoe.”

Het belletje van Van der Sar kwam voor Mislintat als een verrassing. "Omdat ik de eerste buitenlander ben in deze functie", benadrukt hij. "Het is altijd moeilijk om over jezelf te praten, maar als je kijkt naar waar ik heb gewerkt en mijn trackrecord bij die clubs, dan denk ik dat ik aan de verwachtingen voldoe. Ik heb in verschillende landen gewerkt en bij grote clubs. Bij Dortmund had ik oog voor jonge spelers die ook doorbraken in het eerste elftal."

Mislintat was naast Dortmund werkzaam bij Arsenal en VfB Stuttgart, maar boekte als technisch directeur nog nergens grote successen. Bij Ajax wacht hem een hels karwei. "Ik weet nog niet hoeveel geld ik te besteden heb. Dat is ook afhankelijk van de resultaten van dit seizoen. Ik ben wat dat betreft erg bescheiden. Ik zeg niet: ’Ik kom alleen als ik honderd miljoen kan uitgeven.’ Ik was zelfs gekomen als ik honderd miljoen moet verdienen, want het idee om bij Ajax te werken vond ik fantastisch. Ik werk graag bij een club die iets betekent voor de mensen en die dat ook uitstraalt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel open deuren maar het lijkt op zich best wel positief. Ik hoop dat hij ons verrast. Voor de meesten inclusief mijzelf is het toch een grote onbekende

12 april 2023 om 07:19

Ik hoop vooral dat Ajax geleerd heeft van dit seizoen en dat ze niet meer met geld smijten, als je Hancko ziet en je ziet Bassey, verschil van 20 miljoen ongeveer alleen is Hancko veel beter.. Ook zonder dure aankopen kan je gewoon presteren in Europa en in NL

12 april 2023 om 07:45

@Kokkie, alleen is dat niet zo. Ja Hancko is beter aan de bal, maar een op een met ruimte in de rug is Bassey vele malen beter. Is nog steeds te veel voor betaald. Het feit dat Bassey steeds in zijn zwakte moet spelen en Hancko niet vertekend enorm. Maar het waren toch echt de centrum verdedigers van Feyenoord die eruit gesprint werden door Tadic op de counter. Niemand heeft het er verder over omdat Feyenoord die wedstrijd won. Vervolgens zag je dezelfde zwaktes terug in de bekerwedstrijd, heeft niemand het meer over door het aansteker/batterij incident. Als we meer wedstrijden van Feyenoord gaan bekijken zullen we dat waarschijnlijk vaker zien, aangezien ze een soort gelijk aantal tegengoals hebben als Ajax (meer als bekerwedstrijden mee tellen, minder als we Europese wedstrijden meetellen). Alleen leverde dat minder vaak punt verlies op.

12 april 2023 om 07:46

Klopt. Of die laatste 3 zinnen voor de bühne zijn of daadwerkelijk zijn gemeend mag hij gaan bewijzen. Die “miskopen” blijf je echter toch wel houden. Daar had Overmars er ook nog wel een aantal van. Alleen zoveel en voor zoveel geld mag natuurlijk nooit

12 april 2023 om 07:52

@ninjakai.. Bassey zal vast iets beter zijn met ruimte in de rug maar is aan de bal niveau Spakenburg, dan heb ik liever een Hancko die lekker comfortabel aan de bal is en ook gewoon prima kan verdedigen.. We zijn zowel in de Arena als in de beker voetballend minder geweest tegen Feyenoord, hun opbouw van achteruit en middenveld is gewoon beter dan het onze en dan maakt het niet uit of je minder bent met ruimte in je rug.. We hebben de halve finale gehaald van de CL met Blind als cv en Schone op 6, zijn geen loopwonders dus dat zegt me weinig

12 april 2023 om 09:02

Volgens mij speelt Feyenoord juist hoog op het veld. Dus met veel ruimte in de rug achter de verdediging. Wat je dan schrijf over Hancko klopt niet en is het dus wel goede verdediger met ruimte in zijn rug. Hancko heeft afgelopen zondag zijn eerste gele kaart gepakt en laat dus verdedigend en aanvallend zijn kwaliteiten zien.Er zit dus volgens mij een groot verschil in kwaliteit tussen Hancko en Bassey.

12 april 2023 om 09:49

@ninjakai - ''ja Hancko is beter aan de bal, maar een op een met ruimte in de rug is Bassey vele malen beter.'' ''als we meer wedstrijden van Feyenoord gaan bekijken zullen we dat waarschijnlijk vaker zien''

Misschien moet je toch echt meer wedstrijden van Feyenoord kijken, want dit is echt regelrechte onzin, haha.

In welke zwakte speelt Bassey dan? Dat 'ie de bal krijgt? Hij speelt toch juist in z'n kracht zo hoog op het veld??

12 april 2023 om 11:19

Man man man. Ook echt zonder schaamte beweren dat Bassey beter is dan Hancko. Het wordt steeds gekker hier. Bassey is een regelrechte miskoop en zou bij PSV en Feyenoord niet eens van de bank komen.

12 april 2023 om 11:25

Ik vond Bassey met ruimte in de rug ook niet erg goed bij de Klassieker in Amsterdam. Bij de 0-1 bijvoorbeeld is ie em totaal (maar dan ook echt totaal) kwijt en dat overkwam hem nog twee keer, alleen daar kwam toen geen goal uit. Hancko is buiten fysieke kracht denk ik in werkelijk alles beter dan Bassey.

12 april 2023 om 09:28

Die open deuren waren juist ook waarop ik Schreuder enkel kon betrappen bij zijn aanstelling en toen wist ik al genoeg. We gaan wederom een vreselijke tijd tegemoet, de afbrokkeling is niet gestopt. Er wordt vooral gegokt en er is weer een groep hier die precies hetzelfde doet als in juli 2022 met Schreuder. Ja we moeten hem het voordeel van de twijfel geven, iedereen verdient een kans, wie weet gaat hij verrassen en nog meer van die blabla. Ajax is geen start-up waarbij je eens gaat kijken of er een voltreffer bijzit? We hebben killers à la Overmars nodig maar dan zonder piemel. Of ja, met piemel maar niet via snapchat. Er zitten nu alleen nobody's waarvan sommigen hier willen doen geloven dat er geweldig werk wordt geleverd. Van der Sar schijnt een mastermind te zijn, tuurlijk. Laten we eens kijken waar Ajax in heeft gefaald de afgelopen anderhalf jaar: Bassey kopen voor zo'n bedrag is belachelijk, Hamstra en Huntelaar leek wel Bananasplit en trainers als Schreuder en Heitinga aanstellen is bizar. Na 1,5 jaar pas een nieuwe technisch directeur aanstellen is dieptriest. Alles gaat fout maar blijkbaar is clubliefde je kop in het zand steken en en die daar jarenlang laten zitten. Nou mij niet gezien.

12 april 2023 om 12:45

Achteraf is het altijd gemakkelijk ja. Overmars had ook alleen nog maar in de luwte gewerkt bij GAE. Ten Hag kreeg de eerste paar maanden ook bakken met kritiek over zich heen. Riep je ook dat Overmars weg moest na miskopen als Magallan, Marin, Pierie, Sana, Sinkgraven, Gudelj, Van der Hoorn enz. enz. Schreuder was inderdaad een miskleun en Heitinga weet ook niet echt te overtuigen. Heitinga werd echter wel opgescheept met een selectie die niet in balans was en waarvan iedereen na een prima begin compleet, collectief in een vormdip zat.

12 april 2023 om 13:09

Jizzzy

Overmars had ook foute aankopen in het begin. Wilde zelfs lang Ziyech niet.

Geef de beste man tijd. Hij heeft ervaring, bij verschillende clubs gewerkt en verschillende rollen.

Ik ben benieuwd.... Of gesprekspartner 1 ook hoofdtrainer wordt of assistent onder een andere trainer. En naar zijn inkopen én kijk op onze jeugdopleiding, onze levensader!

Interview met deze meneer gezien, zegt toch vooral veel zinnige teksten.
Mooi om te zien dat hij veel aandacht wilt blijven richten op de jeugd en niet enkel op het kopen kopen.

Ik heb het idee dat deze man samen met van halst aanwinsten zijn. Bogarde terug en Heitinga assistent maken van een tactische trainer en er komt succes.

12 april 2023 om 07:43

Jij bent zeker voor feyenoord? 😜

12 april 2023 om 08:31

VHalst us het probleem niet, afgezien van de beker wedstrijd heeft Heitinga alles behalve overtuigd in de grote wedstrijden, net hem wordt het volgend jaar weer niks

12 april 2023 om 09:20

De bekerwedstrijd was toch ook niet overtuigend? Normaal gesproken verlies je zo’n pot met 4-1. Alleen elke bal viel gelukkig voor Ajax, de doelpunten en dan alle ballen op de bal van Feyenoord alleen al. Het spel vond ik voor Ajax begrippen juist heel diep gezonken die pot, dan vond ik ze in de Klassieker in de ArenA nog beter spelen.

12 april 2023 om 07:51

Waarom denk je dat Van Halst een aanwinst is voor Ajax?

12 april 2023 om 08:05

Ik vind ondanks Derksen van Halst serieus en kalm overkomen. Ook heeft hij ervaring bij FC Twente en in andere functies. Hij is positief en denk ook door zijn kale mooie hoofd. .

12 april 2023 om 10:00

Je weet dat hij bij Twente gigantisch gefaald heeft? van Halst is een hol vat met een gladde babbel. Veel succes ermee want die gaat helemaal niets toevoegen. Twente fans hebben gewaarschuwd voor Schreuder en toen stak iedereen bij Ajax de kop in het zand. Het resultaat is bekend. Nu waarschuwen we voor van Halst en de story herhaald zich.

12 april 2023 om 15:53

Bij Twente was de organisatie al kapot voor hij kwam. Munsterman heeft daar voor gezorgd. Ik denk niet dat dit bij van Halst ligt.

12 april 2023 om 09:51

Komt omdat je supporter bent. Fans vinden nieuwe dingen bij hun club al snel fantastisch. Ik vind het vooral twee gokjes. Beide met een smetje bij hun oude clubs.

In het interview van ESPN met Mislintat komt hij erg positief over. Het blijft alleen wel gek om te horen dat iemand zich verder moet verdiepen in Ajax en die kennis nog niet heeft.

Daarnaast hoop ik dat data over spelers niet leidend gaat worden in de organisatie, maar juist ter ondersteuning van.

12 april 2023 om 07:34

Met je eens, echter denk dat hij wel zich heeft verdiept een beetje in de club. Je gaat niet zomaar naar het buitenland (denk ik) en ondertussen vergaar je informatie nu de aanstelling is geweest van Mislintat. Ben benieuwd naar zijn eerste taken

12 april 2023 om 08:44

Ik denk dat ie daarmee vooral bedoeld dat ie nog moet rondkijken wat er in de jeugd speelt, hoe goed de bankzitters nu werkelijk zijn en wat er nodig gaat zijn om stappen te zetten. Dat kun je van buitenaf vaak minder beoordelen.

"de eerste grote klus van Mislintat wordt het aantrekken van een nieuwe hoofdtrainer."

En het wordt interim-trainer Heitinga. Ik hoop dat hij met het aantrekken van nieuwe spelers iets origineler is dan dit...

Die gaat het niet halen vrees ik. Te licht voor de positie. Jammer jongens.

Daarnaast wilde Ajax iemand die staat voor attractief voetbal.

Als je dan straks voor Heitinga kiest, schiet mij dan maar lek.

12 april 2023 om 07:55

Dan moet je wel een selectie hebben waarmee dat kan, niemand is echt goed in de opbouw van achteruit, ons middenveld loopt ook niet over van voetbal gogme.. Als je gewoon realistisch kijkt hebben we een erg matige selectie ondanks al die dure aan(mis)kopen

12 april 2023 om 09:29

In vergelijking met vorig jaar heeft Ajax inderdaad een flink mindere selectie, maar als je vorig jaar buiten beschouwing laat heeft Ajax nog steeds een prima selectie waarmee je velen malen attractiever moet kunnen spelen dan wat er onder Schreuder en Heitinga op de mat wordt gelegd.

12 april 2023 om 09:51

Eens, Ajax heeft nog altijd een goede selectie. Het middenveld en de aanval kan nog altijd goed voetballen. Maar worden gewoon niet goed gebruikt.

12 april 2023 om 10:40

Hoe wil je dat doen met een ontzettend matige verdediging? Onder Ten Hag waren de backs super belangrijk in het aanvalsspel, dat zijn nu onze zwakste schakels... Ja hoe kan je als Heitinga dan super attractief gaan voetballen als je dan tegen matige clubs allemaal tegengoals krijgt zoals met Schreuder. Onder Heitinga is dat gewoon verminderd.

Ik dacht, hij gaat zeggen dat het hem verraste omdat hij ook graag z'n pielemuis ongevraagd toont aan collega's... Ben weer gerustgesteld inmiddels

12 april 2023 om 08:46

Als ie maar presteert, dan heb ik minder moeite met zo'n gender reveal. Ik hoorde overigens dat dat tegenwoordig helemaal in is.

Als je over zelf vertrouwen heb is hij dat op zeker. Of er een goed mix is met de rest ?Gewoon de tijd geven om te groeien.

Toch ook wel weer typisch. PSV stelt Stewart aan: 2 berichten. Ajax stelt deze man aan, 2 berichten per uur. Ik weet dat het met fanbase te maken heeft, maar kan me niet voorstellen dat Ajax-fans allemaal dezelfde soort berichten willen lezen. Het meeste wat hierin staat, is niet nieuws. Laat hem eens een transferperiode zijn gang gaan, evalueren we in december wel weer.

12 april 2023 om 08:34

Toch weer typisch. Een bericht over Ajax en supporters van andere clubs die komen klagen over een gebrek aan aandacht. Klikken op Ajax gerelateerde artikelen is een keuze.

12 april 2023 om 09:15

"een" bericht ja, maar ik moet moeite doen om om de ajax-artikelen heen te klikken.

12 april 2023 om 10:17

Het bezoeken van voetbalzone is ook een keuze als je niet tevreden bent.

Ik denk dat deze man er goed aan doet om een goeie coach aan te trekken en Johnny assistent te maken. Ondanks dat ik veel vertrouwen heb in Johnny denk ik dat het nog te vroeg is om nu al hoofdtrainer te worden. Een paar jaar assistent zou beter zijn voor z'n ontwikkeling.
Voor de korte termijn is het belangrijk dat er weer structuur in de tent komt. Een RVC die op 1 lijn is met het technisch beleid zodat we geen Ocampos achtige taferelen krijgen. Ook de samenwerking tussen de jeugdopleiding en de scouting moet weer op orde worden gebracht. Genoeg uitdagingen voor onze Duitse vriend.

12 april 2023 om 09:37

@afca: de vraag is of hij het aandurft een externe trainer aan te trekken. Er even vanuit gaande dat Bosz het niet wordt (want vdsar zit er nog) dan zou hij dus een 'onbekende' aantrekken. Als dat mislukt ligt zijn hoofd meteen op het hakblok. Een keuze voor Heitinga is een veilige keuze want die heeft Ajax-DNA en wordt gepruimd door de harde kern. Ben het met je eens dat Heitinga verder niet de man is die Ajax verder gaat helpen. Leuk dat Vosse de Boode roept dat Heitinga zich goed verdiept in analyses en statistieken, maar het vak houdt (gelukkig) meer dan dat in. Bij de rest heb ik mijn twijfels maar ik ben dan ook bevooroordeeld door bureau Renkema ("mijn naam is Johnny Heitinga"

Hij komt in ieder geval enthousiast en bescheiden over. Hopen dat hem een goede kans word gegunt. Een kapper had overigens niet misstaan voor een frisse start, uiteraard is dat een bijzaak.

12 april 2023 om 08:48

Ik vind dat haar juist wel mooi. Hij komt sowieso over als een atypische hipster. Prima als contrast in de verder wat homogene voetbalwereld. Eens met dat hem een kans moet worden gegund. Geen idee wat ik van hem kan verwachten, maar ben überhaupt blij dat er iemand TD is, maar misschien leg ik de lat dan te laag. Ook goed dat Van der Sar wat stapjes terug kan doen.

Hoop dat ie niet meteen de mist in gaat en Heitinga laat zitten.. met alle respect voor Heitinga maar die heeft het nog niet.. een sterke goeie coach ernaast en wat goeie aankopen voor de verdediging graag... dat is de achilleshiel...

12 april 2023 om 10:46

Zo slecht doet Heitinga het niet met de rotzooi van Schreuder en Hamstelaar. Onder Ten Hag waren de backs van cruciaal belang in het aanvalsspel. Nu staat daar aan beide kanten gewoon middelmaat die weinig toevoegen. De verdediging is tenminste iets stabieler nu.

12 april 2023 om 11:02

Vind dit wel overdreven, zo'n slechte selectie heeft Ajax niet. Misschien dat de rechtsback de enige positie is wat minder is maar voor de rest oogt het niet slecht.

12 april 2023 om 12:41

Jij kijkt alleen naar resultaat. Je moet ook even kijken naar de visie van de trainer en de speelstijl en de tactische keuzes. Als je daar ook even naar kijkt in plaats van alleen de uitslag en hoeveel punten iemand wint….
Heitinga kan tactisch niets. Heeft geen visie en balletje breed balletje terug kan ik de spelers zelfs nog laten spelen. Paar jaar meelopen met een ervaren trainer die wel aanvallend en aantrekkelijk voetbal speelt en dan zal hij een stuk verder zijn dan nu.

12 april 2023 om 12:46

Niet alleen de rechtsback, de linksback ook en het centrum is nu pas een beetje stabiel met Alvarez. Maar zonder Alvarez is het middenveld weer erg zwak. Voorin doet Bergwijn helemaal niks, die heeft laatste jaren ook alleen maar in een 5-3-2 opstelling onder Van Gaal goed gespeeld en 1x een leuke invalbeurt bij Tottenham. Dat kan je Heitinga niet aanrekenen vind ik. Tadic is nog steeds goed maar wordt ouder en kan het niet alleen. Dan ben je dus afhankelijk van Kudus en Berghuis.

12 april 2023 om 12:50

@soccerfan Het lijkt me ook vrij onmogelijk van een team zonder zelfvertrouwen en veel miskopen opeens een machine te maken met geweldig voetbal. De spelers zijn er niet om alleen vooruit te denken dus dan krijg je meer balletjes breed ja. Geen tactiek is ook onzin, de spelers wisten onder Heitinga tenminste een beetje wat er van ze verwacht werd. Dat hij tactisch nog veel kan leren, ja dat is zo maar voor zo'n onervaren coach doet hij het naar behoren

Ik krijg steeds meer vertrouwen in deze man. Hij is vanaf het eerste belletje zich al vol in Ajax aan het verdiepen en heeft nu al een lijstje met spelers klaar die als vervangers voor vertrekkende spelers kunnen dienen. Iemand die meteen al vol in de club duikt terwijl hij nog niet eens weet of hij de baan krijgt, goed hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren