Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milik geniet: 'Ik ben zeker gelukkiger in Nederland dan in Duitsland'

Laatste update:
/

Arek Milik heeft nogmaals benadrukt dat hij dolgraag bij Ajax wil blijven. De Poolse spits wordt gehuurd van Bayer Leverkusen, maar het leven in Nederland staat hem meer aan dan in Duitsland. "Ik ben zeker gelukkiger in Nederland dan dat ik in Duitsland was", zegt hij in een interview met Dziennik Zachodni.

Dat heeft grotendeels te maken met de sportieve vooruitzichten. Bij die Werkself moest hij het vooral doen met invalbeurten, terwijl hij in Amsterdam langzaam maar zeker in de basiself is gegroeid. "Bij Ajax speel ik veel, wat resulteert in een betere vorm en doelpunten", legt Milik uit. "Zoals ik al vaker heb gezegd, wil ik graag bij Ajax blijven."

Voor de twintigjarige Milik is Amsterdam de plek om zich verder te ontwikkelen. "Ik wil de tijd krijgen om door te groeien als speler en ik denk dat Ajax aan de voorwaarden voldoet. Ik heb dan ook een goed gevoel bij Ajax, omdat Ajax niet bang is om jonge jongens op te stellen", aldus de spits, die de winterstop gebruikt om bij te komen. "We speelden non-stop de laatste maanden, dus ik was wel een beetje moe."

Gaat Arek Milik, nu goed voor acht treffers in de competitie, de twintig goals halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er staat me iets van bij dat Ajax een optie tot koop heeft. Als Ajax slim is lichten ze die optie. Exit Sigthorsson en volgend seizoen Zivkovic een plekje opschuiven in de pikorde. Milik heeft veel meer pit dan Sigthorsson en speelt lekker agressief (op een goede manier).

2 januari 2015 om 14:43

@ Juicher

Correct, een optie van 2,5 miljoen euro. En er is met Milik al een mondelinge overeenkomst gesloten van 4 jaar startend komend seizoen. Oftewel hij ligt na dit seizoen voor 4 miljoen vast aangezien er al een akkoord is met Milik en de zaakwaarnemer.

2 januari 2015 om 14:54

Weet je ook hoe leverkusen staat in deze kwestie? Aangezien Milik bij Ajax en voor het nationale elftal van Polen is gaan scoren aan de lopende band. Dit verandert de zaak wel enigzins.

2 januari 2015 om 14:55

Ik denk dat Leverkussen weinig keus heeft of heb ik dat verkeerd?

2 januari 2015 om 14:58

@ Blondknowledge

Leverkussen heeft totaal geen optie meer in deze kwestie. Ajax heeft een optie tot koop van 2,5 miljoen en zodra ze tijdens de transferperiode officieel mede delen aan Leverkussen dat ze deze optie lichten en 2,5 miljoen betalen dan heeft Leverkussen geen been meer om op te staan. Dat is het mooie van een optie tot koop.

2 januari 2015 om 14:58

Leverkussen heeft inderdaad niets meer in de melk te brokkelen. Als Ajax het bedrag betaalt dat in het huurcontract staat, dan moet Leverkussen dat accepteren.

2 januari 2015 om 14:59

Waarom verandert dit de zaak? Ajax is eruit met Milik en Leverkusen.. Het enige dat Ajax hoeft te doen is alles officieel maken. Leverkusen heeft daar geen stem in..

3 januari 2015 om 00:10

Had PSV maar een optie tot koop gedaan met de verhuring van Guardado dat was veel beter geweest voor volgend seizoen.

In potentie een klasse spits, dus neem aan dat hij nog wel even blijft.

2 januari 2015 om 23:23

zwakke reactie

Waarom is deze man nog niet vastgelegd, iedereen wilt het waar wachten we op?
Straks krijgen we weer een faalmoment van het bestuur en vinden ze hem toch niet goed genoeg.
Geef deze jongen gewoon vandaag een vast contract en het is klaar

2 januari 2015 om 14:45

@ Shikamaru

Omdat de transferperiode van de winter pas 1 dag, 14 uur en 45 minuten open is.
Ajax heeft een mondeling akkoord met Milik en de zaakwaarnemer over een contract voor 4 jaar en Overmars heeft al aangegeven dat de optie gelicht zal gaan worden. Het is alleen wachten tot het papierwerk is afgerond. That's all.

Een beetje geduld

2 januari 2015 om 14:48

Mag ik van jou de bronnen van de mondeling akkoorden?
Ik geloof alleen dat er is vermeld dat beide partijen graag met elkaar verder willen maar Hoe Ajax de laatste tijd bezig is begin ik te twijfelen of ze het willen

2 januari 2015 om 14:57

@ Shikamaru

Onder andere de Telegraaf vermelde het in november al. Vandaar dat het niet bij veel Ajax supporters bekend zal zijn. Ondanks dat men altijd kritisch is op de telegraaf heeft de sportafdeling juist zijn zaken vrijwel altijd goed voor elkaar.

Daarnaast heeft de bondscoach van Polen naar buiten gebracht dat Overmars heel tevreden is over Milik aan de hand van een telefoon gesprek tussen hem en Overmars. Komt in januari trouwens bij Ajax langs om met zowel Overmars als Milik een gesprek aan te gaan.

En afgelopen 22 december quote ik letterlijk Frank de Boer in een interview:
"milik is met 20 jaar nog jong, maar bij ons krijgt hij de kans”, zegt De Boer. "het mooie van hem is dat hij nog lang niet tevreden is en dat hij zich iedere dag wil verbeteren. Ik denk dat het voor beide partijen beter is dat we de optie in zijn contract snel lichten.”

2 januari 2015 om 15:20

Ik lees nergens al dat het definitief is en alleen papierwerk nog moet rond komen. Je praat hier dus slap

2 januari 2015 om 16:11

@ Shikamaru

Ondanks dat er nog niets officieel naar buiten is gekomen denk ik wel dat het in orde is. Onderdeel van deze deal was ook dat Ajax voor januari 2015 kenbaar moest maken of zij de optie tot koop wilde lichten; uit alle woorden van verschillende belangrijke personen bij Ajax wees alles erop dat Ajax de optie zou lichten. Dat het officieel nog niet naar buiten is gebracht kan ook nog met de kerstvakantie te maken hebben dat het wat langzamer verloopt dan gebruikelijk het geval is.

2 januari 2015 om 16:39

@shikamaru, weren't you supposed to be intelligent?

2 januari 2015 om 17:15

Je weet het nooit, straks krijgt Leverkussen een aanbieding voor aankomende zomer van 10 miljoen en kan Milik het 3 voudige verdienen bij die club die hem ook een basisplaats beloofd.
Zolang er nog niks naar buiten word gebracht over mogelijk akkoord mondeling of op papier ben ik er nog niet zeker van.

2 januari 2015 om 17:17

Calm, onderbouw wat er niet intelligent is aan mijn opmerking.
Mensen zijn niet betrouwbaar en raken in de ban door geld.
Zolang er niks vast is is alles nog mogelijk.

2 januari 2015 om 17:54

shikamaru,

Milik is zo goed als zeker Ajacied, Ajax gaat gewoon de optie tot koop voor 2,5 miljoen euro lichten en er is al een mondeling akkoord met Milik en zijn zakenwaarnemer dat Milik dan een contract bij Ajax heeft van juli 2015 tot en met juni 2019.

Zowel Milik als ook Ajax( de Boer) willen graag met elkaar verder.

Ajax heeft dus al een afspraak met Leverkusen dat ze hem voor 2,5 miljoen kunnen overnemen.

3 januari 2015 om 11:51

@ Shikamaru

Zo´n scenario zou alleen maar mogelijk zijn als Ajax na de gestelde deadline reageert. Als Ajax voor 1 januari groen licht heeft gegeven aan Leverkussen kan een andere club zoveel bieden als ze willen; maar gaat hij alsnog naar Ajax. Zo niet breekt Leverkussen contractbreuk en is dat dus juridisch aan te vechten, een zaak die Ajax zeker zal winnen. Na alle positieve verhalen van Ajax rondom Milik lijkt het mij stug dat Ajax niet op tijd heeft gehandeld, heeft men dat niet gedaan dan zou dat de zoveelste flater van Overmars zijn.

Ajax heeft er goed aan gedaan hem te lenen, nu kunnen ze hem kopen, eindelijk een echte spits die weet waarvoor die naar Ajax komt

Het is een gevaarlijke spits, als hij eenmaal in de 16 meter is scoort hij bijna altijd. Bijvoorbeeld de goal tegen oefenwedstrijd Duitsland. En het zal hem ook goed doen om bij Ajax te blijven, een trainer als Bergkamp kan alle tips en trucjes uitleggen om een nog betere spits te worden. Ja in mijn ogen wordt Milik de nieuwe Lewandowski en misschien wel beter. Tenminste als hij bij Ajax blijft en daar doorstroomt naar een nog hogere club.

Zo snel mogelijk tekenen deze jongen. Potentiele wereldspits

Waarom de optie zo vroeg al lichten, als Leverkusen toch niks in te brengen heeft? Wat nou als je hem vandaag een contract geeft en hij morgen beide benen breekt en nooit meer een bal aanraakt?

Juridisch gezien zit er toch geen rompslomp meer aan vast, lijkt me een kwestie van handtekening zetten en afronden.. Oftewel, dat kan ook wel in de laatste week.

2 januari 2015 om 15:57

Inderdaad Rhogenhuis, komt bij dat je ook nog Zivkovic heeft die volgend jaar ook de kans wil krijgen. Maar goed 2 spitsen is wel nodig, dus kun je hem alsnog vastleggen. tenzij er nog een spits in de eigen jeugd rondloopt.

2 januari 2015 om 16:05

@ Rhogenhuis

Dat komt omdat volgens de afspraken tussen Ajax en Leverkussen Ajax uiterlijk voor 1 januari 2015 moest laten weten of zij de optie tot koop wilde lichten.

2 januari 2015 om 16:41

Is dat zo? Van die afspraak weet ik eerlijk gezegd niets...

3 januari 2015 om 11:47

@ none

Jeps, die informatie heeft ook hier op voetbalzone gestaan en is verder ook terug te vinden bij andere nationale en internationale (sport) media.

2 januari 2015 om 17:01

misschien om vertrouwen uit te spreken in de richting van Milik

PS: shirtje is al bestelt met Milik :P

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren