Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Miljoenenaankoop Ajax ging door diep dal: ‘Ik ben nu pas weer gelukkig’

Laatste update:

Ahmetcan Kaplan is dolblij dat hij zich eindelijk mag bewijzen tegenover de aanhang van Ajax. De Turkse verdediger (21) sukkelde sinds zijn komst medio 2022 met aanhoudend blessureleed en heeft pas 144 speelminuten in de hoofdmacht van Ajax achter zijn naam. De toekomst ziet er echter rooskleurig uit voor de ambitieuze Kaplan.

"Ik ben nu pas weer gelukkig", erkent Kaplan, voor wie bijna tien miljoen euro werd neergelegd, in een interview met Ajax TV. "Het was een moeilijke periode. Ik raakte eerst geblesseerd bij het Turkse nationale elftal en twee maanden nadat ik hier kwam raakte ik opnieuw geblesseerd. Dat was een harde klap."

Wat volgde was een langdurig en soms frustrerend herstelproces. "Maar dat is nu achter de rug en ik ga er weer tegenaan", benadrukt Kaplan, die onlangs tegen AZ (2-0 verlies) debuteerde in Ajax 1. Het was even wennen voor de jonge verdediger na elf wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik was wel zenuwachtig toen ik inviel tegen AZ. Ik speelde als laatste man en ik stond na anderhalf jaar voor het eerst weer op het veld." Trainer John van 't Schip deelde zondag tegen FC Utrecht (2-0 winst) een basisplaats uit aan Kaplan, die een goede indruk achterliet in een achterhoede met drie centrale verdedigers.

"Ik speelde na anderhalf jaar voor het eerst voor eigen publiek. Ik ben blij dat we wonnen en dat we geen doelpunten tegen hebben gekregen." Kaplan geniet met volle teugen, want nog niet zolang geleden hing de vlag er heel anders bij. "Na zo’n lange herstelperiode begin je als het ware opnieuw."

"Ik had het in die periode op geestelijk gebied best zwaar. Maar nu ik op het veld sta, kan ik mijn teamgenoten weer ondersteunen. En zij ondersteunen mij ook. Ik voel dat ik nu weer gelukkig ben", aldus de optimistische Kaplan na zijn eerste twee optredens in het eerste elftal van Ajax.

Europa


Voor Kaplan lonkt zijn debuut in Europa. Aston Villa komt donderdag namelijk op bezoek in de achtste finale van de Conference League. "Het is een goede test voor ons. Ik denk dat we een heel mooie wedstrijd wordt. Zolang we honderd procent geven, denk ik dat we kunnen winnen."

Verdient Ahmetcan Kaplan een basisplaats bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk gaat die blessure niet teveel impact hebben op z'n toekomst. Bij deze jongen kon je direct zien dat ie bijzondere kwaliteiten had. Hij heeft de x-factor. Bij Martinez kon je dat ook direct zien.

5 maart 2024 om 18:50

Bij Martinez kwam het maar mijn mening juist wat later. In het begin was het allemaal wat onbesuisd

5 maart 2024 om 19:23

Hij werd dan op het begin ook vaak op het middenveld gezet terwijl hij centraal veel beter is.

6 maart 2024 om 10:39

Middenveld of verdediging ik zag gelijk dat martinez voetbalintilligentie had gekoppeld aan de juiste dosis techniek. Licha de slager! Wat mis ik hem

Rustig aan de bal, fysiek & sterk in de lucht. Blij om je weer terug hebben en ik ben benieuwd hoe de verdediging eruit zal komen te zien aankomende tijd.

5 maart 2024 om 19:32

@Jangir, 100% eens. Ik hoop wel dat ze keuzes durven te maken, nu hebben zowel Kaplan als Mannsverk veel minuten gemaakt afgelopen weekend, donderdag weer en dan in het week nog n keer daar nog een keer Aston plus direct weer competitie zou ik heel onverstandig vinden.

Maak keuze wmb om ze in of tegen Aston te sparen of in weekend.

Veel succes Kaplan, die jongen komt er wel.

Het zou zomaar kunnen zijn dat Sutalo ook beter gaat presteren samen met Kaplan en Hato in het centrum. Als je daarvoor Henderson en Mannsverk hebt aan wie je de ballen kwijt kan is het al een stuk makkelijker voetballen voor een verdediger.

5 maart 2024 om 19:24

Het is in ieder geval het proberen waard. Rensch was ook in deze formatie weer de zwakke schakel dus dat mag wel eens klaar zijn.

5 maart 2024 om 20:21

Ik hoop het van harte. Kaplan straalt rust uit en staat verdedigend een stuk beter dan Hato en Sutalo. Hopelijk zorgt dit voor meer zelfvertrouwen.

5 maart 2024 om 20:33

Ibra hoop het ook, ik zou Hato links zetten. Kaplan en Šutalo centraal en rechts Gooijer.

Lijkt me ook niet makkelijk om direct zwaar geblesseerd te raken bij een nieuwe club in een vreemd land. Ik kan me voorstellen dat zoiets er flink inhakt. Toch opmerkelijk dat die jongen nu pas minuten begint te maken, terwijl hij toch al een poosje fit is. Het is niet zo dat Hato en Sutalo nou zoveel indruk maken.

5 maart 2024 om 22:14

Ja bizar, je gaat je bijna afvragen of Schip geen potjes van Jong Ajax kijkt…

5 maart 2024 om 22:21

Is toch prima dat hij rustig gebracht word. Belangrijkste is dat hij fit blijft en groeit in fitheid komende periode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren