Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mislintat kende mij en wilde mij hebben bij Ajax, maar het is niet doorgegaan’

Laatste update:

Joshua Zirkzee heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigd dat Ajax heeft geprobeerd om hem dit seizoen in te lijven. De spits van Bologna beleeft langzaam zijn doorbraak en dat ontging ook voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat niet. Van een deal kwam het echter niet.

Zirkzee was dit seizoen al tien keer trefzeker en zes keer aangever in het shirt van Bologna en wordt in Italië vooral geroemd om zijn sierlijke manier van spelen. Zijn goede spel leidden eerder dit seizoen tot geruchten over een terugkeer naar Nederland.

"Van Feyenoord, om eerlijk te zijn, weet ik niet of ze mij echt wilden. Ajax in elk geval wel", vertelt de spits in gesprek met het AD. "Mislintat kende mij al langer. Maar het is niet doorgegaan, dat is het hele verhaal."

Zirkzee is verkocht door het plan van Bologna. "Kijk naar Jerdy Schouten, die een paar wedstrijden in de Eredivisie speelde en werd opgeroepen voor Oranje. Ik heb eerder gezegd dat hij vorig seizoen in Italië ook al héél goed was."

Ook Zirkzee hoopt het Nederlands elftal te halen. Het liefst komende zomer al, als het EK wordt gespeeld in Duitsland. "Ik zou de droom graag willen laten uitkomen. In mijn hoofd zit bij Bologna presteren en dan kan het gebeuren. En zo niet? Dan sta ik bij het EK in Duitsland als supporter."

"Het is nu anders dan vier jaar geleden. Toen noemde Willem van Hanegem mijn naam weleens. Dat doet hij nog steeds en dat waardeer ik, maar nu zijn er meer mensen. En nu speel ik alles bij mijn club en scoor regelmatig."

Nigeria


Doordat Zirkzee de dubbele nationaliteit heeft, zou hij ook voor Nigeria uit kunnen komen als international. Zijn moeder is van Nigeriaanse komaf. "Maar Nigeria is geen land waar je eventjes voor kiest omdat je voor jouw vaderland niet kunt spelen'', zegt hij er meteen bij.

"De concurrentie daar voor is misschien wel net zo groot als bij Oranje. Nigeria heeft Boniface van Leverkusen en Osimhen van Napoli. En ze hebben nog veel meer aanvallers. Of ze wel aan mij trekken? Misschien. Maar mijn droom is altijd al het Nederlands elftal geweest."

Was Joshua Zirkzee een goede spits geweest voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfoe "feyenoord weet ik niet of ze me echt wilde", had hem er echt graag bij gehad ipv Ueda.
Hele mooie speler, ik houd van zijn speelstijl en zijn rendement wordt ook steeds hoger.

28 februari 2024 om 10:59

Heb Zirkzee anders nog nooit zo hoog zien springen als Ueda hoor. Bovendien schiet hij op de training alles erin.

Zonder gekheid, ik vraag me af of er een spits is die momenteel zou renderen bij dit Feyenoord met onze wingers en de constante stoelendans op die posities.

28 februari 2024 om 11:02

Ja eens, ben ook van mening dat de aanvoer naar de spitsen bedroevend is en dat de tactiek en het wisselbeleid van Slot hier niet aan bijdragen.

Zirkzee is wel iemand die de bal op kan halen of met de rug naar de goal kan aannemen en vanuit daar de aanval verder leven in blaast.

28 februari 2024 om 11:15

Maar dat doet Santi in principe ook, die zakt heel vaak in naar het middenveld of fungeert als kapstok. Daarom heeft hij ook nog best wat assists als spits. Alleen van daaruit gaat dan weer alles door het midden - eindstand: balverlies rond de 16 van de tegenstander.

Helemaal eens mbt het wisselbeleid trouwens, al vind ik het de laatste paar weken al een stuk beter. Vooral de vroegere wissels helpen enorm, het is alleen jammer als dan Zerrouki erin komt en je weer een erg behoudende tactiek er op nahoudt.

28 februari 2024 om 11:02

Fr010frdam, maar dit is een speler die speeltijd wilde. Die had best naar Ajax of Feyenoord had willen komen, maar dan wel als eerste spits. Bij Feyenoord was het natuurlijk zo klaar als een klontje afgelopen zomer dat Gimenez eerste spits is, een jonge speler als Zirkzee die vorig jaar bij Anderlecht natuurlijk alles speelde, maar daarvoor eigenlijk alleen maar op de bank heeft gezeten. Zo'n jongen kiest enkel voor de eredivisie als die vrijwel zeker is van de basis denk ik.

Als Brobbey vorig jaar al het niveau had wat hij nu heeft, had hij Ajax ook sowieso afgeslagen denk ik.

28 februari 2024 om 11:11

Ja denk dat je daarin wel gelijk hebt. Prima keuze gemaakt ook.

Had mislintat toch nog een goede aankoop kunnen doen!

Begin een beetje moe te worden van de verhalen wie waar interesse in heeft gehad. Is dat nu echt nieuws? zo kan je van elke club wel artikelen maken naar welke speler is geïnformeerd.

"de spits van Bologna is bezig aan een ijzersterk seizoen en dat ontging ook voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat niet."

Haha huh? Voor het seizoen goed en wel op gang was, was Mislintat al ontslagen. Lekker VZ :P

28 februari 2024 om 11:34

@chihuaha,

Maar als hij ontslagen is, kan hij dat toch nog steeds waarnemen?

28 februari 2024 om 13:02

Het is een beetje scheef neergepend. Nu komt het namelijk zo over alsof Mislintat afgelopen zomer bij Zirkzee aanklopte op basis van zijn prestaties dit seizoen.

Tenzij Sven een glazen bol had lijkt me dit niet. Ook denk ik niet dat Sven een glazen bol had, anders waren 90% van zijn aankopen nooit gedaan.

28 februari 2024 om 14:49

@zanazanyan

Precies waar ik op doelde inderdaad, maar begrijpend lezen was voor Jeroentje even wat ingewikkeld!

28 februari 2024 om 15:43

@chihuahua,

Ik lees juist begrijpend, en ik zie dat er staat dat het voormalig directeur voetbalzaken Mislintat niet is ontgaan.

Er staat toch niet dat hij daarom deze aankopen heeft gedaan....

28 februari 2024 om 16:08

Ik hoop dat je slimmer bent dan je jezelf nu voordoet.

28 februari 2024 om 16:14

@zanazanyan,

Omdat ik lees wat er staat, en jullie alleen maar aannames doen wat er bedoelt word, ben ik niet slim ?!

28 februari 2024 om 16:55

Ja, dat is precies wat ik bedoel. Daarom heeft VZ het ook aangepast. 🙃

Echt een geweldige speler en in mijn ogen is dit een echt een moderne toekomstige superspits. Zijn invalbeurtjes met goals bij Bayern zag je al zijn klasse. Vanaf het moment dat hij bij Anderlecht een heel seizoen is gaan spelen onder Kompany echt heel erg onder de indruk van hem geraakt. Had toen ook iets van 19 goals en bijna 10 assists.
Had het toen eigenlijk niet gek gevonden als die al bij Oranje had gezeten maar op de een of andere manier worden jongens als hij niet snel uitgenodigd.

Was wel een goede spits achter Brobbey geweest, al had hij nooit de minuten gemaakt die hij nu in een topcompetitie maakt

28 februari 2024 om 10:51

Achter brobbey? Hadden gewoon samen kunnen spelen en voetballend is Zirkzee beter. Brobbey heeft dan weer andere kwaliteiten waar die beter in is.

28 februari 2024 om 10:56

Ik vind Brobbey een goede spits en hij is de enige reden dat Ajax nog meedoet om de plekken qua Europees voetbal, maar Zirkzee is kwalitatief en voetballend beter en denk dat hij in de eredivsiie op dezelfde of betere cijfers uit zou komen als Brobbey

28 februari 2024 om 11:15

Zirkzee was zeker van heel veel waarde geweest bij een Ajax dat typisch Ajaxspel speelt als in de Ten Hag tijd. Alleen kan de huidige Ajax dat helemaal niet en dus denk ik dat we nu meer aan Brobbey hebben. Neemt niet weg dat ik Zirkzee er graag bij had gehad.

28 februari 2024 om 11:11

Achter Brobbey? Je bedoelt ipv Brobbey

28 februari 2024 om 11:19

En waarom in plaats van Brobbey? Die heeft Ajax namelijk zo'n 17 miljoen gekost en is nu de enige die wel constant niveau haalt. Superknap in het slechtste Ajax van de afgelopen pakweg 20 jaar. En die gaat en moet zich verder ontwikkelen. Je weet zelf ook wel dat hij z'n aankoopbedrag dubbel en dwars terug moet en gaat verdienen dus dat gemekker over echt een hele leuke spits die niets efficienter is dan Brobbey is ook erg vermoeiend aan het worden.

28 februari 2024 om 11:21

Zirkzee is beter na mijn mening en past beter bij Ajax.

28 februari 2024 om 12:14

Dat moet ik maar eens zien bij dit dramatische Ajax. In een Ajax zoals het hoort te zijn zou hij wel prima passen inderdaad.

28 februari 2024 om 12:17

Juist bij dit Ajax zal hij veel toevoegen met zijn voetballende kwaliteiten waardoor de buitenspelers en het middenveld beter zullen lopen.

28 februari 2024 om 12:33

Ik vraag het me af. Maar maybe was het duo Zirkzee x Brobbey wel dodelijk. We zullen het niet weten.

28 februari 2024 om 12:19

Als je denkt dat hij zou banken voor Brobbey dan heb je nog nooit Bologna gekeken denk ik zo. Zirkzee zou gewoon basis staan bij elke Eredivisieclub.

Hier had dit Ajax niet veel aan gehad. Een van de weinige lichtpuntjes is toch wel Brobbey en we hebben afgelopen weekend gezien dat met 2 spitsen spelen niet zo makkelijk is..

28 februari 2024 om 11:36

Dat met twee spitsen niet makkelijk is hebben we dit weekend niet gezien hoor. Brobbey was de enige ‘9’ die erin stond..

Denk eerlijk gezegd dat het voor hem beter is uitgepakt dat het niet door is gegaan. Het zegt toch iets meer over je potentie als je in de Serie A bij een subtopper weet te profileren dan in de Eredivisie. Zeker gezien de trackrecord van spelers die met hoge verwachtigen zijn vertrokken nou niet bepaald goed op de been zijn gebleven.

Helaas voor hem kijkt de huidige bondscoach niet verder dan zijn neus lang is waardoor hij 2-3 strepen achterloopt.

Het aantal spitsen bij Nigeria is wel next level. Naast Osimhen en Boniface, heb je nog Moffi (Nice), Awoniyi (Forrest), Adams (Montpellier), Dessers (Rangers), Onuachu (Trabzonspor) en Arokodare (Genk). En als je nog spitsen achter de hand die wanneer ze in vorm zijn, dat zeker van waarde kunnen zijn voor Nigeria: Orban (Lyon), Iheanacho (Leicester), en Sadiq (Sociedad).

28 februari 2024 om 11:28

Ik wil niet hier de negatieveling uithangen, maar bij “next level” verwacht ik meer dan Cyriel Dessers en Arokodare. Iheanacho is ook echt niet veel.

Osimhen en Boniface zijn top. Daar ben ik het mee eens.

28 februari 2024 om 14:58

Hij zegt dan ook niet dat de kwaliteiten next level zijn maar het aantal.

28 februari 2024 om 15:23

Ja dat dus. Nee niet over het topniveau. Gewoon het aantal spitsen die geselecteerd kunnen worden.

Voor Zirkzee uiteindelijk beter geweest dat hij bij Bologna met Motta zit. Ik denk dat hij zich daar veel beter kan ontwikkelen dan als hij bij Ajax zat, geen enkele van de laatste trainers in afgelopen 2 seizoenen zou hem ook maar beter hebben gemaakt.
Hij doet het nu ook goed, en zal alleen nog maar beter worden. Ik heb Motta zelf ook best hoog zitten. Dat is volgens mij echt een hele goede trainer, die zijn manier van spelen goed over kan brengen.

Wel bizar joh dat die Mislintat alleen maar achter spitsen aan zit. Je had al Brobbey, Akpom en Mikautadze. Of het moest in plaats van Mikautadze. Maar ja we kennen ook het linksback verhaal wel want daar haalde hij ook teveel met Avila en Sosa. Maar ja dan vergeet die wel even om wat vleugelaanvallers te halen zeker omdat Kudus ook nog wegging. Gewoon bizar slecht is die man geweest. Zirkzee halen terwijl je al Brobbey daar hebt staan. Selectie in balans brengen kon Mislintat total niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren