Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Minister geeft laatste waarschuwing; Feyenoord-ADO onder hoogspanning

Laatste update:

Het toelaten van supporters bij duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lijkt onder hoogspanning te staan. Afgelopen week werden de strikte coronaregels overtreden door fans van Feyenoord en Willem II, tot grote onvrede van minister-president Mark Rutte. Korte tijd later geeft ook Tamara van Ark, Minister van Sport, een laatste waarschuwing af richting de voetballiefhebbers in Nederland. Het kabinet volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en de kans is groot dat de maatregelen voor de Randstad dinsdag nog verder verscherpt worden.

"We moeten met z’n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken", benadrukt Van Ark in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij. Als je je cluppie graag live wil blijven zien, hou je dan aan de regels." De minister adviseert tevens om wedstrijden gewoon op de televisie te bekijken. Worden de afspraken rondom het coronavirus wederom geschonden, dan volgen hoogstwaarschijnlijk strenge maatregelen. "Dat er bijvoorbeeld gespeeld wordt zonder publiek."

Van Ark is op de hoogte van de onrust die vorige week ontstond tijdens het thuisduel van Feyenoord met FC Twente (1-1). Bezoekers in De Kuip hielden duidelijk geen rekening met de anderhalvemetermaatregel, wat met name op social media voor ophef zorgde. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb stuurde al snel een dreigbrief naar de Feyenoord-leiding met de eis dat de regels voortaan worden nageleefd. Er staat zondag tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord met ADO Den Haag dan ook veel op het spel voor Het Legioen, zo oordeelt Van Ark. "Dat lijkt me een fantastische gelegenheid om te laten zien dat het wél kan."

NIEUWE BEELDEN? Grote groep supporters van Willem II Tilburg leeft de coronaregels niet na. Voor het feest is een vergunning. Ondertussen waarschuwt Diederik Gommers voor een lockdown ??

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 24 september 2020

Theo Weterings, burgemeester van Tilburg, dreigde vrijdag met het verbieden van het spelen van betaald voetbal in zijn stad. De bestuurder zag lijdzaam toe hoe supporters van Willem II die het Europa League-duel met Rangers FC op een groot scherm volgden de coronaregels aan hun laars lapten. "Deze groep laat zich misschien niet leiden en dan houdt het op om erover te kunnen praten wat er wel kan. Dan is het alleen nog verbieden en erop ingrijpen als zij tóch hun gang willen gaan", zo zei Weterings bij NPO Radio 1. "Ik moet het beoordelen als de concrete situatie zich voordoet."

"Wel of geen publiek in de buurt? Dat zijn terechte vragen, die komen aan de orde en daar bereid ik me op voor met de driehoek in de voorbereiding op wedstrijden. Spelen zonder publiek is een reële overweging waarmee ik rekening houd. Maar ik zeg daarbij dat dit voor een deel van het probleem waarmee we donderdagavond te maken hadden geen oplossing is, want deze mensen willen hoe dan ook hun eigen gang gaan. Dat kan niet", zo waarschuwde Weterings.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit wordt natuurlijk 3x niks. Na Feyenoord-Ado is het klaar met publiek bij het voetbal. Snap best dat er gejuicht wordt bij een doelpunt maar dat constante zingen is gewoon niet nodig...

26 september 2020 om 09:27

Lekker makkelijk om alles op 1 club af te schuiven. Laat eerst maar eens zien dat het vanavond goed gaat.

26 september 2020 om 10:39

Het is in ieder geval wel oneerlijk dat clubs en supporters welke zich keurig aan de regels houden als gevolg van misdragingen van anderen ook gestraft worden. Inkomsten van publiek zijn heel belangrijk, zeker in deze tijd. Pak gewoon alleen de betreffende clubs aan.

26 september 2020 om 10:47

Als er gezegd wordt dat er gekeken gaat worden naar Feyenoord-Ado zou het raar zijn een andere club te noemen toch? Ik bedoel niet dat er specifiek gekeken moet worden naar hoe het bij Feyenoord gaat maar als juist die match extra onder een vergrootglas ligt is het niet raar te stellen dat het daarna klaar is? Ongeacht dat het gister bij bv Twente ook mis ging.

26 september 2020 om 12:10

Alleen zegt de minister dat niet zo specifiek, dat is wat VZ ervan maakt. Pure stemmingmakerij dus.

26 september 2020 om 18:00

Het probleem is dat de media, waaronder VZ zelf, alleen Feyenoord benoemen. Het is gewoon weer een zondebok aanwijzen, terwijl ik tot nu toe bij elke club gezang van de tribunes af heb horen komen. Waarom dan alleen naar Feyenoord wijzen? Het zou overigens een domme keuze zijn om het af te schaffen. Als iedereen verplicht gegevens moet afgeven bij entree van het stadion, kan je gecontroleerd toezicht houden op een eventuele besmetting/verspreiding. Als je dit afschaft, gaan mensen in groepen met elkaar kijken. Dit doen ze thuis, in het cafe/de kroeg, etc. Hier heb je veel minder controle op en verspreid het zich ook makkelijker omdat men niet weet om wie het gaat. Ik ben die halve maatregelen gewoon zat. Het is niet dat ik me niet aan de regels wil houden, maar ze moeten gewoon logisch en gegrond zijn.

27 september 2020 om 00:05

Ajax houdt zich er ook niet aan. Dus zoals rutte zei gewoon je bek houden.

26 september 2020 om 09:37

Haha wat een belachelijk gedoe om dit af te schuiven. Bij Twente waren ze gisteren ook aan het zingen en zag ik zeker ook niet overal anderhalve meter. Willem II fans waren nog erger bezig. Iedere voetbalfan die de komende week of weken het stadion bezoekt is verantwoordelijk voor de uitkomst.

26 september 2020 om 10:09

Als er een verbod komt, hoop ik dat het regionaal gebeurt en niet landelijk. Anders heb je 2 - 3 clubs die het verpesten voor de rest toch?

26 september 2020 om 11:04

Gister bij Twente werd de anderhalve meter prima gehandhaafd! Bij ons kun je namelijk per vriendengroep kaarten bestellen zodat je bij elkaar zit. Ook zitten gezinnen uiteraard bij elkaar...
Dat er hier en daar een verdwaalde vriendenclub iets dichter op elkaar zit dat ga je overal hebben en houden. Maar laten we het niet doen voorkomen alsof het misging zoals bij Feyenoord afgelopen weekend, want dat leek echt nergens op.
Heb me gister trouwens wel licht gescoord aan het zingen, want daardoor gaan straks alle atadions op slot...

26 september 2020 om 11:52

Probleem is dat je bij club A wel toeschouwers toelaat en bij club B niet. Dat leidt ondermeer tot competitievervalsing.

26 september 2020 om 12:06

"Bij ons kun je namelijk per vriendengroep kaarten bestellen zodat je bij elkaar zit. [...] Dat er hier en daar een verdwaalde vriendenclub iets dichter op elkaar zit dat ga je overal hebben en houden.". Als je de kaarten niet per vriendengroep verkoopt is de kans daarop toch weer een stukje kleiner. Niet leuk, maar mogelijk was dat dus wél verstandiger geweest.

26 september 2020 om 12:13

@Heiky Die competitievervalsing is dan toch echt door eigen supporters/niet goed handhaven van de club tot stand gekomen.

26 september 2020 om 12:31

Dat is absoluut geen competitievervalsing. Het is gewoon een straf voor een bepaalde club omdat de supporters zich niet kunnen gedragen.

26 september 2020 om 09:51

Jaa joh alleen bij Feyenoord gebeurt dit natuurlijk.

26 september 2020 om 10:32

Bij groningen en twente ging het ook niet goed. Straf de clubs waar het fout gaat zou ik zeggen

26 september 2020 om 10:15

Voor alle mensen die hier op reageren; neem nou gewoon eens zelf verantwoordelijkheid in plaats van naar anderen te wijzen. Dit gebeurt niet bij elke club.

PEC heeft van de veiligheidsregio een prima beoordeling gekregen na de wedstrijd tegen Feyenoord. En met ons waarschijnlijk vele anderen.

Ik wil graag de komende maanden nog een paar keer naar het stadion kunnen en wil dat niet laten verpesten door supportersgroepen van clubs die zich duidelijk niet kunnen gedragen.

26 september 2020 om 10:18

Ook in Zwolle werd er gezongen in de wedstrijd tegen feyenoord. Dat praat niet goed wat er in de kuip gebeurde want daar werd naast het zingen ook nog eens de reet afgeveegd met de gevraagde 1,5 meter. Het is gewoonweg niet te hanteren. Laat ze maar voelen hoe het is. Dit weekend rumoer: 2 weken geen supporters. Daarna proberen, lukt het niet: 3 weken zonder supporters. Etc etc. In ieder stadion.

26 september 2020 om 10:22

Dacht het niet. Feyenoord mg mooi de deuren sluiten. Andere clubs houden zich er netjes aan. Het gaat niet eens echt om zingen. Iedereen begrijpt dat in de laatste spannende minuutjes een beetje gezongen kan worden. Bij Feyenoord ging het meer om die hele groep die veel te dicht bij elkaar stond.

26 september 2020 om 11:57

Waarom zijn de stadions niet gewoon vol en mogen wij niet gewoon juichen? Het aantal doden is niet hoger dan het jaarlijks aantal griepdoden. Daarnaast zijn voor dit jaar toevallig alle griepdoden even verdwenen? Waarom houden onze ministers zich niet aan de 1,5m, terwijl dit zogezegd de meest dodelijke ziekte ooit is? Waarom wordt er gezegd dat een vaccin het enige middel is, terwijl de ziekte muteert en daarmee een vaccin onmogelijk maakt? Waarom duurt het veelal 8 jaar om een vaccin te ontwikkelen en nu niet? Waarom wordt HCQ niet als geneesmiddel voorgeschreven? Er zijn een aantal artsen die 300 patiënten met 100% genezen hebben. Waarom worden online dingen gecensureerd wat te maken heeft met HCQ? Waarom wordt er een brandbrief geschreven vanuit 3000 artsen en andere medici, waarin staat dat de huidige maatregelen totaal overtrokken zijn ten opzichte van de ernst van de ziekte? Waarom worden hier inmiddels ook vanuit de tweede kamer vragen over gesteld? Waarom gaan er wereldwijd, recent in Duitsland, miljoenen mensen de straat op om te protesteren? Zijn deze allemaal gek?
Het wordt tijd dat de stadions weer vol zitten, punt.

26 september 2020 om 12:35

In je tweede zin staat gewoon al een te controleren incorrectheid...

26 september 2020 om 15:14

@realmezut, ondanks een lock down hebben we bijna een miljoen doden. Let wel, ondanks een lock down. In 2017/2018 waren er wereldwijd 650000 doden. Zie je het 'kleine' verschil?

26 september 2020 om 12:04

't is toch gwn raar? In de open lucht mag je niet met elkaar juichen.

Maar duizenden mensen bij een protest mogen wel hutje mutje op elkaar staan, schreeuwen en plunderen. Of komt die verdeeldheid ze gewoon goed uit? En eensgezindheid bij supporters willen ze niet.

Vind het maar apart allemaal.
Grapperhaus moet zijn schoonmoeder dan wel heel erg haten ook btw.

27 september 2020 om 00:04

Het ging niet om het zingen er waren een paar die niet op afstand zaten.

Dit was te verwachten. Met een 2e lockdown op de loer is het een kwestie van tijd dat er geen supporters meer in de stadions zullen zitten.

26 september 2020 om 10:15

Waarom zit iedereen constant over een 2de lockdown te praten? Waar baseer je dat precies op? Want de media komt met bang makerij maar er is precies niks aan de hand. Het lijkt soms echt alsof mensen er van genieten ; ah weer lekker een lockdown laten we het land op slot doen. Laten we vooral stoppen met leven omdat 2% van de bevolking besmet is ( en niet dood gaat maar hey besmet zijn is bijna net zo erg als doodgaan toch? Oh nee totaal niet) Ben een beetje klaar met negatieve mensen als jij die constant maar met Corona bezig zijn. Gast leef je leven en hou je er niet zo mee bezig, Maakt je een stuk gelukkiger. Ik werk in de horeca en ik kom dicht bij mensen en dat al maanden lang, Noem 1 bekend iemand die overleden is aan Corona? Juist niemand. Al die berichten ja die heeft Corona en die heeft Corona maar wie is er overleden dan?

26 september 2020 om 10:30

Als je er geen verstand van hebt hou dan je klep. Je bent geen expert. Ik ook niet. Je weet niet waar je over praat. Je hebt er niet voor gestudeerd.

26 september 2020 om 10:36

Jij moet buiten je bubbel komen want je snapt het gewoon niet!
Het is niet dat 2% maar besmet is maar 2% van de mensen die besmet is komt te overlijden! En naast dat komen heel veel mensen met long aandoening terecht op de ic’s! En we kunnen Max 2000 mensen op onze ic’s hebben! Dus volgens jou moeten we dan die duizenden doden en doodzieken voor lief nemen?! En ja het zijn niet alleen bejaarden of zwakkeren ! Het feit dat je niemand kent die eraan is overleden zegt geen drol sorry! En over bekende mensen gesproken bijv in Amerika zijn genoeg beroemdheden eraan overleden! En voordat je over economische schade gaat hebben, ik weet heel goed wat het inhoudt. Ben zelf een ondernemer met personeel en zwaar aangetroffen door Corona. Zo lang mensen zoals jij en andere zich niet kunnen inhouden en minder egoïstische gedragen, lopen onze besmettingen weer op en gaan we wel richting die tweede lockdown!

26 september 2020 om 10:47

Irriducibili.
Het heeft geen zin tegen dit soort figuren te praten. Google is hun wetenschap, Facebook is hun bijbel. En de algoritmen van die sites voeden hun complot ideeën alleen maar meer.
Ze laten zich niet remmen door mensen die er wel voor gestudeerd hebben. Het zijn verwende jongetjes die er niet mee om kunnen gaan dat we in een crisis zitten en het heel hard gaan ontkennen.

26 september 2020 om 11:25

Ik had het niet mooier kunnen beantwoorden. Ze snappen niet dat ze hetzelfde doen waar ze andere mensen van berichten. Als je kritiek geeft dan ben je opeens pro Rutte of Soros en halen ze 10 andere problemen en discussies erbij en gaan over in whataboutism.

26 september 2020 om 12:05

@feye88 / @irriducibili420 Dit noemen ze de dunning-kruger effect. Je ziet onbekwame mensen die ten onrechte denken bekwaam te zijn. Het is gewoon genant. Hoorde vandaag op de radio een wetenschapper (helaas zijn naam niet meegekregen) en die gaf aan dat uit nieuwe studies blijkt dat Covid-19 ook bij sommige de hersenen aantast. Elke dag leren de experts nieuwe zaken en toch zijn er mensen die zonder schaamte doen alsof ze kennis hebben en blijven vergelijken met een normale griep.

26 september 2020 om 12:37

Hoebedoel je geen verstand van? Het is tegenstrijdig als de pest. Door mensen zoals jij die als een schaap de media volgt gaat alles naar de klote. Er zijn genoeg wetenschappers die zeggen dat het niks voorstelt dus wie moeten we nou geloven. En ik deel me mening ik zeg niet dat ik ergens gelijk heb. Maar kom op noem iemand van de 10000 bekende die Corona had en overleden is. Aub noem een iemand

26 september 2020 om 12:41

Jij moet uit je bubbel komen haha. Ik leef me leven zoals ik het altijd leefde en jij zit elke dag thuis trillend voor je tv. Maakt mij niet uit hoor, En het is gewoon zo, Het is tegenstrijdig als de pest. Bruiloften voor weet ik veel hoeveel mensen en hij krijgt geen boete maar andere wel. Ga lekker naar de echte cijfers kijken ipv die verdraaide bullshit media cijfers want dat zijn allemaal leugens.

26 september 2020 om 12:42

Ja en andere wetenschappers zeggen dat het onzin is en die lockdown nooit had moeten komen. Dus hou op met je ja wetenschappers zeggen dit want de andere 50% zegt iets heel anders!

26 september 2020 om 12:50

Ja en 98% van de wetenschappers heeft niet eens een relevante mening over dit topic. Een fysicus is ook een wetenschapper, maar die weet niks over virologie hoor. En zelfs zorgdeskundigen zijn niet allemaal relevant. Die brief van 2500 “zorgdeskundigen” werd grotendeels ondertekend door dermatologen, psychologen en huisdokters. Dus luister maar gewoon naar de virologen. Want dat is de crux van het verhaal. Jij twijfelt aan de opinies van de top van de top van de Nederlandse virologie zonder ook maar enige kennis ervan te hebben of ook maar enig onderzoek gedaan te hebben...

26 september 2020 om 12:57

Oh hou toch op man, iedereen elkaar loopt tegen te spreken. Alle horeca zit vol in kleine ruimtes maar een paar duizend man mag niet zingen in een stadion. Dat soort dingen zijn zo tegenstrijdig als de pest. Verder zijn er duizenden mensen besmet op MILJOENEN!!!! inwoners. Lachwekkend, Maar dit was het laatste, Snap überhaupt niet waarom ik op deze trieste zooi reageer haha. Blijven jullie maar de rest van je leven Corona aanbidden

26 september 2020 om 13:06

Je bent wel een stoere jongen hoor, zo voor jezelf durven nadenken. Verder zijn er honderdduizend besmettingen (waarschijnlijk gewoon meer), maar hey jij bent de stoere jongen die zelf redeneert op basis van een of andere facebookpost. Als je trouwens ook maar enige kennis had van de wetenschappelijke methode dan had je geweten dat het doodnormaal is dat er veel andere meningen zijn over Corona want dat is inherent aan de wetenschap. Maar ja stoere jongens willen natuurlijk gewoon 1 duidelijke universele waarheid waar ze kunnen achterstaan want anders wordt het een beetje lastig. Verder een leuke manier om jezelf in te dekken dat “snap überhaupt niet waarom ik op deze trieste zooi reageer”. Zo behoud je je imago van stoere jongen en valt het niet op dat je geen inhoudelijke argumentatie hebt!

26 september 2020 om 13:16

Natuurlijk is het normaal dat mensen verschillende meningen hebben. En leuk en aardig dat je het totale aantal besmettingen wil opnoemen maar we hebben het over nu, En niet een aantal maanden geleden. Dat heeft niks te maken met wetenschappelijke kennis haha. Maar zoals ik net al zij blijf jij maar elke dag de hele dag over Corona praten prima toch? Moet je lekker zelf weten. Snap ook niet dat je over stoer begint want dat slaat helemaal nergens op, Je wil zelf zeggen dat iedereen een andere kijk er op heeft en dat dat normaal is, Maar als ik deel hoe ik erover denk ben ik een “stoere jongen” mooi man haha. We weten dat het er is, We weten dat het erg is. Maar ik blijf er bij dat het allemaal zo tegenstrijdig is, De een vind dat die gelijk heeft en de ander vind dat iemand anders weer gelijk is. Zo kan je freaking jaren lang door gaan

26 september 2020 om 13:36

Je hebt er geen verstand van. Dat is wat ik bedoel.
Ik volg niemand als een schaap. Maar ik ben gelukkig wel slim genoeg om te bedenken dat mijn mening niets waard is. Er zijn mensen die hier jaren voor hebben gestudeerd. En ja, die zijn ook verdeeld. Maar dit beleid komt voort uit consensus gebaseerd op de nieuwste en meest relevante inzichten uit het vakgebied. Dat er wetenschappers zijn die het er niet mee eens zijn is alleen maar goed. Als hun punten wetenschappelijk onderlegd zijn en in peer reviews stand houden, vormen die de nieuwe norm.
Zo werkt het in de wetenschap. Dus ben ik een schaap? Nee. Volg ik de meest gangbare inzichten uit de wetenschap? Ja.
Kies jij ervoor om wat figuren te geloven die andere inzichten hebben? Kennelijk. En op basis van wat? Dat ze wat anders zeggen?
Hoeveel zijn genoeg wetenschappers bijvoorbeeld? Welke studies hebben ze gedaan waar het tegendeelnuit blijkt. Hoe zijn die studies ontvangen door hun peers?
Dat je niet eens weet hoe de basis van wetenschappelijk onderzoek werkt is al een enorm brevet van onvermogen.
En dat je het aantal bekende mensen dat overleden is aan corona als graadmeter ziet bevestigt dat alleen maar.
Ik doe geen uitspraken over wat klopt of niet klopt. Ik vertrouw mensen die er hun vak van hebben gemaakt. Ben ik kritisch? Alleen op wat ik kan bevatten. Net zoals dat ik een kok vertrouw om lekker te eten en een leraar om me les te geven.
Dus ja. Je hebt er geen verstand van. Je brabbelt maar wat met je Google diploma.

26 september 2020 om 14:25

Google diploma mooi man, Ik volg Jensen die met de exacte cijfers komt. En niet al die troep media die een hoop onzin uitkraamt. Ik gebruik dat niet als graadmeter, Ik vraag er naar dat is iets heel anders. Weet ik veel hoeveel doden die lekker worden meegerekend als Corona dode terwijl ze ondertussen k*** hadden, Mooi man.

26 september 2020 om 14:38

Ah Jensen. Het lijkt me inderdaad een stuk beter hierin een tv presentator te volgen ipv iemand die er zijn leven lang mee bezig is. Jij bent geen vrij denker, jij kiest nieuws uit dat je leuk vind en besluit dat dat waar moet zijn. Dat is precies het tegenovergestelde van kritisch denken.

26 september 2020 om 14:42

Waarom stel je geen vragen bij jensen dan. Wat heeft hij gedaan dat je hem vertrouwt. Want die cijfers kan iedereen bij elkaar rapen. Statistieken duiden is een heel andere tak van sport dan presentator zijn. Dus hoe weet je nou dat wat jensen zegt waar is?

26 september 2020 om 14:49

Nieuws dat ik leuk vind? Hij komt letterlijk met alle cijfers. Waar heb je het over? Wil je nu ineens zeggen dat die cijfers niet kloppen? Met je nieuws wat je leuk vind. Dan kies jij toch ook nieuws wat je leuk vind volgens jou redenatie

26 september 2020 om 14:53

Het mortaliteitcijfer is 0.2 gast dat zegt al genoeg. Je kan er gewoon niet tegen dat ik iemand ben die wel gerust is en niet als een kip zonder kop alles volgt. Maar ik ben er klaar mee eerlijk gezegd, Doe jij wat je wil en dan doe ik dat ook. Fijne dag

26 september 2020 om 15:17

JuventusPuglia, stop met jezelf belachelijk te maken. Je denkt het dus beter te weten dan mensen die tientallen jaren ervaring hebben in de virologie en immunologie en dat op basis van cijfers waar je waarschijnlijk niet eens het fijne van af weet. En dan kun je wel zeggen dat er veel wetenschappers tegen dit soort maatregelen zijn en er vragen bij stellen. Maar een hoogleraar astrofysica klinkt misschien chique maar die heeft even weinig weet over virologie en immunologie als wij. Laat ik het zo zeggen. In mijn eerste jaar geschiedenis moest ik een paper schrijven en daarvoor moesten we minstens 40 bronnen (werken, artikels, papers,..,) raadplegen. En dat was voor een eerstejaarspaper hè. En ik zou al verbaasd zijn als je meer dan helft van dat aantal gehaald heb over COVID. En toch ga je doen alsof je het beter weet dan experts (waar dus wel degelijk een consensus onder heerst voor wetenschappelijke begrippen).

26 september 2020 om 16:52

Kom eens met je feiten en noem mij die wetenschappers en leer eens incontestable van iets lezen. Mensen zoals jij snappen de essentie niet! Het gaat niet dat grote groep mensen aan dood gaan maar wel groepen die doodziek worden en ic kunnen belanden en de zorg kunnen overbelasten door Corona groot genoeg kan worden! Wat snappen jullie daar niet van. Ik zit niet thuis, ik ben hele week met mijn onderneming bezig en draai meer dan jij en ik ben geen schaap die media volgt maar kan zelf een rationele besluit maken gebaseerd op feiten en niet door “experts” op YouTube en Facebook. Mensen zoals jij hebben 0% kaas gegeten van ziekteleer microbiologie en werken op een ic

26 september 2020 om 18:20

@Irriducibili: Dan ben ik wel eens benieuwd naar jouw feiten. Waar baseer jij het op? Het RIVM baseert de chaos op het aantal besmettingen dat oploopt, maar datzelfde RIVM heeft via Jaap van Dissel laten weten dat de test die ze doen niet volledig betrouwbaar is. Hoe is hun oordeel dan wel betrouwbaar? De maatregelen die men moet nemen doen meer kwaad aan de gezondheid dan goed. Tevens heeft minister Tamara van Ark, samen met Jaap van Dissel, aangegeven dat mondkapjes er alleen maar zijn wegens gedragsmanipulatie. Hier zijn gewoon beelden van, dus als je bewijs wil, zoek het op. Dan nog de anderhalve meter regel.. Bullcrap eerste klas, aangezien de aerosolen en bacteriën verder rijken dan anderhalve meter. Het bereik ligt tussen de 4 en 6 meter. Als dat soort kleine dingen al niet kloppen, denk je dan echt dat het gehele Corona gebeuren op waarheid berust? Je moet voor de grap eens opzoeken hoe veel mensen uit het kabinet en het OMT persoonlijke belangen hebben bij een vaccin. Dan snap je waarom het allemaal onzin is. Laat me overigens een ding duidelijk maken: Ik ben tegen de maatregelen, maar als iemand mij niet in zijn buurt wil hebben omdat hij ze wel wil volgen, respecteer ik dat.

26 september 2020 om 19:33

Mensen zoals jij en 90% van de bevolking snappen niet hoe wetenschap en geneeskunde werkt. Ik heb nieuws voor je, geen enkele medische test is 100% betrouwbaar! Elke test heeft specifieke en sensitiviteit, met andere woorden hoe goed de test is in eruit halen van true positive en true negatief resultaten. Tuurlijk heb je met PCR niet volledige betrouwbaarheid, rond 70% en is niet zo betrouwbaar als bloedtesten maar het is de beste test wat me op dit moment hebben! Liever 70% goed hebben en 30% ernaast zitten dan niks! Mondkapjes zijn deels overbodig als je afstand houdt. En ben eerst dan 1,5m een arbitraire grens is maar het gaat erom dan je een werkbare afstand tussen mensen hebt en al sluit je niet elke besmetting maar je verkleint de kans erop en daar gaat het dus om, verkleinen van kansen! Daarom moet je op plekken waar je geen afstand kan houden mondkapjes om hebben. Heeft RIVM en Jaap van Dissel altijd gelijk? Nee! Zullen er foute overwegingen worden gemaakt en in de toekomst bij nader inzien worden veranderd? Ja! Het is niet alleen bij Corona maar is altijd het geval geweest in de zorg. Maar het gaat erom dan je naar beste mogelijke bewijs op dat moment zelf handelt. Mensen die zomaar tegen zijn en menen beter weten hebben 0% verstand van materie en roepen maar wat puur om tegen iets te zijn. En zelf niet met zinnig voorstel komen

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en blijkbaar kunnen we die verantwoordelijkheid niet aan. Jammer dat wordt weer wedstrijden zonder publiek.

26 september 2020 om 09:31

Klopt Filip, ik heb nog het meeste te doen met die arme uitgebluste onderbetaalde zorg mensen. Die zijn sinds carnaval in Brabant al druk met corona patiënten helpen.

26 september 2020 om 09:37

Is dat onze schuld, of de schuld van het kabinet die al jaren in de zorg aan het bezuinigen zijn? Ook kan je (achteraf) concluderen dat er gewoon veel te laat is gehandeld, en dat er al veel eerder een Lockdown had moeten plaatsvinden. Natuurlijk is dat als burger makkelijk lullen, maar van een kabinet mag je toch verwachten dat ze op tijd ingrijpen. Zeker als je de beelden in Italie en China zag.

26 september 2020 om 09:46

@ajax-barca: ik denk dat het verleidelijk is om schuld buiten onszelf te zoeken. Dat kan je doen maar dan verspil je energie aan waar je geen invloed op hebt. Wijzelf moeten naar ons eigen gedrag kijken. Het is geen hij of zij moet. We zitten hier samen in of we het nou willen of niet.

26 september 2020 om 09:52

Haha rustig maar AjaxBarca, ik sta aan jou kant. Het is zeker de schuld van het kabinet, geluiden van meer loon want die mensen hard verdienen in mijn ogen zijn er al jaren! En na aanleiding van de ontwikkelingen in China en Italië, had de lockdown zeker eerder gemoeten. Had wellicht veel meer levens gespaard ook, maarja voor een ieder is dit virus en gehele situatie ook nieuw. En ja afwegingen maken op grote schaal, is niet altijd even makkelijk.

26 september 2020 om 09:55

Er wordt helemaal niet bezuinigd op de zorg. De zorguitgaven stijgen ieder jaar fors.

26 september 2020 om 09:57

Meer loon verandert de situatie ook niet echt. Dan hebben ze het nog steeds heel druk.uiteindelijk is het de rest van de bevolking die dat extra loon moet opbrengen. Hetzelfde als voor de leraren, politie en andere ambtenaren. Als we dat met zijn allen belangrijk genoeg vinden, dan kan dat gewoon geregeld worden. Maar dan moeten we dus wel allemaal 1.000 euro extra belasting betalen ofzo.

26 september 2020 om 10:19

Tuurlijk hebben kabinetten hiervoor en dit kabinet zorg en ziekenhuizen zwaar genaaid en te kort geschoten maar ene fout is geen excuus om het nog verergeren door onze IC’s te overbelasten! Btw meer bedden heeft ook geen nut omdat je ook met beperkt aantal artsen en verpleegkundigen zit!

26 september 2020 om 10:32

Vegeleken met de Europese landen om ons heen staan onze zorgmedewerkers op de 3e plek qua best betaalt. Het basissalaris is niet zo hoog maar door de onregelmatige diensten tikt het wel aardig aan. In Spanje en Luxemburg verdienen ze net iets meer hoorde ik enige tijd geleden. Bron rtlz

26 september 2020 om 11:26

En je weet wel dat de kosten vaste lasten en belastingen hier ook veel hoger zijn waardoor je netto reminder over houdt?!

26 september 2020 om 15:26

Wanny waarom denk je dat we allemaal 1000 euro meer belasting zouden moeten betalen? Dat is extreem veel vind je niet?

26 september 2020 om 15:27

Gedeeltelijk, ben verre van een belasting expert.

26 september 2020 om 09:51

Als je supporters toch niet hoort. Heb ik als tv kijker liever dat bandje aan (egoïstische kijk ik weet t). Het is idd jammer voor die paar 1000 die wel graag uren in de rij staan voor een potje voetbal.

Wat ik niet begrijp: Op het moment dat je naar het stadion gaat, zijn er wel 1000 individuele momenten waarop je Corona kan oplopen. Risico loop je dus. Alsof zingen dan het verschil gaat maken. Anderhalve meter moet het publiek zich duidelijk wel aan houden, maar ik ben bang dat dit op die parterrevakken gewoon niet gaat lukken.. Hopen dat de gecontroleerde tests van dhr. Van Eijk laten zien dat de anderhalve meter in de buitenlucht niet nodig is, maar ik ben er bang voor..

26 september 2020 om 10:19

Zingen is onzin, Ik werk in de horeca. Het is altijd vol, iedereen praat heel veel en hele groepen komen eten. Er is niks gebeurd in al die maanden, Maar in een stadion mag je niet zingen? Het is gewoon zo tegenstrijdig , Ze willen gewoon niet volledig loslaten en willen de touwtjes in handen houden. Het is Je mag wel een restaurant vol hebben, Maar in de bus moet je een mondkapje hahaha allemaal onzin

Het is best wel een trieste gewaarwording dat deze specifieke supportersgroep wederom bevestigd éã©n grote kleuterklas te zijn. Nederland heeft een heel vrij Corona beleid in stadions, dat is goed voor de sfeer, voor de clubs, en voor de individuen in het publiek die op deze manier wat afleiding kunnen genieten in deze ongebruikelijke en verwarrende tijd. Ik hoop dat het goed verloopt, en ze aan kunnen tonen over reflectie en lerend vermogen te beschikken. Voordeel van de twijfel zeg maar. We gaan het meemaken.

Stelletje slappe zakkenwassers van ministers en burgemeesters. Er zijn zat stadions en clubs waar het wél goed gaat. Durf eens de overtreders te straffen (Twente, Feyenoord) en laat de rest zich aan de regels houden. Maar uit angst voor rellen of het populaire woord discriminatie moet weer ieder theater sluiten. Zo klaar met deze regering van VVD'66

Alleen Feyenoord haha tuurlijk. Zoals advocaat op de persconferentie zei gisteren, toen psv de 2-1 maakte tegen Emmen hoorde je niemand. Jammer weer dit

26 september 2020 om 11:03

Het mooiste is nog dat Van Ark in het hele interview de naam 'Feyenoord' niet één keer in de mond neemt. Ze is gevraagd naar de wedstrijd Feyenoord - Ado en heeft alleen gezegd dat dat een goede kans is om te laten zien dat het wél kan (zoals iedere eredivisiewedstrijd dat is). Maar ja, VZ grijpt dat - being VZ - aan om naar één club te wijzen. Deze website leunt op polarisatie, dat brengt geld in het laatje. Bah.

26 september 2020 om 11:04

Twente gister ook willen 2 beetje maar viel ook wel mee. Nac elke wedstrijd orecies hetzelfde als bij ons. Maar het gaat alleen over feyenoord

26 september 2020 om 17:34

Alleen bij Feyenoord zat men op eerste ring dicht op elkaar ja. Dat er zoals bv bij psv gejuicht wordt is ook niet goed maar die gingen niet bewust tijdens de wedstrijd bijelkaar zitten dicht op elkaar

Volgens mij spreekt Van Ark in algemene zin, niet specifiek over Feyenoord zoals VZ lijkt te suggereren. Maar, zo'n algemene boodschap polariseert natuurlijk niet zo lekker.

26 september 2020 om 10:31

Inderdaad, VZ maakt er weer een stukje van dat lekker reacties uitlokt. Dat was niet eens nodig geweest, want elk artikel over Corona leidt tot een flinke discussie hier. Nooit gedacht dat er zoveel virologen en medische experts op dit forum zouden zitten.

Dit geldt overigens voor elke club en wedstrijd. Feyenoord wordt door vz in titel genoemd om reacties uit te lokken. Maar ga er maar vanuit dat er na dit weekend geen publiek meer mag komen. Ergens bij een wedstrijd zal er wel een groep supporters zich er niet aan houden. In het voetbal is er altijd wel minimaal één groep supporters die zichzelf boven de regels en afspraken zet. Ongeacht welke club (overigens veelal wel de clubs uit de randstad). Het zou me verbazen als het dit weekend wel opeens lukt.

Gewoon die clubs straffen waar de supporters zich niet kunnen gedragen. Je mag best selectief zijn en niet alle clubs hoeven gestraft te worden door wangedrag van een paar supporters bij een paar clubs.

Er komt ongetwijfeld wel weer een wedstrijd waar het fout zal gaan. Maar trek je de grens? Zoals vorige week kan natuurlijk niet, maar zoals het bij psv ging ook niet, lijkt mij?! Daar hoorde je niks over, dus als dat weer zou gebeuren mag het wel?

Maar over de KKD waar alles nog 100x erger was zeggen we niets?

Ze hebben weer een stok gevonden om de supporters collectief te straffen hoor, nergens gebeurd dat maar als het om voetbalsupporters gaat wordt alles overboord gegooid om ze aan te kunnen pakken. Doe gewoon net als in de 'normale' samenleving en straf hen die de regels overtreden, maar nee het collectief straffen van voetbalsupporters is natuurlijk makkelijk en lost een hoop problemen in 1 keer op...

Bijna alle experts durven tegenwoordig wel te roepen dat de kans op besmetting in de buitenlucht bijzonder klein is. Maar wij zitten nog met een overheid die weer achter de feiten aan loopt, regels zijn onduidelijk, testcapaciteit is na al die maanden nog steeds niet op orde, je mag niet een bruiloft vieren maar je mag wel tegen elkaar aan schuren in de supermarkt. De hooligans van 2020 zijn mensen die juichen en zingen in minimaal gevulde stadions en mogen van onze premier hun bek houden want op die manier bestrijden we samen het virus. De politiek zoekt nooit de schuld bij zichzelf voor falend optreden maar zoeken liever een zondebok in de vorm van juichende en zingende supporters. Ben benieuwd of Rutte ook zulke ferme taal had voor Grapperhaus, Willem Alexander of Halsema, de 1 omhelst bejaarden op zijn bruiloft, de ander staat als burgemeester van de grootste Nederlandse stad bij een BLM demo zonder mondkapje te paraderen tussen duizenden demonstranten. Daarna liep zo'n zelfde demonstratie uit de hand in Rotterdam maar voor het betaalde voetbal is dit ineens een laatste kans, wat een hypocrisie.

Wat een onzin. Wat maakt het uit als er gezongen word in de buitenlucht.. Laat gaan en hou in de gaten of er mensen besmet worden bij die wedstrijden..zo niet dan kan er gewoon meer publiek bij. Laten we eens wat meer toestaan en kijken op feiten ipv al die bangmakerij

Ik snap ook niet dat Feyenoord, de Knvb of de overheid geen moeite doet om te achterhalen wie die mafkezen waren die daar schijt aan de regels hadden? Een klein groepje verpest het dan letterlijk voor de rest, maar komt er wel mee weg. Wees een grote club als Feyenoord zijnde en neem de seizoenskaarten in. De regels zijn duidelijk, simpel en makkelijk uit te voeren. Dat het veel gevraagd is om niet te juichen of zingen, prima, dat is lastig. Maar er is een reden dat er maar een paar duizend man naar binnen mag, welke kronkel in je hoofd maakt er dan kortsluiting door als een stel debielen met zijn allen in een groepje te staan? Feyenoord, en andere clubs waar dit voorkomt, moeten hier gewoon keihard tegen optreden. Als je je niet aan de regels kan houden dan hoef je niet terug te komen en krijgt iemand anders de kans. Veel te soft dit allemaal.

26 september 2020 om 14:44

In het stadion zitten 13000 man. Als een paar zich misdragen kun je prima handhaven maar hoe wil je duizenden mensen gaan straffen in een korte tijd. Dan houd je geen seizoenkaarthouders over. Voetbal is een emotiesport. Natuurlijk kan het wel een flink tandje minder maar bij een goal zul je nou eenma dit soort momenten houden. Klappen doe je alleen bij tennis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren